Oralni sex
Oralni sex
Kako se vi osjećati pri pomisli na oralni sex? Kažete li parteru da želite oralni sex ili se to podrazumijeva ..Oralni seks za neke osobe može biti zastražujuć, zbunjujuć i mogu se osjećati nesigurno pri samoj pomisli na njega.
Djevojke/ zene jeste li probale okus sperme? Gutate li je?
A i vi muški je li vam poznat okus lične sperme, jeste li je kada probali ?
Re: Oralni sex
Auuu … ko ce prvi ? 
. meni su se mnogi zgadili.. pisuchi svoja intimna iskustva/ zelje itd...
.............................................................................................
Svi vjerovatno upražnjavaju oralni sex, neko možda manje a neko više. Lično ne bih mogla u usputnoj vezi, samo neko sa kim sam baš povezana. Neću detaljisati 
Citalna sam nedavno da veliki broj zena, a i muskaraca oralnim sexom samo mogu dostići vrhunac...
Čim me nema, odmah se pomame 
...više kao predigru... 
Primjetim da se danas oralni seks praktično i ne smatra seksom, već kao nešto što je više od pukog ljubljenja, a manje od seksa u klasičnom smislu.
Tako i samo oralni seks se ne doživljava kao seks, ako nije bilo i klasičnog seksa. U smislu - nisu imali seks, samo ga je oralno zadovoljila

Tako i samo oralni seks se ne doživljava kao seks, ako nije bilo i klasičnog seksa. U smislu - nisu imali seks, samo ga je oralno zadovoljila
Ako oralni sex nije pravi sex onda je to samo “verbalni dogovor”.. 
Pa zar nije tako???Vjetar wrote: ↑Wed Feb 19, 2025 11:00 pmPrimjetim da se danas oralni seks praktično i ne smatra seksom, već kao nešto što je više od pukog ljubljenja, a manje od seksa u klasičnom smislu.
Tako i samo oralni seks se ne doživljava kao seks, ako nije bilo i klasičnog seksa. U smislu - nisu imali seks, samo ga je oralno zadovoljila![]()
![]()
Per aspera ad astra 
Od rodice sin je srednjoškolac i kada je pričao sa rodicom na temu o sexu rekao je isto to … “oralni sex” nije pravi sex…
Bile neke djevojke sto su im to radile i one im dale te info ..
Pa mlađim generacijama nije. Kao jeste intimno, ali je manje od sexa
Per aspera ad astra 
Nekima oralni sex pruža vece zadovoljstvo od klasičnog sexa.. vise se fokusiraju na to zadovoljstvo . 
A nekako u mojoj okolini bar koliko sam pričala sa prijateljicama oralni sex je više kao uvod za običan sex, odnosno prvo ide to, pa se granica dalje pomjera
Per aspera ad astra 
Pa da, to je svakako manje intimno, ali ne smatramo pravim sexom, pa nam je lakše za uraditi nekako. Ne znam jel ima smisla ovo kako objašnjavam
Per aspera ad astra 
Obično tako nekako i jeste… dio predigre … nekima opet glavno poglavlje.. svo zadovoljstvo im u oralnom sexu. 
Ja ću ipak reci da je intimno koliko i sam sex … ne radi se to svakome ..
Tehnički teže da, ali intimno nije baš. Mislim ima tu logike, u toj nesebičnosti da pružaš zadovoljstvo samo drugoj osobi, ali opet manjka neke intimeSkitnica wrote: ↑Thu Feb 20, 2025 12:00 amJa ću ipak reci da je intimno koliko i sam sex … ne radi se to svakome ..možda čak i teze od samog klasičnog sexa…tehnički …
![]()
Per aspera ad astra 
Oralnim sexom se ima kontakt sa najosjetljivijim dijelovima tijela.. Intimnost nije samo fizički čin, već i emocionalna povezanost, povjerenje i osjecaj bliskosti sa nekim…biljka wrote: ↑Thu Feb 20, 2025 12:03 amTehnički teže da, ali intimno nije baš. Mislim ima tu logike, u toj nesebičnosti da pružaš zadovoljstvo samo drugoj osobi, ali opet manjka neke intime![]()
Ma slažem se ja s tim, ali seks je ipak intimniji i (bar mojoj generaciji) često prethode neki drugi činovi da do njega dođe. To je ipak potpuno davanje tijela drugoj osobi. Meni oboje ima smisla, samo kažem kako je moje okruženje mladih ljudi pogotovo u prvim seksualnim iskustvima gledalo na toSkitnica wrote: ↑Thu Feb 20, 2025 12:13 amOralnim sexom se ima kontakt sa najosjetljivijim dijelovima tijela.. Intimnost nije samo fizički čin, već i emocionalna povezanost, povjerenje i osjecaj bliskosti sa nekim…I taj oralni sex zahtjeva ipak dozu povjerenja…A samim tim i lično zadovoljstvo uključujući i partnerovo ..
