Previse pametujes i hoces preko mene biti interesantna. Imaj svoje misljenje i njega iznesi. Necu valjda iz tvoje glave da se vodim. To sto ti ne razumes ono sto ja pisem ne znaci da su teorije zavere ili kako ih vec nazivas. I normalno je da cu pisati isto,necu valjda menjati misljenje svakog dana da bih se prilagodjavao nekome.biljka wrote: ↑Thu Mar 05, 2026 11:49 pmIiiii evo opet ko pokvarena ploča. Hajd nas jedan dan iznenadi da ne ponoviš nešto što si već pisao. Ono da dođeš i tipa napišeš neki komentar "Baš mi je žao djece što su pobijena" i staviš tačku ili tipa "Samo da kažem da sam proveo lijep dan, posebno me veseli proljeće".Coolio wrote: ↑Thu Mar 05, 2026 11:23 pmSvetski ekonomski forum okuplja sve politicare, svi zajedno jedu i piju,dobiju raspored i onda odradjuju sta im je naredjeno. To samo slep ne vidi.biljka wrote: ↑Thu Mar 05, 2026 2:12 pmSvaki put kad hoću nešto da napišem na neku temu, skontam da će uslijediti neki ovako standardni post o ekonomskom forumu, agendama, ponekad o koroni, vakcinama, digitalizaciji, pi*dama ma*erinama i onda ni ne napišem ništa. I naravno da budem u pravu što ne piše.
A tako ničim izazvan uslijedi i komentar o Srbiji, Srbima i tome "šta meni smeta". Ko je spomenuo Srbe? Niko. Kome smetaju Srbi? Nikome. Ali vječite žrtve je*iga, pa ih se moramo dotaknuti i u temi koja nema apsolutno nikakve veze s njima
Ima toliko stvari koje se mogu prokomentarisati na svaku temu/post da ne mora da uvijek bude ovo što sam gore u postu pobrojala i slično. Na moj konkretno post ovdje može biti samo izraz empatije, straha od rata... Kao što rekoh, o ekonomskim forumuma i ostalim pi*dama materinama čitam od prvog dana na ovom forumu, de malo...
FORUMAŠ MJESECA Coolio 
Amerika bombardirala iran
-
Coolio
- Forumaš mjeseca

- Posts in topic: 33
- Reactions: 1269
Re: Amerika bombardirala iran
- biljka
- Forumaš godine

- Posts in topic: 7
- Reactions: 1441
Kako si samo neshvaćen... Svi znamo tvoje mišljenje, šta je poenta u ponavljanju istog iz dana u dan? Nemam problem (uglavnom) sa tvojim mišljenjem, ali kad svaki dan čitam isto, stvarno je zamorno i pomislim je li ovaj čovjek isprogramiran šta da govori. Pa evo i ovaj tvoj odgovor gore to potvrđujeCoolio wrote: ↑Fri Mar 06, 2026 6:47 amPrevise pametujes i hoces preko mene biti interesantna. Imaj svoje misljenje i njega iznesi. Necu valjda iz tvoje glave da se vodim. To sto ti ne razumes ono sto ja pisem ne znaci da su teorije zavere ili kako ih vec nazivas. I normalno je da cu pisati isto,necu valjda menjati misljenje svakog dana da bih se prilagodjavao nekome.biljka wrote: ↑Thu Mar 05, 2026 11:49 pmIiiii evo opet ko pokvarena ploča. Hajd nas jedan dan iznenadi da ne ponoviš nešto što si već pisao. Ono da dođeš i tipa napišeš neki komentar "Baš mi je žao djece što su pobijena" i staviš tačku ili tipa "Samo da kažem da sam proveo lijep dan, posebno me veseli proljeće".
Ima toliko stvari koje se mogu prokomentarisati na svaku temu/post da ne mora da uvijek bude ovo što sam gore u postu pobrojala i slično. Na moj konkretno post ovdje može biti samo izraz empatije, straha od rata... Kao što rekoh, o ekonomskim forumuma i ostalim pi*dama materinama čitam od prvog dana na ovom forumu, de malo...
Per aspera ad astra 
moze li se 'previshe pametovati' shta to znachi... aha. kad zena pametuje. hoche da je zapazena kao 'interesantna' hm. koji je to um skontao..

