Teorije zavjere

Teme koje se odnose na zdravlje ljudi, savjeti, preporuke, lijekovi, bolesti i liječenje, zdravstveni sistem
blackadder
Član
Član
Reactions:

Re: Teorije zavjere

Unread post by blackadder »

Slažem se @Coolio sve nas lažu, gdje si vidio da biljka foruma

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Da li i sta sve lazu ja ne mogu da tvrdim ali da sumnjam u sve sto govore,to da. Dakle ja im ne verujem ali to ne znaci da je to tako i da je ispravno samo ono u sta ja verujem. Bas naprotiv, svako gresi pa i ja. Obrni okreni, svako ima prava na misljenje. Ne vidim nista lose u tome.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-?
nishta loshe, da si sam na pustom otoku.. :hahah
problem, koji ja vidim je. i da li 'sumnichavost' izrazavash i oko sebe. familija.... dakle dijete se stalno treba pravdati za neshto u shta ti sumnjash da mozda nije .kako kaze.... :hm
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ja zaista ne razumem zasto bi svako od nas morao imati isto razmisljanje. Banalan primer, ako te neko prevari jednom,pa drugi put,pa treci put ti mu valjda ne verujes vise. E tako i sa novinarstvom danasnjim. Licno sam se uverio da lazu, da uklanjaju tekstove, da skrivaju sto dovoljno govori da su obicni citaci tekstova. Uvek napisem cast izuzecima jer jos uvek verujem da medju tolikim kukoljom ima i zita sto bi se reklo. Takodje u te NASA price ne verujem jer mi je ubedljiva druga strana nego oni. I ne vidim u cemu je problem? Ko veruje njima takodje ima prava. Ne znaci da svuda gde stoji prefiks "strucnjak", "naucnik", "nauka" i slicno mora biti istina. Upitno je da li su zaisto to cime ih po novinama koje lazu, nazivaju.

Ne razumem to generalizovanje itd.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Thu Apr 30, 2026 3:59 pm
Ja zaista ne razumem zasto bi svako od nas morao imati isto razmisljanje
. ne mora . niti ima.

. razmishljanje nije isto kao iznoshenje opsesiha. teorija..itd. da su ovakve ili onakve..
..jesu takve, mozemo i tako shvatiti.. kako chemo zivjeti s tim. je individualno...
.. ako nam ne remete svakodnevne obaveze.. moze se zivjeti s tim.. :jbg
. neki ovdje ,kao zvaka. jako puno 'razmishlja' haj shto razmishlja, nego i nas koji nechemo toliko da razmishljamo. tjera da to chinimo..
kako se oduprijeti. :hahah
Image
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Thu Apr 30, 2026 5:42 pm
Coolio wrote:
Thu Apr 30, 2026 3:59 pm
Ja zaista ne razumem zasto bi svako od nas morao imati isto razmisljanje
. ne mora . niti ima.

. razmishljanje nije isto kao iznoshenje opsesiha. teorija..itd. da su ovakve ili onakve..
..jesu takve, mozemo i tako shvatiti.. kako chemo zivjeti s tim. je individualno...
.. ako nam ne remete svakodnevne obaveze.. moze se zivjeti s tim.. :jbg
. neki ovdje ,kao zvaka. jako puno 'razmishlja' haj shto razmishlja, nego i nas koji nechemo toliko da razmishljamo. tjera da to chinimo..
kako se oduprijeti. :hahah
Image
Ja iznesem svoja razmisljanja, tudja mi ne smetaju niti moze da me iznerviraju :D

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-? . najvishe je zagonetna -----JFK assassination-- kao je metak doshao odtraga, preciznost. i ko zna shta josh ..

.svjedoci smo, shta se deshava sa trumpom, i napadima na njega.. i svjedoci smo 'chudnih okolnosti s njim i njegovim ponashanjem'
. mnogi se pitaju. kako mu je tako brzo zaraslo.uho :hahah

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Trump je glumac, ume on to da odglumi :D

Ja ne znam ko veruje u te nazovi napade itd.

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by deksametazon »

Bella wrote:
Fri May 01, 2026 12:12 am
:-? . najvishe je zagonetna -----JFK assassination-- kao je metak doshao odtraga, preciznost. i ko zna shta josh ..
Mossad, snajka, Mossad. :DE Vidimo da su usavršili ubijanje predsjednika i ajatollaha. Samo što bi im u ovom slučaju priznanje bilo kontraproduktivno pa se eto ne zna motiv ili se veže za nekog drugog.

Prema nekim teoretičara zavjere poput Michaela Collinsa Pipera u knjizi Final Judgment, tvrde da je JFK bio ozbiljna prepreka izraelskim nuklearnim ambicijama. Kennedy je bio čvrst zagovornik neširenja nuklearnog oružja. Tokom 1963. godine slao je oštra pisma tadašnjem premijeru Izraela, Davidu Ben-Gurionu, i njegovom nasljedniku Leviju Eshkolu, insistirajući na redovnim američkim inspekcijama nuklearnog reaktora u Dimoni. Tvrdi se da je Izrael Kennedyja vidio kao egzistencijalnu prijetnju jer bi bez nuklearnog oružja država bila ranjiva, te da je Mossad organizovao atentat kako bi na vlast došao Lyndon B. Johnson, koji je važio za "prijateljskiju" figuru prema Izraelu.

Nakon Kennedyjeve smrti, pritisak na Izrael u vezi s Dimonom je značajno opao. Johnsonova administracija je povećala vojnu pomoć Izraelu, što teoretičari koriste kao "dokaz" da je ubistvo JFK-a postiglo svoj cilj.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-?
mislim da je moc 'mosada' preuvelichana. cilj da se strahom neshto rjeshava, da su neustrashivi itd..

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by deksametazon »

Niti bih ih ja ni podcijenio. Makijavelisti su vješti manipulatori koji koriste druge kao "odskočne daske", često djelujući iz sjene.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Sta kazete na ovu "teoriju zavere"

https://pro.tiktok.com/t/ZGdHSR3My/

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions: