Očevi u rađaonici?
Re: Očevi u rađaonici?
Meni to nesto ne smeta,
Ona je buduca majka i znam kako je deverati sa ovolikim stomakom.
Ona je buduca majka i znam kako je deverati sa ovolikim stomakom.
Kad čujem neke žene da kažu, ne bih ja da me muž takvu vidi
Tako je.
Porodica ste, a to je znacajano da bi tata propustio.
Muz je svo vrijeme isao sa mnom i na preglede. I curica. Njoj je dokorica uvijek davala da osluskuje kako kuce srce u njenog brace.
I muz je moj presjekao pupcanu vrpcu. To tata i treba.
Tako je ovdje cudno da otac ne bude, to je skoro samo jos prisutno tek kad mama i ne zna ko je tacno otac.
Ni ne prde, a kad se desi prdez im svira petu
Betovenovu simfoniju.. A kaketaju samo mirisne ruže..
Prisutnost partnera može značiti iz dosta razloga.. Kao što rekoh i ja sam za..
Kad sam ga scepala za ruku, jedva se oteo..
U tim momentima žene su i najsnažnije..Ina wrote: ↑Sat May 15, 2021 11:09 amNi ne prde, a kad se desi prdez im svira petu
Betovenovu simfoniju.. A kaketaju samo mirisne ruže..
Prisutnost partnera može značiti iz dosta razloga.. Kao što rekoh i ja sam za..
Kad sam ga scepala za ruku, jedva se oteo..![]()
Da.. Tačno.. Dobiješ onu neku navjerovatnu snagu..
Porođajna bol je ista kao 20 istovremenih lomova ljudskih kostiju...
A ljudsko tijelo može da podnese 45 Del ( mjera bola) a žena tokom porođaja ima 57 Del. To dovoljno govori o izdržljivosti bolova..i snage koju ima žena.
A ljudsko tijelo može da podnese 45 Del ( mjera bola) a žena tokom porođaja ima 57 Del. To dovoljno govori o izdržljivosti bolova..i snage koju ima žena.
Pa ja.
A njemu se oduljilo u hodniku pa otiso na cevape ili pogledati utakmicu
Porođajna bol je propaganda. Sigurno da je jaka ali sigurno i da nije ni blizu najjačih bolova koje ljudsko tijelo može osjetiti.
Ali eto, malo mitologije...
blackadder wrote: ↑Mon May 17, 2021 5:50 pmPorođajna bol je propaganda. Sigurno da je jaka ali sigurno i da nije ni blizu najjačih bolova koje ljudsko tijelo može osjetiti.
Ali eto, malo mitologije...![]()
Kako sam se smijala ovoj fotki
Fotografija koja je već duže vremena hit na društvenim mrežama je selfie žene u rodilištu.
Prije nekoliko dana ju je objavio korisnik Instagrama pod imenom Worthfeed, a izazvala je mnoštvo šaljivih komentara i reakcija.
A zašto? Potrebno ju je pogledati cijelu.
„On je tu da podrži suprugu tijekom prvog poroda“, napisano je u opisu fotografije iz rodilišta, na kojoj se u pozadini vidi nesretni suprug – u nesvijesti.
Vidi se i troje medicinara okupljenih oko njega u pokušaju da ga dozovu. U pomoć je pritekla i sestra koja je držala bebu.
Fotografija koja je već duže vremena hit na društvenim mrežama je selfie žene u rodilištu.
Prije nekoliko dana ju je objavio korisnik Instagrama pod imenom Worthfeed, a izazvala je mnoštvo šaljivih komentara i reakcija.
A zašto? Potrebno ju je pogledati cijelu.
„On je tu da podrži suprugu tijekom prvog poroda“, napisano je u opisu fotografije iz rodilišta, na kojoj se u pozadini vidi nesretni suprug – u nesvijesti.
Vidi se i troje medicinara okupljenih oko njega u pokušaju da ga dozovu. U pomoć je pritekla i sestra koja je držala bebu.
