Vijesti danas
Re: Vijesti danas
A sta sam ti ja rekao na pocetku?Bella wrote: ↑Thu Apr 23, 2026 11:51 pmhttps://www.klix.ba/vijesti/regija/poro ... /komentariPrvostepena presuda
Porodice žrtava urušavanja nadstrešnice u Novom Sadu dobile milionski iznos
..protesti bili /proshli. predsjednik i dalje isti i nikad jachi..![]()
Proteste placa isti onaj koji je postavio vlast. I samo takvi mogu da odluce da zamene vlast i postave novog lazova. Kao u Madjarskoj. Promene na bolje ce biti samo u prici a ustvari ici ce na gore.
.............................................................................................
Prvostepena presuda
Ljekari optuženi u slučaju "Džena Gadžun" proglašeni krivim: Suad Rožajac dobio 10 godina zatvora
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ljekari ... /260424038
https://www.medicus.ba/doctors/prim-dr-sead-rozajac/
..da li je ovo istinaPrim.dr. Sead Rožajac, Doktor specijalista anesteziolog i reanimatolog, Doktor porodične medicine - ultrasoničar.
Rođen u Sarajevu 19. 09. 1959, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju.
Medicinski fakultet završio u Sarajevu.
Specijalizaciju iz anesteziologije i reanimatologije završio 1998. godine u UKC Tuzla.
Od 1987 godine zaposlenu u Domu zdravlja Tešanj, a od 1992. godine radi u Ratnoj i Općoj bolnici Tešanj.
Od 1997. godine stalno zaposlen u PZU Poliklinika sa dnevnom bolnicom „MEDICUS“ u Tešnju.
Obavio je niz edukacija u Bosni i Hercegovini i inostranstvu iz oblasti anestezije, porodične medicine, ultrazvučne dijagnostike, terapije bola, palijativne medicine.
Učesnik je više kongresa u cijelom svijetu.
Noć prije operacije majka je porukom pitala doktoricu da li se može nešto srediti s anesteziologom ako CRP ne bude uredan. Doktorica je odgovorila da su takve stvari striktne i da ona i anesteziolog mogu postupiti samo prema nalazu pedijatra.Nakon tragedije majka je izbrisala upravo ove dvije poruke, što je potvrđeno vještačenjem telefona doktorice.
.............................................................................................
Receno sve ono sto ja pisem oduvek.
Kralj pogodio u centar
https://www.facebook.com/share/v/18QA9aQ56k/
Kralj pogodio u centar
https://www.facebook.com/share/v/18QA9aQ56k/
eto. koji che mu klinac ta popratna muzika.. ne slusham takve priloge. jer ne djeluju pouzdano sa tvkvom prezentacijom . tachka..
Svaka televizija zamlacuje ljude dok se iza kulisa sprovodi agenda. To sam pisao pre skoro dve godine kako sam se uclanio ovde. I sve sto je rekao je tacno. Pisu o ratu,Srebrenici itd.da se narod lozi i raspravlja. Dok se narod prima na DNOvinarske price i Bosna i Srbija se unistavaju.
samo si paranoichan. sve je pod kontrolom... narod izabrao. i dobre je izabrao.. najbitinije ...'svoje'
Da, da...Vreme ce ti pokazati...
https://www.index.hr/mame/clanak/ucenic ... _vijesti_d
napokon
OSNOVNA škola fra Didaka Buntića u Čitluku uvodi stroga pravila za učenike, uključujući potpunu zabranu unošenja mobitela i drugih digitalnih uređaja u školu. Novim kućnim redom zabranjuje se i šminkanje, lakiranje noktiju te bojanje kose.
Zamisli dokle je doslo kada je osnovna skola primorana da zabrani farbanje kose. Deca u osnovnoj skoli farbaju kosu.Bella wrote: ↑Sat May 02, 2026 2:48 pmhttps://www.index.hr/mame/clanak/ucenic ... _vijesti_d
OSNOVNA škola fra Didaka Buntića u Čitluku uvodi stroga pravila za učenike, uključujući potpunu zabranu unošenja mobitela i drugih digitalnih uređaja u školu. Novim kućnim redom zabranjuje se i šminkanje, lakiranje noktiju te bojanje kose.napokon
Vec sam vise puta rekao a i ponavljacu stalno da je sistem najveci kriovac. Drzava iliti politika drzave je ta koja je kriva za sve.
