Bracne i vanbracne zajednice i njihovi (ne)uspjesi

Porodica, odnosi u porodici, odgoj djece, briga o roditeljima i slične teme
biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Re: Bracne i vanbracne zajednice i njihovi (ne)uspjesi

Unread post by biljka »

Coolio wrote:
Sun Feb 01, 2026 11:48 pm
biljka wrote:
Sun Feb 01, 2026 11:44 pm
Coolio wrote:
Sun Feb 01, 2026 11:42 pm

Srbija i ima krivice pa je sigurno za nesto i kriva,tako da ne mogu napisati Srbija...ali Rusiju proglasiti zlocincima a nato nekakvim spasiocima je bolidarijum pravi i nepravda kakva samo moze u laznim vremenima da se izgovara. Pogledaj koliko baza ima nato, koliko su ljudi pobili,koliko zemalja napali...a Rusija koja brani sebe,svoju okolinu, napali su da je zlocinac. I ovo sto ratuje sa Ukrajnom,davno bi se zavrsilo da nato ne nagovara njih da ratuju i dalje,nema veze sto im gine narod, zemlje nato-.a im salju lovu,oruzje da ginu i dalje. I taj primer Rusije i Amerike je dokaz koliko je sve pravedno u svetu. Zalosno
Rusija brani svoju okolinu baš kao što je i Srbija branila okolinu 90-ih :hahah
Rusija ne bi ni pocinjala rat da se nato nije umesao i nagovarao ih. Zeleo je baze u blizini Rusije,da udju u NATO i da taj isti NATO bude odmah pored Rusije. Napravili su baza ne zna im se broj sirom Evrope dok Rusija niti koga dira,niti se u ciju politiku mesa.

Kada si ti videla da Rusija ode u neku arapsku zemlju izbombarduje i poubija neduzan narod? Nikada...E takve predstavljaju zlocincima a NATO kojima su ruke krvave do lakta, e oni dobijaju Nobelovu nagradu za mir. Zalosno i bedno istovremeno...

I onda oni takvi ti sude i odredjuju pravila i jos da verujes da su oni to ispravno i posteno uradili... Ma 100% bre
Sirija? :hm
Per aspera ad astra :fiju

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

biljka wrote:
Sun Feb 01, 2026 11:53 pm
Coolio wrote:
Sun Feb 01, 2026 11:48 pm
biljka wrote:
Sun Feb 01, 2026 11:44 pm

Rusija brani svoju okolinu baš kao što je i Srbija branila okolinu 90-ih :hahah
Rusija ne bi ni pocinjala rat da se nato nije umesao i nagovarao ih. Zeleo je baze u blizini Rusije,da udju u NATO i da taj isti NATO bude odmah pored Rusije. Napravili su baza ne zna im se broj sirom Evrope dok Rusija niti koga dira,niti se u ciju politiku mesa.

Kada si ti videla da Rusija ode u neku arapsku zemlju izbombarduje i poubija neduzan narod? Nikada...E takve predstavljaju zlocincima a NATO kojima su ruke krvave do lakta, e oni dobijaju Nobelovu nagradu za mir. Zalosno i bedno istovremeno...

I onda oni takvi ti sude i odredjuju pravila i jos da verujes da su oni to ispravno i posteno uradili... Ma 100% bre
Sirija? :hm
Da, uz poziv predsednika Sirije da im Rusija pomogne...Nije upala u zemlju,ubijala nevine,pokrala citavu drzavu...Ali naravno, novine,svet i njihova istina ce isprati mozak da je drugacije...Jer su poznati po istini...Naravno amerikanci i britanci sa njihovim medijima

