Imamo li dobar život ili ne?

Sve teme koje se odnose na privredu, lokalnu i svjetsku. Zapošljavanje, radni odnosi, ekonomija...
Peace
Senior
Senior
Reactions:

Re: Imamo li dobar život ili ne?

Unread post by Peace »

Skitnica wrote:
Fri Jan 21, 2022 3:08 pm
Grofica wrote:
Fri Jan 21, 2022 1:12 pm

1. Prehrana + higijena i njega zdravlja (ovo spajam jer uvijek kupujem zajedno sa prehranom) = 200,00 KM
Mjesecno ili sedmicno ?Ako je mjesecno onda svaka ti cast da uspijes proci mjesec dana sa 200.00KM za 5 osoba. :klap

Nece trositi 800 km mjesecno za higijenu :jbg

Ne trosim ni ja u Americi, gdje je sve puno skuplje vise od 200 km na nas troje. Nekad sigurno prodjem i s manje :jbg

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Skitnica »

Peace wrote:
Fri Jan 21, 2022 3:35 pm
Skitnica wrote:
Fri Jan 21, 2022 3:08 pm
Grofica wrote:
Fri Jan 21, 2022 1:12 pm

1. Prehrana + higijena i njega zdravlja (ovo spajam jer uvijek kupujem zajedno sa prehranom) = 200,00 KM
Mjesecno ili sedmicno ?Ako je mjesecno onda svaka ti cast da uspijes proci mjesec dana sa 200.00KM za 5 osoba. :klap

Nece trositi 800 km mjesecno za higijenu :jbg

Ne trosim ni ja u Americi, gdje je sve puno skuplje vise od 200 km na nas troje. Nekad sigurno prodjem i s manje :jbg
Pogledaj bolje nigdje nije rekla da je samo za higijenu. :fp

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Skitnica wrote:
Fri Jan 21, 2022 8:08 am
Činjenica da je svaki sesti stanovnika BiH siromasan, dovoljno govori kako se "dobro zivi"..

Google koji ovo kaze, kaze i da je u Francuskoj 14% populacije siromasno, to otprilike dodje svaki sedmi covjek. U nekim dijelovima Francuske je i 18%.

Znaci mala ili nikakakva razlika od Bosne.

Ali pazi nastajanje Bosne, mi se bar ne moramo podsjecati kad je bilo i kako.
I uzmimo u obzir Francusku istoriju, te kolonizaciju Africkih i Azijskih zemalja, gdje je pljackala, ubijala i za vlastito dobro tjerala ljude na prisilan rad. Vjekovima poslije vraca opljackano.

Da se malo podsjetimo i na postivanje vjerskih sloboda iz Francuske, o kojoj nam nikad ne pises :hm

Od 2500 dzamija, u zadnjih nekoliko godina Francuska je stavila pod kljuc 92.
Francuska je izglasala zabranu hidzaba na sportskim takmicenjema, te time, ako grijesim nek me neko ispravi, postala prva i jedina zemlja u Evropi u kojoj to nece biti dopusteno.
Francuska biljezi brojne napade na muslimsnske vjernike.

A kad sam vec nacela, moram malo i o “urednosti” unutar zemlje.

Putovala sam jedan put preko Pariza. Na Pariskom aerodromu vidjela sam redove kakve od rata nisam vidjela.
Jedan je bio za muski wc, drugi za hranu. Od dva toaleta u muskom wc jedan je zacepio, pa sam tako taj red i razumila, ne moze se za cas posla odcepiti.
A u onom za hranu sam cekala, kontala sam dovest ce pomoc, jer je 40-50 ljudi u redu. Nisu doveli, nisam ni svoj red docekala, morala u avion.

Kcerka je s frendicom imala neki tour po Evropi prije dvije god. U Parizu su provele 9 dana.
Prvi hotel - uzasna usluga, lift ne radi, na 12i sprat se valja penjati, pomoci oko kofera nema.
Na drugom spratu su odustale, vratile se, zatvorile rezervaciju i otisle u drugi hotel.

Posjetile su neki, cijelom svijetu poznati Pariski trgovacki centar, zaboravila sam ime, ti ces sigurno znati o kojem se radi.
Bas tu nije mogla koristiti wc, opisala ga je jednom rijecju - disgusting.

Poletile su nazad iz Pariza. Stigle su na aerodrom 2:20h prije leta (nije sezona praznika bila) i bile se medju zadnjih desetak putnika koji su se ukrcali u avion.
Dvije persone se radile na chekiranju karti. Vidjelo se da nece stici, ali pomoc nikad nisu doveli. Iza aviona je ostalo 70-80 putnika.

