Keš ili kartica
Re: Keš ili kartica
kraj fakulteta me satro. potrosio za apsolventsko, potrosio za diplomski, iso u banja luku polagat drzavni, platio diplomu i licencu... iscijedili su me do kraja
za mene senf je istina
po virslama je ispisan
po virslama je ispisan
dobra investicija.
. vracha se brzo..
a sto u BL
.............................................................................................
zato sto, bosna
ako polozim drzavni u sarajevu ne mogu radit s njim jer mi se ne poklapa zvanje na diplomi i drzavnom. na diplomi mi pise dr dentalne medicine, a ovdje na drzavnom dr stomatologije
za mene senf je istina
po virslama je ispisan
po virslama je ispisan
. studirao si u Sarajevu..
jel svi koji zavrshe fax.kao tvoj . moraju u BL..po diplomski
.............................................................................................
ahaa isla je cijela moja generacijaBella wrote: ↑Sun Apr 21, 2024 3:16 pm. studirao si u Sarajevu..ne konatm te relacije..
jel svi koji zavrshe fax.kao tvoj . moraju u BL..po diplomski
i medicinari isto
za mene senf je istina
po virslama je ispisan
po virslama je ispisan
Karticom sve placam. Apple pay. Tako simple, ne mislim o novcaniku ni hoce li mi gdje ostati.
Kesa imam u torbi samo za bajrame, da djecu mogu darivati.
Kesa imam u torbi samo za bajrame, da djecu mogu darivati.
. imam kesh u tri novchanika/ nesesera . u autu sa vozachkom.. mozda ima $100(da podmitim policiju)
.. u malom zajedno sa sichom.. bude mar stoja. u neseseru. u tasnji .ima malo vishe..
ne brojim samo ubacim povremeno.. 20 .ke ..jer to mi je novac za tretman, koji radim jednom godishnje.. zashto ga nosim sa sobom. ne znam..mozda ako naletim na neko ludo snizenje. skupe stvarchice. da mi ne promanke to. 
KES naravno...
Koristim karticu ali mnogo manje nego kes...
Kes je sloboda
Koristim karticu ali mnogo manje nego kes...
Kes je sloboda
Kartica …
Nekad se zastidim proci poted prosjqkq jer nemam sitnine za dati ..
Nekad se zastidim proci poted prosjqkq jer nemam sitnine za dati ..
Nemam nista protiv kartice. Placam i ja ponekada.
Ali mi je najsigurnije kada imam kes u rukama.
Ali mi je najsigurnije kada imam kes u rukama.
Poljski graničari na prijelazu Medika (Medyka) spriječili su ulazak 54-godišnje državljanke Ukrajine koja je pokušala ući u zemlju s gotovo 10.000 dolara.
Kako prenosi nezavisna novinska agencija Ukrajine, rutinska kontrola pretvorila se u sigurnosni incident kada su radiometrijski uređaji očitali povišenu razinu zračenja.
Detaljna analiza i šokantni rezultati
Nakon detaljnog pregleda, utvrđeno je da je izvor opasnog zračenja bila samo jedna novčanica od 100 dolara.
https://www.avaz.ba/vijesti/globus/1036 ... 100-dolara
Stizu tekstovi protiv kesa naravno. Ne bi me cudilo da objave da kes prenosi sidu.
shto bash sidu. moze i zaushnjake
Ma sta god. Ocekujem bombardovanje tekstovima tipa da kes siri zarazu,pa malo mito,korupcija,pa malo pljacke stanova, pa onda opet ovo zracenje i u krug. Sve ce da rade samo da ponude resenje oduzimanje iliti ukidanje kesa.
..troskove transfera su snosili biznisi. 3-4 % godisnje . no napokon . sada se to moze prebaciti i na mushterije. privatna lica... koje che placati odredjeni fee za koristenje kartice..
Vec sam negde pisao, prvi sam za to da se ukine kes pod uslovom:
1. Da se u USTAV stavi da nikada i niko nema prava da ucenjuje ljude,da mu odredjuje sta ce da kupi, koliko ce da kupi, da ga ucenjuje vakcinacijom niti bilo cime.
2. Da svako ko pokusa da izmeni taj zakon dobije dozivotnu robiju
1. Da se u USTAV stavi da nikada i niko nema prava da ucenjuje ljude,da mu odredjuje sta ce da kupi, koliko ce da kupi, da ga ucenjuje vakcinacijom niti bilo cime.
2. Da svako ko pokusa da izmeni taj zakon dobije dozivotnu robiju
takvi ne odluchuju ..
Smej se ti. Ako ti ukinu kes nema vise toliko kiflica da pravis 
.
Why Generation X is Squeezed:
Highest Debt: Gen X holds the most debt of any generation, accounting for roughly 38% of liabilities in the U.S..
Retirement Risk: They are closest to retirement with the least amount saved, leaving them most at risk for underfunded retirement.
Economic Timing: Many Gen Xers hit peak earning years during the 2008 financial crisis, which severely impacted their net worth and career trajectory.
Dual Caretaking: They are often "sandwiched," spending on college tuition for children while paying for care for elderly parents.
While Millennials and Gen Z face high student loan debt and exorbitant housing costs, Gen X currently faces the most immediate "squeeze" between peak expenses, high debt, and nearing retirement without adequate savings.
Millennials And Gen Xers Are Not Crazy – Baby Boomers Had It Easier Financially And A Big Reason Is Student Debt
According to a study by the Employee Benefit Research Institute (EBRI), Gen X and Millennial families have it harder than previous...
Forbes
Millennials had it bad financially, but Gen Z may have it worse
Gen Z spends an outsize share on necessities * Gas. 5.3% 4.3% * Car insurance. 2.6. 2.2. * Dining out. 5.5. ... * Rent. 19.8. 6.8.
