Stare zgrade
Stare zgrade
Opet sam predveče prolazio pored meni omiljenih zgrada u Sarajevu. Pogotovo ova prva mi je zanimljiva jer stoji kao izrezana iz reda zgrada i ostavljena koa fragment da stoji samostalno tamo. A ne da je lijepa, već je baš lijepa

Ove su isto prelijepe i nedaleko su od ove prve.

Pretpostavljam da su stanovi u ovim zgradama genijalni i možda jedine zgrade u kojima bih volio živjeti u Sa.
Ova je nažalost zapuštena i ruševna, ačini se da je bila jednako lijepa

Ali nisu sve stare tako lijepe

Ove su isto prelijepe i nedaleko su od ove prve.

Pretpostavljam da su stanovi u ovim zgradama genijalni i možda jedine zgrade u kojima bih volio živjeti u Sa.
Ova je nažalost zapuštena i ruševna, ačini se da je bila jednako lijepa

Ali nisu sve stare tako lijepe

Re: Stare zgrade
Ova prva je fakat lijepa
Gdje se točno, u Sa, nalazi?
Gdje se točno, u Sa, nalazi?
Sa druge strane Miljacke u odnosu na Vijećnicu, samo malo niže prema Carevoj džamiji.
Predivne su mi te stare zgrade, one su ukras grada. Žao mi je što se kod nas ne renoviraju, uglavnom ih sruše i naprave kao u sličnom stilu novu. Neke malo dotjeraju iz vana ali generalno obnoviti je popriličan zahvat pa se možda zato i odlučuju na rušenje. Šteta.
Evo još jedna poprilično zapuštena a baš lijepa.

Evo još jedna poprilično zapuštena a baš lijepa.

To je ona pored grčke ambasade
Imam i ja slika nje

Zapuštena je potpuno, a ima zanimljive te freske po fasadi.

Zapuštena je potpuno, a ima zanimljive te freske po fasadi.
Re: Samo da kažem
...
.............................................................................................
Kako su ofarbali fasadu... to je nemoguce.....
.............................................................................................
Ne sjecam se kako se taj odjel zove- ali, svaka promjena na fasadi se mora i zakonom odobriti.
promjena prozora kao i zatvaranje balkona i ugradjivanje klime.. za sve treba dozovola i ne bi se smjelo, narusiti prvobitni izgled zgrade....no, znam da stosta prolazi-- ovo je zbilja ruglo...
Ja radim u jednoj takvoj koja je pod zaštitom Zavoda za kulturu i spomenike, renoviranje se može vršiti samo uz njihov nadzor kako se taj izgled ne bi narušio... zato se raspadamo polako 
Inače svakodnevno prolazim pored par njih na kojima je nekakvo modernističko čudo nadograđeno i po meni skroz bezveze, ne znam kako su samo uspeli takve ideje da realizuju 
ovo stakolo,u pozadini,iznad
ne uklapa se nikako
to u dva kontrasta...
cak mislim da su pokvarili izgled,dozivljaj
ne uklapa se nikako
to u dva kontrasta...
cak mislim da su pokvarili izgled,dozivljaj
meni se ova kombinacija svidja..
.i kod mene ima primjer - sliakt cu ga..
Meni se ne dopada također kombinacija / staro & novo..
Za očuvanje sam starina..ali ne izbacivati modernu arhitekturu u neke dijelove gleda u kojem prevladava stara istorijska a.

Za očuvanje sam starina..ali ne izbacivati modernu arhitekturu u neke dijelove gleda u kojem prevladava stara istorijska a.
..ovo je riva u Splitu kad se radila obnavljala bilo je prigovora i protesta a ova je sad prekrasna u odnosu na ono ruglo sto je bilo..al ljudi su čudni ..ibuklopilo se..
..a ovo je ona za kojom se plakalo..

. jel mislish na ove bijele tende... hm... meni djeluju- agresivno....
...pa neznan meni je prelipa riva..
. na slikama, a i bila sam u Splitu, da lijepa je..

..a uklopila se s Dioklecijanovom palačom koja je spomenik kulture iz 3.stoljeca..moze se..ono s onim kafićem je moglo bez one boje i kafic ko kafic ok..
Meni se ne sviđa. Ok, jednostavna je ta nadgradnja i nije napadna, čak donekle i ističe starogradnju iznad koje je. Ali opet stari grad nije mjesto gdje uopće treba da se gradi nešto moderno. Poenta je zadržati staru gradnju u izvornom izgledu a nove moderne objekte graditi van tih zona. Jedino tako ima smisla.
Ja sam uvijek za renovaciju starih zgrada. Nažalost rijetko se kod nas to dešava. Moderno isto može biti lijepo ali ga ne spajati sa izvornom starom gradnjom.