Pomirenje u BiH (istinsko)

Lokalna i svjetska politička dešavanja, stranke i politički predstavnici.
Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Pomirenje u BiH (istinsko)

Unread post by Vjetar »

Nakon svih dešavanja u BiH, agresije, sukoba, stradanja, pa onda ove beskrajne tenzije i neriješenog političkog statusa, mislite li da postoji rješenje u BiH koje bi jednom zauvijek (ili barem za narednih nekoliko decenija :-? ) lišilo nas sve ovakvog stanja kakvo jeste?

Sve vrijeme imamo političke opcije koje su i danas isključivo usmjerene na "svoje" narode. Doslovno ne postoji stranka ili politički lider koji odgovara svima. Ne postoji dakle univerzalna bosanska opcija koju će kao svojom doživljavati većina iz svakog naroda u BiH.

Prije par dana slušam recimo onog Borenovića i čujem da ga mnogi komentarišu kao - dobar, okej je lik i slično, mislim na mnoge da kažem iz bošnjačkog dijela. Odmah sutradan slušam izjave glavnih iz SNSD-a koji ga zovu federalnim Srbinom i maltene kao izdajicom ga predstavljaju. :rolleyes Iako nimalo ne stavlja on u drugi plan interese Republike Srpske, već eto i neke stvari radi i propagira koje su u interesu cijele države.

I tako uvijek, na sam pomen države, bilo čega doslovno, pa makar to bio jedinstveni pozivni broj za neku službu koja će nedvojbeno svima koristiti - automatski ide blokada od strane onih (ne kriju to, predstavnika SNSD-a) jer je to onda na nivou države što oni na svaki način žele da ne dopuste.

I jasno je svakome iole pametnom da se sve to radi jer im to osigurava poziciju na vlasti i da bi svaka normalizacija ove države sve, na svim stranama, zagovarače nacionalne i nacionalističke retorike ostavila bez pozicije i moći koju im donosi. I sve one kojima su pomogli da dođu na bilo kakve pozicije, poslove - obične, dobre ili odlične. I to je zatvoren krug.

Druga krajnost su oni koji zagovaraju (pogotovo u izbornim godinama) ukidanje RS. To je toliko besmisleno danas da je jednako Dodikovom pozivanju na otcjepljenje RS. Ni jedno ni drugo ne bi bilo moguće mirnim putem sprovesti. A sumnjam da iko normalan to želi opet.

I, šta je onda rješenje? Ili ga zaista nema? Jer ovi koji su na vlasti ili na pozicijama da ponude rješenje jednostavno ne žele drugačije nego što je sada jer njima apsolutno odgovara (i jednima i drugima i trećima) upravo ovakva situacija u državi, jer to im onda osigurava u nedogled vlast, moć, amnestiju, novac.

Onda dođemo do onih običnih, bez ikakvog uticaja osim tog glasa na izborima koji će se vjerovatno i ukrasti. Običnih, kojih je najviše ipak, koji nisu ni u politici niti na poziciji. Jedino oni mogu promijeniti ovo, jer ovi koji to pozicijom zaista i mogu, doslovno nikada neće.
A ti obični i danas gledaju "svoje i njihove", daju važnost tome iako samo sebi na štetu rade i u korist tim njima koji zadovoljno trljaju ruke zbog njih takvih.

Zar je zaista bitno nekom momku ili djevojci bilo gdje - u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru... je li mu u Predsjedništvu jedan od njegovih ili u Parlamentu, Vijeću ministara, svejedno. Taj "njegov" ga drži već 30 godina u skoro pa siromaštvu, jedva da postoji ikakvav funkcionalan sistem i pokazuje se to svakodnevno na bezbroj primjera.
Hoće li ikada biti nebitno što ti je komšija u kući ili stanu do tebe Bošnjak ili Srbin ili bilo šta, ako možeš uživati u tom svom gradu, prirodi oko njega i društvu oko sebe neopterećen time?