The Washington Post
Gen X is the least financially secure generation - The Independent
Gen X is the least financially secure generation — and most Americans say they need six figures to live comfortably | The Independ...
The Independent
Which generation is the worst with money? - CBS News
It's not the millennial generation, despite their struggles to find employment in an uncertain economy while juggling student loan...
CBS News
The Great American Money Divide: How Your Generation Shapes Your ...
Gen X: The Sandwich Generation Gets Squeezed. Gen X (ages 45 to 60) is the generation nobody talks about — and that's exactly the ...
Love, Money + Real Estate
Forget Boomers and Millennials — Here's Why Gen X Has the Most ...
When the real estate market went bust, they were hurt most, watching their home equity tank by 27%, compared to early boomers' los...
Yahoo Finance
Gen Xers should be thriving. Instead, they're drowning in debt.
According to a Business Insider survey, half of Gen Xers (ages 43 to 58) reported that they do not feel financially secure. Gen Xe...
Business Insider
. najvechi pad, do sada i novorodjenih amerikanaca.. a trump ,izbacuje latinose. koji u prosjku imaju 2-3 djece
. x generaracija. dupli problem. imali su djecu. sad se brinu i o njima i o svojim roditeljima..
Sta bre truckaju ovi 
manje vishe sve generacije su
danas bila u Mallu.shoping..
uglavnom ih imaju latinosi i redneckovi. no svejedno. klinci su.
dosta omladine 17 -18..
Re: Keš ili600rtica
Pa sistem radi na tome da se ne prave deca...U Nemackoj ce uskoro biti vise kucica nego dece...Zalosno ali istinito...
Sistem uci decu da je normalno da imaju dva oca, dve majke, da menjaju pol...Ne uce ih da trebaju stvarati porodicu...
A ovamo satro brinu sto nema dece...
A to je sve povezano sa penzionerima jer sutradan nece imati ko da radi za penzionere...Bice vise penzionera nego dece i onda ce da ponude resenje ukidanje penzija...
Zato bih ja voleo da se novac od plate za penziju ne odbija nego da se cuva za sebe...I kada god neko zeli da ide u penziju,moze otici sa svojim novcem...Nikakva primanja od drzave...Ovde uzmu oko 600 eura za penziju na mesecnom nivou, sto od radnika sto od gazde...Godinu dana 7.200 eura...puta 40 godina 288 000 eura...Sa tim parama odes u penziju i mirna Bosna sto bi vi rekli
Sistem uci decu da je normalno da imaju dva oca, dve majke, da menjaju pol...Ne uce ih da trebaju stvarati porodicu...
A ovamo satro brinu sto nema dece...
A to je sve povezano sa penzionerima jer sutradan nece imati ko da radi za penzionere...Bice vise penzionera nego dece i onda ce da ponude resenje ukidanje penzija...
Zato bih ja voleo da se novac od plate za penziju ne odbija nego da se cuva za sebe...I kada god neko zeli da ide u penziju,moze otici sa svojim novcem...Nikakva primanja od drzave...Ovde uzmu oko 600 eura za penziju na mesecnom nivou, sto od radnika sto od gazde...Godinu dana 7.200 eura...puta 40 godina 288 000 eura...Sa tim parama odes u penziju i mirna Bosna sto bi vi rekli
puno vishe se dobije.. ako se novac ulaze. i drzava na neki nachin garantuje..
znash za ovaj sluchaj
. bilo je .mislim u norveshkoj ili neka sjeverna zemlja..da je cijelo selo. kupovalo akcije. ulagali. obechanja.. raj na zemlji..
no. ne znam .nakon sudjenja da se ipak. neki novci vraceni investitorima..
to je bio jevrej. i vechina klijenata su bili jevreji..
.Prevara Bernarda Madoffa, otkrivena u decembru 2008., bila je najveća Ponzi šema u istoriji, teška skoro 65 milijardi dolara. Madoff je godinama isplaćivao stare investitore novcem novih, a sistem je propao usled finansijske krize kada su investitori tražili povrat oko 7 milijardi dolara koje nije imao.
Ključni detalji prevare iz 2008:
Otkrivanje: Madoff je priznao svojim sinovima 10. decembra 2008. da je poslovanje "jedna velika laž", nakon čega su ga oni prijavili vlastima.
Uapšenje i optužnica: FBI je uhapsio Madoffa 11. decembra 2008.. SEC (Komisija za hartije od vrednosti) ga je optužila za prevaru vrednu 50 milijardi dolara, što je kasnije procenjeno na 64,8 milijardi uključujući fiktivne dobitke.
Način rada: Koristio je svoju firmu Bernard L. Madoff Investment Securities LLC za upravljanje investicijama, pružajući klijentima lažne izveštaje o stanju računa.
Posledice: Madoff se 2009. izjasnio krivim po 11 tačaka optužnice i osuđen je na 150 godina zatvora. Preminuo je u zatvoru 2021. godine.
Žrtve: Prevara je oštetila hiljade investitora, uključujući pojedince, dobrotvorne organizacije i velike institucije.
Ovaj slučaj je istakao ozbiljne propuste u nadzoru SEC-a, koja je ignorisala višegodišnja upozorenja o sumnjivom poslovanju
koliko god mozesh zivjeti s tom svotom
Da trosis 1000 eura mesecno imas za 288 meseci sto je tacno 24 godine
Mada i pola tih para da ulozis u nekretnine dve da iznajmljujes i miran si
A i to je novac samo od onoga sto ti uzimaju za penziju...normalno je da ces stedeti i ovako
Ma samo pitaj mene, ja sam ti strucnjak za ekonomiju
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 90 Replies
- 11289 Views
-
Last post by Skitnica
-