Samo da kažem
Re: Samo da kažem
Nije bojler. Puknuta cijev izvan kuce, duboko u zemlji, ali skroz blizu kuce, bukvalno uz zid, povuklo vodu u kucu.
Casti coveka, sta si se stislaBella wrote: ↑Sun Apr 19, 2026 4:54 pmCoolio wrote: ↑Sun Apr 19, 2026 4:38 pmKako si samo namazanaBella wrote: ↑Sun Apr 19, 2026 4:37 pm![]()
kod mene proshle sedmice. dolazim kuchi, sunchan dan a ispred garaze .voda..
. moze biti/mashina za vesh ili bojler. i bio je bojler.. pocheo curiti. .
komshija sa lijeve strane.ima pickup. pomogao oko transporta.. . garancija bila. dakle opet dzabni bojler.. nadam se da che procuriti za 5 god i opet novi ..gratis
![]()
![]()
![]()
![]()
nije ni skup. oko $ 500. komshija dobio$100. za uslugu. .valjda je to-to
![]()
Ovo ide ka propasti fudbala. Ovo vise nema veze sa sportom.
I to odma ispod vijesti kako je M postala trener.
pa fantazije o njenom prisustvu u svlačionici itditd
A pošto inzistiraš evo ponoviti ću opet i ja
Mari L. E. je pomoćni trener, što je intelektualni posao. To nema nikakve veze sa fizičkim duelima na terenu ili bokserskim ringom. Njen posao je taktika, analiza i znanje, a mozak nema spol.
Drugo, fudbal je jedan od najstrože regulisanih sportova na svijetu. FIFA i UEFA imaju jasna pravila o tome ko može da igra u muškim, a ko u ženskim ligama. To što se desilo u boksu je posljedica pravila te specifične federacije, a u fudbalu takve stvari nisu ni na vidiku.
Pokušavaš da predstaviš širenje stručnosti (to što žena može biti dobar trener) kao početak nekog bolesnog scenarija.. a to jednostavno ne pije vodu.
Kompanyi je čovjek legenda. I on tu vidi napredak.. a ne propast..
A ti i dalje misliš da bolje vidiš opasnost za fudbal.. od njega..
Ona vise nije pomocni trener nego je postala glavni trener. I opet kazem, ovo nema veze sa fudbalom jer idu ka tome da ga uniste. A ako se zaustavi samo na tome da zena bude trener onda je to okIna wrote: ↑Sun Apr 19, 2026 11:14 pmOvo ide ka propasti fudbala. Ovo vise nema veze sa sportom.![]()
I to odma ispod vijesti kako je M postala trener.
pa fantazije o njenom prisustvu u svlačionici itditd
A pošto inzistiraš evo ponoviti ću opet i ja![]()
Mari L. E. je pomoćni trener, što je intelektualni posao. To nema nikakve veze sa fizičkim duelima na terenu ili bokserskim ringom. Njen posao je taktika, analiza i znanje, a mozak nema spol.
Drugo, fudbal je jedan od najstrože regulisanih sportova na svijetu. FIFA i UEFA imaju jasna pravila o tome ko može da igra u muškim, a ko u ženskim ligama. To što se desilo u boksu je posljedica pravila te specifične federacije, a u fudbalu takve stvari nisu ni na vidiku.
Pokušavaš da predstaviš širenje stručnosti (to što žena može biti dobar trener) kao početak nekog bolesnog scenarija.. a to jednostavno ne pije vodu.
Kompanyi je čovjek legenda. I on tu vidi napredak.. a ne propast..
A ti i dalje misliš da bolje vidiš opasnost za fudbal.. od njega..![]()
Fudbaleri,treneri ili sta vec su mnogo placeni...ali su ujedno i duzni da prihvate sve sto se namece inace mu je karijera zavrsena
Kada postajem senior ( sest zvezdica ) 
Bila slična žena pomoćni trener ili glavni trener.. tebe to od samog početka najviše kopka. I ovdje je jasno k'o dan..
A i noć.
Sogni d'oro

Ovo ide ka propasti fudbala. Ovo vise nema veze sa sportom.
A i noć.
Sogni d'oro
Napisao sam da ide ka propasti fudbala a ne da je propao.
A to nije isto.
E ako dozvole da transrodne osobe igraju fudbal, da musko koje je bilo zensko igra u muskom timu ili obrnuto onda su stvarno resili da uniste sve.
A ovo ovako, to sto je trener nikakav problem nije. Ako vec zene rade moleraj,voze kamion,autobus,taksiraju,rade na bausteli, mogu i da vode fudbalski tim.
Ali već si na drugoj temi pisao da ti je rodna ravnopravnost i "zavijanje šarafa" propaganda
Coolio wrote: ↑Thu Apr 16, 2026 1:30 amAli u danasnje vreme propaganda je na rodnoj ravnopravnosti i ostalo...Kada gledas reklame od prodavnica muskarac usisava i pere a zena kreci i zavija srafove...Sta ti je agenda. Inace zena koja odradjuje isti posao kao muskarac treba da primi i isti novac...Ona koja ne odradjuje onda normalno manje. Poenta je da ne treba praviti razliku u startu da li je neko musko ili zensko
Per aspera ad astra 
Nisam te najbolje razumeo, gde sam i sta napisao? Kakvi srafovi?biljka wrote: ↑Sun Apr 19, 2026 11:56 pmAli već si na drugoj temi pisao da ti je rodna ravnopravnost i "zavijanje šarafa" propaganda![]()
Coolio wrote: ↑Thu Apr 16, 2026 1:30 amAli u danasnje vreme propaganda je na rodnoj ravnopravnosti i ostalo...Kada gledas reklame od prodavnica muskarac usisava i pere a zena kreci i zavija srafove...Sta ti je agenda. Inace zena koja odradjuje isti posao kao muskarac treba da primi i isti novac...Ona koja ne odradjuje onda normalno manje. Poenta je da ne treba praviti razliku u startu da li je neko musko ili zensko
Ako mislis na ovu recenicu, da, to i jeste propaganda rodne ravnopravnosti. Sa svih strana to promovisu. I ja nemam nista protiv toga dok je u normalnim granicama.
I napisao sam vec da ja imam protiv toga ako muskarac koji se oseca kao zena igra sa zenama ili ako se zena oseca kao muskarac igra sa muskarcima.
To mi nije normalno.
Kao sto je ova slika propaganda neceg drugog...

