Zanimanja u koja nemamo povjerenja
Re: Zanimanja u koja nemamo povjerenja
Automehanicari - nije me nikad varao, sta vise, sve mi odradi bez para. Ne samo da mi odrzava auto, vec mi i kupi. A dok ne radim, sipa mi i gorivo. Zapravo i kad radim. Zauzvrat doduse i ja njemu kuham, peglam, cistim i podizem njegovu koliko i svoju djecu.
Doktori - idem kad postoji stvarna potreba koju nisam mogla izlijeciti sama. Razumijem da su oni u nezavidnoj pozociji, i zalim ih.
Pharmaceutska industrija kontrolira skoro sve sto se veze uz zdravstvo, i oni danas moraju igrati kako ovi sviraju, u protivnom ces ostati bez posla.
Politicari - ne pratim ih.
Kozmeticarke - vrlo sam svjesna da se bioloski sat ne moze zaustaviti, pa i ne pokusavam.
Dakle nisu one te koje varaju same, mi se sami zavaravamo.
Vjeroucitelji - uce te uglavnom onako kako su i njih ucili. Nisu njihove svjesne namjere da te drze nazadnim.
Recimo Sulejman Bugarim koji skuplja znanje od svakog i svugdje, za mene je…pa jedan od najcjenjenih zivih ljudi.
Agenti za nekretnine - pa vecina ce ljudi samo jednom trebati njihove usluge.
Teleoperateri - uglavnom prekinem u startu.
Ustvari najcesce mi je tell podesen na do not disturb opciju, samo favoriti me mogu zvati, a tamo mi je samo porodica, tri bliske frendice, rodjak i menager.
Doktori - idem kad postoji stvarna potreba koju nisam mogla izlijeciti sama. Razumijem da su oni u nezavidnoj pozociji, i zalim ih.
Pharmaceutska industrija kontrolira skoro sve sto se veze uz zdravstvo, i oni danas moraju igrati kako ovi sviraju, u protivnom ces ostati bez posla.
Politicari - ne pratim ih.
Kozmeticarke - vrlo sam svjesna da se bioloski sat ne moze zaustaviti, pa i ne pokusavam.
Dakle nisu one te koje varaju same, mi se sami zavaravamo.
Vjeroucitelji - uce te uglavnom onako kako su i njih ucili. Nisu njihove svjesne namjere da te drze nazadnim.
Recimo Sulejman Bugarim koji skuplja znanje od svakog i svugdje, za mene je…pa jedan od najcjenjenih zivih ljudi.
Agenti za nekretnine - pa vecina ce ljudi samo jednom trebati njihove usluge.
Teleoperateri - uglavnom prekinem u startu.
Ustvari najcesce mi je tell podesen na do not disturb opciju, samo favoriti me mogu zvati, a tamo mi je samo porodica, tri bliske frendice, rodjak i menager.
Većinom mi se ne sviđaju assicuratori, osiguratelji
(na naš) bankari, automehaničari...
Nisam gledao celu emisiju. Danas videh ovo.
Jel ovo u Hrvatskoj?
Kakva dva lika mati draga
Ranije nisam imao poverenja u pojedine doktore...Od korone se taj broj znatno uvecao.
Politicare ne smatram bitnima, za mene su to nepostojece licnosti i obicni pijuni koji ispunjavaju tudje zadatke
Telefonske operatere cim cujem spustam slusalicu samo sto ih ovde bas i nema...
Politicare ne smatram bitnima, za mene su to nepostojece licnosti i obicni pijuni koji ispunjavaju tudje zadatke
Telefonske operatere cim cujem spustam slusalicu samo sto ih ovde bas i nema...
Srece pa se anonimni / nepoznati brojevi mogu filtrieati…
Prije télé prodavaca je bilo puno vise…
Prije télé prodavaca je bilo puno vise…
Sada te varaju uzivo kada uzimas telefon na pretplatu, nesto na rate itd. Mislim pokusaju da te prevare sa raznim osiguranjima nekakvim i slicno
.............................................................................................
Oh da.
I koliko god si oprezan i proracunat, bices opet prevaren.
Velikom slovima ide promo code - besplatni telefoni.
I $220 mjesecna rata na 4 linije i dvije god, plus momentalna uplata od $1200.
Sta je ovdje besplatno, pitam. De da saberemo koliko vam moram dati za dvije god…
Ko ce ti, kaze ona na koncu, dati besplatne telefone?
Znam da nece niko, ali sto ce vam ta navlakusa od reklame?
Sto fino ljudima ne kazete kako stoje stvari…A stoje tako da vi vase korisnike kreditirate.
Vi im date telefone koje oni otplacuju u naredna 24 mjeseca i drzite ih vezanim za vas servis, tj korisnici su vasih usluga.
Znam slučajeve puno starijih ljudi koji padnu na prevare. Ne samo te, već oni ljudi što zivkaju, dolaze na vrata i ostale gluposti. Stvar koja vrijedi 50-100 KM, prodaju za 500+ i ljudi padnu jer ne znajuPeace wrote: ↑Sun Apr 19, 2026 8:05 pmOh da.
Sta je ovdje besplatno, pitam. De da saberemo koliko vam moram dati za dvije god…
Sto fino ljudima ne kazete kako stoje stvari…A stoje tako da vi vase korisnike kreditirate.
