Očevi u rađaonici?
Očevi u rađaonici?
Žene i bebe su zvijezde rođenja, ali očevi također igraju važnu ulogu. Od masiranja leđa iscrpljene buduće mame, do podsjećanja na njezinu snagu kada je najugroženija ... Partner koji pruža podršku može napraviti ogromnu razliku tijekom rađanja i prilikom rođenja djeteta.
Podrška može značiti masiranje trudnice kao prirodni oblik ublažavanja boli, osiguravanje da ima što jesti i piti, nježni dodir i poljupci koji pomažu u oslobađanju ljubavnog hormona oksitocin ili ohrabrujuće riječi kojima ćete joj dati do znanja da vjerujete u nju ... recite joj koliko je lijepa i snažna.
Jeste li za ili protiv da očevi budu prisutni tokom rođenja djece ?
Meni je to sasvim ok, i mislim da bi svaki otac trebao biti prisutan..
Mislim da se to pitanje ne bi ni trebalo postavljati im..
Re: Očevi u rađaonici?
Treba da bude, drukcije ne moze znati.
Slažem se, može makar biti tamo sa njom.
I'm waking up to ash and dust I wipe my brow and I sweat my rust
Ako želi i može.. neka bude.. Prelijepo zajedničko iskustvo..
A nikoga ne bih ni forsirala.
Ima žena koje "ne daju" prisustvo mužu.. A i onih koje bi da on bude prisutan pod svaku cijenu..
Moj brat primjer ne podnosi krv i miris bolnice još od djetinjstva.. Kao neka vrsta traume.. Bude mu loše.. Ali je opet odlučio biti prisutan neko vrijeme..
Plašila sam se da se ne onesvijesti.. I spomenula "problematiku" osoblju koje je imalo razumijevanja..
Ima žena koje "ne daju" prisustvo mužu.. A i onih koje bi da on bude prisutan pod svaku cijenu..
Moj brat primjer ne podnosi krv i miris bolnice još od djetinjstva.. Kao neka vrsta traume.. Bude mu loše.. Ali je opet odlučio biti prisutan neko vrijeme..
Plašila sam se da se ne onesvijesti.. I spomenula "problematiku" osoblju koje je imalo razumijevanja..
Nisam bila protiv i bilo je baš nekako dirljivo.
Brat bio sa tobom?Ina wrote: ↑Tue May 11, 2021 10:10 amAko želi i može.. neka bude.. Prelijepo zajedničko iskustvo..
Poenta je da ni dijete ni muž nemaju ništa od toga, već se to radi samo da bi žena to prepričavala na kafama posle svojim pajdašicama a one da govore aaawwww
Kako muž da nema ništa od toga?
I njemu je radost doživjeti rađanje svog djeteta. Možda ne svakome ali sigurno mnogima to jeste. To nije nešto površno.
I njemu je radost doživjeti rađanje svog djeteta. Možda ne svakome ali sigurno mnogima to jeste. To nije nešto površno.
Poenta je da se 90% žena slaže s tobom u vezi toga, a 90% muškaraca se slaže sa mnom u vezi toga 
Ne znam zaista koliki su procenti ali ne mislim da je uloga očeva u rađaoni minorna. Kako god, svako po svom nahođenju.blackadder wrote: ↑Tue May 11, 2021 7:22 pmPoenta je da se 90% žena slaže s tobom u vezi toga, a 90% muškaraca se slaže sa mnom u vezi toga![]()
Ma pusti procente. Stvarno misliš da to muškarci žele? Ja ne znam ni jednog koji to ima kao želju. Drugo je ako pristane na nagovor ili molbu supruge.
Znam za nekoliko koji su stvarno željeli i bili su prisutni, neki i nisu jer ni žene to nisu htjele. Ne vidim šta je to tako strašno u rađanju djetetablackadder wrote: ↑Tue May 11, 2021 7:28 pmMa pusti procente. Stvarno misliš da to muškarci žele? Ja ne znam ni jednog koji to ima kao želju. Drugo je ako pristane na nagovor ili molbu supruge.
A zašto bi trebao biti prisutan?
Osim podrške ženi?
