Teorije zavjere
Re: Teorije zavjere
Zivo me interesuje gde se more zakrivljuje i ide na dole pa odozdole na gore
Ili pruge,putevi recimo...Gde su te krivine
Ili pruge,putevi recimo...Gde su te krivine
Mislim da je kgb ovo odradio sa forumom, ali evo riješio sam 
Ja rekoh ode forum u svemir 40000 km na sat 
znachajna je kod sela Prdavče...istočno o d Leskovca, na brdovitom terenu, u blizini sela Žabljane, kao i selo Dupeljevo
.............................................................................................
kako provede vreme 19 sati, bez puuuustooooopoljine
.............................................................................................
Zemlja je ogromna. Toliko ogromna da taj njen luk ne vidiš dok si na maloj površini. Zvijede ne stoje baš. Samo se pomjeraju sporo. Ako pogledaš nebo i onda opet par sati kasnije, vidjet ćeš da su se pomherile. A kroz godinu vidiš skroz druga sazviježda u zavisnosti od periodaCoolio wrote: ↑Mon Apr 27, 2026 5:47 pmMi se navodno okrecemo,tacnije zemlja a pogledas u zvezde, one uvek na istom mestu![]()
Ili recimo, koje je objasnjenje da je zemlja okrugla? Voleo bih da znam gde je to zakrivljenje,kako je to more uvek ravno,reke,jezera itd.
Kada letimo avionom, gde to avion ide naglavacke?
Da ne bude zabune,ne tvrdim nista samo neka mi neko objasni logiku po kojoj je zemlja krug?
Kako videti to?
More i rijeke djluju ravno, ali ta površina je zapravo dio ogromne kugle. Na malom dijelu izgleda ravno, isto kao što i dio planete ili lopte izgleda ravan kad si dovoljno blizu. Samo smo mi mali u odnosu na nešto veliko, pa nam djeluje ravno i statično
Per aspera ad astra 
I zamisli kako voda ide u krug. Kako je to izvodljivo?
Ne u krug da skrene u desnu ili levu stranu nego da ide na gore pa iznad nas pa se spusta dole. Ili ide na dole pa ispod nas pa se opet popne gore. Meni to uopste nije moguce.
Ili recimo, kada bi neka masina kopala rupu, mi bi fakticki probili kanal i upali u drugu drzavu ili kako?
Kakav je to krug? Ne sprdam se,ozbiljno pitam
Ne u krug da skrene u desnu ili levu stranu nego da ide na gore pa iznad nas pa se spusta dole. Ili ide na dole pa ispod nas pa se opet popne gore. Meni to uopste nije moguce.
Ili recimo, kada bi neka masina kopala rupu, mi bi fakticki probili kanal i upali u drugu drzavu ili kako?
Evo kako- probaj test isto ti dode :Coolio wrote: ↑Tue Apr 28, 2026 7:06 pmI zamisli kako voda ide u krug. Kako je to izvodljivo?
Naspes vode u jednu kanticu I zavrtis brzo I vidjet ces da voda iz kantice se nece prosuti ili ici u stranu za vrijeme dok je ti okrećeš...
Ne odvaja se vode od zemlje jer je pod uticajem gravitacije..
Voda se ne odvaja od zemlje jer je na zemlji ali ako je zemlja okrugla i to ide u krug onda je obrnuto. Onda je zemlja gore a voda dole. Okreni kanticu naopacke da vidimo hoce li se odvojiti od podaSkitnica wrote: ↑Tue Apr 28, 2026 7:34 pmEvo kako- probaj test isto ti dode :Coolio wrote: ↑Tue Apr 28, 2026 7:06 pmI zamisli kako voda ide u krug. Kako je to izvodljivo?
Naspes vode u jednu kanticu I zavrtis brzo I vidjet ces da voda iz kantice se nece prosuti ili ici u stranu za vrijeme dok je ti okrećeš...
Ne odvaja se vode od zemlje jer je pod uticajem gravitacije..
jeste, jeste. hajd se okreni na ruke. a noge da ti budu u zraku. .hochje li sve zadrzati polozaj kao stojechi.. 
Pa hoce, okrecemo se u krug 
Ovo dobro 'zaudara' da se klimatsko oružje koristi već decenijama. Iranske vlasti su ozbiljno razmatrale izmještanje dijela stanovništva i administracije iz Teherana zbog katastrofalne nestašice vode.

Koristi se HAARP, o tome vec svi pricaju ko zna od kada...Izazivaju kisu,zemljotrese itd.
I za to su pricali teorija zavere...sve im je teorija zavere zapravo...
I za to su pricali teorija zavere...sve im je teorija zavere zapravo...
Ne kontam baš pitanje, misliš na gravitaciju?Coolio wrote: ↑Tue Apr 28, 2026 7:06 pmI zamisli kako voda ide u krug. Kako je to izvodljivo?
Per aspera ad astra 
Ako se zemlja okrece ka istoku brzinom od 1200-1600km na sat , a avion ide 900 km na sat, onda avion sa putnicima kada ide na istok, ne moze da stigne tamo...biljka wrote: ↑Wed Apr 29, 2026 12:03 amtvitaciju?Coolio wrote: ↑Tue Apr 28, 2026 7:06 pmI zamisli kako voda ide u krug. Kako je to izvodljivo?
Nikada i nigde nisam video da pruga ide na dole, da bilo koji put na svetu ide na dole, da bilo gde more,reka,jezero idu na dole...
Kada god se vozim avionom i kada gledam kroz prozor sve je ravno...
Nas uce da je zemlja okrugla, zamisli sada da uzmes globus recimo...i montiraj onu prugu sto imaju deca medju igrackama sa vozicem...Da li je realno da pruga ide tako i da se mi vozom vozimo tako?