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ovako ja sa vama, tacnije vi sa mnom :hahah :hahah @biljka @Bella

https://www.facebook.com/share/r/17Bcz7bSZB/

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

U Njemačkoj sve manje ljudi ulazi u brak, a broj takvih zajednica pao je 2024. na najnižu razinu od početka vođenja evidencije 1950. godine, pokazali su službeni podaci objavljeni danas.
Ljudi se vjenčaju u kasnijoj životnoj dobi, a prosječna dob pri prvom braku porasla je za oko šest godina u posljednja tri desetljeća. U 2024. godini žene su u prosjeku imale 32,9 godina pri prvom braku, dok su muškarci imali 35,3 godine.
Najviše stope sklopljenih brakova u EU zabilježene su u Rumunjskoj (5,8), Latviji (5,6) i Mađarskoj (5,2), dok su najniže zabilježene u Bugarskoj (3,4), Italiji (3,1) i Sloveniji (3).
https://hms.ba/u-njemackoj-sklopljeno-r ... o-brakova/
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Takav zivot vode...Svi bi da uzivaju do 40-ih a onda sklope brak da ne ostare sami...Inace ih deca ne zanimaju, neke sto ih ne zele imati a vecinu jer ih je strah da ih imaju zbog buducnosti koju zele da nam nametnu i sve bolestine koje dolaze uz to po vrticima, skolama i slicno...

Capri
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Capri »

Bella wrote:
Sat Feb 07, 2026 2:13 pm
U Njemačkoj sve manje ljudi ulazi u brak, a broj takvih zajednica pao je 2024. na najnižu razinu od početka vođenja evidencije 1950. godine, pokazali su službeni podaci objavljeni danas.
Ljudi se vjenčaju u kasnijoj životnoj dobi, a prosječna dob pri prvom braku porasla je za oko šest godina u posljednja tri desetljeća. U 2024. godini žene su u prosjeku imale 32,9 godina pri prvom braku, dok su muškarci imali 35,3 godine.
Najviše stope sklopljenih brakova u EU zabilježene su u Rumunjskoj (5,8), Latviji (5,6) i Mađarskoj (5,2), dok su najniže zabilježene u Bugarskoj (3,4), Italiji (3,1) i Sloveniji (3).
Jednako su se granice za dobijanje prvog djeteta pomjerile za žene od 25 do sada već 36 godina, i to, kao što coolio napisa, ako se odluče. Nonsens! U šta ljudima život prodje ne razumijem. Sve sami egoisti kojima je bitno da je njima lijepo bez ikakve žrtve.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Capri wrote:
Sat Feb 07, 2026 5:44 pm
Bella wrote:
Sat Feb 07, 2026 2:13 pm
Jednako su se granice za dobijanje prvog djeteta pomjerile za žene od 25 do sada već 36 godina, i to, kao što coolio napisa, ako se odluče. Nonsens! U šta ljudima život prodje ne razumijem. Sve sami egoisti kojima je bitno da je njima lijepo bez ikakve žrtve.
U sta im prodje zivot ? U setanju kucica...Imaju vise kucica nego dece...Strasno...Gledam ljude, setaju po 3-4 kuceta i to po par puta dnevno...Uskoro nece postojati stan ili kuca bez kucica i macaka...Inace naravno, dece nemaju...Lakse im kuce da paze, jeftinije im je...tako kazu...Uzas

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Coolio wrote:
Sat Feb 07, 2026 6:07 pm
Capri wrote:
Sat Feb 07, 2026 5:44 pm
U sta im prodje zivot ? U setanju kucica...Imaju vise kucica nego dece...Strasno...Gledam ljude, setaju po 3-4 kuceta i to po par puta dnevno...Uskoro nece postojati stan ili kuca bez kucica i macaka...Inace naravno, dece nemaju...Lakse im kuce da paze, jeftinije im je...tako kazu...Uzas
Tako ću i ja. Ljepota
Per aspera ad astra :fiju

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

. iz iskustva. mogu rechi. da je bolje ,ko se odluchi za tu zrtvu ,da djecu imaju shto kasnije.

zashto.. pa jednostavno. roditelji che umrijeti u doba djece. kad im ipak ostane malo da dahnu dushom...
jer situacija ima. gdje dijete ima 75 godina a roditelj 95.. . :hahah ko che kome ovdje pomagari u teshkim situacijama. bolesti utd..
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Sat Feb 07, 2026 6:22 pm
. iz iskustva. mogu rechi. da je bolje ,ko se odluchi za tu zrtvu ,da djecu imaju shto kasnije.

zashto.. pa jednostavno. roditelji che umrijeti u doba djece. kad im ipak ostane malo da dahnu dushom...
jer situacija ima. gdje dijete ima 75 godina a roditelj 95.. . :hahah ko che kome ovdje pomagari u teshkim situacijama. bolesti utd..
U normalnim porodicama unucadi koji bi tada imali 40-50 godina. Po ovom bi se dalo zakljuciti da dece nemas

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

i shta znachi u ovakvim situacijama, unuchad??

