Orban izgubio izbore u Mađarskoj

Lokalna i svjetska politička dešavanja, stranke i politički predstavnici.
Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Re: Orban izgubio izbore u Mađarskoj

Unread post by Coolio »

biljka wrote:
Tue Apr 14, 2026 4:10 pm
Coolio wrote:
Tue Apr 14, 2026 3:16 pm
biljka wrote:
Tue Apr 14, 2026 1:17 pm

Čuj "izuzeci NISU takvi", ispade većina Arapa nasilna i agresivna, pa čast izuzecima. Rasizam na nivou

Ljudi idu za boljim životom kao što si ti otišao. Smatrati neke nacije prljavima ili agresivnima je ništa drugo nego rasizam. Samo trebaš razmisliti svaki dan što si imak sreće da si rođen kao bijelac, kršćan u Evropi. To je puka sreća. Mogao si i ti biti jedan od tih prljavih, ali nisi. To je privilegija koju mnogi nemaju
Cuj ti nje. Jel ti razumes sta sam ja napisao?

Govorim o neregularnim izbeglicama. Da si u Nemackoj znala bi koliko su te izbeglice koje nemaju dokumenta problematicne. O njima govorim i za njih sam rekao cast izuzecima jer nisu bukvalno svi problematicni.

Ne mislim na arape koji su regularno usli u drzavu,zive,rade kao sav normalan svet.

Cuj rasizam a moj otac arapin iz Iraka.
I dalje ne mogu izuzeci biti dobri. Valjda je izuzetak iz neke grupe loš

I možeš imati rasističke stavove pa i da si čisti Iračanin. E šta uelamofobnih muslimana ima, za nepovjerovati
Volis ti da pravis te senzacije pa koristis teske reci kao sto je u ovom slucaju "rasizam" .

Govorim o grupi nelegalnih ljudi koji udju u zemlju bez dokumenata. Od tih nelegalnih ljudi pa barem je 90% problematicno i to su uglavnom muskarci. I kada kazem 90% problematicnih ne znaci da svi oni siluju itd. Nego je neko silovatelj, neko uhvati noz pa izbode nekoga, neko u prevozu pljuje,svadja se sa ljudima,nema kartu pa hoce da bije kontrolora, neko vrsi nuzdu na sred puta itd. To nema nikakve veze sa arapima koji regularno dolaze kao i svi koji dodju u tudju zemlju.

Rasizam je ako neko mrzi celu naciju ili neciju boju koze a ne deo nacije.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Tue Apr 14, 2026 4:44 pm
teske reci kao sto je u ovom slucaju "rasizam"
. ma to je danas in. kao i ostali. antisemit. fashista. . mizogin .. itd ili kao shto zvaka kaze. 'kontrash' sve je to napad------------- ad hominem :hahah :jbg
.............................................................................................Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Od tih nelegalnih ljudi pa barem je 90% problematicno i to su uglavnom muskarci.
nisam sigurna u taj procenat: u americi. nisu problematicni. jel dodju . nekoga vech imaju u zemlji.. hoche da rade. nikad nisam vidjela prosjaka. meksikanca, crnce rijetko... vechina je plavokosi i plavooki .kao trump :hahah
.............................................................................................Image

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Coolio wrote:
biljka wrote:
Coolio wrote:
Tue Apr 14, 2026 3:16 pm

Cuj ti nje. Jel ti razumes sta sam ja napisao?

Govorim o neregularnim izbeglicama. Da si u Nemackoj znala bi koliko su te izbeglice koje nemaju dokumenta problematicne. O njima govorim i za njih sam rekao cast izuzecima jer nisu bukvalno svi problematicni.

Ne mislim na arape koji su regularno usli u drzavu,zive,rade kao sav normalan svet.

Cuj rasizam a moj otac arapin iz Iraka.