I sve se i dalje veže za rat, iako je svima koji su bili ovdje kada se odvijao savršeno jasno šta je ustvari bilo. A opet,
nimalo se ne odstupa od "svoje strane" valjala ona u tom periodu ili ne. Sve zbog opet ovih na vlasti koji truju svojom demagogijom sa samo jednim ciljem - ostajanjem na vlasti.

Svako ko je počinio zločin, bilo kakav i bilo kojeg obima, treba da bude osuđen. Nebitno na kojoj je strani. Ja iskreno ne želim blagonaklono a pogotovo ne želim gledati ga kao heroja svakoga ko je bio u stanju počiniti zločin. Zna se šta su zločini, i neko ko je bio spreman to uraditi, sigurno nije dobar čovjek već neka ljudska mizerija. I trebam ga doživljavati kao dobrog? Samo jer je bio "na mojoj strani"? Ne želim takve ljude u svom okruženju. Ja to ne mogu, pa taman da mi je brat.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Re: Pomirenje u BiH (istinsko)

Unread post by Coolio »

Vjetar wrote:
Thu Mar 19, 2026 8:48 pm
Nakon svih dešavanja u BiH, agresije, sukoba, stradanja, pa onda ove beskrajne tenzije i neriješenog političkog statusa, mislite li da postoji rješenje u BiH koje bi jednom zauvijek (ili barem za narednih nekoliko decenija :-? ) lišilo nas sve ovakvog stanja kakvo jeste?

Sve vrijeme imamo političke opcije koje su i danas isključivo usmjerene na "svoje" narode. Doslovno ne postoji stranka ili politički lider koji odgovara svima. Ne postoji dakle univerzalna bosanska opcija koju će kao svojom doživljavati većina iz svakog naroda u BiH.

Prije par dana slušam recimo onog Borenovića i čujem da ga mnogi komentarišu kao - dobar, okej je lik i slično, mislim na mnoge da kažem iz bošnjačkog dijela. Odmah sutradan slušam izjave glavnih iz SNSD-a koji ga zovu federalnim Srbinom i maltene kao izdajicom ga predstavljaju. :rolleyes Iako nimalo ne stavlja on u drugi plan interese Republike Srpske, već eto i neke stvari radi i propagira koje su u interesu cijele države.

I tako uvijek, na sam pomen države, bilo čega doslovno, pa makar to bio jedinstveni pozivni broj za neku službu koja će nedvojbeno svima koristiti - automatski ide blokada od strane onih (ne kriju to, predstavnika SNSD-a) jer je to onda na nivou države što oni na svaki način žele da ne dopuste.

I jasno je svakome iole pametnom da se sve to radi jer im to osigurava poziciju na vlasti i da bi svaka normalizacija ove države sve, na svim stranama, zagovarače nacionalne i nacionalističke retorike ostavila bez pozicije i moći koju im donosi. I sve one kojima su pomogli da dođu na bilo kakve pozicije, poslove - obične, dobre ili odlične. I to je zatvoren krug.

Druga krajnost su oni koji zagovaraju (pogotovo u izbornim godinama) ukidanje RS. To je toliko besmisleno danas da je jednako Dodikovom pozivanju na otcjepljenje RS. Ni jedno ni drugo ne bi bilo moguće mirnim putem sprovesti. A sumnjam da iko normalan to želi opet.

I, šta je onda rješenje? Ili ga zaista nema? Jer ovi koji su na vlasti ili na pozicijama da ponude rješenje jednostavno ne žele drugačije nego što je sada jer njima apsolutno odgovara (i jednima i drugima i trećima) upravo ovakva situacija u državi, jer to im onda osigurava u nedogled vlast, moć, amnestiju, novac.

Onda dođemo do onih običnih, bez ikakvog uticaja osim tog glasa na izborima koji će se vjerovatno i ukrasti. Običnih, kojih je najviše ipak, koji nisu ni u politici niti na poziciji. Jedino oni mogu promijeniti ovo, jer ovi koji to pozicijom zaista i mogu, doslovno nikada neće.
A ti obični i danas gledaju "svoje i njihove", daju važnost tome iako samo sebi na štetu rade i u korist tim njima koji zadovoljno trljaju ruke zbog njih takvih.