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ako roditelji imaju po 95, deca kako si navela po 75 onda unucadi imaju po 45-55 ...Dakle oni bi mogli da pomognu...A ako su bas bezosecajno otupeli onda ce im vise pomoci komsija nego svoji...

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hahah
ti se nadash da che tebi dijete pomochi ili mozda unucad.. je li to jedini razlog aboch chega imas dijete... ako je.. bolje da nisi nishta radio..
. interes dakle.... samozivost..... itd...

. a, kao shto si vech pisao.vech od malih nogu ga onlikujesh/ namechesh ... ..po svojim/ kriterijima/. no. statistika kaze. male su shanse da che ti se ulozeno. vratiti.. :hahah

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ja pokusavam da razumem tebe ali na kraju ta tvoja razmisljanja ne mogu ukapirati...Ti sve naopako izvlacis iz konteksta, da li namerno ili ne, to ne znam ali ovo sto ti pises ja ne znam da li neko normalan moze da razume. Bez ikakve sale govorim...
:jjeejj
Ja Bogu hvala svoje dete imam jer sam zeleo i smatram da nema lepseg osecaja od toga kada nekome podaris zivot, slobodu...Da je srece da ih imam vise...Moja ljubav prema detetu je najcistija i to sto ga ja ucim, ucim ga da ne bude poremecen i da poremecene stvari ne prihvata...

Ti tu paznju na koju mislis mozes kupiti, ne trebaju ti deca...I Bogu hvala ne razmisljam tako kao sto ti opisujes...Ali vidi se da nisi roditelj i da te to bas i nije zanimalo cim tako govoris...

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

ti vrednujesh ljude .po svojim kriterijama. npr ko ima ako nema djece. koji nizak nivo .. razmishljanja. kao i da li dr koji nema djece moze lijchiti moje dijete. ili uchitelj koji nema djece.da li on razumoje djecu :hahah da li ih moze obuchavati..

.. hvalish se neshim shto je prirodno, i ujedno izbor, pojedinca shta zeli raditi i kako provesti svoj zivot.
ti. si' napravi'o proizvod. da se 'izivljavash' i terorishesh dijete. koje nije zeljelo da s rodi..
.. da imalo imash brige o tom djetetu. ne bi ga 'dvije kuche' odgajale.. .. ne bi vishe cijenio 'drushtvo' od zene. koja zeli biti kuchi vishe 's tim ide i uz djiete.. da dijete ima dva roditelja ne jednog normalnog a drugog ..kad nadje vremena .. :fpalm :nestrps

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Kao sto rekoh u prethodnom postu, tvoje razmisljanje ja ne mogu da razumem. Ponasas se kao da znas moju situaciju sa zenom,detetom i slicno...I ti to ne kazes da pretpostavljas nego tvrdis...Krajnje nezanimljivo a i odvratno

Mozda ja nisam ispricao sve sto se tice mog razvoda? Otkud ti znas? Moram li ja uopste to da govorim ovde?

I moje dete Bogu hvala nije ni osetilo da smo razvdojeni jer osim sto je provodio gotovo jednako vremena i sa mnom i sa njom, ona i zivi blizu nas.

Opet ti kazem, ti verovatno i nemas dece pa samim tim ne mozes ni znati kako i sta funkcionise...

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hahah
sam si napisao shta imash .. :jbg prema tome. na chitaocu je da odluchi. da li che to komentarisati ili ne.. na osnovu napisanog..
.. i gle chuda, smo oni koji imaju . znaju kako to funkcionishe. :fpalm .. pa ko ti obrazuje dijete ??? imash li uticaja, da birash ljude oko sebe...

..jeste . velika je nauka. napraviti dete. :jbg 'cigo' /respekt za Rome/ ih ima 10 ro.. .. :D/ ... problem je vidljiv....

