Palačinci
Re: Palačinci
uvijek si uspiju..
nedavno sam pravila od tri vrste brasna... leblebija/ heljde/ pshenicno... bili su dobr, i ali ne ovako ..rumeni..
.............................................................................................
aaaa,namirisao sam ih ....
danas sam tri stamanio,sa dzemom od sljiva,bestilj
ooo,da vas mogu ugostit,pocastit
bila bi to fina ekipa....a tek kamilica

danas sam tri stamanio,sa dzemom od sljiva,bestilj
ooo,da vas mogu ugostit,pocastit
bila bi to fina ekipa....a tek kamilica
Nedavno sam pravila nešto ne znam kako bih nazvala sa heljdinim i pšeničnim brašnom, i super je bilo ukusno.... Koristila sam za smjesu gaziranu vodu i prašak za pecivo.. bilo je deblje od palačinka a tanje od uštipaka..
..brašno od leblebija/ flekice od germe..malo mlijeka..nisam trebala...
lijepile se.... za lunch biche .blintzes.. sa sirom..

.............................................................................................
ja ne volim americke palacinke nikako. previse mi je ono i ne bili debeli kad se onako hrane 
za mene senf je istina
po virslama je ispisan
po virslama je ispisan
+1
Od quinoa..brasha..dobri

Kokosov sheer i mljeveni orah

Kokosov sheer i mljeveni orah

chitajba
secher i mljevene orahe. mmmm. ostao mi je jedan za danashnji lunch. njega chu s fetom i pavlakom. smuchkati. .nije mi to dovoljno. no. ima u kuchi i drugih primamljivih grickalica..
u nedelju sam ih pravila, sa brashnom od slanutka.. sa .non dairy mozzarellom i par komadicha paradajza...bilo dobro..
tih bre..NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Wed Dec 11, 2024 7:25 amVazno da si ih sama smazala![]()
A meni neka ide voda na usta![]()
![]()
![]()
Cekaj mozda ga je slikala prije nego pojela..
trebala sam slikati. tako su bili .zivahni.zuckasti. hrskavi...
.. ovi od helje su ok.. ali ne izgledaju apetitly. hahaaha.
imam vjerujem negdje u arhivi. pravila sam ih
Ja slanutakovo brasno nedavno koristila.. umjesila ga sa vodom zacinila i ispekla u plehu, bilo malo deblje od palacinka a tanje od kore pizze, za dorucak pripremala sa namazom kozijeg sira, i dimljenim lososom..