Zar je zaista bitno nekom momku ili djevojci bilo gdje - u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru... je li mu u Predsjedništvu jedan od njegovih ili u Parlamentu, Vijeću ministara, svejedno. Taj "njegov" ga drži već 30 godina u skoro pa siromaštvu, jedva da postoji ikakvav funkcionalan sistem i pokazuje se to svakodnevno na bezbroj primjera.
Hoće li ikada biti nebitno što ti je komšija u kući ili stanu do tebe Bošnjak ili Srbin ili bilo šta, ako možeš uživati u tom svom gradu, prirodi oko njega i društvu oko sebe neopterećen time?

I sve se i dalje veže za rat, iako je svima koji su bili ovdje kada se odvijao savršeno jasno šta je ustvari bilo. A opet,
nimalo se ne odstupa od "svoje strane" valjala ona u tom periodu ili ne. Sve zbog opet ovih na vlasti koji truju svojom demagogijom sa samo jednim ciljem - ostajanjem na vlasti.

Svako ko je počinio zločin, bilo kakav i bilo kojeg obima, treba da bude osuđen. Nebitno na kojoj je strani. Ja iskreno ne želim blagonaklono a pogotovo ne želim gledati ga kao heroja svakoga ko je bio u stanju počiniti zločin. Zna se šta su zločini, i neko ko je bio spreman to uraditi, sigurno nije dobar čovjek već neka ljudska mizerija. I trebam ga doživljavati kao dobrog? Samo jer je bio "na mojoj strani"? Ne želim takve ljude u svom okruženju. Ja to ne mogu, pa taman da mi je brat.
E ovo sve ti je vrhunski napisano. To ti je moje razmisljanje. Jedino sto smatram da su svi politicari na balkanu obicni piuni zapada i da bas nekome sa zapada ne odgovara mir na balkanu.

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Moraš dodati i Istok, jer jedino onda ima smisla

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Vjetar wrote:
Thu Mar 19, 2026 9:04 pm
Slazem se

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Coolio wrote:
Thu Mar 19, 2026 9:11 pm
Vjetar wrote:
Slazem se
Da, ali iskreno i nije dovoljno. Jer, tvoj prvi komentar je ono na šta pokušavam da ukažem. Ti Zapad vidiš kao zlo koje je bez razloga Srbiju bombardovalo. Zapitaš li se ikad jesu li postojali razlozi? Agresivnu politiku vodi već decenijama. Sve uz podršku Rusije. Rusija zbog toga nije bombardovana, već mala i realno u svjetskim tokovima nebitna Srbija. Srbija je pijun Rusije, to je pticama na grani jasno. Ali je li moguće da prestanemo dopuštati da se nama svima manipuliše od strane tih velikih zapada i Rusa? Nisu nam koristili nimalo, valjda je svima normalnom to jasno, već nas samo dže u ovom blatu, decenijama već. Naravno, meni su gori u tome ovi naši, jer kao što neko reče, ne znam, Makedoniju npr. nisu uspjeli dovesti do ovakvog stanja :jbg

Treba imati svijest o onom"počisti svoju avliju prvo", bez toga nam nema ići dalje.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Vjetar wrote:
Thu Mar 19, 2026 9:23 pm
Coolio wrote:
Thu Mar 19, 2026 9:11 pm
Vjetar wrote:
Slazem se
Da, ali iskreno i nije dovoljno. Jer, tvoj prvi komentar je ono na šta pokušavam da ukažem. Ti Zapad vidiš kao zlo koje je bez razloga Srbiju bombardovalo. Zapitaš li se ikad jesu li postojali razlozi? Agresivnu politiku vodi već decenijama. Sve uz podršku Rusije. Rusija zbog toga nije bombardovana, već mala i realno u svjetskim tokovima nebitna Srbija. Srbija je pijun Rusije, to je pticama na grani jasno. Ali je li moguće da prestanemo dopuštati da se nama svima manipuliše od strane tih velikih zapada i Rusa? Nisu nam koristili nimalo, valjda je svima normalnom to jasno, već nas samo dže u ovom blatu, decenijama već. Naravno, meni su gori u tome ovi naši, jer kao što neko reče, ne znam, Makedoniju npr. nisu uspjeli dovesti do ovakvog stanja :jbg