Nema nigdje ljudi moji savrsenstva :jbg

Bar bi mi, dijasporci, trebali imati pravu sliku.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Skitnica wrote:
Fri Jan 21, 2022 3:41 pm
[

Pogledaj bolje nigdje nije rekla da je samo za higijenu. :fp
Kolko se od ranije sjecam, ona svoje slobodne sate provodi na selu, gdje uzgoji sebi sve sto moze na tom podneblju rasti.
U takvim slucajevima ljudi prodju s puno manje pare.

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Kakve sad veze imaju hidabi, vjerske slobode zacepljeni wc ovi, redovi ...neurednost itd itd u Fr sa temom... :??

:hahah

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Imaju, i te kako imaju.

Ako ko dijasporka vidis i iznosis sve sto ne valja u Bosni, postavlja se pitanja vidis li te stvari u Francuskoj :jbg

Ukoliko vidis, zasto nikad, i nigdje o tome ne pises :jbg

Nekad bar radi poredjenja.

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

:rolleyes

Grofica
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Grofica »

Daaa. Svaki mjesec kad bude plata, odemo u Bingo i kupimo hrane i potrepština za kuću i to nam bude do slijedeće plate.
Od prije možda dvije godine prestala sam kupovati hljeb jer djeca kako rastu sve više jedu, pa smo bili došli u situaciju da kupujemo hljeb za obrok. Znači 3 obroka x 1,5 hljeb = 4.5 KM dnevno za hljeb.
Onda sam počela kuhati i sada nam jedan hljeb bude skoro 2 dana.
Vidi, moje mišljenje je da se sve može kad se ne pretjeruje.
Pretjerivanje u smislu da se tunjevuna mora jesti striktno Rio mare, a ima jeftinije, da imaš hrenovke Ovako, pakovanje od 5 komada koje koštaju 2,20 KM a imaš istog proizvođača isto 5 komada hrenovki ali koje koštaju 1,70 KM. Bingovi proizvodi jesu jeftiniji ali ništa kvalitetniji nisu oni skuplji.
Npr. Bingove supe do jednu marku, Vispakove marka i po, Podravkine i ostale skoro dvije marke.
Treba malo gledati i cijene.
Pavlaka od 850 grama, samo je razlika u masnoći, ali razlika u cijeni katastrofa.
Struju treba pratiti jeftinu i skupu.
Garderobu Boga mi ne gledam plaho marke koja je, bitno je da mi odgovara i da mi je ugodno. Obuću uzimam u Deichmannu.
Ne znam stvarno, ali ima malo do i nas samih.
Nisu džaba stari govorili "pokrij se koliko ti je jorgan dug" ali neeee, moramo se furati na komšiju. Ako on ima ja moram imati više, bolje, skuplje.
S kim god sjedneš bilo kakva priča eeee ali kod mene je skuplje, ja sam više platio.
Skoro društvo i priča o fasadi kuće. Jedan je radio prije 10 godina i sad bi trebao ponovo jer nisu postavili izolaciju, a drugi je radio prošle godine.
Eh ovaj što je radio prošle godine kaže izašlo ga 11000 komplet kuća. Pa dobro to je od prilike to, kod ovog prvog su malo gabariti kuće veći znači biće to oko 12000, ali neeee ovaj prvi je radio i oluke pa ga je zato izašlo skuplje, tačnije njima je bilo 12500, pa dobro ovaj prvi neće oluke ali ima nešto drugo pa možda ga izađe na 14000, da bi drugi dodao sad se ssjetio da su i krov mijenjali pa je sveukuno bilo 15000...
Helem svu noć smo pratili njih dvojicu kao Đokovića i Nadala.
Stava sam da se pretjeruje u prikazivanju naše stvarnosti. Nije tako crno sigurna sam. Naš problem je što sve vezujemo ili za politiku ili religiju treće nema. Na žalost.
Bez obzira koliko se trudite, nikada se ne možete sjetiti kako je vaš san počeo.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Imala sam neku situaciju par godina unazad, a koju zbog necega ne mogu zaboraviti.