I možeš imati rasističke stavove pa i da si čisti Iračanin. E šta uelamofobnih muslimana ima, za nepovjerovati
Volis ti da pravis te senzacije pa koristis teske reci kao sto je u ovom slucaju "rasizam" .

Govorim o grupi nelegalnih ljudi koji udju u zemlju bez dokumenata. Od tih nelegalnih ljudi pa barem je 90% problematicno i to su uglavnom muskarci. I kada kazem 90% problematicnih ne znaci da svi oni siluju itd. Nego je neko silovatelj, neko uhvati noz pa izbode nekoga, neko u prevozu pljuje,svadja se sa ljudima,nema kartu pa hoce da bije kontrolora, neko vrsi nuzdu na sred puta itd. To nema nikakve veze sa arapima koji regularno dolaze kao i svi koji dodju u tudju zemlju.

Jesi svjestan koliko ljudi muka natjera da moraju da idu van države, a nemaju dokumente... Veliki broj ljudi koji ne mogu dobiti vize i boravišne dozvole... Svi su oni ilegalci, a u toj situaciji baš zato što je Zapad eksploatisao sve živo iz tih država

A nije rasizam samo mržnja prema nekoj naciji ili boji kože. I stereotip prema drugačijim ljudima je, generalizovanje, ako misliš da je jedna grupa ljudi gora u odnosu na drugu zato što dolazi iz nekog dijela svijeta
Per aspera ad astra :fiju

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

biljka wrote:
Tue Apr 14, 2026 5:14 pm
Coolio wrote:
biljka wrote:

Jesi svjestan koliko ljudi muka natjera da moraju da idu van države, a nemaju dokumente... Veliki broj ljudi koji ne mogu dobiti vize i boravišne dozvole... Svi su oni ilegalci, a u toj situaciji baš zato što je Zapad eksploatisao sve živo iz tih država

A nije rasizam samo mržnja prema nekoj naciji ili boji kože. I stereotip prema drugačijim ljudima je, generalizovanje, ako misliš da je jedna grupa ljudi gora u odnosu na drugu zato što dolazi iz nekog dijela svijeta
Cekaj bre, zarati se sada ne daj Boze u Srbiji i ljudi hoce da pobegnu u drugu drzavu. I ti ces mi reci da beze bez dokumenata? Ja ne govorim da nemaju nemacka dokumenta nego svoja iz drzave iz koje dolaze.

Opet ti nagovestavam, ne govorim o izbeglicama SA nego BEZ bilo kakvih dokumenata. Nebitno mi je da li su arapi ili kinezi

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Tue Apr 14, 2026 5:09 pm
Coolio wrote:
Od tih nelegalnih ljudi pa barem je 90% problematicno i to su uglavnom muskarci.
nisam sigurna u taj procenat: u americi. nisu problematicni. jel dodju . nekoga vech imaju u zemlji.. hoche da rade. nikad nisam vidjela prosjaka. meksikanca, crnce rijetko... vechina je plavokosi i plavooki .kao trump :hahah
Ma dobro, nisam ni ja bas precizno to sada. Ali zaista dosta njih je problematicno. I sto je najgore, zakon na njihovoj strani. Tacnije ne dobijaju adekvatne kazne i fakticki teraju narod da sam reaguje. Mozda su se i primirili ali ne svi naravno.

Sada su ih i proredili, salju stalno u neke drzave. Medju njima je i Srbija koja je potpisala da ce ih primati i uzela pare od EU.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:DD u Sanremu

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-? evo. ovo ne podrzavam. dodju u drugu zemlju i razapnu svoju zastavu,,, :hhdggd sjede.

pitanje je, jesu li i piche naruchili..

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ne smeta meni zastava,meni smeta ponasanje.

A i zakon koji nije isti za njih. Njih kada nesto urade ne proteruju dok bi druge odmah isterali

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Coolio wrote:
Tue Apr 14, 2026 5:23 pm
biljka wrote:
Tue Apr 14, 2026 5:14 pm
Coolio wrote:

Cekaj bre, zarati se sada ne daj Boze u Srbiji i ljudi hoce da pobegnu u drugu drzavu. I ti ces mi reci da beze bez dokumenata? Ja ne govorim da nemaju nemacka dokumenta nego svoja iz drzave iz koje dolaze.