Treba imati svijest o onom"počisti svoju avliju prvo", bez toga nam nema ići dalje.
Srbija jeste na strani Rusije i Kine, tacnije narod Srbije. Nasa vlast bi davno usla u NATO ali tada vec ne bi mogla da zaustavi bes naroda. Zapad su mi zlocinci jer ne samo da su bombardovali i razorili Srbiju i vec pola arapskog sveta. Srbiju su bombardovali bez najave i odobrenja UN-a sto znaci da je prekrsen zakon. I sta ako Amerika laze za razlog zbog kojeg je Srbiju bombardovala? Ona uvek nadje razloga za intervenciju. Tako u Venecueli,tako sada u Iranu, pre toga u Libiji,Siriji,Iraku,Avganistanu i pitaj Boga gde sve vec. Glume svetskog policajca a pred ocima im toliki zlocini u Gazi,prave se coravi i gluvi. Ovaj Vucic je za savetnika placao Sredera koji je naredio bombardovanje Srbije, grlio zlocinca Klintona. Davno bi ovi nasi sve prodali i izdali. Zato su tu i postavljeni.

Inace da smo mi naivan narod, to stoji. Kada god treba da nas posvadjaju krecu price o ratu i slicno na koje se ljudi uvek upecaju

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

dakle. dok Srbija ne postane velesila. prihvatite chinjenice /razloge/ pomirite se s tim i gradite buduchbost... inache. eto opet Amerike.. da vas bije :DE
. veliki procenat gradjana Srbije smatra da je nato uchinio dobru stvar/ zaustavio ludog predsjednika. jer nije slushao savjete -pa upozorenje.. i na kraju je klepnuo al kasno :jbg ode mu Kosovo.. i josh shtoshta uz to .

a Zvaka. sa ovakvim stavom/(nikako da uvidi ,da nema istomishljenika. ne na ovom forumu. a i na par drugih / jer nije svjestan da ono shto tvrdi nije stvarnost....) che kukati. plakati. optuzivati.. i nikad mirnog sna neche imati.. :jbg shtashmu :kaafa
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Sta nije istina sto sam napisao iznad? Pokazi mi tu recenicu. I bas naprotiv, za zlocinacki nato nije 99% ljudi u Srbiji. Cak se i ponose sto su jedina evropska zemlja koja je zapucala na nato,braneci se iako je dosta slabija. Tesko Amerima da izmisli price i nadju izgovor da napadnu male zemlje. Sto ne napadnu Rusiju,Kinu,Koreu,Izrael? Ah da, Izrael im pred nosom vrsi zlocine,prave se da ne vide

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hahah
ovko nekako na natoImageImage
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Thu Mar 19, 2026 11:35 pm
:hahah
ovko nekako na natoImageImage
Pa Boga mi, da li je prackama ili cime god bilo je plakanja pilota kada ga dohvate seljaci vilama. PVO oborio secam se neki satro nevidljivi F117 avion, pilot iskocio padobranom,upao u neko selo. Kada ga izubijase ljudi, moljakao da prestanu. Lako je biti hrabar iz vazduha pa gadjati nejake i neduzne.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-?
mislish na ovoga
pa gadjati nejake i neduzne.
:hahah a izlupali pilota ..ranjenog. .
S neba iznad BiH srušen je američki zrakoplov tipa F-16 Fighting Falcon. Pilot Scott O'Grady
Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Fri Mar 20, 2026 2:49 am
:-?
mislish na ovoga
pa gadjati nejake i neduzne.
:hahah a izlupali pilota ..ranjenog. .
S neba iznad BiH srušen je američki zrakoplov tipa F-16 Fighting Falcon. Pilot Scott O'Grady
Image
Bilo ih je vise. Bilo plakanje da ih puste, kao nisu oni krivi oni su ucenjeni itd. A ovaj je neki sto je sleteo kod vas u Bosnu.

