VIDOVITOST

Teme koje ne pripadaju ni jednom drugom podforumu
Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

VIDOVITOST

Unread post by Coolio »

Verujete li da zaista postoje ljudi koji mogu videti vasu buducnost i slicno ?

Da li ste ikada isli kod takvih i ako jeste, koja su vasa iskustva?

Ja da budem iskren, ne verujem u to ...

joker
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Re: VIDOVITOST

Unread post by joker »

Ne vjerujem previše u to, ali bila je jedna žena koja je saljevala stravu i kad stavi olovo u peć da se istopi, nalije vodu u aluminijumski lavor i onda "ogleda" u vodi. Bgm je znala ubosti i prošlost i budućnost. Jeste li vi ikada saljevali stravu?

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Fri Apr 24, 2026 11:40 pm

Da li ste ikada isli kod takvih i ako jeste, koja su vasa iskustva?

Ja da budem iskren, ne verujem u to ...
to ti je -prototip ------ AI. Image
.............................................................................................Image

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by deksametazon »

Ovo bi se moglo nazvati fenomenom koji sociolozi religije i psiholozi često nazivaju "krizom smisla". Kada se tradicionalni religijski sistemi ili duboka, izvorna duhovnost povuku iz čovjekovog života onda nastali vakuum rijetko ostaje prazan nego se popunjava praznovjerjem koje je obično usmjereno prema Vani pa se sreća i sudbina traži u šolji od kafe, grahu, tarotu, zapisima, hamajlijama, neko okači tespih ili brojanice u autu misleći da su oni zaštita od saobraćajne nesreće...itd...

Izvorna vjera i duhovnost je iskljušivo usmjerena prema Gore, transcendenciji i prema Unutra, promjeni i gradnji sebe.

Dmr
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Dmr »

Coolio wrote:
Fri Apr 24, 2026 11:40 pm
Ti ko da nisi gledo Terminator 2 kada Sara na kraju kaze "Ne postoji sudbina osim one koju sami sebi krojimo" :D

dezire
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by dezire »

joker wrote:
Sat Apr 25, 2026 4:22 pm
Ne vjerujem previše u to, ali bila je jedna žena koja je saljevala stravu i kad stavi olovo u peć da se istopi, nalije vodu u aluminijumski lavor i onda "ogleda" u vodi. Bgm je znala ubosti i prošlost i budućnost. Jeste li vi ikada saljevali stravu?
Jooj :fp ...možda sam imala 6-7g, komšijin pas me preplašio. I onda je komšinica Fehima, s kojom je mama svako jutro pila kavu rekla da mi treba saliti stravu. Dok su one pile kavu, ova je to olovo stavila u vodu i nešto govorila šta vidi. Pa je zaključila da to treba ponoviti još 2-3 puta. I sad imam traume od tog ,,salijevanja strave,, :hahah

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by deksametazon »

Ne treba skroz ni podcijeniti ove vračare... "Bit će to klasični Donald J. Trump. Bit će smiješno, bit će zabavno", rekla je Leavitt dodajući: "Večeras će biti nekoliko ispaljenih metaka u prostoriji, pa bi svi trebali da prate".

https://www.instagram.com/reels/DXk8wzjlUI-/