Opet ti nagovestavam, ne govorim o izbeglicama SA nego BEZ bilo kakvih dokumenata. Nebitno mi je da li su arapi ili kinezi
Pa evo da se zarati ne daj Bože, ljudi u ruralnim sredinama često nemaju pasoše. Rodica mi se udala prije 10 godina, još nije promijenila prezime u fokumentima, znači nije joj validan dokument. Lupam. I jeste neodgovorno, ali ljude muka tjera
Per aspera ad astra :fiju

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Tue Apr 14, 2026 6:51 pm
Ne smeta meni zastava,meni smeta ponasanje.

A i zakon koji nije isti za njih. Njih kada nesto urade ne proteruju dok bi druge odmah isterali
:DE . pa .. to je ponasanje... razapeo zastavu
.. budu kaznjeni, zavisi od prekrshaja....
.. biche da ne razumijemo zakon.. advokati to odrade

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by deksametazon »

biljka wrote:
Tue Apr 14, 2026 7:01 pm

Pa evo da se zarati ne daj Bože, ljudi u ruralnim sredinama često nemaju pasoše. Rodica mi se udala prije 10 godina, još nije promijenila prezime u fokumentima, znači nije joj validan dokument. Lupam. I jeste neodgovorno, ali ljude muka tjera
Ljudi stvarno ne znaju kada je rat i bježi se od granata i vojske koja ulazi u grad ili se pobjeglo iz logora ili...da takvih većina nisu imali ne samo pasoše nego i lične karte. Tako se dešavalo da ih je mnogo stiglo do stranih zemalja bez ikakvog papira. Bosna je priznata 1992. i nije odmah krenula promjena dokumenata. Mnogi su čak do 1993. ili 1994. koristili SFRJ dokumente, a onda su zemlje domaćini tražili bosanske plave pasoše da bi mogli produžiti boravak. Tada se dešavaju zanimljive stvari da osobe koje su nekako stigle vani bez papira u bosanskoj ambasadi ili konzulatu su trebale tri svjedoka da potvrde njihov identitet i da bi dobili dokumente. Čak je bilo Sandžaklija pa i Srbijanaca koji su skrivali svoje dokumente jer u ratu srbijanski pasoši baš i nisu bili na ponos vlasnika zbog onoga što su mediji na Zapadu prenosili o Miloševiću i Srbiji.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

deksametazon wrote:
Tue Apr 14, 2026 7:37 pm
biljka wrote:
Tue Apr 14, 2026 7:01 pm

Ljudi stvarno ne znaju kada je rat i bježi se od granata i vojske koja ulazi u grad ili se pobjeglo iz logora ili...da takvih većina nisu imali ne samo pasoše nego i lične karte. Tako se dešavalo da ih je mnogo stiglo do stranih zemalja bez ikakvog papira. Bosna je priznata 1992. i nije odmah krenula promjena dokumenata. Mnogi su čak do 1993. ili 1994. koristili SFRJ dokumente, a onda su zemlje domaćini tražili bosanske plave pasoše da bi mogli produžiti boravak. Tada se dešavaju zanimljive stvari da osobe koje su nekako stigle vani bez papira u bosanskoj ambasadi ili konzulatu su trebale tri svjedoka da potvrde njihov identitet i da bi dobili dokumente. Čak je bilo Sandžaklija pa i Srbijanaca koji su skrivali svoje dokumente jer u ratu srbijanski pasoši baš i nisu bili na ponos vlasnika zbog onoga što su mediji na Zapadu prenosili o Miloševiću i Srbiji.
I kakve taj rat ima veze sa ovim po arapskim zemljama? Nema nikakve slicnosti. Tamo nemaju logori,upadanje u kuce...Bombardovanje od strane zlocinaca je bilo kao sto su Srbiju bombardovali isti ti.

