Za koga glasati?
Re: Za koga glasati?
To i jeste najveći problem, što su svi manje više jednaki. Vjerovatno zato što se politikom odlučuju baviti samo oni koji vide interes, odnosno bavljenje politikom kao sredstvo za sticanje dobre zarade. Nažalost tako je danas kod nas, jer su davno odustali od politike svi koji su sa nekim idealima ušli u nju. Jednostavno ovo nije sredina za takvo šta. Politikom se možeš baviti samo ako si lišen ideala, skrupula, odnosno obraza. Inače te pojede politički mrak...
Ne želim biti pesimista, ali stvarno nemam izbora.
Ne želim biti pesimista, ali stvarno nemam izbora.
citam juce,neki od zivinica...kalesije...cini mi se ...
imovinski karton tezak 46 miliona,to je ono sto su ko nasli ...
ae ...nea veze ...
pitam se ....kakve on ima ideale ...
na cemu je zaradio tu imovinu.
Mogu da tvrdim da nije posteno.
On ce uci u politiku samo da brani tu imovinu.
To ce da bude samo taki lazov,prevarant svog naroda.
imovinski karton tezak 46 miliona,to je ono sto su ko nasli ...
ae ...nea veze ...
pitam se ....kakve on ima ideale ...
na cemu je zaradio tu imovinu.
Mogu da tvrdim da nije posteno.
On ce uci u politiku samo da brani tu imovinu.
To ce da bude samo taki lazov,prevarant svog naroda.
Prije 3 godine,ušla sam u jednu stranku,koja nije na vlasti i koja djeluje u oba entiteta!
Bez potrebe za bilo čim! Upravo iz ideala,razmišljajući,kako svatko od nas treba nešto napraviti da bi se nešto počelo mijenjati
Čega sam se nagledala i naslušala samo
A preletača,iz stranke u stranku,onih koji jasno i glasno kažu koje radno mjesto žele
I da su zato tu!
Pritom,uopće ne vide i ne čuju sami sebe!
Moj problem je bio što nisam trebala i tražila ništa i samim tim sam mogla reći šta mislim o svemu!
Jbga,ne znam ,ne želim i nemam potrebu klimati glavom!
A uz to,najviše me iritira ljudska glupost! Zlobe,pokvarenosti,bahatosti,pohlepe,koliko hoćeš
Makla sam se od toga ali ostao je taj problem...Kome dati glas?

Bez potrebe za bilo čim! Upravo iz ideala,razmišljajući,kako svatko od nas treba nešto napraviti da bi se nešto počelo mijenjati
Čega sam se nagledala i naslušala samo
A preletača,iz stranke u stranku,onih koji jasno i glasno kažu koje radno mjesto žele
Pritom,uopće ne vide i ne čuju sami sebe!
Moj problem je bio što nisam trebala i tražila ništa i samim tim sam mogla reći šta mislim o svemu!
Jbga,ne znam ,ne želim i nemam potrebu klimati glavom!
A uz to,najviše me iritira ljudska glupost! Zlobe,pokvarenosti,bahatosti,pohlepe,koliko hoćeš
Makla sam se od toga ali ostao je taj problem...Kome dati glas?
Naletih jutros na ovaj dugo ocekivani dogadjaj,da tako kazem.
Neznam dal ce stagod biti bolje,medjutim,nek se poclo nesto desavati
da ovu neman,dzelata svog naroda,smjestimo tamo gdje treba.
Velika Kladuša se oprašta od babe:
Sedam stranaka se ujedinilo kako bi Veliku Kladušu “spasili” od Fikreta Abdića
“Ovo je historijski događaj. Mi smo našli način da u proteklim mjesecima prevaziđemo sve naše nesuglasice i političke razlike sve za cilj Velike Kladuše”, rekao je Asmir Ćufurović.
Stranka demokratske akcije, Demokratska narodna zajednica-Krajiška stranka, Socijaldemokratska partija, Stranka demokratske aktivnosti, Kladuška stranka privrednog prosperiteta, Demokratska fronta i Naša stranka potpisali su danas platformu “Velika Kladuša za sve nas” s kojom će zajednički nastupiti na lokalnim izborima u ovoj općini.
Sedam stranaka izabralo je Jasmina Hušića kao zajedničkog kandidata za načelnika Općine Velika Kladuša. Pozvali su i ostale stranke da im se pridruže.
Kako su ranije istakli, platforma “Velika Kladuša za sve nas” rezultat je višemjesečnih pregovora između političkih subjekata u Velikoj Kladuši.
