Sarajevo posjeta

Priče sa putovanja, preporuke za putvanja, savjeti
deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Re: Sarajevo posjeta

Post by deksametazon »

Na kojim mjestima iskljućivo se vihori zastava Bosne i Hercegovine bilo u Srbiji, bilo u Hrvatskoj? Na ambasadi i gdje još?

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Post by Coolio »

Ja ti kralju ne znam odgovor na to pitanje ali bi po meni bilo normalno da neko ko je iz Bosne recimo ako zivi u Srbiji istakne svoju zastavu u svom dvoristu ako zeli. Meni to nista nije za osudjivanje nekoga. Ovde u Nemackoj imas bezbroj zastava po terasama, niko na to ne obraca paznju. Ja mislim da to samo kod nas dole ima. Mozda po Novom Pazaru masu bosanskom zastavom i slicno. Kada bi ljudi prestali da se cimaju oko toga to se ne bi ni desavalo. Iskren da budem, ponekada pomislim da neko kao da poruci da se pocne sa pricama o ratu i odjenom svi o tome govore, sva desavanja podsecaju na to, podcasti puni sa ljudima koji jos uvek pricaju neku svoju verziju price. Narod se i dalje lozi. Zato se sve to i dogadja.

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Post by deksametazon »

Coolio wrote:
Mon May 04, 2026 11:55 pm
Ovde u Nemackoj imas bezbroj zastava po terasama, niko na to ne obraca paznju.
I palestinka zastava i marama kefija iako je 2015. podignuta zastava Palestine pred sjedištem Ujedinjenih naroda u New Yorku zajedno sa zastavom Vatikana?

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Post by Coolio »

deksametazon wrote:
Tue May 05, 2026 12:12 am
Coolio wrote:
Mon May 04, 2026 11:55 pm
Ovde u Nemackoj imas bezbroj zastava po terasama, niko na to ne obraca paznju.
I palestinka zastava i marama kefija iako je 2015. podignuta zastava Palestine pred sjedištem Ujedinjenih naroda u New Yorku zajedno sa zastavom Vatikana?
Palestinske zastave su nosili ljudi zato sto je narod na strani Palestine iako im je politika morala biti na strani Izraela. Opet kazem, kada ljudi ne bi obracali paznju na takve stvari mnogo bi manje problema bilo i ne bi se narod vise bombardovao jednim te istim pricama. Ali kod nas na balkanu je najlakse zavaditi ljude,ubaciti ih u raspravku. A to sto im se drzave rasprodaju, sto propadaju,sto nemaju nikakav standard, sto im se zene,ljudi ubijaju, ma to nema veze...Pricacemo o ratu od pre 30 i kusur godina,o zastavama, o Dodiku,Izetbegovicu, o nekakvim televizijama i slicno. Verujem da se ubijena novinarka vise i ne spominje.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Post by Bella »

:-? kako sam shvatila. zastava istaknuta u Istri je zastava koja nije dozvoljena ni u Federaciji??
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Post by Coolio »

Ja to i pitam...Tako sam i ja skontao. Valjda ta zastava je problem i pesma tog nekog pevaca

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Post by Bella »

:hm
ma ovaj deks.. ti je iz Federacije. samo 'mulja' :hahah ..
.............................................................................................Image

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Post by biljka »

Ja nemam problem sa zastavama. Validna je zastava i RS-a. Ja bih dozvolila i nju i ljiljane i Hr i BiH, kantone općine, sve treba isticati. Štaviše voljela bih malo više raznolikih zastava. Pa kad bi ljudi vidjeli kako je zastava samo spoj boja na tkanini i kako je lijepo gledati u nešto estetično, možda bi se napokon nakanili da nam kreiraju i prihvate normalnu zastavu

A Coolio je u pravu. I na Zapadu su sasvim normalne sve zastave (ne brojim nacističke i sl.). Vješaj šta hoćeš po balkonu. Ovaj Knindža već... :povraćć
Per aspera ad astra :fiju