Ovde su dolazili (ne verujem da je jos uvek tako) bez dokumenata iz Sirije,Avganistana,Palestine,Libije,Iraka,Irana itd. Cak i iz drugih zemalja, bez dokumenata i kazu da su iz Sirije ili Avganistana...

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Coolio wrote:
Tue Apr 14, 2026 8:11 pm

Ovde su dolazili (ne verujem da je jos uvek tako) bez dokumenata iz Sirije,Avganistana,Palestine,Libije,Iraka,Irana itd. Cak i iz drugih zemalja, bez dokumenata i kazu da su iz Sirije ili Avganistana...
Znam ja to, bacali su namjerno lična dokumenta da ih se ne bi moglo deportovati u zemlje u kojima nema rata.

Govorim o onima koji nisu to radili, a bježali su ili od rata ili od siromaštva zbog neokolonijalizma. Cijela ljudska historija je obilježena seobama. Cijeli narodi su se premiještali sa jednog dijela zemje na drugi. Toga će biti još više u ovom stoljeću. Azija je na 30% kopna na planeti gdje živi 60% ljudske populacije dok u Evropi koja se prostire na 10% planetinog kopna živi 7% ljudske populacije. Osjećaš taj nesrazmjer?

Slaveni su se od 6. stoljeća širili iz područja današnje Bjelorusije i Ukrajine prema Balkanu, srednjoj Evropi i Baltiku, dok su Romi krenuli iz sjeverne Indije oko 10. stoljeća i postupno stigli u jugoistočnu Evropu. Germani, Huni, Avari i drugi narodi su preoblikovali kasno Rimsko Carstvo. Mongoli pod Džingis-kanom i njegovim nasljednicima proširili se od Kine do istočne Europe. To je zakon historije koji niko nije uspio zaustaviti.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Sve to stoji.

Ali u svakom slucaju, ovaj novi madjar ce ih unistiti. Tako ce jednom i Vucica da pomere sa vlasti, narod ce se radovati a zapravo promena ce biti na gore a ne na bolje. Cim politicar dotraje i ne moze vise da im udovoljava oni ti postave drugog da verujes u promene a on zapravo nastavi dalje da unistava drzavu.

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Odlazak Orbana je napravio uzbunu u društvima i sistemima koji funkcionišu kako je to Orban praktikovao. Na stranu ugovori i sporazumi koji nisu u suglasnosti sa Briselom i to će ovaj novi Magyar iskoristiti da Orbana pošalje zauvijek u historiju.

Vučića i Dodika jeste zabrinuo odlazak Orbana i eno danas u Beogradu prošireni sastanak o 'ugroženosti srpstva' pa bi se svi Srbi trebali ujediniti oko njih dvojice da srpski narod ne bi napala Hrvatska i Albanija. :DE Zar Dodik zaštitu srpskog naroda u Bosni i Hercegovini nije trebao, kako piše u Ustavu, tražiti sa Helezom, a ne sa Vučićem? Tako je dogovoreno Dejtonskim mirovnim sporazumom i Milošević je stavio svoj potpis na to da neće vojska Srbije više ulaziti u Bosnu. Tim istim sporazumom su uspostavljeni entiteti. Da li se Dodik zbog opstanka na vlasti njegovog SNSD-a na izborima ove godine ili Vučićevog SNS-a kocka sa postojanjem RS-a?