I kada se vratis unazad, sve se svodi na nedozvoljavanje roditeljima da vasputavaju decu nego su ujednacili vaspitavanje i maltretiranje dece.
evo............ kad policija .sistem reaguje. opet . opravdanja za 'maloljetnog'
i njegovog mangupluka po cesti
i njegovog mangupluka po cesti
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /260502058Utvrđuje se odgovornost
Policajci iz Tuzle pod istragom nakon snimka u kojem jedan od njih udara maloljetnika tokom intervencije
. ko farba djeci kosu.Coolio wrote: ↑Sat May 02, 2026 3:40 pmZamisli dokle je doslo kada je osnovna skola primorana da zabrani farbanje kose. Deca u osnovnoj skoli farbaju kosu.Bella wrote: ↑Sat May 02, 2026 2:48 pmhttps://www.index.hr/mame/clanak/ucenic ... _vijesti_d
OSNOVNA škola fra Didaka Buntića u Čitluku uvodi stroga pravila za učenike, uključujući potpunu zabranu unošenja mobitela i drugih digitalnih uređaja u školu. Novim kućnim redom zabranjuje se i šminkanje, lakiranje noktiju te bojanje kose.napokon
Vec sam vise puta rekao a i ponavljacu stalno da je sistem najveci kriovac. Drzava iliti politika drzave je ta koja je kriva za sve.
I kada se vratis unazad, sve se svodi na nedozvoljavanje roditeljima da vasputavaju decu nego su ujednacili vaspitavanje i maltretiranje dece.
vidjam curice 6------7 godina . nashminkane.. maskara na trepavicama.. itd..
. samo su roditelji odgovorni. nikakav sistem. u koji si se ti ufurao
..
imao si 47 opomena i nisi ih poshtovao.. odselio se na selo. i tamo nastavio sa 'bukom' ili si se ipak mozda 'smirio'.. priznaj
Sva izopacenost se povecala onog trenutka kada su roditeljima oduzeli pravo da vaspitavaju svoju decu. Tacnije, deca koja naprave problem roditelj ima prava samo da prica lepo,ne sme ton da povisi...To je ciljano unistavanje porodica i dozvoljavanje deci da rade sta im je volja. Mozemo mi pricati sta god hocemo ali to je tako.Bella wrote: ↑Sat May 02, 2026 3:56 pm. ko farba djeci kosu.Coolio wrote: ↑Sat May 02, 2026 3:40 pmZamisli dokle je doslo kada je osnovna skola primorana da zabrani farbanje kose. Deca u osnovnoj skoli farbaju kosu.Bella wrote: ↑Sat May 02, 2026 2:48 pmhttps://www.index.hr/mame/clanak/ucenic ... _vijesti_d
napokon
I kada se vratis unazad, sve se svodi na nedozvoljavanje roditeljima da vasputavaju decu nego su ujednacili vaspitavanje i maltretiranje dece.roditelji
vidjam curice 6------7 godina . nashminkane.. maskara na trepavicama.. itd..
. samo su roditelji odgovorni. nikakav sistem. u koji si se ti ufurao
..![]()
imao si 47 opomena i nisi ih poshtovao.. odselio se na selo. i tamo nastavio sa 'bukom' ili si se ipak mozda 'smirio'.. priznaj![]()
I ranije je bilo problema sa decom ali je sada to uvecano za jedno 500% .
Ti sada detetu od 10-11 godina oduzmes recimo nintendo, dajem primer i dete pocne da vristi da ti trazi da mu das a ti mu ne das, njemu moze pasti na pamet da te prijavi da ga uznemiravas i da posle imas problem da dokazes da nije tako. Licno znam par primera ovde. Deca u pubertetu recimo vec svesna da roditelj sem razgovora ne sme nista pa koriste to. U skoli, profesor im ne moze nista moze samo da obavesti roditelje. To je sve povezano jedno sa drugim. Ceo sistem treba menjati da bi bilo bolje ne samo sto se dece tice nego i ljudi.
U Nemackoj, zatvor kao hotel. Onaj ko napravi zlocin bolje zivi nego neko van koji mrava zgazio nije. Ovde u zatvoru imas obroke i to dobre, imas tv, mozes da igras bilijar,stoni fudbal,igras playstation, zaposlis se u kuhinji,radis...na kraju meseca dobijas platu...Nije to sada plata kao nasa ali on nema nikakve troskove u zatvoru i dobije mesecno 400-500 eura...Sta je to nego sistem?