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Post by Coolio »

biljka wrote:
Tue May 05, 2026 12:54 am
Ja nemam problem sa zastavama. Validna je zastava i RS-a. Ja bih dozvolila i nju i ljiljane i Hr i BiH, kantone općine, sve treba isticati. Štaviše voljela bih malo više raznolikih zastava. Pa kad bi ljudi vidjeli kako je zastava samo spoj boja na tkanini i kako je lijepo gledati u nešto estetično, možda bi se napokon nakanili da nam kreiraju i prihvate normalnu zastavu

A Coolio je u pravu. I na Zapadu su sasvim normalne sve zastave (ne brojim nacističke i sl.). Vješaj šta hoćeš po balkonu. Ovaj Knindža već... :povraćć
Ovaj komentar cu da uramim. Nekoliko puta procitah, rekla si da sam u pravu :D :) :hahah

Malo se salim :) :D

dezire
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Post by dezire »

Coolio wrote:
Mon May 04, 2026 1:59 pm
Opet u Sarajevu prozivase srbe na utakmici Sarajevo - Borac Banjaluka.
To su nogometne utakmice a navijači su (velika većina) onaj, ,,odron,, ovog društva. Na utakmicama su ,,jaki,, za vrijeđati.
Poslušaj šta lešinari pjevaju i uzvikuju u Bl kad igra Borac s klubom iz Federacije. Kako siješ tako žanješ !

dezire
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Post by dezire »

Coolio wrote:
Mon May 04, 2026 6:40 pm
Bella wrote:
Mon May 04, 2026 5:57 pm
Coolio wrote:
Mon May 04, 2026 2:45 pm

Pa naravno da ne treba, tu se slazem sa tobom. Nije sada cela Bosna takva kao ta sacica zatucanih ljudi. Takvih odrona ima svuda
:-? jel ovo ok https://www.klix.ba/vijesti/bih/video-i ... /260504172
Jesu li vredjali nekoga ili sta? Ili je problem u zastavi? Jel ta zastava regularna ili nije?
Vjerujem da nije bio veliki problem u samoj zastavi koliko u pjesmi od Baje. Isti kao i Tompson . A kad smo već i kod zastava...ajde nek neko proba raširiti na balkonu zastavu BiH ili Hr u Banjaluci ili Prijedoru! Vjerujem ako ga ne bi napali onda bi mu policija ispisala prekršajnu prijavu.
Ja se pitam kako ćemo uopće u gradu moći navijati za Bosnu od tih divljaka.

Znači, braniš/vrijeđaš da to neko napravi na ,,tvom,,teritoriju a onda odeš u Hr raditi i ti to radiš da budeš mangup. E pa sad su baš mangupi :D

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Post by Coolio »

dezire wrote:
Tue May 05, 2026 8:49 am
Coolio wrote:
Mon May 04, 2026 6:40 pm
Bella wrote:
Mon May 04, 2026 5:57 pm

:-? jel ovo ok https://www.klix.ba/vijesti/bih/video-i ... /260504172
Jesu li vredjali nekoga ili sta? Ili je problem u zastavi? Jel ta zastava regularna ili nije?
Vjerujem da nije bio veliki problem u samoj zastavi koliko u pjesmi od Baje. Isti kao i Tompson . A kad smo već i kod zastava...ajde nek neko proba raširiti na balkonu zastavu BiH ili Hr u Banjaluci ili Prijedor.Vjerujem ako ga ne bi napali onda bi mu policija ispisala prekršajnu prijavu.
Ja se pitam kako ćemo uopće u gradu moći navijati za Bosnu od tih divljaka.

