FORUMAŠ MJESECA Coolio 
Samo da kažem
-
Coolio
- Forumaš mjeseca

- Posts in topic: 992
- Reactions: 1269
Re: Samo da kažem
Hvala Capri, takodje.
Mozes li mi ti ili neko reci samo kako brisem profil? Celi dan gledam po podesavanjima,nikako da nadjem. Nisam neki strucnjak za to
Nemam ja pojma ništa oko toga. Nemaš potrebe za brisanjem. Ako želiš da odeš sa foruma odeš u miru, bez ikakve pompe. Ne vrijedi biti na nekom mjestu gdje se ne osjećaš ugodno.
1
1
- Kikirikiniki
- Junior

- Posts in topic: 2
- Reactions: 31
Koliko sam skontala profil se ne moze obrisati, ali ako zelis da zavrsis sa ovim forumom mozes ugasiti obavijesti. Tako ti nista novo nece stizati i mozes jednostavno zaboraviti na ovo.
- Kikirikiniki
- Junior

- Posts in topic: 2
- Reactions: 31
I zauzeta sam. I zadnji su dani Ramazana.
Malo mi se nije ni svidjala atmosfera zadnjih dana.
Malo mi je i zso zbog Coolia.
Slabo je vise ljudi koji zele forumati, i ostati.
Nisam se ni ja uglavnom slagala s njegovim teorijsma zavjere, danima smo vodili diskusije.
Ali on je poslije toga pozelio da mi ostavlja cvijece i komplimente. Ne da ode. Nisam ga nikad obezvrijedola u tom neslaganju.
Ali ide zivot dalje. Mene ce biti, valjda.
Nadam se opet atmosferi u kojoj niko nikoga ne obezvrijedjuje.
Moguce mi je samo u takvoj biti.
- biljka
- Forumaš godine

- Posts in topic: 292
- Reactions: 1441
A ko ga je obezvrijedioPeace wrote: ↑Tue Mar 17, 2026 11:21 pm
Nisam se ni ja uglavnom slagala s njegovim teorijsma zavjere, danima smo vodili diskusije.
Ali on je poslije toga pozelio da mi ostavlja cvijece i komplimente. Ne da ode. Nisam ga nikad obezvrijedola u tom neslaganju.
Per aspera ad astra 
- Vjetar
- * * * * * *
- Posts in topic: 166
- Reactions: 2472
Čekaj, jesam li dobro razumio - za razliku od tebe koja si svoje neslaganje sa njim prevazišla bez obezvrijeđivanja, mi (ja, neko) ga je obezvrijedio zbog njegovog obezvrijeđivanja genocida u Srebrenici?Peace wrote: ↑Tue Mar 17, 2026 11:21 pm
I jesam li i ovo dobro razumio - zbog toga, tebi je moguće ovdje biti samo u atmosferi u kojoj nikoga (npr. njega?) niko ne obezvrijeđuje? Nisi stigla spomenuti da i neke stvari ne treba obezvrijeđivati za tu tvoju atmosferu, pogodnu ti?
Nisam vas sve pratila/citala.
Mnogo je bitan “ton” Vjetre.
Moji gosti poslije iftarske vecere se posvadjase, ja sam dijelila do kraja misljenje moje frendice (koja je usla u sukub s muzem moje rodice) ali nisam uzela njena stranu, zbog tona/nacina na koji je to iznijela.
Pogotovo ne bi postavila emotikan koji pjeva kad neko odlazi. To mi se nije od tebe dopalo.
Ako neko covjeku svaki dan porucuju - idi dijeli cvijece, nisi ni za sto drugo…pa sta je to ako ne obezvrijedjivanje…?
I sta vi, Biljka npr, porucujete covjeku kad na njegov upis ostavite ovaj emotikan
Moji gosti poslije iftarske vecere se posvadjase, ja sam dijelila do kraja misljenje moje frendice (koja je usla u sukub s muzem moje rodice) ali nisam uzela njena stranu, zbog tona/nacina na koji je to iznijela.
Pogotovo ne bi postavila emotikan koji pjeva kad neko odlazi. To mi se nije od tebe dopalo.
Ako neko covjeku svaki dan porucuju - idi dijeli cvijece, nisi ni za sto drugo…pa sta je to ako ne obezvrijedjivanje…?
I sta vi, Biljka npr, porucujete covjeku kad na njegov upis ostavite ovaj emotikan
- biljka
- Forumaš godine

