MacKenzie Scott donirala 4 milijarde Eura za 4 mjeseca
Re: MacKenzie Scott donirala 4 milijarde Eura za 4 mjeseca
..Jesu li i siromasnji i milijarderi, imali istu shansu-- mnogi, mnogi jesu- to sto neki nisu iskoristili, ili su bili manje srece ili- ili.?. ne znaci da ih bogati kaznjavaju..Peace wrote: ↑Fri Dec 18, 2020 10:47 pmPaaaa, mozes
Ali bi sad mogla potegnuti pitanje zasto je u stalnom rastu siromastvo s jedne strane i milijarderi s druge![]()
Ko to stvar siromastva? Na cijem se znoju neko prokleto bogati? Da li treba tako? Da li moze drukcije?
Mislim hvala njoj, ali hvala i onim ljudima, sto su i pored dugogodisnjeg rada kod njih i dalje gola sirotinja.
Ako rade, nisu puka sirotinja.... $ 15 na sat..nije mala satnica ...
Opet, u Americi, siromashni i bogati - doniraju na neki nacin..novac, usluga, odjeca, auto... svasta se poklanja..
.............................................................................................
Radnici Amazona glasaju o pridruživanju sindikatu
Radnici u skladištu kompanije “Amazon” u Alabami ističu da kompanija postaje sve veća i profitabilnija, i da im treba glas koji će osigurati da ih ne tretira kao robote.
Radnici u skladištu kompanije “Amazon” u Alabami ističu da kompanija postaje sve veća i profitabilnija, i da im treba glas koji će osigurati da ih ne tretira kao robote.
Organizacije koje primaju donacije, a i neke no profit drndala, ne prođu često i bez vlastitog profita. Ako ne prvenstveno i samo tog..
Lijepo je kad ljudi pomogu kome (I kad) treba.. Ali dosta puta je tu i mutnih podloga.
Lijepo je kad ljudi pomogu kome (I kad) treba.. Ali dosta puta je tu i mutnih podloga.
.............................................................................................
Ovo kaze googleblackadder wrote: ↑Wed Mar 31, 2021 3:18 pm
Ovo 40 miliona na sat nije tačno.
Možda 4 miliona![]()
Jer 40 miliona na sat je milijarda dnevno. A ne zarađuje ni on toliko
Breaking the amount down more, Bezos is making about $321 million a day, $13.4 million an hour, $222,884 a minute, and $3,715 a second this year. The largest single-day increase in Bezos's net worth is $13 billion, which he achieved on July 20, 2020.
Nisam razumila sta si htjela reci Bella
Ako nisu zadovoljni sa $15 na sat. neka napuste Amazon.
15 dolara na sat ne zvuci ni malo
Ovo je sigurno pocetna najniza dnevnica u toj firmi koliko je udrugim slicnim firmama ?Ako je veca onda ok imaju pravo, ali ako je kao i kod drugih to sto gazda uzima lopatom sebi ne treba da zanima ove dole 
Ako zaradjuje $ 15- i placa porez/ tj - vjerovatno ne placa ali . Obama mu je dao, zdrv --osiguranje- da je mjesecno $0
15 x 40 = 600 (sedmicno)
600 x 4 = 2400 ( mjesecno)
Od toga ti se najmanje uzme $400, regularni odbitci.
Znaci nije ti ostalo za stan i zdr osiguranje.
Da napomenem, stan bez popratnih troskova - struja, voda, plin, smece.
600 x 4 = 2400 ( mjesecno)
Od toga ti se najmanje uzme $400, regularni odbitci.
Znaci nije ti ostalo za stan i zdr osiguranje.
Da napomenem, stan bez popratnih troskova - struja, voda, plin, smece.
. prije nekoliko godina -kod mene se otvorio--- Costco--- i bila je jagma za poslove, jer se placa $ 15 na sat. mislim da, tada Walmart- nije toliko nudio..
Pocetna, tako je. I godisnje im se podize satnica u iznosu od 15 centi do 50 centi. Tih 50 centi na sahat vise podrazumijeva se najboljim od njih.