Coolio wrote: ↑Sat May 02, 2026 5:29 pmSva izopacenost se povecala onog trenutka kada su roditeljima oduzeli pravo da vaspitavaju svoju decu. Tacnije, deca koja naprave problem roditelj ima prava samo da prica lepo,ne sme ton da povisi...To je ciljano unistavanje porodica i dozvoljavanje deci da rade sta im je volja. Mozemo mi pricati sta god hocemo ali to je tako.
I
Ti sada detetu od 10-11 godina oduzmes recimo nintendo, dajem primer i dete pocne da vristi da ti trazi da mu das a ti mu ne das, njemu moze pasti na pamet da te prijavi da ga uznemiravas i da posle imas problem da dokazes da nije tako. Licno znam par primera ovde. Deca u pubertetu recimo vec svesna da roditelj sem razgovora ne sme nista pa koriste to. U skoli, profesor im ne moze nista moze samo da obavesti roditelje. To je sve povezano jedno sa drugim. Ceo sistem treba menjati da bi bilo bolje ne samo sto se dece tice nego i ljudi.
U Nemackoj, zatvor kao hotel. Onaj ko napravi zlocin bolje zivi nego neko van koji mrava zgazio nije. Ovde u zatvoru imas obroke i to dobre, imas tv, mozes da igras bilijar,stoni fudbal,igras playstation, zaposlis se u kuhinji,radis...na kraju meseca dobijas platu...Nije to sada plata kao nasa ali on nema nikakve troskove u zatvoru i dobije mesecno 400-500 eura...Sta je to nego sistem?
. dijete zivi u kuchi sa roditeljima.. i zivi kako smatraju da treba. po svojoj tradiciji, i slobodnom izboru ...
. shta drzava nameche je . velichina stana / soba s obzirom koliko familija ima djece i jesu li istog pola ili ne
.ako se dijete dere na roditelje. to su krivi roditelji. gdje je to nauchio
u kojoj drzavi. primjera radi . je sistem koji se tebi svidja?
. ako je tako u zatvorima. razmishljam o penziji. nije loshe boraviti u takvim ustanovama..
Skole su postale debilane, sve je vise nasilja po skolama, snimanja maltretiranja dece,napada na profesore itd. U Nemackoj mi se ne svidja sistem. Ne znam kakav je u Svajcarskoj recimo ili drugim zemljama ali je u Nemackoj los. Ranije se znalo, profesor/profesorka obucen/a lepo, kulturni,obrazovani uce decu cak i ponasanju...a ovo danas, dodje profesor sav istetoviran, nosi dredove, profesorka dodje u vans patikama,pirsing u nosu, deca kao pustena sa lanca, profesor im ne sme nista reci itd.Bella wrote: ↑Sat May 02, 2026 7:05 pmCoolio wrote: ↑Sat May 02, 2026 5:29 pmSva izopacenost se povecala onog trenutka kada su roditeljima oduzeli pravo da vaspitavaju svoju decu. Tacnije, deca koja naprave problem roditelj ima prava samo da prica lepo,ne sme ton da povisi...To je ciljano unistavanje porodica i dozvoljavanje deci da rade sta im je volja. Mozemo mi pricati sta god hocemo ali to je tako.
I
U Nemackoj, zatvor kao hotel. Onaj ko napravi zlocin bolje zivi nego neko van koji mrava zgazio nije. Ovde u zatvoru imas obroke i to dobre, imas tv, mozes da igras bilijar,stoni fudbal,igras playstation, zaposlis se u kuhinji,radis...na kraju meseca dobijas platu...Nije to sada plata kao nasa ali on nema nikakve troskove u zatvoru i dobije mesecno 400-500 eura...Sta je to nego sistem?![]()
. dijete zivi u kuchi sa roditeljima.. i zivi kako smatraju da treba. po svojoj tradiciji, i slobodnom izboru ...
. shta drzava nameche je . velichina stana / soba s obzirom koliko familija ima djece i jesu li istog pola ili ne
.ako se dijete dere na roditelje. to su krivi roditelji. gdje je to nauchiou shkoli. sumnjam...
u kojoj drzavi. primjera radi . je sistem koji se tebi svidja?
. ako je tako u zatvorima. razmishljam o penziji. nije loshe boraviti u takvim ustanovama..hotel
Naravno da roditelji kuci uce svoje dete ali cim izadje iz kuce i ode u skolu tamo dete vidi svasta...a nekada se u skoli sprecavalo sve sto je lose, danas su skole nemocne da sprecavaju. Kazem ti, sve je povezanio, vuce jedno drugo.
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 19 Replies
- 4320 Views
-
Last post by Skitnica
-
- 75 Replies