O cemu trenutno mozgate iliti razmisljate
Re: O cemu trenutno mozgate iliti razmisljate
Ne znam.
Možda nemaju vremena. Nadam se da su svi dobro.
Zavidim ti koliko ljudi poznajes.
Svaki put kad se prijavis nekog drugog otkantas i nagovoris mu se na forumu.
The sun.. is already down!
Ucestvovat cu ja. Gdje ces bolji podsticaj.
Hajd' sad. U oko smo se pretvorili
Sad razmisljam o cemu li sam ono razmisljsla 

.............................................................................................
Poznajemo dobro i osobno tri porodice za koje mogu reci da su milioneri. Mada nije vise golemo biti milioner.
S ove tri porodice smo na neki nacin vezani.
Interesantno koliko su jedni drugima slicni po “karakteru”.
Interesantno je da nikad od njih ne mozes imati neku korist, a nije ih stid da koriste ljude, ako bi se ko dao, koristili bi ga svaki dan.
Nikad te nece ugostiti ko prosjecan radnik koji radi za platu od koje samo prezivljava.
Zapravo oni uopce ne vole gostiti, radije bi se gostili kod drugog.
Ruzno bi bilo da iznesem neke pojedinosti, a svakako su i za nepovjerovati.
Cak prosjecan covjek tj onaj koji zaradjuje samo za zivot, zivi daleko srecniji i kvalitetniji zivot.
Ako bi trebala reci koga mi je zao, ko ne zivi svoj zivot kvalitetno, vjerujte najvise bi mi bilo ovih sto imaju mnogo i zao. Imaju novac ali vise ga zale i spremni su na sve da zadrze ili uvecaju to sto imaju. Mnogo sam se puta zamislila nad njima. I stvarno, ako ne poznajete njihovo finansijsko stanje a upoznate njih, pa svaki bi se covjek s malo duse sazalio.
S jednim sam ovih dana vise u kontaktu, eto odakle ovo razmisljanje.
S ove tri porodice smo na neki nacin vezani.
Interesantno koliko su jedni drugima slicni po “karakteru”.
Interesantno je da nikad od njih ne mozes imati neku korist, a nije ih stid da koriste ljude, ako bi se ko dao, koristili bi ga svaki dan.
Nikad te nece ugostiti ko prosjecan radnik koji radi za platu od koje samo prezivljava.
Zapravo oni uopce ne vole gostiti, radije bi se gostili kod drugog.
Ruzno bi bilo da iznesem neke pojedinosti, a svakako su i za nepovjerovati.
Cak prosjecan covjek tj onaj koji zaradjuje samo za zivot, zivi daleko srecniji i kvalitetniji zivot.
Ako bi trebala reci koga mi je zao, ko ne zivi svoj zivot kvalitetno, vjerujte najvise bi mi bilo ovih sto imaju mnogo i zao. Imaju novac ali vise ga zale i spremni su na sve da zadrze ili uvecaju to sto imaju. Mnogo sam se puta zamislila nad njima. I stvarno, ako ne poznajete njihovo finansijsko stanje a upoznate njih, pa svaki bi se covjek s malo duse sazalio.
S jednim sam ovih dana vise u kontaktu, eto odakle ovo razmisljanje.
Jel' kazne za druge? :mrgreen:
Pa ja, nije na zapadu. :mrgreen:
Kad je bila recesija, nekretnine su mnogo pale. Neki su ljudi to iskoristili, kupili kuce i stanove. Ljudi kupovali stanove po $20-30,000, sad su ti isti po $300,000 i vise.
Tako da je neko postao milioner samo ulagajuci.
Ali kad uzmes u obzir da sad za milion ovdje mozes kupiti 2 osrednje kuce, jasna ti je vrijednost miliona.
Trebalo je ipak prethodno i imati toliki kapital za uloziti. 
Nekom je opet pojam osrednje kuce jednak necijem pojmu vile. Sve do standarda.
I Bosna izgubi protiv Gruzije...
:/&%
:/&%
Da. Nije svako imo novac, neko je i to radio kreditom. A i na kredit imas limit.
Znam porodicu koja je dobila zivotno osiguranje tada na clana porodice,$100,000, te pare tada kupile 4 stana. Sad te 4 stana vrijede preko milion.
Porodica je uzela pare s penzionog i platila kucu.
2011e rodjak kupio stan za $27.000, renoviro ga sa par hiljada, od tada ge renta, a ne bi stao na marketu dana da ga listira za $350,000.
Te iste godine ja, muz i djeca smo bili u Bosni citavo ljeto. Potrosila vise vec sto je on stan platio.
Tako da stoji ono - ko zna, zna
To tako izgleda.. a donekle i jeste. svjestan je sta moze i koliko sebi priustiti.. za bolje ne zna.Cak prosjecan covjek tj onaj koji zaradjuje samo za zivot, zivi daleko srecniji i kvalitetniji zivot
. bogati.. radom/ srechom/ obrazovanjem. stednjom . stekli/ priustili sebi stosta.. no. priblem bogatima je. kako to sve zadrzati... na svkom chosku neko ispruzi ruku. daj. daj... imash . podijeli.. .
.............................................................................................
I na kredit imas osnovnicu.Peace wrote: ↑Fri Mar 25, 2022 11:02 pmDa. Nije svako imo novac, neko je i to radio kreditom. A i na kredit imas limit.
Znam porodicu koja je dobila zivotno osiguranje tada na clana porodice,$100,000, te pare tada kupile 4 stana. Sad te 4 stana vrijede preko milion.
Porodica je uzela pare s penzionog i platila kucu.
2011e rodjak kupio stan za $27.000, renoviro ga sa par hiljada, od tada ge renta, a ne bi stao na marketu dana da ga listira za $350,000.
Potrositi jel'?Te iste godine ja, muz i djeca smo bili u Bosni citavo ljeto. Potrosila vise vec sto je on stan platio.
Tako da stoji ono - ko zna, zna
Neko za uzivanje, neko investira poslovno, ali sve to radi onaj ko moze. :mrgreen:
Koga si danas otpisala? Pricaj!
Boli te dupe. I je li to tražiš da ti budeš sledeći?
Otkantaš. Šta god ti to značilo. Canta, čita se kanta.. znači: pjeva.
U tom slučaju našeg nam jezičine spominje se kanta..
U suštini u životu nisam nikoga bacila u kantu tjst otkantala, otsikterisala itd
Osim možda "udaljila" jedu, dvije, tri, četiri osobe
Za mojih 40t godinica i nije puno.
Ne prilici zeni u tim godinama da se tako izrazava.Ina wrote: ↑Tue Mar 29, 2022 10:00 amBoli te dupe. I je li to tražiš da ti budeš sledeći?![]()
Otkantaš. Šta god ti to značilo. Canta, čita se kanta.. znači: pjeva.
U tom slučaju našeg nam jezičine spominje se kanta..
U suštini u životu nisam nikoga bacila u kantu tjst otkantala, otsikterisala itd
Osim možda "udaljila" jedu, dvije, tri, četiri osobe![]()
Za mojih 40t godinica i nije puno.![]()
Nista ja ne trazim, samo pustim da se desava. Kad trazis, tako brzo i pozivcanis i otkantavas ljude.
Upisana jedna talijanska rijec i njezin prijevod. Hvala Vi.
A nesto mi ne djeluje da je tako malo, tolipacno.. kako se to prevodi na zabarskom i ima li?
Dodje mi opet da trazim postove.
Da i sutra uzmem slobodno 
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 13 Replies
- 249 Views