Legalizacija ili potpuna zabrana oružja – šta je bolje rješenje?
Legalizacija ili potpuna zabrana oružja – šta je bolje rješenje?
Jeste li za legalizaciju ili potpuna zabranu oružja šta je bolje rješenje po vašem mišljenju?
Ja sam protiv. Kompletno zabranila podsmjehivanja oružja . Lovcima u periodu lova, (mada i to bih zabranila)..mogućnost da imaju oružje samo u periodu lova, nakon toga razdružiti u specijalnim ustanovama koje bi bile odgovorne za čuvanje tog oružja .. Naprimjer :
Za dan lova dođu po oružje / municiju potpišu se / nakon lova vrate ujedno bi se znalo koliko metaka upotrebljena / šta ulovljeno ..
Privatnim licima skroz zabranila orižje. Streljane osim sportistima ne bi bilo nikom drugom pristupačne ..
Ne razumijem osobe koje imaju oružje u kući …
Ja sam protiv. Kompletno zabranila podsmjehivanja oružja . Lovcima u periodu lova, (mada i to bih zabranila)..mogućnost da imaju oružje samo u periodu lova, nakon toga razdružiti u specijalnim ustanovama koje bi bile odgovorne za čuvanje tog oružja .. Naprimjer :
Za dan lova dođu po oružje / municiju potpišu se / nakon lova vrate ujedno bi se znalo koliko metaka upotrebljena / šta ulovljeno ..
Privatnim licima skroz zabranila orižje. Streljane osim sportistima ne bi bilo nikom drugom pristupačne ..
Ne razumijem osobe koje imaju oružje u kući …
Re: Legalizacija ili potpuna zabrana oružja – šta je bolje rješenje?
Mislim da bi svima trebalo biti dostupno atomsko oružje.
Legalizacija. Koliko god je rizicno za neke da imaju oruzje toliko bi mi trebali da ga imamo. Pogotovu ako se u nekim drzavama zna da zakon/drzava ne radi svoj posao pa cisto radi zastite je dobro imati.
Mislis da ne postoji ništa drugo za ličnu zaštitu osim oružja ?NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 10:44 pmLegalizacija. Koliko god je rizicno za neke da imaju oruzje toliko bi mi trebali da ga imamo. Pogotovu ako se u nekim drzavama zna da zakon/drzava ne radi svoj posao pa cisto radi zastite je dobro imati.
Postoji ali oruzje je najbolja zastita. Ne kazem da ga treba upotrebljavati ali ga treba imati u kuci (dalje od dete i ne na dohvat ruke ) .Skitnica wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 10:53 pmMislis da ne postoji ništa drugo za ličnu zaštitu osim oružja ?NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 10:44 pmLegalizacija. Koliko god je rizicno za neke da imaju oruzje toliko bi mi trebali da ga imamo. Pogotovu ako se u nekim drzavama zna da zakon/drzava ne radi svoj posao pa cisto radi zastite je dobro imati.![]()
Ma ne znam postoji li najbolja zaštita .. i koliko je sigurna u nesigurnim situacijama ..
Pepper Spray - može biti koristan .. još ako je u boji
mapadač je obojen par dana ..
Pepper Spray - može biti koristan .. još ako je u boji
Ne znam, čini mi se da je imanje oružja prije prizivanje problema nego zaštita od problemaNecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 10:44 pmLegalizacija. Koliko god je rizicno za neke da imaju oruzje toliko bi mi trebali da ga imamo. Pogotovu ako se u nekim drzavama zna da zakon/drzava ne radi svoj posao pa cisto radi zastite je dobro imati.
