Samo da kažem
Re: Samo da kažem
Mogu da pretpostavim kako ti je bilo. Dobro je da se na kraju sve dobro zavrsilo. Bilo,ne ponovilo se.
@Peace brz oporavak si u tu zelim à i tebi jer nimalo nije svejedno kroz sve to proći… cuvajte se ! 
Kao po obicaju jučer prala prozore, danas kiša… 
Jel to sada opet prljavi prozori
Dobro jutro svima
Dobro jutro svima
Ma jesu prljavi …
Dobar dan.. / vecer ..
Dobar dan.. / vecer ..
Dobro jutro i od mene
Hvala za rijeci podrske.
Preksinoc smo ja i sin spavali u dnevnoj sobi, i svu noc sam pazila.
Zato sam sinoc spavala, ko beba, ljudi moji.
Kcerka nam je tu, njih troje su gledali film, ja nisam bila u stanju.
Nit sam cula kad se muz uvuko u sobu, ni kad maca, nista…
Jao kod mene lijepe svjezine, 7C.
Dnevna ce ici na 26C.
Koja razlika u istom danu. Svidja mi se.
I evo me vani na ovih 7C, pijem kafu.
Ucini mi se da ste bili tihi zadnja dva dana.
Nadam se da ste svi ok.
Hvala za rijeci podrske.
Preksinoc smo ja i sin spavali u dnevnoj sobi, i svu noc sam pazila.
Zato sam sinoc spavala, ko beba, ljudi moji.
Kcerka nam je tu, njih troje su gledali film, ja nisam bila u stanju.
Nit sam cula kad se muz uvuko u sobu, ni kad maca, nista…
Jao kod mene lijepe svjezine, 7C.
Dnevna ce ici na 26C.
Koja razlika u istom danu. Svidja mi se.
I evo me vani na ovih 7C, pijem kafu.
Ucini mi se da ste bili tihi zadnja dva dana.
Nadam se da ste svi ok.
vijesti na portalima.
.............................................................................................
Svake ali svake godine iste price po novinama. Cekjamo spominjanje Srebrenice, Vukovara i slicno...Pa opet lozenje klinaca iu u krug.
To ti je ono sto govorim, kada god im treba skretanje teme sa necega i sprovodjenje bilo cega krecu po televizijama i novinama price o ratu, zatim serovanja po tik toklu i ostalim nazovi mrezama. Jbg.,narod je glup...Konstantno ga jasu na istu foru.
To ti je ono sto govorim, kada god im treba skretanje teme sa necega i sprovodjenje bilo cega krecu po televizijama i novinama price o ratu, zatim serovanja po tik toklu i ostalim nazovi mrezama. Jbg.,narod je glup...Konstantno ga jasu na istu foru.
Ni jedan portal s vijestima s ex yu prostora vise ne pratim.
Prvenstveno sam prestala zbog onih dijelova s poznatim, koji danas uglavnom izgledaju ko alians…a zatim i zbog vijesti s politicke scene.
Prvenstveno sam prestala zbog onih dijelova s poznatim, koji danas uglavnom izgledaju ko alians…a zatim i zbog vijesti s politicke scene.
.............................................................................................
Ostajem pri svom iskazu da jedno povlaci drugo. I sve se svodi na sistem koji sprovodi drzava. Drzava uredjuje televizijske programe,novinarske tekstove i slicno. Tu se nikakav filter ne prolazi vec se sa namerom zaglupljuju ljudi i nazalost kod vecine im uspe zaglupljivanje,ubacivanje besa,nenormalnosti i slicno. Sve programirano. Televizor treba izbaciti iz kuce,novine nikada ne citati...Pogledaj taj sistem,taj zakon gde zeni preti bivsi muz oni mu kao zabrane prilaz on dodje i ubije je...Pa tog koji je to dozvolio i izmislio tu kaznu zabrane prilaska bih ja na dozivotnu robiju.
Rekoh ja da su novine a i velika vecina novinara zlo jer su obicni citacio tekstova ali me ljudi ubedjuju da je novinarstvo profesija...Mozda nekada bila,danas vise nema ni N od novinarstva.
Potraznja i ponuda usko su vezani.
Kad se velika vecina ljudi pocne zanimati za korisne i pametne stvari, to ce im se i nuditi u medijima.
Senad H. skoro u jednoj svojoj emisiji izjavi da su pokusavali sa “blazim” sadrzajem. Ali te emisije nisu bile gledane, ni blizu kao one koje prenose dramaticne situacije.
Kad se velika vecina ljudi pocne zanimati za korisne i pametne stvari, to ce im se i nuditi u medijima.
Senad H. skoro u jednoj svojoj emisiji izjavi da su pokusavali sa “blazim” sadrzajem. Ali te emisije nisu bile gledane, ni blizu kao one koje prenose dramaticne situacije.
SAMO DA KAŽEM...
Postoji nešto što se zove 'kultura sjećanja'. Da se ne zaboravi npr. opsada Sarajeva kao najduža opsada jednog glavnog grada u historiji modernog ratovanja jer bila je tri puta duža od opsade Staljingrada i više od godinu dana duža od opsade Lenjingrada u Drugom svjetskom ratu. Tijekom opsade ubijena je 11.541 osoba, od čega 1.601 dijete. Na grad je u prosjeku ispaljivano 329 projektila dnevno, a ukupno je ispaljeno oko 50.000 tona artiljerijskih projektila.