“Iako dolazimo sa različitih pozicija političkog spektra, odlučni smo da u Velikoj Kladuši primjerom pokažemo kako se zagovaranjem principa demokratije, ravnopravnosti i tolerancije može prevazići stanje netrpeljivosti i političke isključivosti. Podrška jednom kandidatu za načelnika značajan je korak ka ispunjenju tog cilja. Nama treba ambijent u kojem će različita mišljenja i različiti svjetonazorski, politički i ideološki pogledi na svijet predstavljati bogatstvo različitosti iz kojeg izvire snaga jedne zajednice, a ne povod za isključivosti, segregaciju i diskriminaciju, kako je to slučaj sada”, naveli su u zajedničkom saopćenju.
Ova platforma trebala bi se suprotstaviti rivalu koji trenutno vlada tom općinom, odnosno Laburističkoj stranci na čelu sa Fikretom Abdićem.
“Ovo je historijski događaj. Mi smo našli način da u proteklim mejsecima prevaziđemo sve naše nesuglasice i političke razlike sve za cilj Velike Kladuše”, rekao je Asmir Ćufurović.
Ovaj događaj okarakterisan je i kao “svjetlost za Veliku Kladušu koju su dugo čekali”.
Stranke Platforme pozvali su sve da im se pridruže u zajedničkom cilju, a to je da Veliku Kladušu vrate građanima.
Neznam dal ce stagod biti bolje,medjutim,nek se poclo nesto desavati
da ovu neman,dzelata svog naroda,smjestimo tamo gdje treba.
Velika Kladuša se oprašta od babe:
Sedam stranaka se ujedinilo kako bi Veliku Kladušu “spasili” od Fikreta Abdića
“Ovo je historijski događaj. Mi smo našli način da u proteklim mjesecima prevaziđemo sve naše nesuglasice i političke razlike sve za cilj Velike Kladuše”, rekao je Asmir Ćufurović.
Stranka demokratske akcije, Demokratska narodna zajednica-Krajiška stranka, Socijaldemokratska partija, Stranka demokratske aktivnosti, Kladuška stranka privrednog prosperiteta, Demokratska fronta i Naša stranka potpisali su danas platformu “Velika Kladuša za sve nas” s kojom će zajednički nastupiti na lokalnim izborima u ovoj općini.
Sedam stranaka izabralo je Jasmina Hušića kao zajedničkog kandidata za načelnika Općine Velika Kladuša. Pozvali su i ostale stranke da im se pridruže.
Kako su ranije istakli, platforma “Velika Kladuša za sve nas” rezultat je višemjesečnih pregovora između političkih subjekata u Velikoj Kladuši.
“Iako dolazimo sa različitih pozicija političkog spektra, odlučni smo da u Velikoj Kladuši primjerom pokažemo kako se zagovaranjem principa demokratije, ravnopravnosti i tolerancije može prevazići stanje netrpeljivosti i političke isključivosti. Podrška jednom kandidatu za načelnika značajan je korak ka ispunjenju tog cilja. Nama treba ambijent u kojem će različita mišljenja i različiti svjetonazorski, politički i ideološki pogledi na svijet predstavljati bogatstvo različitosti iz kojeg izvire snaga jedne zajednice, a ne povod za isključivosti, segregaciju i diskriminaciju, kako je to slučaj sada”, naveli su u zajedničkom saopćenju.
Ova platforma trebala bi se suprotstaviti rivalu koji trenutno vlada tom općinom, odnosno Laburističkoj stranci na čelu sa Fikretom Abdićem.
“Ovo je historijski događaj. Mi smo našli način da u proteklim mejsecima prevaziđemo sve naše nesuglasice i političke razlike sve za cilj Velike Kladuše”, rekao je Asmir Ćufurović.
Ovaj događaj okarakterisan je i kao “svjetlost za Veliku Kladušu koju su dugo čekali”.
Stranke Platforme pozvali su sve da im se pridruže u zajedničkom cilju, a to je da Veliku Kladušu vrate građanima.
Čini se da se slično priprema u Srebrenici. Naša stranka, SDA, SDP i čini mi se još neke stranke, zajedno će podržati SDA-ovog kandidata, s cilhem da se ovaj postojeći skine.
Čekajte da se ja politički aktiviram pa glasajte za mene
Šalu na stranu, definitivno jedan od velikih problema da bi se opšta situacija u državi promjenila, moramo imati kandidata koji bi mogao parirati trenutnim.
Na žalost, slažem se u vezi prelazaka iz stranke u stranku. Svi se prvo traže gdje mogu najviše profitirati. Kad se negdje ugnijezde, prvo gledaju svoje koristi. Eh kad iscrpe jedan izvor, odmah ganjaju slijedeći i sve tako u krug.