I'm waking up to ash and dust I wipe my brow and I sweat my rust
Gresis Mina. U slucaju napada recimo na neciju kucu treba se imati oruzje da takvima visd ne padne na pamet da nelegalno udju u tudje dvoriste/kucu. Naveo sam primer samo.Mina wrote: ↑Sat Feb 08, 2025 12:32 amNe znam, čini mi se da je imanje oružja prije prizivanje problema nego zaštita od problemaNecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 10:44 pmLegalizacija. Koliko god je rizicno za neke da imaju oruzje toliko bi mi trebali da ga imamo. Pogotovu ako se u nekim drzavama zna da zakon/drzava ne radi svoj posao pa cisto radi zastite je dobro imati.![]()
A video nadzor. Jednostavnije je.NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Sat Feb 08, 2025 12:44 amGresis Mina. U slucaju napada recimo na neciju kucu treba se imati oruzje da takvima visd ne padne na pamet da nelegalno udju u tudje dvoriste/kucu. Naveo sam primer samo.Mina wrote: ↑Sat Feb 08, 2025 12:32 amNe znam, čini mi se da je imanje oružja prije prizivanje problema nego zaštita od problemaNecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 10:44 pmLegalizacija. Koliko god je rizicno za neke da imaju oruzje toliko bi mi trebali da ga imamo. Pogotovu ako se u nekim drzavama zna da zakon/drzava ne radi svoj posao pa cisto radi zastite je dobro imati.![]()
E video nadzor ce ti bas pomoci kada neko stavi maskuSkitnica wrote: ↑Sat Feb 08, 2025 8:43 amA video nadzor. Jednostavnije je.NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Sat Feb 08, 2025 12:44 amGresis Mina. U slucaju napada recimo na neciju kucu treba se imati oruzje da takvima visd ne padne na pamet da nelegalno udju u tudje dvoriste/kucu. Naveo sam primer samo.
Bolje zvati policiju, nego suprostavljati mu se..NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Sat Feb 08, 2025 11:29 amE video nadzor ce ti bas pomoci kada neko stavi maskuSkitnica wrote: ↑Sat Feb 08, 2025 8:43 amA video nadzor. Jednostavnije je.NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Sat Feb 08, 2025 12:44 am
Gresis Mina. U slucaju napada recimo na neciju kucu treba se imati oruzje da takvima visd ne padne na pamet da nelegalno udju u tudje dvoriste/kucu. Naveo sam primer samo.![]()
A video snimci mogu pomoci kod identifikacije napadača…
Uz danasnje maske i sta sve jos, video snimci i ne pomazu bas. Inace kakva je policija u nekim drzavama, dok dodje lopov je vec obavio svojeSkitnica wrote: ↑Sat Feb 08, 2025 12:17 pmBolje zvati policiju, nego suprostavljati mu se..NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Sat Feb 08, 2025 11:29 amE video nadzor ce ti bas pomoci kada neko stavi masku![]()
![]()
A video snimci mogu pomoci kod identifikacije napadača…![]()
A ima slučajeva gdje budu od pomoci ..NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Sat Feb 08, 2025 12:46 pmUz danasnje maske i sta sve jos, video snimci i ne pomazu bas. Inace kakva je policija u nekim drzavama, dok dodje lopov je vec obavio svojeSkitnica wrote: ↑Sat Feb 08, 2025 12:17 pmBolje zvati policiju, nego suprostavljati mu se..NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Sat Feb 08, 2025 11:29 am
E video nadzor ce ti bas pomoci kada neko stavi masku![]()
![]()
A video snimci mogu pomoci kod identifikacije napadača…![]()
Znaci lutrija...Skitnica wrote: ↑Sat Feb 08, 2025 12:54 pmA ima slučajeva gdje budu od pomoci ..NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Sat Feb 08, 2025 12:46 pmUz danasnje maske i sta sve jos, video snimci i ne pomazu bas. Inace kakva je policija u nekim drzavama, dok dodje lopov je vec obavio svoje![]()
Kolika je šansa da ti neko uđe u stan? Lopovi ili neko da te likvidira? Zašto bi? Obično biraju nemoćne starice koje same žive kad im stigne penzija, sumnjam da bi njima pomogao pištolj i da ga imajuNecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Sat Feb 08, 2025 12:44 amGresis Mina. U slucaju napada recimo na neciju kucu treba se imati oruzje da takvima visd ne padne na pamet da nelegalno udju u tudje dvoriste/kucu. Naveo sam primer samo.Mina wrote: ↑Sat Feb 08, 2025 12:32 amNe znam, čini mi se da je imanje oružja prije prizivanje problema nego zaštita od problemaNecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 10:44 pmLegalizacija. Koliko god je rizicno za neke da imaju oruzje toliko bi mi trebali da ga imamo. Pogotovu ako se u nekim drzavama zna da zakon/drzava ne radi svoj posao pa cisto radi zastite je dobro imati.![]()
Njima tesko da bi pomoglo oruzje, gotovo da i ne bi. Tu se slazem sa tobom. Samo ponekada se dogodi da upadnu u kucu ili stan misleci da nema nikoga. U tom slucaju treba reagovati.Mina wrote: ↑Sun Feb 09, 2025 9:10 pmKolika je šansa da ti neko uđe u stan? Lopovi ili neko da te likvidira? Zašto bi? Obično biraju nemoćne starice koje same žive kad im stigne penzija, sumnjam da bi njima pomogao pištolj i da ga imajuNecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Sat Feb 08, 2025 12:44 amGresis Mina. U slucaju napada recimo na neciju kucu treba se imati oruzje da takvima visd ne padne na pamet da nelegalno udju u tudje dvoriste/kucu. Naveo sam primer samo.![]()
I umjesto da samo pobjegnu kad te ugledaju, ti upucaš jednog, a drugi tebe ili i tvoju ženu ako se tu zatekne...