A to ruzno vreme ima i svog heroja iz Grcke

https://www.blic.rs/slobodno-vreme/vest ... su/vlfg02k

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

A evo ti malo da cujes istine o Kosovu koju svi znaju ali je americka propaganda najveca, izmisle,napadnu,pa te pokradu.

https://pro.tiktok.com/t/ZGduxUfDU/

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

A za Slobodana Milosevica govore da je za ovo u pravu. I ni jednu rec nije pogresnu izgovorio u ovom videu.

https://pro.tiktok.com/t/ZGduxP1km/

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ja ti pricam o Kosovu i da to sto je na tom videu izjavio je u pravu. Ni o cemu drugom ti ne govorim jer se ni meni nije dopadao.

I poenta price je da je lako amerikancu izmisliti razlog i upasti nekome u drzavu.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Fri Mar 20, 2026 3:38 pm
Ja ti pricam o Kosovu i da to sto je na tom videu izjavio je u pravu. Ni o cemu drugom ti ne govorim jer se ni meni nije dopadao.

I poenta price je da je lako amerikancu izmisliti razlog i upasti nekome u drzavu.
poenta je . da si obozavalac istog

i pored
Optužnica protiv Slobodana Miloševića za zločine počinjene na Kosovu bila je prva podignuta protiv jednog aktuelnog šefa države koju je izdao neki Međunarodni sud. Dana 8. oktobra 2001. godine, ubrzo nakon što je Slobodan Milošević prebačen pod nadležnost MKSJ, Tužilaštvo ga je optužilo za zločine počinjene u Hrvatskoj a 22. novembra 2001 i za zločine počinjene u Bosni i Hercegovini. Optužnica protiv Slobodana Miloševića je ukupno sadržala 66 tačaka za zločine počinjene protiv više hiljada žrtava.
ah da . namjestalhka iz Haga. sve se urotilo protiv Srba :killm

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Fri Mar 20, 2026 4:14 pm
Coolio wrote:

i pored
Optužnica protiv Slobodana Miloševića za zločine počinjene na Kosovu bila je prva podignuta protiv jednog aktuelnog šefa države koju je izdao neki Međunarodni sud. Dana 8. oktobra 2001. godine, ubrzo nakon što je Slobodan Milošević prebačen pod nadležnost MKSJ, Tužilaštvo ga je optužilo za zločine počinjene u Hrvatskoj a 22. novembra 2001 i za zločine počinjene u Bosni i Hercegovini. Optužnica protiv Slobodana Miloševića je ukupno sadržala 66 tačaka za zločine počinjene protiv više hiljada žrtava.
Cenim te recenice koje je izgovorio a ne njega. Ogromna razlika. A danas i Putina optuzuju da je zlocinac dok zlocince ispred nosa ne smeju da uzmu u usta. Zato svi i smatraju da su sve to politicki a ne pravedni sudovi. I Gadafi im bio zlocinac,i Sadam. U svaku zemlju u koju su nasilno upali,bombardovali,ubijali neduzne njima je zlocinac tamo dok su oni dobijali Nobelove nagrade za mir. Mozes misliti, Obama Nobelovac a Milosevic ubica. Ne kazem da nije istina za Milosevica ali sta je Obama? Jel tebi to realno? Ili je tebi vazno da je samo nesto protiv srba?

