Zene, zene...
Re: Zene, zene...
Da..
naravno da je i sabur lijep (i kod žena a i muškaraca
) i ide u dijelove humane cjelokupnost.. koju sam prethodno spominjala.

..MEGHAN Markle provela je dva sata s obožavateljicama koje su za druženje i fotografiranje s njom platile i do 1700 funti (oko 1900 eura) na ekskluzivnom događaju u Sydneyu, gdje se požalila na svoj "vrlo težak" život. Vojvotkinja od Sussexa počasna je gošća na ženskom seminaru "Her Best Life", a njezino pojavljivanje posljednjeg dana australske turneje s princem Harryjem donijet će joj, kako se procjenjuje, zaradu do 130.000 funti (oko 150.000 eura), piše Daily Mail.
https://www.index.hr/magazin/clanak/zen ... 83000.aspx
.............................................................................................
Svet je jedna pozornica...i nista drugo...Bella wrote: ↑Fri Apr 17, 2026 6:25 pm
..MEGHAN Markle provela je dva sata s obožavateljicama koje su za druženje i fotografiranje s njom platile i do 1700 funti (oko 1900 eura) na ekskluzivnom događaju u Sydneyu, gdje se požalila na svoj "vrlo težak" život. Vojvotkinja od Sussexa počasna je gošća na ženskom seminaru "Her Best Life", a njezino pojavljivanje posljednjeg dana australske turneje s princem Harryjem donijet će joj, kako se procjenjuje, zaradu do 130.000 funti (oko 150.000 eura), piše Daily Mail.idi radi .
![]()
https://www.index.hr/magazin/clanak/zen ... 83000.aspx
A sto se zena tice, bez njih se ne moze...
Žena bacila 162.000 dolara u gotovini s balkona nakon svađe s mužem
Nevjerovatna scena dogodila se u Kini, gdje je žena sa balkona svoje zgrade bacila veliku količinu novca.
Prema dostupnim informacijama, riječ je o oko 162.000 dolara u gotovini, a novčanice su padale po ulici dok su ih prolaznici i stanari pokušavali pokupiti.
Nadležni su potvrdili da je novac bio pravi, dok se pretpostavlja da je razlog ovog poteza bila svađa sa suprugom. Policija je apelovala na građane da vrate novac koji su uzeli i pokrenula istragu.
Hajd bolje i pare sto je bacila, nego njega ili sebe..deksametazon wrote: ↑Fri Apr 17, 2026 10:17 pmPoenta, ne može muškarac ni propit ni prokockat koliko može žena bacit sa balkona.![]()
Pa priznaj da je moglo biti tragedija veca.. Ima sve gore od gorge..deksametazon wrote: ↑Fri Apr 17, 2026 10:26 pmA zanimljiva je ta vaša ženska solidarnost, uvijek ćete naći neku riječ opravdanja za drugu ženu. Pa šta je draga drugo mogla...i ja bih možda da me huja ufatila....![]()
Uvek neka havarija sa zenama ali dzaba, bez njih bi svet bio dosadan 
Danas sam na poslu imala posla s porodicom iz Afganistana. Jos su friski u USA, neke 2-3 god, i osjeca se po svemu da ih nije zapad “mljeo” jos.
Roditelji jos nisu dobri sa engleskim, pa je njihova kcerka govorila ispred njih, djevojcici je rekla bih nekih 14-15 god.
I majka i curica su sa hijabom, samo curica je pokrivena ono bas ko za molitvu, a majka, tako, ima prebacen sal preko kose ali dobar se dio kose vidi.
Ne bih nikad pogodila da su iz Afganistana, oni imaju oci kao narodi istocne Azije. Djevojcica mi je objasnila da zapravo dobar dio Afganistanaca ima takve oci, i to je zato sto su njihovi preci Mongoli.
Nista ne znam o istoriji Afganistana, i moram malo googlati.
Anyway, ima nesto, zapravo ima mnogo sto se meni svidja kod zena koje dolaze bas iz tih kultura/naroda koje zapad drzi posve nazadnim.
I majka i kcerka su njezne, kulturne, nisu ni malo nametljive, tihe, osjetis tu nekog stida, cistoce, skromnosti, prizemljenosti…i mnogo ljepote.Ja sam poslije njih samo o njima mislila. Pa Boze zar ovo jos ima…Zamisljam da su nase nane u svojim mladim danima takve bile.
Mislim da bi vecina “modernih” muskaraca bila srecna da ovakvu zenu zapadne.
Ali ovdje se to ne moze odrzati. Do neke mjere oni ce drzati, ali moras se dosta “stopiti” s mjestom u koje si dosao.
Desi se da i ne primijetis.
Nevjerovatan mi je i odnos koji oni imaju kao porodica. Koju je kulturu i inteligenciju djevojcica pokazala, i koje strpljenje..Toga nemate na zapadu, ili ako ima, procenat je skroz mali.
Roditelji jos nisu dobri sa engleskim, pa je njihova kcerka govorila ispred njih, djevojcici je rekla bih nekih 14-15 god.
I majka i curica su sa hijabom, samo curica je pokrivena ono bas ko za molitvu, a majka, tako, ima prebacen sal preko kose ali dobar se dio kose vidi.
Ne bih nikad pogodila da su iz Afganistana, oni imaju oci kao narodi istocne Azije. Djevojcica mi je objasnila da zapravo dobar dio Afganistanaca ima takve oci, i to je zato sto su njihovi preci Mongoli.
Nista ne znam o istoriji Afganistana, i moram malo googlati.
Anyway, ima nesto, zapravo ima mnogo sto se meni svidja kod zena koje dolaze bas iz tih kultura/naroda koje zapad drzi posve nazadnim.
I majka i kcerka su njezne, kulturne, nisu ni malo nametljive, tihe, osjetis tu nekog stida, cistoce, skromnosti, prizemljenosti…i mnogo ljepote.Ja sam poslije njih samo o njima mislila. Pa Boze zar ovo jos ima…Zamisljam da su nase nane u svojim mladim danima takve bile.
Mislim da bi vecina “modernih” muskaraca bila srecna da ovakvu zenu zapadne.
Ali ovdje se to ne moze odrzati. Do neke mjere oni ce drzati, ali moras se dosta “stopiti” s mjestom u koje si dosao.
Desi se da i ne primijetis.
Nevjerovatan mi je i odnos koji oni imaju kao porodica. Koju je kulturu i inteligenciju djevojcica pokazala, i koje strpljenje..Toga nemate na zapadu, ili ako ima, procenat je skroz mali.
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 10 Replies
- 1831 Views
-
Last post by Bella
-
- 4 Replies