Slicno je stanje i u drugim firmama.
To je nesto na cemu bi drzava trebala raditi. Drzava im mora davati dodatnu pomoc, da prezive.
Naravno, ne mogu da vjerujem da nekoga interesuje koliko pravi CEO..pogotovo radnika...
Naravno da ce te interesovati, ako to goni ko stoku, za platu s kojom mozes jako malo, a u firmi koja zaradjuje jako puno.
Nema osiguranja koje nista ne kosta, osim medicaid, za koji se mogu kvalifikovati djeca porodica s niskim primanjima.
I obama care se placa. Na mjesecnu zaradu od $2400 (oni uvijek gledaju na bruto) mozes dobiti nekog popusta, ali i tada ces, da osiguras sebe i bracnog partnera, za osiguranje, ako ista valja, morati izdvojiti nekih $300 mjesecno.
I kako mislis vjerovatno ne placa porez? Svako mora placati porez, s tim sto vise placas ukoliko ti je zarada veca, i ukoliko nemas nikoga na izdrzavanju.
Zasto bi me interesovalo- ako se javim na konkurs - za sortiranje robe - koje je po opisu rada -placeno $15..
.. niko te ne goni- obim posla je takav i neko je sve proracunao da to zivo bice moze odraditi.
I kompaniji je u interesu, da radnik u osvojim mogucnostima da max. jedni drugima trebaju....
Koliko firma zaradjue i ako dobro zaradjuje =moze biti samo sigurnost za radnika, a ne koliko mu '' gazda pravi i sta vozi i sta jede..
Bella ti si fokus stavila na to “radnik brine koliko vlasnik zaradjuje” i u tome vidis sav problem.
Ja sam fokus stavila na “direktor ne brine koliko njegov radnik zaradjuje, ni sta moze s tom platom” i u tome vidim problem.
Ja sam fokus stavila na “direktor ne brine koliko njegov radnik zaradjuje, ni sta moze s tom platom” i u tome vidim problem.
I probaj malo sagledati cemu to vodi.
Kapitalizam, ako u konacnici ne izazove masovni gnjev i pobune, sam ce sebe pojesti.
Kapitalizam, ako u konacnici ne izazove masovni gnjev i pobune, sam ce sebe pojesti.
Ne znam da li brine, ali, ako u svom carstvu ima i takve zaposlene- zakljucujem da zna i da postoje... i da ih placa kako mu zakon dozovoljava / kako je to radno mjesto vrednovano..
Da li takvi radno mjesto- pruza i prezivljavanje. nije njegovo da vrednuje.. zavisi i od prohtjeva pojedinaca i koliko je i sam taj pojedinac ulozio u sebe/ skolovao se/ obucio za zivot itd.
Da zaradjuju puno.. da, da li mu treba toliaka zarada - ne treba..... to smo mi mali- na dnu zakljucili,,,
Ja mislim da ni jedno radno mjesto koje trazi 40 sati sedmicno, ne bi trebalo biti tako nisko vrednovano da pojedinac, bez obzira na obrazovanje, ne moze zaraditi ni za pristojno sopstveno izdrzavanje.
A kad se to desava u najjacoj firmi u svijetu, onda znas dokle smo dosli.
Stvarno mislis da nije njegovo da vrijednuje koliko mu radnik moze od plate?
Ja ne znam koliko mora da je otupio ako ga je bas briga sto oni koji doprinose tolikoj njegovoj zaradi ne znaju kako da sastave kraj s krajem.
A kad se to desava u najjacoj firmi u svijetu, onda znas dokle smo dosli.
Stvarno mislis da nije njegovo da vrijednuje koliko mu radnik moze od plate?
Ja ne znam koliko mora da je otupio ako ga je bas briga sto oni koji doprinose tolikoj njegovoj zaradi ne znaju kako da sastave kraj s krajem.
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 6 Replies
- 574 Views
-
Last post by Bella
-
- 5 Replies