Per aspera ad astra 
Razumijem…biljka wrote: ↑Thu Feb 20, 2025 12:17 amMa slažem se ja s tim, ali seks je ipak intimniji i (bar mojoj generaciji) često prethode neki drugi činovi da do njega dođe. To je ipak potpuno davanje tijela drugoj osobi. Meni oboje ima smisla, samo kažem kako je moje okruženje mladih ljudi pogotovo u prvim seksualnim iskustvima gledalo na toSkitnica wrote: ↑Thu Feb 20, 2025 12:13 amOralnim sexom se ima kontakt sa najosjetljivijim dijelovima tijela.. Intimnost nije samo fizički čin, već i emocionalna povezanost, povjerenje i osjecaj bliskosti sa nekim…I taj oralni sex zahtjeva ipak dozu povjerenja…A samim tim i lično zadovoljstvo uključujući i partnerovo ..
Mlađim generacijama, klasičan seks se i dalje doživljava kao „glavni korak“, dok oralni seks može biti nešto što dolazi prije njega, kao dio procesa postepenog istraživanja intimnosti…mnogima prvi put je veliki emotivni korak..
Jutros kad sam kafu pila sam čitala malo ovu temu i iskreno malo sam
Ne znam kad se desio taj generacijski switch, ako je zaista tako kako pričate. Jer, ne smatram ja oralni sex ništa nastranim ili slično, čak i jako religiozni bračni parovi to praktikuju isasvim je prirodno.
Ali, barem moja generacija je to gledala kao nešto što ide samo u posebnim okolnostima, odnosno sa posebnom osobom. Ako se i imao sex, taj dio se nije podrazumijevao po difoltu sa bilo kim. Više kao unaprjedjenje sexualnog odnosa izmedju dvoje koji su baš ozbiljna veza. Rendom ili kao prethodni dio sexa je to bilo nezamislivo i malo degradirajuće. Jer je doživljavano kao super intimno i za takvo šta moraš biti u posebnom odnosu.
Ne znam kad se desio taj generacijski switch, ako je zaista tako kako pričate. Jer, ne smatram ja oralni sex ništa nastranim ili slično, čak i jako religiozni bračni parovi to praktikuju isasvim je prirodno.
Ali, barem moja generacija je to gledala kao nešto što ide samo u posebnim okolnostima, odnosno sa posebnom osobom. Ako se i imao sex, taj dio se nije podrazumijevao po difoltu sa bilo kim. Više kao unaprjedjenje sexualnog odnosa izmedju dvoje koji su baš ozbiljna veza. Rendom ili kao prethodni dio sexa je to bilo nezamislivo i malo degradirajuće. Jer je doživljavano kao super intimno i za takvo šta moraš biti u posebnom odnosu.
I'm waking up to ash and dust I wipe my brow and I sweat my rust
Jasna je meni ta perspektiva i ima mi možda čak i više smisla od ove Gen Z-jevske, ali jednostavno ja mogu reći za moju okolinu da su često, pogotovo pri prvim seksualnim iskustvima, konverzacije bile ovakve:Mina wrote: ↑Thu Feb 20, 2025 9:46 amJutros kad sam kafu pila sam čitala malo ovu temu i iskreno malo sam![]()
Prijateljica 1:"Pa jeste li spavali skupa?"
Prijateljica 2:"Ne. Bilo je SAMO oralno"
Per aspera ad astra 
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 136 Replies
- 15618 Views
-