Redovno ostavljamPeace wrote: ↑Wed Mar 18, 2026 12:24 amNisam vas sve pratila/citala.
I sta vi, Biljka npr, porucujete covjeku kad na njegov upis ostavite ovaj emotikan![]()
Isto kao što znamo ostavljati
To što ostavim emoji npr. da se ubijam ne znači da se ubijam i ne vidim zašto je uopšte relevantno što sam stavila emoji koji se drži za glavu... Pa hajde da je ovaj što se udara ili nešto i kontala bih, ali mislim...
Per aspera ad astra 
- biljka
- Forumaš godine

Pa ja na početku kad sam tek došla na forum nisam ni vidjela da ovaj šalje pusu. Kad sam skontala bilo mi je neugodno što sam se svima zahvaljivala s tim. Nije mi prikladan. Ako će neko od muškaraca ovdje uručivati cveće damama onda ima
Baš da šaljemo puse iz dana u dan...
Per aspera ad astra 
Zvaka je simpa osoba.. nije koristio vulgaran rijechik . mislim.. imao svoj pogled na zivot , iznosio ga. shto je ok.. naravno.. komunicirali, pristojno. imao je simpa cuku. i to govori o karakteru ...ali kao i vechina Srba. kad se dotakne tema rata u Bosni.. malo ko ce rechi/napisati. zbilja kako se osjecha. vjerujem da bi svi bili sretni da se nije desilo..
..Njemu je Miloshevich najbolji predsjednik Srbije. a dogadjaji i ratna dejstva na tudjoj teritoriji.. su sva 'upitna' ko che znati jesu li, se desila i ko je kriv itd.. to je njegovo zaobilazenje istine.. neugodnost. ljutina zashto se desilo ...itd
mislim .da ne znam jel to i ' negiranje'. i da li je kaznjivo nekim zakonom..
vjetar, mislim da smatra da jeste.. moje mishljenje, nije mi jasan taj zakon...
nije bio vrijedjan.. nekim vikabularom.. kako sam primjetila Biljki je smetao izraz/ mala/. to prevedeno znachi... shta ti znash balavice. tako ja shvatam, dakle i on je tako mislio.
nije pretjerano rude ali eto .
..
..Njemu je Miloshevich najbolji predsjednik Srbije. a dogadjaji i ratna dejstva na tudjoj teritoriji.. su sva 'upitna' ko che znati jesu li, se desila i ko je kriv itd.. to je njegovo zaobilazenje istine.. neugodnost. ljutina zashto se desilo ...itd
mislim .da ne znam jel to i ' negiranje'. i da li je kaznjivo nekim zakonom..
vjetar, mislim da smatra da jeste.. moje mishljenje, nije mi jasan taj zakon...
nije bio vrijedjan.. nekim vikabularom.. kako sam primjetila Biljki je smetao izraz/ mala/. to prevedeno znachi... shta ti znash balavice. tako ja shvatam, dakle i on je tako mislio.
..
.............................................................................................
hahha ja mislim da je ok.. taj sa ruzom mi je vishe --za udvaranje.. svi drugachije intrepretiramo ove smaliche pa ochigledno dodje do nesporazuma... ja sam ih dodsta koristila.. s nekim koji ih razumoje .kao i ja.. al eto taj mi je pobjegao..biljka wrote: ↑Wed Mar 18, 2026 12:48 amPa ja na početku kad sam tek došla na forum nisam ni vidjela da ovaj šalje pusu. Kad sam skontala bilo mi je neugodno što sam se svima zahvaljivala s tim. Nije mi prikladan. Ako će neko od muškaraca ovdje uručivati cveće damama onda ima![]()
Baš da šaljemo puse iz dana u dan...![]()
ima forumasha koji ih doslovno 'mrze' . nije mi ni to potpuno jasno..zashto..
1
1
.............................................................................................
-
Coolio
- Forumaš mjeseca

