TikTok

Teme koje se tiču medija bilo koje vrste (TV, štampa, internet...)
Vjetar
* * * * * *
Reactions:

TikTok

Unread post by Vjetar »

https://www.tiktok.com/en?is_copy_url=1 ... _webapp=v1

Imate li TikTok i koristite li ga? Objavljujete li išta ili samo pregledavate tuđe klipove?

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Re: TikTok

Unread post by Peace »

Prvi put cujem za TikTok.

Trebam li se stidit? :-?

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:D/ ...hm.. malo
.............................................................................................Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

. nemam... rijetko sta pogledam.....
.............................................................................................Image

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Skitnica »

Imam, ništa ne objavljujem.

Desi se da ponekad nešto pogledam, vrlo vrlo rijetko..nisam fan..

Revizor
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Revizor »

imam tiktok i jedno vrijeme sam bio ovisan o njemu, sad udjem jednom u par dana. zanimljivo je da sve sto je budala na ovim prostorima se registrovalo na tiktok i snimaju 😂
ja sam jednom stavio snimak na tiktok, al su mi ga obrisali u roku od dvije minute zbog krsenja nekih pravila...
za mene senf je istina
po virslama je ispisan

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

..na Balkanu kriminilaci glavni akteri..
U Americi ..dosta 'palestinaca' manje jevreja. tako da che biden to da ukine.. :-? ili da ih kupi neko ..ko che imati 'sluha' :hahah shta i gdje da posta

Revizor
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Revizor »

Bella wrote:
Sun Apr 28, 2024 3:43 pm
..na Balkanu kriminilaci glavni akteri..
U Americi ..dosta 'palestinaca' manje jevreja. tako da che biden to da ukine.. :-? ili da ih kupi neko ..ko che imati 'sluha' :hahah shta i gdje da posta
ovo za kriminalce posebno vazi za bosnu 😂
svi propali kriminalci se sad cupaju na tiktoku
za mene senf je istina
po virslama je ispisan

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Skitnica »

Albanija blokirala TikTok na godinu dana
U Albaniji je od danas zabranjena upotreba TikToka na godinu dana i to zbog sadržaja koje objavljuje a koji potiču nasilje, posebice među djecom

Odluka o zabrani TikToka donesena je prošle godine nakon što je školski kolega ubio 14-godišnjeg dječaka nožem, a lokalni mediji su izvijestili da se ubistvo dogodilo nakon njihove svađe na društvenim mrežama, a na TikToku su se pojavile objave maloljetnika koji su podržali nasilje.

Opozicija protiv

Albanska opozicija ne podržava zatvaranje TikToka te je za 15. mart najavila proteste, jer smatra da je ta zabrana "čin netolerancije, straha i terora nad slobodom mišljenja i izražavanja".

No, ministrica obrazovanja Ogerta Manastriliju je kazala kako su zvaničnici u kontaktu s TikTokom oko instaliranja filtera radi roditeljske kontrole, kao i provjera starosti i uključivanje albanskog u aplikaciju.

- Vlasti su imale 1.300 sastanaka s oko 65.000 roditelja koji su preporučili i podržali zatvaranje ili ograničenje platforme TikTok - rekla je ministrica Manastriliju.

Nema dokaza

Društvena mreža u vlasništvu kineske tvrtke ByteDance drži da nisu pronašli dokaze da su počinitelj i žrtva prošlogodišnjeg tragičnog incidenta imali TikTok račune te da izvještaji sugerišu kako su videozapisi povezani s tim incidentima objavljeni na drugoj platformi.

Nekoliko evropskih zemalja već je uvelo ograničenja upotrebe društvenih mreža za maloljetnike. U svijetu je najdalje otišla Australija koja je u novembru izglasala potpunu zabranu društvenih mreža za mlađe od 16 godina. Također Sjedinjene Američke Države su nedavno blokirale TikTok zbog zahtjeva američkih vlasti da tvrtka ByteDance proda tu aplikaciju koju u SAD-u koristi 170 miliona Amerikanaca.

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Ja sam ga instalirao kad se tek pojavio i isti dan deinstalirao. Nakon toga nisam nikad više imao poriv da ga instaliram.

Ne sviđe mi se koncept da svako koga ni u snu ne bih htio da susrećem niti gledam na bilo koji način u svom životu, sada ima priliku da mi dreči sa displeja kad god uzmem mobitel u ruke.

Ima vjerovatno dobrih stvari, ali 90% je smeće :jbg

Doslovno ga hejtam :D/

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Mislim da može biti pravo koristan ako ti se algoritam dobro ušteli. Ja ako putujem znaju mi preglupe stvari izlaziti, valjda jer se zbog pozicije algoritam zbuni, ali generalno koristim tiktok pred spavanje i bude fakat korisnih stvari. U zadnje vrijeme ga koristim za recepte i motivaciju da kuham najviše, ali uvijek mu nađem neku svrhu, bar za preporuke i slično
Per aspera ad astra :fiju

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ima pravih stvari ali i dosta budalastina