Rečenice koje su vam se dopale
Re: Rečenice koje su vam se dopale
Niko nije slucajno dobar, vrline treba nauciti.
“Ne znam kojim će se oružjem voditi treći svjetski rat, ali znam da će se četvrti voditi kolcima i kamenjem.”
Jer jednom kada je neko sebe potpuno ostvario, ne preostaje mu nista drugo sem da bude vise od toga.
Laskanje je legalan vid korupcije, zakon za to ne predvidja kaznu.
“Nije dovoljno samo živjeti!” – reče leptir, “Potrebno je imati malo Sunca, malo slobode i malo cvijeća!” – Hans Christian Andersen
[[/img]
Ako moramo da biramo između smrti od gladi i metka, Gejl i ja smo se složili da je metak mnogo brži.
Svijet je pozornica, a život dolazak na nju: dođeš, vidiš, odeš.
Ženama se ne rađamo, ženama postajemo
Simone de Beauvoir
Simone de Beauvoir
Ako moramo da biramo između smrti od gladi i metka, Gejl i ja smo se složili da je metak mnogo brži.
“Dok god zvijezde osjećaš kao nešto “iznad sebe”, još ti nedostaje pogled onoga koji saznaje.”
Lična sreća je nemoguća bez sreće drugih.
“Ako dugo žive skupa, životinje se zavole, a ljudi zamrze.” Kineska poslovica
Što manje govorite o svojoj sreći duže će te biti srećni. Ljudi vam mogu sve oprostiti ali uspjeh i osmjeh nikako.
Budimo realni, pitajmo za nemoguće!
“Zemlja će preživeti, u to možemo biti sigurni. To nužno ne znači da će tako biti i sa ljudima”
Sreća je upravo sad i ovdje, u sadašnjem trenutku.
Kad su svi protiv Vas, to znači ili da ste apsolutno u krivu ili apsolutno u pravu.
–
Albert Guinon, francuski književnik
–
Albert Guinon, francuski književnik
Lahko je danas biti pametan za pedeset godina unazad, trebalo je onda biti pametan.
“Voda preuzima dobra i loša svojstva onih slojeva kroz koje teče, a čovjek onog podneblja u kome je rođen.” Charles Dickens
“Istinski volimo samo one koje volimo čak i u njihovoj nemoći i njihovoj bijedi. Čuvati, opraštati, tješiti, to je sva umjetnost ljubavi.” Anatole France
Ako misliš da možeš pročitati ženu, nisi ni svjestan koliko si nepismen.
Sir Sean Connery
Sir Sean Connery
Mozda je u pocetku bilo i drugih motiva, ali danas je glavni strah.Od straha su ljudi zli, surovi i podli, od straha su darezljivi, cak i dobri.
Ne traži snagu i sigurnost u stvarima oko sebe. Treba ih tražiti u sebi. One su tamo uvijek i bile ..
Ulaži u ono zbog čega se osjećaš dobro. Ostalo, izbjegavaj.
„doveden sam ovdje zbog ubistva, a osuđen sam zbog anarhije“ Adolph Fischer
August Spajs je rekao: "Možete nas učutkati sada, ali sječanje na nas će nas nadživjeti".
August Spajs je rekao: "Možete nas učutkati sada, ali sječanje na nas će nas nadživjeti".
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 9 Replies
- 1667 Views
-
Last post by Revizor
-
- 27 Replies