Navodim primer
Kolima sam vozio preko 3200 kilometara u dva ipo / tri dana, ja nigde to zakrivljenje nisam video...
eh zashto stade, da si vozio josh, koji dan/ mjesec /godina doshao bi do 'ivice ponora'.al moguche da je to neko i uradio. vishe nego neko. i nema ga da nam kaze.. nesto/pao
al evo i ovo.
https://www.tiktok.com/@neildegrassetys ... 9972634923
.
Sta ima preko Antartika? I zasto je zabranjeno preletati ga? Na netu pise dozvoljeno, samo ne vidim ma neko ide osim NASA-e i slicnih
Avion ne ganja Zemlju. I zrak i avion se već zajedno okreću sa Zemljom. Isto kao kad si u vozu. Ako hodaš naprijed, normalno ideš naprijed, ne ostaješ iza jer se voz kreće. Pa isto i kad ljudi skoče na vozuCoolio wrote: ↑Wed Apr 29, 2026 1:22 amAko se zemlja okrece ka istoku brzinom od 1200-1600km na sat , a avion ide 900 km na sat, onda avion sa putnicima kada ide na istok, ne moze da stigne tamo...biljka wrote: ↑Wed Apr 29, 2026 12:03 amtvitaciju?Coolio wrote: ↑Tue Apr 28, 2026 7:06 pmI zamisli kako voda ide u krug. Kako je to izvodljivo?
Nikada i nigde nisam video da pruga ide na dole, da bilo koji put na svetu ide na dole, da bilo gde more,reka,jezero idu na dole...
Nas uce da je zemlja okrugla, zamisli sada da uzmes globus recimo...i montiraj onu prugu sto imaju deca medju igrackama sa vozicem...Da li je realno da pruga ide tako i da se mi vozom vozimo tako?
Navodim primer
Kolima sam vozio preko 3200 kilometara u dva ipo / tri dana, ja nigde to zakrivljenje nisam video...
A za ravno, opet kažem da je Zemlja ogromna. Zakrivljenje je toliko blago da ga ne možeš vidjeti na par hiljada kilometara. Vidi li mrav zakrivljenje na lopti kada stoji na njoj?
Putevi i pruge logično prate zakrivljenje, samo što je to toliko malo po kilometru da izgleda potpuno ravno. More i rijeke idu idu dole, ali je to prema centru Zemlje, ne neka ravna linija kroz svemir.
Per aspera ad astra 
Zemlja se okrece 1600km/h a avion leti 900km.biljka wrote: ↑Wed Apr 29, 2026 9:20 amAvion ne ganja Zemlju. I zrak i avion se već zajedno okreću sa Zemljom. Isto kao kad si u vozu. Ako hodaš naprijed, normalno ideš naprijed, ne ostaješ iza jer se voz kreće. Pa isto i kad ljudi skoče na vozuCoolio wrote: ↑Wed Apr 29, 2026 1:22 amAko se zemlja okrece ka istoku brzinom od 1200-1600km na sat , a avion ide 900 km na sat, onda avion sa putnicima kada ide na istok, ne moze da stigne tamo...
Navodim primer
A za ravno, opet kažem da je Zemlja ogromna. Zakrivljenje je toliko blago da ga ne možeš vidjeti na par hiljada kilometara. Vidi li mrav zakrivljenje na lopti kada stoji na njoj?
Putevi i pruge logično prate zakrivljenje, samo što je to toliko malo po kilometru da izgleda potpuno ravno. More i rijeke idu idu dole, ali je to prema centru Zemlje, ne neka ravna linija kroz svemir.
Onda joj na primer neka drzava vise pobegne nego sto joj se avion priblizi.
Ako trcimo ja i Bolt, on je brzi znaci da i ja i on trcimo samo sto mi on bezi sve vise.
A sta je iza Antartika? I zasto se tamo ne sme?
Mislim oni kazu sme ali ne cujemo da neko ide.
A i kada se leti avionom, nikakvo zakrivljenje newa. Leti pravo i kada se spusta , propada celom duzinom
Najlogicnije pitanje koje je postavio neki profesor jeste da ako se zemlja okrece 1600km na sat, kako mi to iz helikoptera/aviona ne vidimo. Dakle ako se ona okrece, ne moramo putovati. Dovoljno je da budemo u helikopteru i sacekamo da se zemlja okrene,drzava ce sama doci 
Ma zezaš se.
Kako onda objasniti smjenu dana i noći bez čega ne bi bilo života na Zemlji jer bi jedna polovina bila spržena Suncem, a druga u tami bi bila pod ledom. A logično da brzina okretanja Zemlje nije svuda ista pa je na ekvatoru 1.670 km/h, a na polovima 0 km/h. Nešto kao gramofonska ploča pa kada bi stavili na ivicu mrava on bi prešao dug put dok u centru na mjestu gdje se ploča 'nabije' nema kretanja i ne bi se makao sa mjesta. Zemlja takođe juri kroz svemir oko Sunca brzinom od 107.000 km/h!
A sta je iza Antartika? Zna li ko? Ili da verujemo "strucnjacima" ?
Mnogi ljudi misle da je ravna, ja iskreno nikada nisam ni razmisljao o tome ali i nemam pojma
Znam samo da sumnjam u sve sto takozvani strucnjaci objave.
Mnogi ljudi misle da je ravna, ja iskreno nikada nisam ni razmisljao o tome ali i nemam pojma
Znam samo da sumnjam u sve sto takozvani strucnjaci objave.
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 3 Replies
- 711 Views
-
Last post by Peace