Dogovorili smo se nesto ja i muz, i nekoliko dana poslije toga, imamo goste na veceri, on mi bas tu saopsti da je promijenio plan.
Grubo sam bacila kasiku, tresnula tanjirom od sto, zgrabila torbu i kljuceve, odvezla se i ostavila ga s gostima.
Kasnije smo to raspravili, a “prijateljica” koja je bila tu noc kod nas textala mi je. Ovako nesto - hej, bas mi te zao, nije ti lahko.
Hvala, nije mi lahko, odgovorila sam pristojno.
Da sam je rekla ono sto mislim zvucalo bi ovako - da ja moram s tvojim muzom zivjeti, gorila bi kuca svaki dan, pa ili bi se promijenio ili bi crna hronika o nama pisala.

Sutradan je dosla druga prijateljica, pitala je - sto si tuzna?
Ispricala sam joj sve kroz suze. Ustala je, zagrlila me, pustila suze sa mnom i rekla mi nesto ovako - hej, pa sta je to? Ma ko se ba ne svadja? Samo da znas kako smo se ja i moj muz posvadjali prije par noci… On bacio na mene daljinski, promasio me,
ja, u huji, na njega telefon, potrefila ga, glavu mu razbila i krv mu tekla. Poslije toga su nam opet isle suze, al od smijeha.

Ona je prijatelj. Ona prva je neprijatelj koji dolijeva ulje na vatru.

Isto vidim i u ovom slucaju oko kojeg vodimo diskusiju.
Ako imate stalnu potrebu ulijetati i podsjecati ljude u Bosni sta im ne ne valja, a pri tom sutite o onom sto ne valja tu gdje zivite, jednostavno tada niste prijatelj svog naroda i svoje zemlje.

Par dana unazad pokaza nam neko nekog poznanika - obukao se u vojno odijelo, okacio pusku i napisao na fb- idemo na Dodika.

Pitao ga muz - da zarati da li bi stvarno isao? Nisam lud, odgovorio je.
Daj se onda i ponasaj ko da nisi lud :jbg

Ina
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Ina »

A ne znam vala. Svako najbolje zna za sebe kako mu je.. i u okruženju u kojem živi, vlastitim izborom ili ne.

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Peace wrote:
Fri Jan 21, 2022 6:16 pm
Imala sam neku situaciju par godina unazad, a koju zbog necega ne mogu zaboraviti.

Dogovorili smo se nesto ja i muz, i nekoliko dana poslije toga, imamo goste na veceri, on mi bas tu saopsti da je promijenio plan.
Grubo sam bacila kasiku, tresnula tanjirom od sto, zgrabila torbu i kljuceve, odvezla se i ostavila ga s gostima.
Kasnije smo to raspravili, a “prijateljica” koja je bila tu noc kod nas textala mi je. Ovako nesto - hej, bas mi te zao, nije ti lahko.
Da sam je rekla ono sto mislim zvucalo bi ovako - da ja moram s tvojim muzom zivjeti, gorila bi kuca svaki dan, pa ili bi se promijenio ili bi crna hronika o nama pisala.

Ispricala sam joj sve kroz suze. Ustala je, zagrlila me, pustila suze sa mnom i rekla mi nesto ovako - hej, pa sta je to? Ma ko se ba ne svadja? Samo da znas kako smo se ja i moj muz posvadjali prije par noci… On bacio na mene daljinski, promasio me,
ja, u huji, na njega telefon, potrefila ga, glavu mu razbila i krv mu tekla. Poslije toga su nam opet isle suze, al od smijeha.

Isto vidim i u ovom slucaju oko kojeg vodimo diskusiju.
Ako imate stalnu potrebu ulijetati i podsjecati ljude u Bosni sta im ne ne valja, a pri tom sutite o onom sto ne valja tu gdje zivite, jednostavno tada niste prijatelj svog naroda i svoje zemlje.

Par dana unazad pokaza nam neko nekog poznanika - obukao se u vojno odijelo, okacio pusku i napisao na fb- idemo na Dodika.

Pitao ga muz - da zarati da li bi stvarno isao? Nisam lud, odgovorio je.
Daj se onda i ponasaj ko da nisi lud :jbg
Eto ulijecem, kritikujem..crnimmm cjelukupnu situaciju.

Daaaaa ljudi iz BiH mene citaju I podsjećam ih u čemu I kako žive.....nemaju pojma...kako im je... :fpalm

Nisu svjesni toga u cemu su dok im ne uletim I ne kažem... :doh

Eto ti si prijatelj narodu I tu gdje živiš a pogotovo narodu BiH takvim razmišljanjem...bravo tebi..

I zavrsila sam na ovoj I slicnim temama, zahvaljujuci tebi...
Sa takvim razmisljanjem ces najvjerovatnije ostati I pisati sama sa sobom...
:bb

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Grofica wrote:
Fri Jan 21, 2022 8:07 am
Bella, da li slučajno znaš za konkretnu porodicu koja živi u BiH da stvarno nema šta da jede?

