Legalizacija ili potpuna zabrana oružja – šta je bolje rješenje?
Re: Legalizacija ili potpuna zabrana oružja – šta je bolje rješenje?
Ne svi ali onaj ko ima dozvolu u danasnje vreme treba imati, narocito zbog problematicnih ljudi medju kojima su i pojedini migranti. I ne mislim ja da treba imati oruzje u smislu da napadnes nekoga, da ga nosis po gradu i slicno vec iskljucivo u samoodbrani ako bas ne mozes drugacije da se odbranis. Ne daj Boze da se dodje u tu situaciju i verujem da nece.Skitnica wrote: ↑Tue May 05, 2026 11:53 amNavedi mi jedan razlog zbog kojeg bi trebali imati oružje...Coolio wrote: ↑Tue May 05, 2026 11:18 amOruzje treba imati neko ko ispunjava uslove da ga ima. S'tim da se na svakih godinu ili dve dana radi neki test psihe i slicno. Poostriti zakon za nelegalno drzanje,nabavljanje ili prodavanje oruzja i resen problem. U ova luda vremena mislim da treba imati nesto kao zastitu.Samo jedan!
Ma definitivno zabrana. Ljudi su sve nestabilniji, a nestabilan covjek sa oruzjem u ruci je opasnost po druge.
Zato i kazem da ljudi koji dobiju dozvolu recimo svake godine mora raditi psiho test i slicno. Mada kod nas dole se zna da se nazalost sve moze kupiti kao i taj test. Za samoodbranu i ne daj Boze bi trebalo imati bas zato sto zivimo u ludim vremenima.
Koja budalastina hahahaha. Glavno otmicar ceka da ona udje u auto pa tek onda napada, da se ne bi ona zapalila 
Ovo se obavezno mora naglasiti. Ali obaveznoCoolio wrote: ↑Tue May 05, 2026 12:15 pmNe svi ali onaj ko ima dozvolu u danasnje vreme treba imati, narocito zbog problematicnih ljudi medju kojima su i pojedini migranti. I ne mislim ja da treba imati oruzje u smislu da napadnes nekoga, da ga nosis po gradu i slicno vec iskljucivo u samoodbrani ako bas ne mozes drugacije da se odbranis. Ne daj Boze da se dodje u tu situaciju i verujem da nece.Skitnica wrote: ↑Tue May 05, 2026 11:53 amNavedi mi jedan razlog zbog kojeg bi trebali imati oružje...Coolio wrote: ↑Tue May 05, 2026 11:18 amOruzje treba imati neko ko ispunjava uslove da ga ima. S'tim da se na svakih godinu ili dve dana radi neki test psihe i slicno. Poostriti zakon za nelegalno drzanje,nabavljanje ili prodavanje oruzja i resen problem. U ova luda vremena mislim da treba imati nesto kao zastitu.Samo jedan!
Per aspera ad astra 
kod mene . ne treba dozovola, i moze se nositi..'da se vidi'
. nisam nikoga do sada vidjela,da je vidljiv..... osim policije. i ne puca se na zene ako, mu ne skuva kafu..
.............................................................................................
oruzje je nazalost ,jedina sigurnost koju mozes osjetiti..zato iran treba da ima /nuklearno/s obzirom kakve komshije ima...
.............................................................................................
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 9 Replies
- 1325 Views
-
Last post by Bella
-
- 16 Replies