Pokloni
Pokloni
Sta obično poklanjati, osobama kada ste pozvani na ručak / veceru? Ili rodjendane ?
Domaćici obično cvijece i cokoladu pod obavezno...nekad i flasu vina domaćinu ako znam da ga voli..Desi se da pripremim neki desert..i ponesem ga.. I hljeb sam znala nositi ..
Ne mislim na djecije rodjendane..
Poklanjate li ono sto vi dobijete i ne dopada vam se, ili pažljivo birate poklone?
Ja obično poklanjam, šalove, / marame..ako osobu bolje poznajem i znam koji parfem koristi, poklonim i to..
Ne volim poklanjati kucnu dekoraciju..
Mislim da to svako od nas uzima sebi na osnovu kompletnog interijera... 
Domaćici obično cvijece i cokoladu pod obavezno...nekad i flasu vina domaćinu ako znam da ga voli..Desi se da pripremim neki desert..i ponesem ga.. I hljeb sam znala nositi ..
Ne mislim na djecije rodjendane..
Poklanjate li ono sto vi dobijete i ne dopada vam se, ili pažljivo birate poklone?
Ja obično poklanjam, šalove, / marame..ako osobu bolje poznajem i znam koji parfem koristi, poklonim i to..
Ne volim poklanjati kucnu dekoraciju..
Re: Pokloni
Sto manje obaveza oko poklona. ne volim te obicaje. no, vino je prikladno smatram ... jednu bocu... i to bi bilo sve..
.. ne bih voljela, da mi donesu hranu
.. ne bih voljela, da mi donesu hranu
.............................................................................................
Flaša pića, cvijeće, neki lijep slatkiš. Ja volim da dobijem/poklonim i lampe sa aroma svijećama 
Ne bih ni ja nosila da mi osoba nije bila bliska i naručila..
Takoder ne bih od nekoga koga ne poznajem...
Ako je narucila.. ok...
Koga ne poznajesh. ne bi ni pozvala na veceru,,,
.............................................................................................
A sta radite sa poklonima koji vam se ne dopadaju? 
Samo mi moja djeca poklonu nesto sto lajkam, jer me dobro znaju.
Ako na poklonu ima cijena, ili gift racun, vratim u prodavnicu i kupim sebi sta volim i sta mi treba.
Kazem ljudima s kojim se druzim da se oko mene ne trude uopste, neka donesu dobru cokoladu, neka dodju samo ako zele. Nece mi kupiti ono sto lajkam, i samo me bezveze zaduzuju.
Ni ja se previse ne slamam oko toga sta cu nekome pokloniti.
Svijece, cvijece cokolade, fine losione, sastave za kupke... eto uglavom to.
I ne bi mi bilo mrsko da mi neko nesto fino skuhano donese
U zadnje vrijeme-poklon bon.
To mi je najjednostavnije,pa svatko sebi uzme šta želi.
Mrzim,kad netko,kupuje poklon,samo da kupi...ne razmišljajući o osobi kojoj kupuje .
Koliko glupih stvari sam dobila i onda ne znam što ću s tim.
To mi je najjednostavnije,pa svatko sebi uzme šta želi.
Mrzim,kad netko,kupuje poklon,samo da kupi...ne razmišljajući o osobi kojoj kupuje .
Koliko glupih stvari sam dobila i onda ne znam što ću s tim.
Uvijek nešto ponesem djeci i domaćici većinom.. A zavisi od prilike..
A ja uvjek sklonim cijenu neprijatno mi poklanjati poklon sa cijenom, kažem u slučaju da nije ok, mogu zamjeniti ili uzeti nešto drugo..
I meni je to najbolja od opcija..sreća pa ih sada svugdje ima .
Mozete li traziti poseban racun za poklon? Na njemu ne govori koliko je stvar placena, ali ako se ne svidja onom kome poklanjas s tim racunom moze vratiti.
A ne znam, da li to i postoji..ta vrsta računa.. 
Trebalo bi.
Ovdje se uz gift card taj racun sam printa. U Decembru, jer se kupuje za Bozic, skoro te svugdje pitaju zelis li poklon racun.
A i tokom cijele godine ga mozes zatraziti.
Ovdje se uz gift card taj racun sam printa. U Decembru, jer se kupuje za Bozic, skoro te svugdje pitaju zelis li poklon racun.
A i tokom cijele godine ga mozes zatraziti.
Knjiga je lijep poklon onim sto vole da citaju.
I meni.. 
Cvijeće je meni najljepši poklon. Poklanjam ga i ja kad idem u gostima. Poklonim i flašu vina, samo što ja ne znam odabrati vino jer ne pijem pa uzmem ono neko malo skuplje 
Bon i gift cards su mi bezveze pokloni.
Bon i gift cards su mi bezveze pokloni.
Pokloni su moj love language, sve te tako neke sitnice da osoba zna da sam je se u trenutku sjetila. Volim i da se mene sjeti nekom sitnicom, pa makar bilo i lizalo. Svejedno. Volim poklanjati i dobijati poklone, bez obzira na njihovu vrijednost 
Per aspera ad astra 
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 35 Replies
- 4317 Views
-
Last post by Coolio
-