U gradu gdje ja živim, koji važi za jedan od najsiromašnijih gradova u BiH, čak i romska populacija ima stanove, ne žive u šatorima i čergama kao birvaktile.

Ne znam niti za jednu moguću porodicu koja nema mobitel, internet, kompjuter.
Ne znam niti za jednu moguću porodicu koja nema motorno vozilo.
Ne znam niti za jednu moguću porodicu koja nema baš nikakvih primanja.

Ali zato znam za dulume i dulume zemlje koja se godinama pretvara u šumu, a nekada su bile njive i pašnjaci.
Znam da niko neće da ostane sa dementnom osobom samo 2 sata dnevno za platu od 300 KM, bez da išta radi, znači samo da dođe 2 sata dnevno da pravi društvo osobi koja je sve sposobna samo zaboravlja.
Znam da niko neće da cijepa drva za dnevnicu od 50 KM.
Ne znam, lichno... naravno....( nisam tamo). a, da ih ima , vjerujem da, i to da, izostave jedan obrok dnevno.
Ipak je rat ostavio traga, iako je proshlo toliko godina.. zemlja nije mogla, ili pojedinci nisu mogli da se pokrenu iz nule. Koliko samo ima, s mentalnim poremecajima.... mislim da su cifre zastrasujuche,.... kao i u Americi.... prosto se preplashim ... kakvog naroda ima.. :-?
I mobilni , i auto.. sve je to danas kao i carape da kupujesh... i cijene su pristupacne. za one i sa min. prihodima...
a, da neko nema nikakave prihode. vjerujem da ih ima.. jednostavno, ne znaju traziti pomoc, bolesni. udaljeni od civilizacije itd...

...Narod nije razmazen. zena je nije smjela da kaze, a mislila je. mislim ... da je ... bezobrazan... i da neche da rade, nisko placene poslove... pogotovo kod svog sunarodnika. dok Njemca cijeni i hoche... e, takvi smo... :D/
.............................................................................................Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Peace wrote:
Fri Jan 21, 2022 6:16 pm

:/*
E, Peace.. pretjerala si...... kakvo je to bacanje tanjira i kashika.. jos otishla da vozi. pa mogla si i kakav udes naparviti .. tako ljuta.

I jos gore.... sto to raspravljash s prijateljicama..... privatni zivot je privatan. cak ni roditeljima, ne dozvoliti da znaju kako se dishe u tvojoj kuchi. kao i djecu. postediti....
Prijatelji postoje. u nekim bajkama.. :hahah ...
Ako ti treba neko da se konsultujesh ..samo profesionalnu osobu. tj terapeuta. koga plachas i nadash se da ce sve ostati u 4 poslovna zida...

Svi se mi 'otvorimo'.. neke detalje iznesemo. mislimo da to ostaje izmedju nas. ali, vjeruj ne.... ne mislim, da taj neko ko prenese nekome, nash privatni razgovor, je neprijatelj/ podao , ne... ali takve osobe ja lichno, zaobidjem .... zauvijek.. :/*
.............................................................................................Image

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Skitnica wrote:
Fri Jan 21, 2022 8:11 pm

Eto ulijecem, kritikujem..crnimmm cjelukupnu situaciju.

Daaaaa ljudi iz BiH mene citaju I podsjećam ih u čemu I kako žive.....nemaju pojma...kako im je... :fpalm

Nisu svjesni toga u cemu su dok im ne uletim I ne kažem... :doh

Eto ti si prijatelj narodu I tu gdje živiš a pogotovo narodu BiH takvim razmišljanjem...bravo tebi..

I zavrsila sam na ovoj I slicnim temama, zahvaljujuci tebi...
Sa takvim razmisljanjem ces najvjerovatnije ostati I pisati sama sa sobom...
:bb
Kakvim to razmisljanjem :??

Ko ne moze cuti drugacija misljenja od svoga… Nije pitanje kako ce na forumu, vec kako ce uopce u zivotu :jbg

Necu se sa svima vama slagati, samo da biste ovdje pisali.

Ja ovdje nisam radi vas, radi sebe sem, isto tako vjerujem da ste i vi radi sebe.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Razmisljala sam koliko li je dijaspora, sa svojim krivim prezentacijama, odgovrna za odlazak mladih ljudi iz BiH :??

