Najbolje godine
Re: Najbolje godine
..kod mene nije moje mišljenje ..aj ta prosjeda kosa ah volim zrele muškarce sto stariji to bolji..nebi vise o komplimentima.. :haaVanilla wrote: ↑Mon Dec 28, 2020 6:40 pmS moje tačke gledišta taman tako dođe, ne bukvalno za baciti ali su, nekakve, turbulentne.
U 20-tim si razapet na više strana, od planiranja budućnosti. Uglavnom, rasijan u realizaciji raznih životnih uloga.
Već početkom tridesetih dosta toga se iskristališe, znaš za šta jesi a za šta nisi![]()
A što se tiče izgleda koji se spominje, svi tako sebe vidimo, ljepši smo i bolji sada nego ranije.
Ima to istine a ima, možda, i do one da sebe vidimo 5x ljepšima nego što zaista jesmo![]()
-
Vanilla
- Aktivan član

- Reactions:
Samo čitam, ništa ja ne ciljam.
Kad mi dođe da idem, mnogo moram da idem.
Nije važno kuda ću. Nije važno dokle ću.
Došlo mi je da idem i ja idem kao lud
- unutra u mene.

Nije važno kuda ću. Nije važno dokle ću.
Došlo mi je da idem i ja idem kao lud
- unutra u mene.
laganini wrote: ↑Mon Dec 28, 2020 6:44 pm..kod mene nije moje mišljenje ..aj ta prosjeda kosa ah volim zrele muškarce sto stariji to bolji..nebi vise o komplimentima.. :haaVanilla wrote: ↑Mon Dec 28, 2020 6:40 pmS moje tačke gledišta taman tako dođe, ne bukvalno za baciti ali su, nekakve, turbulentne.
U 20-tim si razapet na više strana, od planiranja budućnosti. Uglavnom, rasijan u realizaciji raznih životnih uloga.
Već početkom tridesetih dosta toga se iskristališe, znaš za šta jesi a za šta nisi![]()
A što se tiče izgleda koji se spominje, svi tako sebe vidimo, ljepši smo i bolji sada nego ranije.
Ima to istine a ima, možda, i do one da sebe vidimo 5x ljepšima nego što zaista jesmo![]()
Tako je , sve je tako, sad kao zrelije osobe popravljamo taj nered koji smo napraviliVanilla wrote: ↑Mon Dec 28, 2020 6:40 pmS moje tačke gledišta taman tako dođe, ne bukvalno za baciti ali su, nekakve, turbulentne.
Ima tu istine a ima, možda, i do one da sebe vidimo 5x ljepšima nego što zaista jesmo![]()
Sad sam u najboljim godinama za putovanja.....
nilako mi se ne ostaje na jednom mjestu.. 
Ja sam u cetrdesetim, i sad sam najzadovoljnija svojim zivotom. To opet ne znaci da imam sve sto neko misli da vodi do zadovoljstva. Radila sam puno na sebi.
Citala sam zadnjih godina puno o psihi i samopomoci, pomoglo mi je da na sve oko sebe pocnem gledati drugacije. Imam mir u sebi za koji desetak godina unazad ne bi vjerovala da postoji. I to je polazna tacka mog zadovoljstva.
Ali tu su i popratne. Zdravlje nas lijepo sluzi, finansijski dobro stojimo, i djeca su vec punoljetne osobe koje se mogu same o sebi brinuti.
Citala sam zadnjih godina puno o psihi i samopomoci, pomoglo mi je da na sve oko sebe pocnem gledati drugacije. Imam mir u sebi za koji desetak godina unazad ne bi vjerovala da postoji. I to je polazna tacka mog zadovoljstva.
Ali tu su i popratne. Zdravlje nas lijepo sluzi, finansijski dobro stojimo, i djeca su vec punoljetne osobe koje se mogu same o sebi brinuti.
Zanimljiv pogled na 20-te na ovoj temiVjetar wrote: ↑Mon Dec 28, 2020 3:35 pmJa sam u 40-im i najbolje izgledam sada.
Kada vidim slike od prije 20 godina, istraumiram se na šta sam ličio![]()
Ali, to je posljedica zrelosti i istančanosti koja je došla sa godinama i koje su donijele i takav ukus i u skladu sa njim i moju pojavu. Siguran sam da je moja osnova (tijelo moje, lice, kosa) bila puno bolja 20 godina prije, ali ja tada jednostavno nisam imao pojma kako da to sve nosim i rezultat je bio da nisam ličio ni na šta. Sada samo bolje znam istaći svoje prednosti i sakriti nedostatke.
Mada, možda je to samo iz moje perspektive tako![]()
Emocionalno sam jednako razbarušen kao i u 20-im tako da ne vidim ni prednosti ni mane ovih godina u odnosu na te.
Materijalno sam situiraniji, ali imam jednako velike ambicije i sad i uvijek nečemu stremim, tako da mi ni to nije definirano.
U formi sam fizički i mislim da mogu sve jednako kao što sam mogao i prije 20 godina. Nemam neke bolove koje nisam imao i u 20-im recimo (leđa me oduvijek bole :P )
Tako da imam više prednosti 40-tovanja nego što sam ih imao tokom 20-ovanja![]()
E da, jedino što više ništa ne pamtim, niti se ičega sjećam, pa moguće da sam i zaboravio kako mi je dobro bilo u 20-im![]()
![]()
Više prednosti u 40-im
Per aspera ad astra 
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 2 Replies
- 67 Views
-