Politika i jeste u stvari rješavanje svojih ličnih interesa. Demokratija je mislim izgubila na vrijednosti, to je samo pojam kojeg se mnogi kače radi prikupljanja glasova.
Što više stranaka to više razdora.
Ovo bi trebalo zakonom o izbotima regulisati da budu samo 2 stranke. Izaberi jednu. Ovako mali milion stranaka, milion glasova se prosipa "nigdje".
Nevažeći listići
Upravo na taj način se glasovi prebacuju strankama koje pobjeđuju. Pa kako to ne možemo više da skontamo a stalno se ibretimo kako SDA pobijedi a jiko nije glasao. Fino. Listićr koji su ne važeći "kupe" u malim sredinama i prišiju sebi. Eto kako.
Vi mislite da ako ste ptekrižili listić da se on stvarno registruje kao takav
Treba glasati, treba zaokružiti, ali na pitanje koga, jako je teško dati odgovor.
Šalu na stranu, definitivno jedan od velikih problema da bi se opšta situacija u državi promjenila, moramo imati kandidata koji bi mogao parirati trenutnim.
Na žalost, slažem se u vezi prelazaka iz stranke u stranku. Svi se prvo traže gdje mogu najviše profitirati. Kad se negdje ugnijezde, prvo gledaju svoje koristi. Eh kad iscrpe jedan izvor, odmah ganjaju slijedeći i sve tako u krug.
Politika i jeste u stvari rješavanje svojih ličnih interesa. Demokratija je mislim izgubila na vrijednosti, to je samo pojam kojeg se mnogi kače radi prikupljanja glasova.
Što više stranaka to više razdora.
Ovo bi trebalo zakonom o izbotima regulisati da budu samo 2 stranke. Izaberi jednu. Ovako mali milion stranaka, milion glasova se prosipa "nigdje".
Nevažeći listići
Upravo na taj način se glasovi prebacuju strankama koje pobjeđuju. Pa kako to ne možemo više da skontamo a stalno se ibretimo kako SDA pobijedi a jiko nije glasao. Fino. Listićr koji su ne važeći "kupe" u malim sredinama i prišiju sebi. Eto kako.
Vi mislite da ako ste ptekrižili listić da se on stvarno registruje kao takav
Treba glasati, treba zaokružiti, ali na pitanje koga, jako je teško dati odgovor.
Bez obzira koliko se trudite, nikada se ne možete sjetiti kako je vaš san počeo.
za koga ce glasati migranti.
Postoji li ta mogucnost...
...mislim...sabotaze,zloupotrebe?
Postoji li ta mogucnost...
...mislim...sabotaze,zloupotrebe?
Regularno ne mogu glasati. Za zloupotrebe im ne trebaju migranti, imaju dovoljno mrtvih za te potrebe 
Eh što se tiče umrlih, baš me interesuje kako će se izbori provesti u Novom Gradu nakon "virusa" u matičnom uredu i izbrisanih podataka 
Bez obzira koliko se trudite, nikada se ne možete sjetiti kako je vaš san počeo.
Da malo protabirimo....
Danas,uhapsen Fikret Abdic...zvani Babo...
de koju opasku ....analizu,ako ko zna vise ....
Danas,uhapsen Fikret Abdic...zvani Babo...
de koju opasku ....analizu,ako ko zna vise ....
Uhapšen zbog zloupotreba položaja. Novac uvijek stoji iza svih njihovih ambicija, novac i ništa drugo.
Dok ga ne prikažu iza rešetki ništa mi ovo ne znači.
O tome i ja pišem, nešto sam sumnjičava da će išta od ovoga biti. Malo galame, malo ekskluzive, malo priče i "pojeo vuk magarca" :cc.
"Ja tebi, ti meni, pa ko više da..."
Misliš na tu pjesmu
Misliš na tu pjesmu
Con Te partiro, Su navi per mari, Che, io lo so
No, no, non esistono più..
I,sta kaze Velkaton
obavjestava li narod ?
Jel raspolozenje medju narodom,na nivou ..?
obavjestava li narod ?
Jel raspolozenje medju narodom,na nivou ..?
Glasaš za SDA. Oni te uhljebe i dobro ti. Tako da SDA radi za tvoju dobrobit 
Prije da ćeš samo ovčica u stadu tako postati 
I'm waking up to ash and dust I wipe my brow and I sweat my rust
Slažem se, mnogima je SDA život učinila sjajnim. Nauštrb svih ostalih... ali, Bože moj 
za Nasu stranku 
Con Te partiro, Su navi per mari, Che, io lo so
cuo sam za njih
skroz su mi nepoznati ....
-
- Similar Topics
- Replies
- Views