.............................................................................................
Meni je ok da otac djeteta bude prisutan n'a porođaja, vise mi je beze kada snimaju pripreme za porođaja pa I te momente porođaja I objavljuju n'a drustvene mreze...
Pitam se samo koga to interesuje kako je se porodila I doživjela porođaj tamo neka gospoda..mislim ..stvarno, ali opet... svako ima pravo da radi kako osjeća...meni nije padao n'a pamet telefon u tim momentima..
Pitam se samo koga to interesuje kako je se porodila I doživjela porođaj tamo neka gospoda..mislim ..stvarno, ali opet... svako ima pravo da radi kako osjeća...meni nije padao n'a pamet telefon u tim momentima..
U samoj rađaoni, nisam za to da prisustvuju, ali u hodniku ispred, da to uvijek.
Mislim da ipak nije ugodno ni očevima, a majkama pogotovo, da gledaju kako se žena izobliči dok rađa novi život.
Mislim da ipak nije ugodno ni očevima, a majkama pogotovo, da gledaju kako se žena izobliči dok rađa novi život.
Bez obzira koliko se trudite, nikada se ne možete sjetiti kako je vaš san počeo.
Ko prizna pola mu se doda

Bez obzira koliko se trudite, nikada se ne možete sjetiti kako je vaš san počeo.
uvijek za ako je je porodjaj na balkanuSkitnica wrote: ↑Sun May 09, 2021 10:57 pmŽene i bebe su zvijezde rođenja, ali očevi također igraju važnu ulogu. Od masiranja leđa iscrpljene buduće mame, do podsjećanja na njezinu snagu kada je najugroženija ... Partner koji pruža podršku može napraviti ogromnu razliku tijekom rađanja i prilikom rođenja djeteta.
Podrška može značiti masiranje trudnice kao prirodni oblik ublažavanja boli, osiguravanje da ima što jesti i piti, nježni dodir i poljupci koji pomažu u oslobađanju ljubavnog hormona oksitocin ili ohrabrujuće riječi kojima ćete joj dati do znanja da vjerujete u nju ... recite joj koliko je lijepa i snažna.
Jeste li za ili protiv da očevi budu prisutni tokom rođenja djece ?
Meni je to sasvim ok, i mislim da bi svaki otac trebao biti prisutan..
![]()
Mislim da se to pitanje ne bi ni trebalo postavljati im..
treba biti prisutan neko od rodbine ne zbog majke, nego medicinskog osoblja
citala sam horor price
znaci spreman da nokautira doktora
Ja sam prisustvovao rodjenju svog deteta. Cak sam i pupcanu vrpcu presekao. Dogadjaj koji se pamti citav zivot
Poštovanje …
Udruženje Baby steps
Žene u Bosni i Hercegovini i dalje nemaju pravo na pratnju tokom poroda
..U Bosni i Hercegovini, žene i dalje nemaju pravo na pratnju osobe po svom izboru tokom cijelog trajanja poroda – naveli su iz Udruženja Baby steps.
Napominju da je u većini evropskih zemalja i zemalja regiona pratnja na porodu standardna praksa.
– Svjetska zdravstvena organizacija i kompletna medicinska struka jasno preporučuju prisustvo pratnje zbog dokazanih benefita – smanjenja stresa kod porodilja, manjeg broja medicinskih intervencija i boljeg toka poroda – ističu u saopćenju za javnost iz tog udruženja.
Navode kako pratnja ne zahtijeva nikakva dodatna ulaganja – ne trebaju posebni apartmani, skupi infrastrukturni zahvati niti složeni uslovi.
. ne traba im dozvoliti.. u drzavnim bolnicama
. privatno..
https://www.fokus.ba/vijesti/bih/zene-u ... a/3435968/
.............................................................................................
Jedna djevojka je predložila zaručniku da se dobrovoljno prijavi na aparate koji simuliraju porođajne bolove.. prihvatio je..
Malo nakon toga su raskinuli..
Malo nakon toga su raskinuli..