Svakodnevno se ubistva desavaju..Nazalost oruzje prisutno tamo gdje ne bi trebalo biti.. 
Zabrana je dobra ako je primjenjiva, ali pokazalo se da ni u jednom društvu nije, primjer prohibicije i zabrane droga, uvijek se pravi teren za dobru zaradu. Legalizacija je još gora jer budale liče na obične ljude 
Ako se dobije dozvola za oruzje,ne vidim razloga da ga covek nema. Jedino bih uveo da se polaze neki test za psihu na svake dve godine radi produzavanja dozvole.
Bez oružja bi neuporedivo bilo manje žrtvi, od onih koje danas imamo. Nasilja bi puno rjeđe završavala fatalno.
Naravno.. neki ljudi bi opet tražili načine da čine štete pa bi bio potreban i jakoo značajan napredak u humanoj svijesti.
Novac koji se vrti oko oružja nisu banalne i male brojke.. i sve te pare mogle bi se iskoristiti u obrazovanje, zdravstvo, edukaciju o rješavanju konflikta još od malena, rješavanju gladi, metode prevencije/neutralizacije/samoodbrane..
da se fizički jači opet ne klinče..
Tehnologijom kreirati zaštitu.. primjer odjeću, pitanje životinja itd itd
Kad bi samo željeli.. i kad neke druge stvari ne bi bile čovječanstvu važnije i "profitabilnije".
Naravno.. neki ljudi bi opet tražili načine da čine štete pa bi bio potreban i jakoo značajan napredak u humanoj svijesti.
Novac koji se vrti oko oružja nisu banalne i male brojke.. i sve te pare mogle bi se iskoristiti u obrazovanje, zdravstvo, edukaciju o rješavanju konflikta još od malena, rješavanju gladi, metode prevencije/neutralizacije/samoodbrane..
da se fizički jači opet ne klinče..
Tehnologijom kreirati zaštitu.. primjer odjeću, pitanje životinja itd itd
Kad bi samo željeli.. i kad neke druge stvari ne bi bile čovječanstvu važnije i "profitabilnije".
Oruzje treba imati neko ko ispunjava uslove da ga ima. S'tim da se na svakih godinu ili dve dana radi neki test psihe i slicno. Poostriti zakon za nelegalno drzanje,nabavljanje ili prodavanje oruzja i resen problem. U ova luda vremena mislim da treba imati nesto kao zastitu.
Navedi mi jedan razlog zbog kojeg bi trebali imati oružje...Coolio wrote: ↑Tue May 05, 2026 11:18 amOruzje treba imati neko ko ispunjava uslove da ga ima. S'tim da se na svakih godinu ili dve dana radi neki test psihe i slicno. Poostriti zakon za nelegalno drzanje,nabavljanje ili prodavanje oruzja i resen problem. U ova luda vremena mislim da treba imati nesto kao zastitu.
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 9 Replies
- 1325 Views
-
Last post by Bella
-
- 16 Replies