.............................................................................................
-
Coolio
- Forumaš mjeseca

Pa ti preskoci ono sto napisem. Pisu i drugi ljudi, imas sta da citas. Pa nisam ja ovde da tebe zabavljam i pisem romane koje volis.biljka wrote: ↑Fri Mar 06, 2026 10:53 amKako si samo neshvaćen... Svi znamo tvoje mišljenje, šta je poenta u ponavljanju istog iz dana u dan? Nemam problem (uglavnom) sa tvojim mišljenjem, ali kad svaki dan čitam isto, stvarno je zamorno i pomislim je li ovaj čovjek isprogramiran šta da govori. Pa evo i ovaj tvoj odgovor gore to potvrđujeCoolio wrote: ↑Fri Mar 06, 2026 6:47 amPrevise pametujes i hoces preko mene biti interesantna. Imaj svoje misljenje i njega iznesi. Necu valjda iz tvoje glave da se vodim. To sto ti ne razumes ono sto ja pisem ne znaci da su teorije zavere ili kako ih vec nazivas. I normalno je da cu pisati isto,necu valjda menjati misljenje svakog dana da bih se prilagodjavao nekome.biljka wrote: ↑Thu Mar 05, 2026 11:49 pm
Iiiii evo opet ko pokvarena ploča. Hajd nas jedan dan iznenadi da ne ponoviš nešto što si već pisao. Ono da dođeš i tipa napišeš neki komentar "Baš mi je žao djece što su pobijena" i staviš tačku ili tipa "Samo da kažem da sam proveo lijep dan, posebno me veseli proljeće".
- biljka
- Forumaš godine

- Posts in topic: 7
- Reactions: 1441
Gora sam ja što se nadam svačijoj introspekcijiCoolio wrote: ↑Fri Mar 06, 2026 5:02 pmPa ti preskoci ono sto napisem. Pisu i drugi ljudi, imas sta da citas. Pa nisam ja ovde da tebe zabavljam i pisem romane koje volis.biljka wrote: ↑Fri Mar 06, 2026 10:53 amKako si samo neshvaćen... Svi znamo tvoje mišljenje, šta je poenta u ponavljanju istog iz dana u dan? Nemam problem (uglavnom) sa tvojim mišljenjem, ali kad svaki dan čitam isto, stvarno je zamorno i pomislim je li ovaj čovjek isprogramiran šta da govori. Pa evo i ovaj tvoj odgovor gore to potvrđujeCoolio wrote: ↑Fri Mar 06, 2026 6:47 am
Previse pametujes i hoces preko mene biti interesantna. Imaj svoje misljenje i njega iznesi. Necu valjda iz tvoje glave da se vodim. To sto ti ne razumes ono sto ja pisem ne znaci da su teorije zavere ili kako ih vec nazivas. I normalno je da cu pisati isto,necu valjda menjati misljenje svakog dana da bih se prilagodjavao nekome.
Per aspera ad astra 
..
.
..
.............................................................................................
https://www.avaz.ba/vijesti/globus/1027 ... u-sarajevuMUP KS zabranio protestnu šetnju za narod Irana u Sarajevu
Prema najavama organizatora, skup podrške trebao je biti održan 7. marta od 13 do 15 sati, a šetnja je planirana na relaciji Sebilj – Vječna vatra
..
..gledajuchi narod na prijashnjim protestima za Palestinu...
-
Coolio
- Forumaš mjeseca

Svaki protest organizuju nevladine organizacije koje placaju proteste. Tacnije placaju njih nekoliko da povedu narod. To urade pre nego sto se narod sam organizuje. Ako se narod sam organizuje on rusi vlart a dok ima placenike onda ce taj isti narod samo setati od jutra do sutra i da trosi energiju nizasta. Tako ti je i sa protestima u Beogradu. Cilj je da narod izgubi veru u prave proteste pa ga iz tog razloga svako malo setaju po ulici.Bella wrote: ↑Sat Mar 07, 2026 3:43 amhttps://www.avaz.ba/vijesti/globus/1027 ... u-sarajevuMUP KS zabranio protestnu šetnju za narod Irana u Sarajevu
Prema najavama organizatora, skup podrške trebao je biti održan 7. marta od 13 do 15 sati, a šetnja je planirana na relaciji Sebilj – Vječna vatra
..ko su .organizatori skupova/shetnji' protesta/ po Sarajevu?
..gledajuchi narod na prijashnjim protestima za Palestinu...malo ko mi je lichio na Bosanca
- Vjetar
- * * * * * *
- Posts in topic: 2
- Reactions: 2472
Nije ovo daleko od istine. Samo, ne mislim baš da neko pokušava doći do tog cilja, već se cilj nameće sam po sebi.
Stalni protesti, vrlo često sa simboličnim brojem učesnika, jednostavno postanu sami sebi svrha. Oni koji ne učestvuju, često su iritirani i gledaju ih kao smetnju, zbog blokiranja ulica i slično.
A opet, ne mislim da to dovodi i do gubljenja vjere u "prave" proteste koji bi srušili vlast recimo i nešto drastično promijenili. Samo što nema momentuma za takvo šta već dugo. Ako ga bude i ako se osjeti da to vodi tome, siguran sam da bi se digli ljudi, puno njih. Samo što nikako da zamiriše išta na to.
1
1
-
Coolio
- Forumaš mjeseca