Udjoh da obrisem neke notifikacije koje mi stizu pa videh ovu poruku koja je notorna laz, pa sam samim tim hteo samo da odgovorim, da ne ostanem nedorecen. Znas li ti sta uopste znaci obezvredjivanje?Vjetar wrote: ↑Tue Mar 17, 2026 11:51 pmČekaj, jesam li dobro razumio - za razliku od tebe koja si svoje neslaganje sa njim prevazišla bez obezvrijeđivanja, mi (ja, neko) ga je obezvrijedio zbog njegovog obezvrijeđivanja genocida u Srebrenici?Peace wrote: ↑Tue Mar 17, 2026 11:21 pm
I jesam li i ovo dobro razumio - zbog toga, tebi je moguće ovdje biti samo u atmosferi u kojoj nikoga (npr. njega?) niko ne obezvrijeđuje? Nisi stigla spomenuti da i neke stvari ne treba obezvrijeđivati za tu tvoju atmosferu, pogodnu ti?
NIKADA i NIGDE nisam napisao da genocida nije bilo niti sam ga bilo gde obezvredjivao. Svaka moja poruka u vezi rata se svodila u smislu na to da ja nisam neko ko je kompetentan da o tome govori pa da samim tim i ne znam sta se zapravo dogodilo jer sam/smo bombardovani sa bezbroj snimaka i razlicitih prica. Dakle da se ponovim, ja sam rekao da NE ZNAM i da ne verujem ni u ciju pricu pa cak ne verujem ni u pricu u kojoj se brane srbi. Znaci nisam ucestvovao u ratu,nisam neko ko zeli bilo kakav rat, nisam neko ko mrzi bilo koga niti bilo sta. Ima bezbroj snimaka koji su pustani gde pokazuju srbe kao zlocince i pocinioce genocida, a ima i snimaka koji pokazuju nesto drugo. Znaci nisam ja te snimke pravio, niti ih izmisljao,niti pravio neku svoju mastu vec sam rekao da ne verujem ni u sta. Ako ti znas da je genocida bilo, ja nemam nista protiv toga. Sve ste pogresno protumacili i samo ste me napali kao da sam neki mrzitelj, izmisljate tu da nesto poricem. Valjda imam prava da kazem da ne znam? Ili moram da klimam glavom i potvrdjujem sve sto vi kazete. Za sta sluzi forum? I da dodam, uvek ali uvek sam rekao da proklinjem svakog zlocinca koji je mogao da digne ruku,ubije,siluje,muci neduzne zene,decu,starije ljude...I takodje sam uvek govorio da rat trebate ostaviti iza sebe i pustiti ljude da pocivaju u miru i da je svakim spominjanjem rata sve teze ljudima koji su nazalost nekoga izgubili. Gde si ti tu video poricanje ili obezvredjivanje ja pojma nemam ali valjda volite tako da etiketirate ljude,izvlacite nesto iz konteksta kao prosli put Biljka itd.
Sto se Biljke tice, bas se isprimala da mi kontrira u svemu. Da je ona neki level,nesto...Izvinjavam se,nisam te prepoznao...
To sto se ja na forumu salim,delim cvece,zajebavam i izazivam osmeh kod jedne predivne zene kao sto je Peace ne znaci da sam sarlatan koji se udvara udatoj zeni putem foruma.
Svi mi nekada naidjemo na period stresova,losih desavanja,problema pa je potrebno malo i nasaliti se,nasmejati se...ali tesko vi to razumete...
- biljka
- Forumaš godine

-
Coolio
- Forumaš mjeseca

Koristis rec za koju ne znas ni sta znaci. Onda sve spada pod obezvridjivanje. Onda je na forumu svako svakog obezvredio. Svasta
- biljka
- Forumaš godine

Nisam je ja prva koristila, Peace je. Zato nju pitam da vidimo šta spada pod taj pojam, a šta ne
Per aspera ad astra