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Kada god im treba popularnost ide prica o nekakvom ratu,napadima i slicno. Ja sam to davno prestao da slusam niti bilo sta sto cujem na TV-u verujem,pa cak ni u tu njihovu satro zabrinutost. On tu zabrinutost glumi uvek a onda ga zapad ostavi na vlasti. Odgovara im, covek je razorio Srbiju. Ne treba nama bilo ciji napad, on je sam predao sve,prodao sve, unistio sve...I dokle god ne bude kriticno da ce ga narod izbaciti iz skupstine zapad nece poturati nekog satro opozicionara. A kada ga budu menjali, doci ce jos gori i nastaviti gde je on stao.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Wed Apr 15, 2026 11:50 am
A kada ga budu menjali, doci ce jos gori i nastaviti gde je on stao.
:hahah i tako iz dana u dan. ovaki onaki... ali na kocu .... dochi che gori..Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Wed Apr 15, 2026 1:56 pm
Coolio wrote:
:hahah i tako iz dana u dan. ovaki onaki... ali na kocu .... dochi che gori..Image
Pa pogledaj sve te karikature koje postavljaju za ministre. Pogledaj istoriju tih ljudi. Pogledaj kod nas onu Brnabicku,pogledajte vaseg Ramu. Kao da nemaju ni osnovnu skolu. I naravno da postavljaju sve one koji nastavljaju dalje i slusaju naredbe

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-? kabiri
Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Wed Apr 15, 2026 2:10 pm
:-? kabiri
Image
Sprdaju se sa narodom. I onda ljudi veruju da ce im neki politicar doneti boljitak i da brine za njih.

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Coolio wrote:
Sa kim će ga mijenjati? Vučić nema opoziciju kao Orban. Dvojac Dodik - Vučić rade kao Singerica. Kada kojem zatreba glasova Vučić šalje autobuse u istočnu Bosnu, a kada treba Vučiću Dodik šalje autobuse iz Doboja da glasaju na Vračaru i Karaburmi kao i kod skupova podrške jedan drugome štu su Zoran Kesić i Nemanja Šarović dokumentovali.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

deksametazon wrote:
Wed Apr 15, 2026 2:36 pm
Coolio wrote:
Sa kim će ga mijenjati? Vučić nema opoziciju kao Orban. Dvojac Dodik - Vučić rade kao Singerica. Kada kojem zatreba glasova Vučić šalje autobuse u istočnu Bosnu, a kada treba Vučiću Dodik šalje autobuse iz Doboja da glasaju na Vračaru i Karaburmi kao i kod skupova podrške jedan drugome štu su Zoran Kesić i Nemanja Šarović dokumentovali.
I Kesic i Sarovic su njegovi. I Djilas i Marinika i svi ostali. Ta lazna podela na poziciju i opoziciju u Srbiji je smesna. To sluzi da narodu ne padne na pamet treca opcija. Vec ce ovi zamlacivati narod. Kada Evropa pozeli nekoga da stavi umesto Vucica prvo ce se odjednom pojaviti, pocece da ga reklamiraju tekstovima po novinama itd. I naravno Vucicu ce reci. Cestitaces protivniku i slicno uz naravno glumu da se bore za vlast a tacno ce znati ko je koju ulogu dobio. Narod ce da se veseli a propast ide dalje. Nikada niko nece zavrsiti u zatvoru ni za rasprodatu a ni za izdatu Srbiju i tako u krug.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

deksametazon wrote:
Wed Apr 15, 2026 2:36 pm
Dvojac Dodik - Vučić rade kao Singerica. Kada kojem zatreba glasova Vučić šalje autobuse u istočnu Bosnu, a kada treba Vučiću Dodik šalje autobuse
:jbg za opshte dobro... i kako god, rade svoj posao.. nista tu nije loshe niti protiv zakona.
a, kako bi narod vladao.. :-? krade gdje god stigne.. unishtava shto god nije njegovo 'lichno'. i daj drzavo ..pomozi.. gdje da mu pomogne. ' daj nam bonuse '.... od kojih para ... :hahah

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

dakle. ne vidim da nam je madjarska neshto bitna.. orban je .podigao na nivo.. da neshto treba da brinemo. kako che oni i shta .. :-?

.. :jbg imaju dobre suhomesnate proizvode. i neka nastave u tom izumuImage