Ili genocid u Srebrenici predstavlja najteži ratni zločin na evropskom tlu nakon Drugog svjetskog rata. Za genocid u Srebrenici osuđeno je više od 50 osoba na ukupno više od 700 godina zatvora, uključujući doživotne kazne za Radovana Karadžića i Ratka Mladića. Ubijeno je najmanje 8.372 bošnjačkih muškaraca i dječaka. Generalna skupština UN-a usvojila je Rezoluciju 78/282 kojom se 11. juli proglašava Međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici. Rezolucija osuđuje negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.

Ili da zaboravimo u Prijedoru zločine u svrhu etničkog čiščenja. Svake godine se 31. maja obilježava kao Međunarodni dan bijelih traka, u spomen na 3.176 ubijenih i nestalih Prijedorčana, među kojima je bilo i 102 djece. Simbolika bijelih traka potječe kada su lokalne vlasti u Prijedoru putem radija izdale naredbu nesrpskom stanovništvu (Bošnjacima i Hrvatima) da svoje kuće označe bijelim plahtama, a da pri izlasku iz domova oko ruke vežu bijele trake. Tokom 1992. godine, u okolici Prijedora uspostavljena je mreža logora kroz koje su prošle hiljade civila. Tri najpoznatija su: Omarska, Keraterm, Trnopolje.... Godine 2013. u blizini Prijedora otkrivena je masovna grobnica Tomašica, jedna od najvećih u BiH, koja je potvrdila razmjere zločina.

Itd...itd...itd...nema na forumu mjesta da se sve spomene i ilustruje. Procjene za cijelu BiH se kreću od 200.000 do preko 300.000 tona različitih granata i projektila. Broj ispaljenih metaka mjeri se u stotinama miliona. Oko mene je još puno ljudi koji nose gelere u tijelu, nose proteze za nogu ili ruku, nema jednog plućnog krila, nema jednog bubrega. Prepričavaju patnje. Kako ih natjerati da sve to zaborave? A i ne smije se zaboraviti ili negirati jer to je deseta faza genocida.
Postoji nešto što se zove 'kultura sjećanja'. Da se ne zaboravi npr. opsada Sarajeva kao najduža opsada jednog glavnog grada u historiji modernog ratovanja jer bila je tri puta duža od opsade Staljingrada i više od godinu dana duža od opsade Lenjingrada u Drugom svjetskom ratu. Tijekom opsade ubijena je 11.541 osoba, od čega 1.601 dijete. Na grad je u prosjeku ispaljivano 329 projektila dnevno, a ukupno je ispaljeno oko 50.000 tona artiljerijskih projektila.