Da sam ja npr neko sa 20 god u BiH, i znam toliko koliko je i normalno da prosjecna osoba tih godina zna.. Pa udjem recimo na forum i procitam - beskucnik u Americi ima vise vec penzioner u Bosni..
Ja bi se vjerujte zamislila, pa bi sebi rekla - o waw, zamisli sta tek ima radnik.

Pa onda citam kako su nasi politicari lopovi, kako je nas narod siromasan… A sve mi to pise neko iz druge zemlje…Pa ja bi naivno povjerovala da toga tamo kod njih nema, i logicno da bi pozelila da odem u taj tako sredjeni svijet… Amerike, Engleske, Francuske… A covjece, oni izmislili lopovluk :jbg

Grofica
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Grofica »

Na žalost, dosta toga danas se svodi na "rekla - kazala", a rijetko ko će da prvo provjeri informaciju pa da onda komentariše ili čak objavi istu.
Skitnice ne pišem ovo za tebe da se razumijemo, već uopšteno.
Evo ti npr. jedan od najčitanijih portala koji prenose friške vijesti je famozni kliks. Čitam ga i ja svakodnevno, ali x puta sam pročitala jednu vijest za koju se ispostavi da je lažna ili drugačije prenijeta, pa se sutradan ispravljaju sa novim tekstom.
Tako ti je i u realnom životu.
Ali je još fascinantnije što ljudi više vjeruju u laži, nego kad neko saspe istinu u lice.
Čitam i komentare naroda po fb za dotičnu gospođu. "Za mjesec dana pojede jednu prosječnu penziju" ili "kolika je naravno da joj ne može ni biti" a još čudnije mi je što su odmah kliksovvi objavili imovinsko stanje šta žena ima i gdje ima.
I kakve to veze ima sa tim da li smo razmaženi ili ne?
Prvo nije fino komentarisati nečiju fizičku veličinu jer odakle komentator zna da li je žena debela od jela ili je debela od raznih lijekova koje troši ili boluje od teškog poremećaja hormona... To ne može znati.
Drugo, to što je ostvarila veliko imovinsko bogatstvo nije do nje, već do nas. Dozvolili smo da stiče, a opet se vraćam na staru narodnu: "Ko umije, njemu dvije."
Ljudi moji, moramo se probuditi već jednom pa stati lažima u kraj i uhvatiti se u koštac sa problemom koji postoji, u protivnom svi bi trebali začepiti.
Svi kukamo pomagamo nije dobro, nema se, fali... Pa što ne poduzmemo ništa po zom pitanju. Ne smijemo jer smo kukavice.
Radije ćemo i dalje gledati kako se vladajuća klasa ko fol svađaju ali uz mezu, a mi ćemo po strani sjediti i vikati "jes pas mu mater, ne valja ovaj ne valja onaj" i šta? Ništa.
Kad je nekome teško, ali stvarno teško, traži rješenje, traži izlaz. Mi trpimo jer nam nije zor, nije muka.

I molim vas nemojte se bezveze prepirati, ovo je samo jedna od mnogih tema koje možemo komentarisati iz raznih uglova što i jeste bit foruma, sagledati temu sa svih strana. Nemojte, dodijalo mi da mijenjam forume zbog nepotrebnih nesuglasica.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Ja sam vijest ispratila na radiosarajevu. Da ne povjerujes koliko se pota u komentarima povukla rijec prasica, i krmaca :tctc

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

'Imamo li dobar zivot" ..za penzionera/ dijaspora. Bosna pruza dobar zivot.... i koliko mladih odlazi. .. nema statistike koliko se 'starih' vraca.....a vracaju se..... :hm

Ina
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Ina »

Pročitala sam i članak.
Običan narod (bilo gdje) razmažen?😂
Lahko je svirati odu tuđim penisom.. ili kako se ono kaže: ne razumije sit gladnog. A ni obratno.

Ovo mi samo dođe kao pokušaj zamazivanja i uveličavanja sebe. Glasno imponiranje da ipak svoj posao rade kako treba.. i da ne može bolje.. za druge.. A za vlastite đepove itekako.

Grofica
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Grofica »

Izvini Ina al nisam tr baš skontala šta si htjela reći :hm
Bez obzira koliko se trudite, nikada se ne možete sjetiti kako je vaš san počeo.

Ina
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Ina »

Htjela sam reći kako mislim da gospođa pretjeruje uradi sebi nekih poznatih razloga.
Običan narod inače nije nigdje na svijetu razmažen.

