FORUMAŠ MJESECA Coolio :1

Stan ili kuća

Kuća i stan, vikendica, iskustva, preporuke, savjeti, uređenje
Bella
Senior
Senior
Posts in topic: 22
Reactions: 3225

Re: Stan ili kuća

Post by Bella »

Hrvatska najavila drastične promjene u iznajmljivanju stanova, najviše će utjecati na turiste
Između ostalog, u zakonu koji je upućen u parlamentarnu proceduru u Članu 31. ističe se kako je vlasniku stana koji namjerava koristiti stan za kratkoročni najam, odnosno najam za radnike, potrebna prethodna pisana saglasnost kvalificirane većine suvlasnika uz uslova da saglasnost obavezno moraju dati i vlasnici stanova čiji zidovi, podovi ili plafoni graniče s njegovim stanom.
mislim da svi stanari imaju pravo glasa. ne samo susjedni. .

Sve navedeno bitno pridonosi smanjenju kvalitete života osobama koje žive u tim zgradama, a oni su ostavljeni bez mogućnosti da se na bilo koji način izjasne o potpuno različitoj namjeni stambenog prostora. Nadalje, takav način korištenja stambenog fonda pogoduje nerealnom poskupljenju cijena nekretnina namijenjenih stanovanju, pogoduje iseljavaju stanovništva iz jezgri gradova na periferiju, smanjuje spremnost vlasnika takvih stanova da sudjeluju u investicijama u zajedničke dijelove zgrade s obzirom na to da u tim stanovima niko stalno ne živi te u konačnici smanjuje dostupan stambeni fond za stanovanje", navodi se.
. ne odlucuje jedan vlasnik. vech svi. o odrzavanju zgrade.. to mora biti mjesecno izdvajanje..

sve skupa. napokon i na balkan dolazi.. pravi zakon.. :up

U Bosni , teshko da che prochi. kriminalci na vlasti. svi imaju takve nekretnine.. :jbg neche se dati omesti.. :/*
.............................................................................................Image

Coolio
Forumaš mjeseca
Forumaš mjeseca
Posts in topic: 19
Reactions: 1269

Post by Coolio »

Sta je bre ovo? Kakvi podovi i zidovi?

Bella
Senior
Senior

Post by Bella »

slikovito ,objashnjen, komshija/ ca.. :-?
sad jasno.. :hahah
.............................................................................................Image

Coolio
Forumaš mjeseca
Forumaš mjeseca

Post by Coolio »

Zamisli da mi neki debil iz komsiluka odlucuje da li cu da izdam svoje apartmane ili necu :hahah :hahah

Automatski bih ga odselio iz zgrade...

Mislim u redu da neko ne ispunjava uslove higijenske ili bilo sta, to razumem ali zamisli imas nekog komsiju koji do podne mrzi sebe a od podne celi svet iz cista mira se pozali na moje iznajmljivanje i onda ja kao ne mogu da izdajem xaxaxaxa. Pa izdao bih njega :hihi

Bella
Senior
Senior

Post by Bella »

a,zamisli da ti je komshija stisnuo i izdao stan, kojekavim gilipterima.. :hahah tipovima koji narushavaju mir. . mozda imaju i kriminalne radnje u glavi itd da ne nabrajam..

... eto, ti si jedan od onih .kojima kazna / lekcija ne pomaze. dakle samo dalje .udri kazne/ plachaj ih :hahah
... u uredjenim drushtvima, ima se red.. pogotovo kultura zivljenja.

.. tako i onaj koji gradi stambene objekte . da bi dobio dozvolu, mora na specificira, namjenu/ . koji je plan. stanovi za zivljenje ili stanovi za izdavanje ili mijesani...

..pa kupac, prije li kupi ,zna .da se u toj zgradi ili naselju. mogu izdavati stanovi..
. kao i da li je u skladu i sa pravilima da zive i familije s djecom... da li su dozvoljeni ljubimci i koje velichine /tezine..
.. svakome je u glavi . situacija da kupi nekretninu i da izdaje .pobiljsha standard. i to je ok. ali.. kupujesh gdje je za to i namjenjeno..
zato ti i pishem. na balkanu che teshko prochi taj zakon. jer su na vlasti kliminalci. koji posjeduju nekrtetnine.. kupljenje kliminalnim radnjama, i neche da se zna koje su to
. kod mene a vjerujem i kod tebe . se tachno zna ,ko je vlasnik kuche / stana/ kad je kupio/ koliki porez placha itd/// sve je javna informacija
u Sarajevu to ne mozesh nachi

Coolio
Forumaš mjeseca
Forumaš mjeseca

Post by Coolio »

Sve ja tebe razumem. Govoris onako kako jeste. Nema greske.