I napisao sam vec da ja imam protiv toga ako muskarac koji se oseca kao zena igra sa zenama ili ako se zena oseca kao muskarac igra sa muskarcima.
To mi nije normalno.
Kao sto je ova slika propaganda neceg drugog...

.za koga izgaju ova dvojica
.............................................................................................
Jesu li oni igraci tih reprezentacija ?Zar je bitno ko je na foto
Ne treba nam smetati izgled tih igraca.. 
Imam upalu mišića
. Nisam planinarila 6 mjeseci...do jučer
Dobro jutro
Zbog moje poplave danas ne radim, moram biti kuci zbog majstora i ljudi iz osiguranja koji ce zvati ili doci.
Ja sam plakala jucer pola dana. Zbog tog stresa, posla, zbog svih stvari koje imamo. Razmisljala sam o rahatluku nekoga ko ima samo ono sto mu je nuzno u zivotu.
Mama mi jucer rece finu recenicu - bilo da imas, bilo da nemas, u zivotu nece biti lahko.
Muz je moro raditi jucer, jedva cekala da dodje da mu pricam o svim detaljima.
Kad je dosao, pricao on meni. Ulozio je prvo $10,000, pa $5,000, radio je na tome cijelih 7 dana, da bi sinoc skontao da i dalje ne valja. Moze sad baciti za $3,000 ili pokusati spasiti sa dodatnih $3,500 i jos 7 dana rada.
I ne place. Bio je kaze na momenat, kad je to shvatio, ko pokisnut.
A ja sam jos malo plakala, sad zbog oboje.
Na koncu sam mirno zaspala, u istoj sofi, na koju se jos i maca ugnijezdila, i tu docekali sina koji se sinoc vratio iz NYC.
Stigli su nam neki slatkisi iz Tokija.
Tu odgledali njegov shoping.
Skontah da cu mu mozda “krasti” jednu bijelu lanenu kosulju.
Zbog moje poplave danas ne radim, moram biti kuci zbog majstora i ljudi iz osiguranja koji ce zvati ili doci.
Ja sam plakala jucer pola dana. Zbog tog stresa, posla, zbog svih stvari koje imamo. Razmisljala sam o rahatluku nekoga ko ima samo ono sto mu je nuzno u zivotu.
Mama mi jucer rece finu recenicu - bilo da imas, bilo da nemas, u zivotu nece biti lahko.
Kad je dosao, pricao on meni. Ulozio je prvo $10,000, pa $5,000, radio je na tome cijelih 7 dana, da bi sinoc skontao da i dalje ne valja. Moze sad baciti za $3,000 ili pokusati spasiti sa dodatnih $3,500 i jos 7 dana rada.
Na koncu sam mirno zaspala, u istoj sofi, na koju se jos i maca ugnijezdila, i tu docekali sina koji se sinoc vratio iz NYC.
Dobro jutro Peace.Peace wrote: ↑Mon Apr 20, 2026 1:27 pmDobro jutro![]()
Da li ti je bila firma i jeste li sredili sve?
Neka ste vi zivi i zdravi. pare dodju i odu...Zdravlje je najvaznije.
Nemoj da se nerviras, utice na lepotu...Da te nasmejemo malo
Nasmijala sam se
Nije za novce, sve se to vrati, vec za stres, i izgubljeno vrijeme.
Muz misli - pa sta sad, dani bi ti ionako tekli, radio ti sta il neradio.
Ali kad radis, toliko si zaokupiran time, tako da samo to je zdravo za psihu.
Plus ces u mirnim i glatkim danima znat to cijeniti i uzivati…
Ali ja ne volim imati posla s osiguranjima, ma ni sa cim..to je glavobolja, to je zvanje, to je cekanje, to je stres, uzasan.
Nije za novce, sve se to vrati, vec za stres, i izgubljeno vrijeme.
Muz misli - pa sta sad, dani bi ti ionako tekli, radio ti sta il neradio.
Ali kad radis, toliko si zaokupiran time, tako da samo to je zdravo za psihu.
Plus ces u mirnim i glatkim danima znat to cijeniti i uzivati…
Ali ja ne volim imati posla s osiguranjima, ma ni sa cim..to je glavobolja, to je zvanje, to je cekanje, to je stres, uzasan.
Verujem ti...Tako je i obvde za neke stvari...Kada trebas nesto juriti to je gomila papirologije neke...I sto je najgore ne kazu ti odmah sta ti treba,nego ti odneses i cekas odgovor, onda dobijes pismo da ti fali neki papir, ti im nabavis taj papir i posaljes onda opet cekas, onda opet nesto fali...Obaveza bez obaveze... 
Počela bih ja polako ali kad sam rekla vodiču,negdje u šumi, ostavite me ovdje da odmorim, stići ću vas....i on odgovorio ,,jesi luda, divljih životinja puna šuma,,.....ubrzala sam
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 53 Replies
- 6619 Views
-
Last post by Vanilla
-
- 8 Replies