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Fri Mar 20, 2026 4:38 pm
Bella wrote:
Coolio wrote:

i pored
Cenim te recenice koje je izgovorio a ne njega. Ogromna razlika. A danas i Putina optuzuju da je zlocinac dok zlocince ispred nosa ne smeju da uzmu u usta. Zato svi i smatraju da su sve to politicki a ne pravedni sudovi. I Gadafi im bio zlocinac,i Sadam. U svaku zemlju u koju su nasilno upali,bombardovali,ubijali neduzne njima je zlocinac tamo dok su oni dobijali Nobelove nagrade za mir. Mozes misliti, Obama Nobelovac a Milosevic ubica. Ne kazem da nije istina za Milosevica ali sta je Obama? Jel tebi to realno? Ili je tebi vazno da je samo nesto protiv srba?
. :hahah a jao... i zbog tih rechenica. je slika u sobi. autu. novchaniku, itd jel da.a
. naravno da je Nobelovac. gdje chesh Obamu i tog zlikovca sa 'dobrim rechenicama' :fpalm uopste porediti

...Svi ti arapski lideri su opstali,zahvaljujuchi americhkom izboru i podrshci kad su se 'pohasili' kao i taj tvoj omiljeni pred. . zavrshili su kao im pristaje..... da je bilo vishe onih koji ne misle kao ti. vjerovatno bi i danas bile sretne drzave.. :jbg

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Fri Mar 20, 2026 6:32 pm
Coolio wrote:
Fri Mar 20, 2026 4:38 pm
Bella wrote:

i pored

. :hahah a jao... i zbog tih rechenica. je slika u sobi. autu. novchaniku, itd jel da.a
. naravno da je Nobelovac. gdje chesh Obamu i tog zlikovca sa 'dobrim rechenicama' :fpalm uopste porediti

...Svi ti arapski lideri su opstali,zahvaljujuchi americhkom izboru i podrshci kad su se 'pohasili' kao i taj tvoj omiljeni pred. . zavrshili su kao im pristaje..... da je bilo vishe onih koji ne misle kao ti. vjerovatno bi i danas bile sretne drzave.. :jbg
Srbima ne smeta da priznaju zlocin, vec im smeta jer se zlocin nad srbima ne priznaje. I tu lezi glavni problem. E sada, drugo je sto ti razmisljas tako da su srbi krivi za sve u svetu. Pravo americko razmisljanje. Arapskom svetu je Amerika toliko pomogla da je siromasnih ne zna im se broj. Videh i u Iraku. I ono sto tamo ljudi pricaju je drugacije od onoga sto ti gledas na CNN-u,BBC-u i ostalim prevarantskim televizijama.

Cim necija politika ne odgovara,eto postenih amera proglase ga teroristom,upadaju,bombarduju,ubijaju,kradu i pobegnu. Nakradu se u milijardama pa dobrice salju pomoc u miliodnima.

Jedna Libija,Sirija,Irak su bile srecne drzave dok nato zlikovci nisu dosli da im pomazu

dezire
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by dezire »

:fpalm

Kažeš @Vjetar- Tema-Pomirenje u BiH

dezire
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by dezire »

S B.Borenovićem sam odrasla u istom naselju. S mojim bratom je išao 8g u razred u osnovnoj. Onako, miran lik, gradski dečko a u politiku je ušao preko ujaka Mladena Ivanića koji je bio i član Predsjedništva BiH.
Za razliku od ovih sada, Borenović nema političku ,,težinu,,, nema karizmu vođe ali kad bi doša u poziciju da je predsjednik rs-a vjerovatno bi ušli u mirnije vode, manje konflikta, više razgovora sa Sarajevom. Ne bi bilo zapaljive retorike. I da, nebi on ukinuo RS narativ ali bi ga vodio mekše i pragmatičnije. Vjerovatno bi prema državi bio ono tip ,,hajde da funkcioniše, da popravljamo,,. Međutim , ja ne vidim mogućnost da on dođe na tu poziciju.

E sad pomirenje....iskreno mislim da bi obični ljudi brzo se uhodali i krenuli ka nekom pomirenju samo kad bi uspjeli maknuti sve ove koji , upravo svojom retorikom unose nemir, strah, neizvjesnost i mržnju . Ali ne vidim način da se njih makne :jbg

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by deksametazon »

dezire wrote:
Fri Mar 20, 2026 8:28 pm
I da, nebi on ukinuo RS narativ ali bi ga vodio mekše i pragmatičnije. Vjerovatno bi prema državi bio ono tip ,,hajde da funkcioniše, da popravljamo,,. Međutim , ja ne vidim mogućnost da on dođe na tu poziciju.