Razmaženi najprije (svukud) su oni koji kupe i kapom i šakom. Ili muze državni budžet (takvi su ipak i bezobrazni) radi ovog ili onog. Uvijek će naći način.

Glad, i ne mislim samo na konzistenciju hrane, jeste prisutna. Odzvanja u dosta društvenih ili sistemskih sfera.

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by deksametazon »

Peace wrote:
Fri Jan 21, 2022 9:15 pm
Razmisljala sam koliko li je dijaspora, sa svojim krivim prezentacijama, odgovrna za odlazak mladih ljudi iz BiH :??
Krivi ste što nam ne šaljete više. :DE
Prema podacima Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH), ukupan tekući transferi (personalni i ostali transferi) iz inostranstva u 2020. godini bili su za skoro pola milijarde KM manji u odnosu na 2019. godinu. Prema podacima koje su ustupili iz CBBiH, u odnosu na skoro tri milijarde maraka koje je bh. dijaspora poslala u domovinu u 2019. godini, taj broj u 2020. iznosi nešto više od 2,5 milijardi.
Za godinu dana ste na nama uštedjeli pola milijarde? Pa valjal' to tako? :DE

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Znaci stiskali smo se :D/

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Sinoc smo kod prijatelje posjedili, nas tri para. Dotakli smo se i ove teme.

Upitah u jednom momentu sagovornike - ko od vas poznaje covjeka, za kojeg bi stavio ruku u vatru, da ne bi nista za sebe uzeo na njenoj poziciji?

Niko od prisutnih nije znao takvog covjeka.

Ja i muz smo nastavili razgovor kod kuce. Analizirali smo kratko one koje dobro poznajemo :

- V. Zaposlila se u drzavnu firmu preko stranke.
- M. Zaposlio se preko stranke.
- S. Zaposlio se preko veze, te tako izbacio konkurenticu, majku s troje djece, koja je imala bolje kvalifikacije od njega.
- F. Prima penziju na ludilo, a nije lud.
- S. Zagradila 4-5 dunuma drzavne zemlje.
- Z. Napravio kucu na drzavnoj zemlji.
- S. Zagradio sebi drzavnu zemlju koja granici s njegovom.
- S. Vec 25 god podkrada drzavnu sumu, podmiciju lokalne sumare i policajce.
- S. Ne placa porez na posolovanje.
- A. Nosi od kuce vrecice cajeva, pa ih gostima pravi, te tako zakida vlasnika objekta.
- M. Svjedocila sam da uzima 300 km, samo da suti o nekim nelegalnim radnjama.

Zaustavit cu se.
Najvise ovih sa S :D/

I svi ce ovi gore za Biseru reci da je lopov.

Kod nas ljudi izgleda ima mali lopov i velki lopov. Mali velkog ima pravo zvati lopovom i nepostenim.

Sta mislite da bi postalo od malog lopova da mu se ukaze prilika biti veliki?

Da li je kod nas, i u svijetu, uopce vise moguce uspostaviti red i pravdu?

Ja mislim da nije vise moguce. Jer da uspustavis red i pravdu, u Bosni bi bar 50% stanovnistva trebalo na neki nacin procesuirati. Neke zatvoriti, a neke kazniti.
A ako i to uradis, onih preostalih 50% ce te zamrziti. Jer si tada nagazio na njihove saradnike, roditelje, rodjake, komsije…
Ljudi odavno ne gledaju sta je dobro za cjelovitos.

Mozes sam biti dobar i posten covjek. To bi bio jedini nacin da popravimo svijet - da svako popravi samo sebe.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Da, s slovom S. .tezak karakter ljudi..... ne mislim da su prevaranti itd...
Uzet che vechina. ne znaci da krade. ali po pogodnostima, koje ima na razpolaganju... moze unovchiti svoju poziciju.
Taj A, sto svoje vrechice nosi i prodaje. je glup. sitni lopov... jer mala je zarada..... da izgubi posao ili dobije batine.. :hahah
Zaposlili se preko stranke. sasvim ok... odrade ti za stranku,,dosta.. :hahah

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Ko danas ima lakši život — muškarci ili žene?
    by Vjetar » » in Sve ostalo
    33 Replies
    441 Views
    Last post by Ina
  • Druga Bh. povorka ponosa 23. augusta u Sarajevu: Nije život četiri zida
    by Vanilla » » in Vijesti
    146 Replies
    23206 Views
    Last post by Mina
  • Ovo je bio život Lise Montgomery, žene koja je danas pogubljena
    by Peace » » in Vijesti
    3 Replies