Vi im date telefone koje oni otplacuju u naredna 24 mjeseca i drzite ih vezanim za vas servis, tj korisnici su vasih usluga.
Per aspera ad astra 
Vidjao sam po Srbiji te prevarante. Idu i varaju penzionere da ce mu neki aparat pomoci za pritisak, neki magneti za kolena i kicmu. Stari ljudi zive sami,ne znaju i prevaranti to koristebiljka wrote: ↑Sun Apr 19, 2026 8:21 pmZnam slučajeve puno starijih ljudi koji padnu na prevare. Ne samo te, već oni ljudi što zivkaju, dolaze na vrata i ostale gluposti. Stvar koja vrijedi 50-100 KM, prodaju za 500+ i ljudi padnu jer ne znajuPeace wrote: ↑Sun Apr 19, 2026 8:05 pmOh da.
Penzioneri svugdje najcesce budu prevareni od tih "prodavaca"...Coolio wrote: ↑Sun Apr 19, 2026 8:23 pmVidjao sam po Srbiji te prevarante. Idu i varaju penzionere da ce mu neki aparat pomoci za pritisak, neki magneti za kolena i kicmu. Stari ljudi zive sami,ne znaju i prevaranti to koristebiljka wrote: ↑Sun Apr 19, 2026 8:21 pmZnam slučajeve puno starijih ljudi koji padnu na prevare. Ne samo te, već oni ljudi što zivkaju, dolaze na vrata i ostale gluposti. Stvar koja vrijedi 50-100 KM, prodaju za 500+ i ljudi padnu jer ne znajuPeace wrote: ↑Sun Apr 19, 2026 8:05 pm
Oh da.
I poneke usput pokradu kada im dodju u kucu da ih varaju da to kupeSkitnica wrote: ↑Sun Apr 19, 2026 8:48 pmPenzioneri svugdje najcesce budu prevareni od tih "prodavaca"...
o kojoj se ovdje konkretno profesiji/zanimanju radi ..

.............................................................................................
. trgovci 'od vrata do vrata'
. hm. neka ih kradu. ustvari malo varaju... ako sami zive. hoche sami i da odluchuju. djeca su im 'neprijatelji'. ne prihvataju nikakve savjete.
.. to je bolest. jasno je.. ali.. kad trebaju platiti uslugu. neche.. kad im dodje na vrata 'stranac'.daju pare otvaraju vrata .a recheno im ..ne otvaraj nikome. nema ako da ti dodje..
Jedno vreme po Srbiji odrase narod. Jos im davali i na rate. Ne znam kako ali im zaduzivali penzije po 12-24 meseca. Ne znam sada kakva je situacijaBella wrote: ↑Mon Apr 20, 2026 1:05 am. trgovci 'od vrata do vrata'![]()
. hm. neka ih kradu. ustvari malo varaju... ako sami zive. hoche sami i da odluchuju. djeca su im 'neprijatelji'. ne prihvataju nikakve savjete.
.. to je bolest. jasno je.. ali.. kad trebaju platiti uslugu. neche.. kad im dodje na vrata 'stranac'.daju pare otvaraju vrata .a recheno im ..ne otvaraj nikome. nema ako da ti dodje..
za 250 km uzela jastuk i neki mali prekrivach.. i pustila par u kuchu..
![]()
Ne bih rekao da nemam povjerenja ni u jedno zanimanje, jer to podrazumijeva da ne razumijem u potpunosti šta rade.
Prije bih rekao da me nerviraju.
Kao što Ina napisa, prije svega osiguravatelji. Mogao bih dublje o tome zašto, ali neću o tome.
Dalje, nažalost, živimo u društvima gdje se "middle men" uglavljuju na mnogo mjesta da ostvare profit na štetu krajnjeg potrošača, pa me mnogo i takvih zanimanja nervira.
Utjerivači dugova. Nisam imao posla sa njima, ali mi se čini da je to zanimanje koje iole pristojan čovjek ne bi pristao raditi. Zapravo, imao sam jedan slučaj gdje me je utjerivač dugova greškom proganjao.
Tad sam bio još na fakultetu. Prvo sam pokušao da mu objasnim da je greška, a onda sam krenuo u jednu Robin Hood misiju. Zavlačio sam ga dok dug tog čovjeka sa kojim me je zamjenio nije zakonski zastario. I onda sam ga obavijestio da me ili izvede na sud ili prestane, jer ću mu zvati policiju.
Ne znam šta je bilo poslije. Prestao je..
Što se tiče advokata, svi ljudi ih mrze dok im ne zatreba jedan.
Prije bih rekao da me nerviraju.
Kao što Ina napisa, prije svega osiguravatelji. Mogao bih dublje o tome zašto, ali neću o tome.
Dalje, nažalost, živimo u društvima gdje se "middle men" uglavljuju na mnogo mjesta da ostvare profit na štetu krajnjeg potrošača, pa me mnogo i takvih zanimanja nervira.
Utjerivači dugova. Nisam imao posla sa njima, ali mi se čini da je to zanimanje koje iole pristojan čovjek ne bi pristao raditi. Zapravo, imao sam jedan slučaj gdje me je utjerivač dugova greškom proganjao.
Što se tiče advokata, svi ljudi ih mrze dok im ne zatreba jedan.
Ni farmaceutske kompanije mi nisu od povjerenja… 
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 43 Replies
- 281 Views
-
Last post by Skitnica
-
- 30 Replies