Borenović je bio glasniji kritičar Dodika i onda se dosta rjeđe javlja. Da li je možda uticao napad na njega biber sprejom u septembru pred kućom one dvojice sa kapuljačama.
Samo mene čudi u tom PDP-u što su Borenović i Crnadak koji je isto često dobar i racionalan pa i Ivanić koji je sredina između Stanivukovića i Crnadka dozvolili da im šef stranke bude Stanivuković sa kojim se neće napraviti nikakve pozitivne promjene što vidimo da ga Hrvatska već dva puta u kratkom vremenu zadržava na granici i kažnjava zbog zapaljive retorike. Zanimljive su Vukanovićeve teorije o Stanivukoviću koji navodno radi na razbijanju opozicije u RS-u.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Fri Mar 20, 2026 7:45 pm
Srbima ne smeta da priznaju zlocin, vec im smeta jer se zlocin nad srbima ne priznaje. I tu lezi glavni problem. E sada, drugo je sto ti razmisljas tako da su srbi krivi za sve u svetu. Pravo americko razmisljanje. Arapskom svetu je Amerika toliko pomogla da je siromasnih ne zna im se broj. Videh i u Iraku. I ono sto tamo ljudi pricaju je drugacije od onoga sto ti gledas na CNN-u,BBC-u i ostalim prevarantskim televizijama.

Cim necija politika ne odgovara,eto postenih amera proglase ga teroristom,upadaju,bombarduju,ubijaju,kradu i pobegnu. Nakradu se u milijardama pa dobrice salju pomoc u miliodnima.

Jedna Libija,Sirija,Irak su bile srecne drzave dok nato zlikovci nisu dosli da im pomazu
..to je poznato. priznali su i hvalili se cak i nad izgubljenim Kosovom.. :fpalm :hahah
a.
Sandžačka Srebrenica: sad 83 od genocida nad Bošnjacima Limske doline
Teška iskušenja i stradanja sandžačkih muslimana u Drugom svjetskom ratu – ratu koji je za četnike imao i “krstaški” karakter, eskalirala su naročito u periodu od 5.januara do 7.februara 1943.godine, kada je izvršen genocid nad Muslimanima Limske doline na području od Bijelog Polja do Foče. Prema svjedočenjima, tada je masakrirano oko 9200 Muslimana.
zanemari malo tiktok---- sa ovim

https://sandzakpress.net/arhiva/pokolj- ... do-bozica/

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Sat Mar 21, 2026 12:17 am
Coolio wrote:
Fri Mar 20, 2026 7:45 pm

..to je poznato. priznali su i hvalili se cak i nad izgubljenim Kosovom.. :fpalm :hahah
a.
Sandžačka Srebrenica: sad 83 od genocida nad Bošnjacima Limske doline
Teška iskušenja i stradanja sandžačkih muslimana u Drugom svjetskom ratu – ratu koji je za četnike imao i “krstaški” karakter, eskalirala su naročito u periodu od 5.januara do 7.februara 1943.godine, kada je izvršen genocid nad Muslimanima Limske doline na području od Bijelog Polja do Foče. Prema svjedočenjima, tada je masakrirano oko 9200 Muslimana.
zanemari malo tiktok---- sa ovim

https://sandzakpress.net/arhiva/pokolj- ... do-bozica/
Ne gledam ja gde je objavljeno nego sta je objavljeno. Kakve veze ima da li je tik tok ako je neko objavio video? I ovo sto si ti sada objavila mogao je neko postaviti na tik toku...

I opet ti kazem, nije problem reci sta su ucinili srbi vec je problem sto niko ne govori sta je ucinjeno srbima...I tu ne mislim od strane bosnjaka nego generalno kao recimo Jasenovac i slicno.

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Hrvatska za građane iz BiH uvela obaveznu samoizolaciju od 14 dana
    by Vanilla » » in Vijesti
    49 Replies
    7680 Views
    Last post by laganini
  • Premijer liga BiH
    by Revizor » » in Fudbal
    7 Replies