Ili genocid u Srebrenici predstavlja najteži ratni zločin na evropskom tlu nakon Drugog svjetskog rata. Za genocid u Srebrenici osuđeno je više od 50 osoba na ukupno više od 700 godina zatvora, uključujući doživotne kazne za Radovana Karadžića i Ratka Mladića. Ubijeno je najmanje 8.372 bošnjačkih muškaraca i dječaka. Generalna skupština UN-a usvojila je Rezoluciju 78/282 kojom se 11. juli proglašava Međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici. Rezolucija osuđuje negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.

Ili da zaboravimo u Prijedoru zločine u svrhu etničkog čiščenja. Svake godine se 31. maja obilježava kao Međunarodni dan bijelih traka, u spomen na 3.176 ubijenih i nestalih Prijedorčana, među kojima je bilo i 102 djece. Simbolika bijelih traka potječe kada su lokalne vlasti u Prijedoru putem radija izdale naredbu nesrpskom stanovništvu (Bošnjacima i Hrvatima) da svoje kuće označe bijelim plahtama, a da pri izlasku iz domova oko ruke vežu bijele trake. Tokom 1992. godine, u okolici Prijedora uspostavljena je mreža logora kroz koje su prošle hiljade civila. Tri najpoznatija su: Omarska, Keraterm, Trnopolje.... Godine 2013. u blizini Prijedora otkrivena je masovna grobnica Tomašica, jedna od najvećih u BiH, koja je potvrdila razmjere zločina.

Itd...itd...itd...nema na forumu mjesta da se sve spomene i ilustruje. Procjene za cijelu BiH se kreću od 200.000 do preko 300.000 tona različitih granata i projektila. Broj ispaljenih metaka mjeri se u stotinama miliona. Oko mene je još puno ljudi koji nose gelere u tijelu, nose proteze za nogu ili ruku, nema jednog plućnog krila, nema jednog bubrega. Prepričavaju patnje. Kako ih natjerati da sve to zaborave? A i ne smije se zaboraviti ili negirati jer to je deseta faza genocida.
I u pravu je. Toliko su sludeli narod da on vise ne zna ni gde udara. Daj im sto vise prostakluka i sve te lose dogadjaje, mafijanje i slicno i bice prilepljeni uz televizije.
eto i on se sjecha. a samo copi/paste..
Idi ti meni postavi pitanje gdje ću na ljetovanje...ha ja...
. pa taj zakon je na tebi radio, vjerujem. jer si tip koji poshtuje zakone drzave gdje zivi ..
..a, shta je drzava kriva shto je neko ludjak. koji se ne lijechi..
..
Drzava servira programe koji unistavaju mozgove labilnihj i slabih. Serviraju se razne farme,elite i slicni reality programy,prostakluk,nasilje itd. Kadfa to svakodnevno gledas i kada si izlozen tome, labilni popustaju,upijaju i postaju zli. Drugo, taj ludak koji je ubio neduznu zenu koja ga je prijavljivala, neko je izrekao najgluplju mogucu kaznu a to je ta famozna zabrana prilaska iako znaju da se bezbroj puta i pored te nazovi zabrane prilaska dogodilo da muskarac ubije zenu jer je bolesno ljubomoran ili jednostavno bolestan. Kada zena ima dokaze i prijavljuje takvog coveka, odmah treba reagovati a ne da cekaju da neduzna zena nastrada i onda oni kao nesto rade na istrazivanju. Mnogo ljudi a u ovom slucaju zena bi sada jos uvek bile ziove samo da je taj nazovi sistem radio i postojao ali posto ne postoji, desavaju se takve stvari.
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 53 Replies
- 6648 Views
-
Last post by Vanilla
-
- 8 Replies