Hoćete li se vakcinisati protiv Covid-19?
Re: Hoćete li se vakcinisati protiv Covid-19?
Nama je stigla mala količina Pfizer vakcina, ali to je par hiljada i to je stiglo kao prva isporuka naručenih preko COVAXa. A naručili su, čini mi se milion.
Prave i kod nas u firmi spisak ko želi da se vakciniše, jer smo jedna od prioritetnih grupa.
Nisam se još prijavio, i zbog netom prebolovane korone, ali i zbog nemogućnosti izbora vakcine. Išao bih na Pfizer ili Modernu. I poslom smo išli redovno u EU i ne želim da mi zbog neke druge vakcine sutra onemoguće ulazak. A ne bi me to iznenadilo od EU.
O Astra Zeneca se previše priča u negativnom kontekstu. Iskreno, ne zanima me jesu li to samo medijske kampanje protiv tog proizvođača od strane drugih prioizvođača, činjenica da neke zemlje, među njima i Njemačka, ne žele tu vakcinu i smatraju je nesigunom - dovoljno mi je da tu vakcinu ne želim kao opciju jer postoji još 4-5 drugih (kod nas u BiH još ne, ali stići će valjda).
Opet, to je samo moje, vjerovatno ničim pametnim potkrijepljeno, mišljenje
prijavila se... no, sad su dozvolili svima, tko hoce vakcinu.. i sad moram cekati termin....... 
.............................................................................................
Hoću. To će mi omogućiti da mogu da putujem. Nadam se da ću uskoro doći na red 
Kolega se vakcinisao (prva doza) prije desetak dana. Danas pozitivan
..hm.. kazu da je moguce- ali da nece imati jake simptome --
.............................................................................................
Da, moguće, kao što rekoh i nakon vakcinacije, isto kao što primiš vakcinu protiv gripa, ne znači da te neće uhvatiti ali biće u blažoj formi nego što bi inače.
A treba posebno voditi računa između 2 doze i nakon vakcinacije u zavisnosti od vakcine koju si primio, tj. kog proizvođača, jedno 3 nedelje za kinesku, tako su mi rekli...
U subotu se bocnulo --4 miliona amera... 
Pročitah danas da će se ovi koji su primili Pfizer morati vakcinisati svake godine. Navodno te dvije doze nisu dovoljne za zaštitu od novih mutacija virusa.
A nije sigurno da Ce morati i trecu dozu dobiti..samo kazu, da prvu dozu Pfizera ce ih revakcinisati A.Z.
Kombinirati mogu različite..
Jutros mi je mama bila na vakcini. Za sada nema ni temperaturu.
Imate li izbora, ili je to jedini?
Neka je primila, stitit ce je koliko toliko. Samo nek se i dalje pazi.
Ne bi trebala astra Zenica biti opasna za ljude preko 60 godina. Generalno gledajući, jako je mali procenat ljudi u svijetu koji su umrli ili bile loše nakon ove vakcine. Više me plaši šta će biti za recimo godinu kada malo bolje ispitaju vakcinu.
Dok dodem na red imat ću 80 godina.. 
. vaksinisani nece morati nositi maske vani.... osim, ako nije posjeta koncertu, stadioni.. veca okupljanja..
super..
Da. I jedva cekam. 
Danas nam na poslu kažu da postoji mogućnost vakcinisanja u Srbiji ali da svi idemo svojim automobilom. Navodno bi nam samo termin organizovali. Tuspasila sam se na spisak pa vidjet ću 
Prijavila sam se na sve moguće spiskove i nadam se da ću uskoro primiti barem jednu dozu.
U Srbiji, pfizer. Nisam imala nekih tegoba izuzev bola u ruci.
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 22 Replies
- 2949 Views
-
Last post by Coolio
-
- 26 Replies