Po kazni ga trebamo tri mjeseca drzati u pink-ublackadder wrote: ↑Tue May 11, 2021 7:22 pmPoenta je da se 90% žena slaže s tobom u vezi toga, a 90% muškaraca se slaže sa mnom u vezi toga![]()
Ovdje se to podrzumijeva. Nisam muza nagovarala, a mnogo je to cesce prepricavao od mene. Ne znam kako bi gledala na njega kad ne bi radosno na to pristao u vremenima i drzavama gdje je dopusteno.
I to nije mala stvar - na svijet dolazi VASE dijete. Svi vazni dogadjaji izmedju radjanja i umiranja mogu i da se ponove, samo se radjanje tog djeteta vise ne ponavlja.
I ne misli da mozete znati kako je to dok ne vidite. Nije isto o tome citati, vidjeti na tv, ili cuti od drugih ljudi. Znas najbolje tek kad si radjanju i prisutan bio.
Mi se nismo usaglasiti oko imena za naseg sina, ali taj dan u bolnici, kad su nas upitali imamo li ime za djecaka, muz je bez imalo dileme rekao - da, mama ima ime.
A iz kojeg razloga ne bi trebao biti prisutan?
Ako nemaš više razloga, navedi bar jedan..
I ja sam mishljena, da muskarac ne treba da prisustvuje porodjaju. ta slika nije ugodna.. gledati patnju i sve sto ide uz to par sati.. je nepotrebno.
Dovoljno je da je ceka u hodniku..
Dovoljno je da je ceka u hodniku..
.............................................................................................
blackadder wrote: ↑Tue May 11, 2021 7:10 pmBrat bio sa tobom?Ina wrote: ↑Tue May 11, 2021 10:10 amAko želi i može.. neka bude.. Prelijepo zajedničko iskustvo..
Plašila sam se da se ne onesvijesti.. I spomenula "problematiku" osoblju koje je imalo razumijevanja..![]()
Poenta je da ni dijete ni muž nemaju ništa od toga, već se to radi samo da bi žena to prepričavala na kafama posle svojim pajdašicama a one da govore aaawwww![]()
Ma ne.. Brat je bio sa svojom suprugom.
Moj je bio sa mnom.
Imaju.. Primjer ako se desi da nešto krene
neveselo.. muž može uzeti u naručje bebu..
I svašta nešto..
A i prepričavanje uz kahvenisanje ponekad godi..
Ne znam kako je vani, ovdje nije dopušten ulazak ranije već na par minuta prije samog poroda. Barem je tako nekada bilo. Tako da nisu to sati u pitanju i nije gnjavaža. No, svako po svom čejfu, ako hoće ili neće.
Upravo ta podrška i jeste značajna a nije baš ni da se očeva ne tiče. Jedan od razloga može biti i prisustvo oca kao svjedoka ako osoblje zabrljavi nešto. Ovo je meni bilo na pameti
Razumijem da je nekom to sve skupa mučno ali nije valjda da ih se tjera puškom pobogu.
Nije li to pomodarstvo sve ?I prije se radjalo bez muzeva prisutnih i to je samo trend zapada i iz filmova.Prije svega muzevi su u gorem soku tada nego zeneKamilica wrote: ↑Wed May 12, 2021 6:37 pmUpravo ta podrška i jeste značajna a nije baš ni da se očeva ne tiče. Jedan od razloga može biti i prisustvo oca kao svjedoka ako osoblje zabrljavi nešto. Ovo je meni bilo na pameti![]()
Razumijem da je nekom to sve skupa mučno ali nije valjda da ih se tjera puškom pobogu.
Joj prije
Prije se radjalo i bez doktora.
Sta ima veze sto je pomodarstvo i trend zapada? Ako nesto valja treba prihvatiti, cije god je.
A odbaciti i svoje, ako nevalja.
Prije se radjalo i bez doktora.
Sta ima veze sto je pomodarstvo i trend zapada? Ako nesto valja treba prihvatiti, cije god je.
A odbaciti i svoje, ako nevalja.
To hoce one zene sto u trudnoci nose uske haljine da im se ocrta stomak i pupak 
Vidi, vidi.
A ako nije u drugom stanju, nek joj se onda ocrta sve.
Pratit cemo ih na instagramu
A ako nije u drugom stanju, nek joj se onda ocrta sve.
Pratit cemo ih na instagramu
. malo pretjeruju.. zbilja mi je to ruzno... .kao i poznate osobe.. na naslovnim stranicama -- nage s stomakom...
.............................................................................................
Trend zapada su i one silikonske ljepotice pa ti gode