Pa znas kako burazeru, kada su krenuli ovi studenti i sav taj cirkus sa biciklama i glupostima, jedno vreme je narod poverovao u njih pa je vise od milion ljudi izaslo ispred skupstine gde se vlast i rusi. I naravno, ovi su trazili da se razidju i oterali ih kuci. Od samog pocetka sam pricao da nema od tih unapred izreziranih protesta nista, smejali se. Eto,godinu i nesto se zamlacuju,glupiraju...Narod je naivanVjetar wrote: ↑Mon Mar 09, 2026 9:18 pmNije ovo daleko od istine. Samo, ne mislim baš da neko pokušava doći do tog cilja, već se cilj nameće sam po sebi.
Stalni protesti, vrlo često sa simboličnim brojem učesnika, jednostavno postanu sami sebi svrha. Oni koji ne učestvuju, često su iritirani i gledaju ih kao smetnju, zbog blokiranja ulica i slično.
A opet, ne mislim da to dovodi i do gubljenja vjere u "prave" proteste koji bi srušili vlast recimo i nešto drastično promijenili. Samo što nema momentuma za takvo šta već dugo. Ako ga bude i ako se osjeti da to vodi tome, siguran sam da bi se digli ljudi, puno njih. Samo što nikako da zamiriše išta na to.
- Skitnica
- Senior

- Posts in topic: 3
- Reactions: 4913
A, vidi tako se ratuje.
"bas je pametno, da pametnije ne moze biti"... ni jedan rat nije pametan sve dok ima zrtava, i materijalne stete.Koliko kostaju zivoti stradalih u cjelokupnom ratu koliko kosta jedan dan tog "pametnog rata" i jos koliko ce da kosta ? Jesi li razmisljala o posljedicama tog "pametnog rata" ?
Ili samo brojis stradale iz USA i Izraela, sve drugo nije vazno.
"bas je pametno, da pametnije ne moze biti"... ni jedan rat nije pametan sve dok ima zrtava, i materijalne stete.Koliko kostaju zivoti stradalih u cjelokupnom ratu koliko kosta jedan dan tog "pametnog rata" i jos koliko ce da kosta ? Jesi li razmisljala o posljedicama tog "pametnog rata" ?
Ili samo brojis stradale iz USA i Izraela, sve drugo nije vazno.
Na spisku još 19 osoba
Muškarac optužen zbog snimanja napada u Dubaiju, prijeti mu zatvor ili kazna do 47.000 eura
Radha Stirling, direktorica organizacije Detained in Dubai, rekla je da je neimenovani muškarac iz Londona optužen zajedno sa još 20 osoba nakon što je policija na njegovom telefonu pronašla video iranskog raketnog napada u Dubaiju, iako je navodno odmah obrisao video kada mu je to naređeno.
Prema zvaničnom sažetku slučaja, optuženi su navodno koristili informacijski mrežni ili IT alat za emitiranje, objavljivanje, ponovnu objavu ili širenje lažnih vijesti, glasina ili provokativne propagande koja može podstaći javno mnijenje ili narušiti javnu sigurnost.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/musk ... /260312227Jedan video može brzo dovesti do toga da desetine ljudi budu krivično prijavljene. Kazne u takvim slučajevima mogu biti do dvije godine zatvora, novčana kazna od oko 4.600 do 47.000 eura ili oboje.
Strani državljani, osim toga, mogu biti protjerani iz zemlje nakon presude.
dakle. treba vjerovati samo . ovlashtenim bichima. da nam oni kazu shta se deshava..
.
Ubijen Ali Laridžani: Iran potvrđuje smrt sekretara Vijeća nacionalne sigurnosti u izraelskom napadu