Ja samo kazem da mi na primer se komsija iz hira pozali na moje iznajmljivanje, eto tek onako,ne svidjam mu se pa resio da me zajebe ( da izvines na izrazu ) . E tada bih mu objasnio neke stvari. A ovako,ako se krse pravila itd.to razumem da ne treba da se radi. Niti ja zelim da izdajem bilo kome svoje apartmane. Naravno da cu gledati koga pustam unutra.

Bella
Senior
Senior

Post by Bella »

:hm
shto se tiche -izdavanja. nikad nechesh znati kome izdajesh.
... narod djeluje ok, pricha ok pishe ok. ali . u situaciji, mogu iznenaditi..opasno.. statistichki . izgleda za vechinu je ok .. baviti se time.
. tebi je mozda problem.. shto nisi u gradu.. gdje i izdajesh

Coolio
Forumaš mjeseca
Forumaš mjeseca

Post by Coolio »

Planiram izdati nekoj porodicu, ne na dan...U slucaju da izdam problematicnima imam resenje ali gledam da ne dolazi do toga vec da izdam normalnim ljudima.

Bella
Senior
Senior

Post by Bella »

Sretno! biche ok.
. opet zavisi i kome. hochesh li Rusima ili Ukaincima.. moglo bi biti problema.. :hm

Coolio
Forumaš mjeseca
Forumaš mjeseca

Post by Coolio »

Ma kakvim rusima i ukraincima, samo nasima...Normalna porodica koja ce ziveti tu i cuvati to...

Hvala ti Bella :)

Bella
Senior
Senior

Post by Bella »

. chuvati neche,, :jbg ..no. mozesh umanjiti rizik..ako ne dozvolish da imaju, cuke/ mace/ papagaje/. oni 'ushchuju' stan.. :D/
nema na chemu. tu sam za svjete. .jer sam zbilja dobra u tome.. :DD :nevina
1
1 Image

Coolio
Forumaš mjeseca
Forumaš mjeseca

Post by Coolio »

Uzimam te za savetnika na nevidjeno :) :) :)

Dobro je sto te imam ;)

Bella
Senior
Senior

Post by Bella »

kucha na iznajmljivanje . Orahov brijeg.. :-? gdje to
. kuhinja / kupatila. .dobro uradjena..
. namjeshtaj /dekoracije/ nja..
. lijepa kucha. ali bez auta... kome.. :hm

https://www.facebook.com/Rental.ba.nekretnine

Bella
Senior
Senior

Post by Bella »

https://www.facebook.com/gigantnekretninesarajevo
kucha. 6 soba. 3 kupatila.. :D/

:hahah dekoracija . kraj pechi... radovi u toku..
..Image

Peace
Senior
Senior
Posts in topic: 2
Reactions: 4636

Post by Peace »

Kuca, mada je vise posla i vise troska.

Ali vidim da ovdje trenutno vise nicu stanovi nego kuce.
Mozda jer su svjesni buducnosti.
Mladi se ne odlucuju vise na brak i djecu, a i zivot im je takav bio da su bukvalno nesposobni sami da zamijenu cesmu, da ne govorim o vise.
Tako da stan je za njih bolja i jeftinija opcija.

Coolio
Forumaš mjeseca
Forumaš mjeseca

Post by Coolio »

Kuca naravno. Veca sloboda i privatnost.

A stanove sve vise prave jer zele smart gradove. U njima ne verujem da ce postojati kuce. To ce biti moderni zatvori.

Za vlasnistvo svega ce biti sve veci nameti da ce se doci u situaciju da je bolje biti podstanar, sto i jeste cilj svih tih prevaranata.

Da li ce im uspeti zavisi od naroda koji je u velikom broju uspavan pa samim tim i naivan,da ne kazem neku tezu rec...

Vjetar
* * * * * *
Posts in topic: 2
Reactions: 2472

Post by Vjetar »

Ili kombinacija :D

Kuće na vrhu zgrade - Kina, Chengdu

Image

Bella
Senior
Senior

Post by Bella »

.. :DE

Post Reply