Znači, braniš/vrijeđaš da to neko napravi na ,,tvom,,teritoriju a onda odeš u Hr raditi i ti to radiš da budeš mangup. E pa sad su baš mangupi :D
I kada pogleads ceo balkan radi to i vrti se u krug. I sto je najzalosnije,ne pomeraju se sa mrtve tacke. Stoje u mestu vec 30 godina. A stajace i narednih 30.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Post by Coolio »

dezire wrote:
Tue May 05, 2026 8:42 am
Coolio wrote:
Mon May 04, 2026 1:59 pm
Opet u Sarajevu prozivase srbe na utakmici Sarajevo - Borac Banjaluka.
To su nogometne utakmice a navijači su (velika većina) onaj, ,,odron,, ovog društva. Na utakmicama su ,,jaki,, za vrijeđati.
Poslušaj šta lešinari pjevaju i uzvikuju u Bl kad igra Borac s klubom iz Federacije. Kako siješ tako žanješ !
Ali kome reci kako sijes tako zanjes? Kako vracati konstantno unazad i govoriti ko je to posejao? Vec vise od tri decenije to rade sve tri strane. I samo se mota u krug. Tacnije zacarani krug iz kojeg ne mogu da izadju.

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Post by deksametazon »

Bella wrote:
Tue May 05, 2026 12:47 am
:hm
ma ovaj deks.. ti je iz Federacije. samo 'mulja' :hahah ..
Naravno, hoću da se odcijepim. :hahah Pa blokiram i Vijeće ministara i Dom naroda i EU put i NATO put i kupujem svoj ćumur od Serdarova i sve činim da dođem na crne liste i dobijem sankcije pa onda plaćam lobiste državnim milionima da me čupaju sa tih lista.... jedne sedmice odem do Moskve da se slikam zbog proruskih birača, a sljedećeg mjeseca u Ameriku na neki privatni fakultet da kupim zahvalnicu i posjetim malo familiju u dijaspori, a to na vijestima pokažem kao bilateralne susrete po Americi jer mi idu izbori... A na kraju ću da pošaljem Vijeću sigurnosti UN-a izvještaj da su mi komšije teroristi i da treba Evropa da ih se plaši.... Svašta ću ja još nešto da muljam i sa vilama po Beogradu i firmama i stanovima po Sloveniji.... :DE :hahah

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Post by deksametazon »

Coolio wrote:
Tue May 05, 2026 12:36 am
Ja to i pitam...Tako sam i ja skontao. Valjda ta zastava je problem i pesma tog nekog pevaca
Ali ja njih nikako i dalje ne kontam. Kada se ide na more ponese se kupaće, krema za sunčanje, peškir, a ovi ponijeli zastavu i veliki BT zvučnik sa Knindžinim pjesmama da ih čuju do Italije. :doh

Kakve Hrvatska ima zakone i šta radi i da li ovo zabranjuje i da li pretresa Stanivukovića ili Avdu Avdića u svojoj zemlji mene ne zanima sve dok ne počne da crta karte i stvara nekakve granice po mojoj zemlji....onda imam pravo na kritiku takve vlasti.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Post by Coolio »

deksametazon wrote:
Tue May 05, 2026 10:42 am
Coolio wrote:
Tue May 05, 2026 12:36 am
Ali ja njih nikako i dalje ne kontam. Kada se ide na more ponese se kupaće, krema za sunčanje, peškir, a ovi ponijeli zastavu i veliki BT zvučnik sa Knindžinim pjesmama da ih čuju do Italije. :doh

Kakve Hrvatska ima zakone i šta radi u svojoj zemlji mene ne zanima sve dok ne počne da crta karte i stvara nekakve granice po mojoj zemlji....onda imam pravo na kritiku takve vlasti.
Zato mi sve i deluje kao naruceno. I to i pevanja na stadionu i podcasti sa pricama o ratu i sirenja videa po drustvenim mrezama, tik toku i slicno. Odjednom sa svih strana idu price o tome. Cudno a u isto vreme i debilno. Sami sebi dozvoljavaju da stoje u mestu decenijama

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Post by Peace »

Planira li iko na Merlinov koncert?

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Kongresni centar Sarajevo