...

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Forum i jeste zza komentarisanje, razmene misljenjaali ti devojko tvrdis da je nesto a ne znas...Velika je razlika ako ti nesto deluje pa pretpostavljas tako od onoga stio tvrdis...Ti se ovim porukama direktno obracas meni i govoris ti to, ti koristis dete, ti si zbog ovoga dete zelio i sve ostale gluposti koje si napisala.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

. , ne znam o chemu ti pisesh.. obrazlozi, da nisam u pravu..
.. dakle... ti smatrash da je ok normalno. da se o tvojim roditeljima. brine tvoj sin. kao i da se brine o tebi. kad dodje vrijeme. koje je to vrijeme?
ja smatram. da to nije uloga unuka kao i sina.. vech njegova /volja./ ako odluci ili ako je u moguchnosti.
jel to neka pamet. ili ne znanje moje.. ti kao neshto bolje znash.? odakle..??

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ne znam da ,li bolje znam ali znam da u sebi imam osecaja i da cu naravno sutradan brinuti o svojim roditeljima i naravno da se nadam da ce sutradan i moje dete brinuti o meni bas kao i njegovo o njemu ... Nisam hladan kao svaba, imam srca...Ne bih mogao odbaciti roditelje i praviti se da im ne treba pomoc...To nije moranje nego ljubav i postovanje prema svojima. Za tako nesto mi ne treba ni skola ni fakultet.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

. sutra. jesi li se brinuo, jucher.. i kad je taj momenat, da mozemo odluchiti ,kad kome treba pomoch..

... jedno je ochekivanje a drugo realnost..... ko garantuje, da che iko biti u moguchnosti pomochi bilo kome... ne novchano. vech i mjestom zivota , kao i lichnim zdravljem....
. koliko ima djece. da ih roditelji u 40- 50-im izdrzavaju... jer iz nekog razloga ne arde. ili neche da rade. jer, nehto mu nije potaman. ili bi radio a rofitelj kaze. neche moje dijete to raditi itd... primjeri samo.

.. dakle .. familije imaju djecu. jer je to .tradicija.. :jbg kad chesh se zeniti i kache unuche. dva najgljuplja pitanja.koje okolina i roditelj ,mogu pitati..
tvoja me situacija ne interesuje, i ne bi trebalo da znamo. s kim zivish i shta radish... i koga treba slushati i gledati ..od uticajnih ljudi. a pogotovo me ne interesuje srbija koliko god mala bila i treba pomoch.. :jbg pomochi joj nema.. :hahah
:objss nema shanse da skontash ishta..

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Cuj to, pogotovu me ne interesuje Srbije jer njoj pomoci nema...Cemu pisanje toga i ko te je sta o tome pitao? Mrznju trebas izbaciti iz sebe ako se mozes snaci bez nje.

Ja govorim o odnosu roditelja, dece, unucadi...kada dodje vreme i moj roditelji budu stari,nemocni, zar bih mogao gledati to a nista ne preduzimati ako sam vec u situaciji da preduzmem? Ne ja,nego bilo ko...Mozda ti zelis tvoje oterati u staracki dom da ne gubis vreme ali ne znaci da je to ispravno. Nisam nigde spomenuo ako se deca nemocna da mogu pomoci ili ako su deca izgubljeni slucajevi pa ih ne interesuje. Govorim o nekom logicnom razmisljanju koje ti niti oprihvatas niti razumes.

Po meni je normalno da kada neko stasa kao muskarac ili zena mastaju o stvaranju porodice. Nije bitno samo imati novac i karijeru nesto je i u ljudskosti.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Sat Feb 07, 2026 8:11 pm
Cuj to, pogotovu me ne interesuje Srbije jer njoj pomoci nema...Cemu pisanje toga i ko te je sta o tome pitao? Mrznju trebas izbaciti iz sebe ako se mozes snaci bez nje.
:hahah aa jel tako. nism te pito
pa nema teme gdje nisi zachinio sa srbijom.. . :DD
bezi bre. dete. nisi vrijedan, moje paznje :skippp

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Sat Feb 07, 2026 8:17 pm
Coolio wrote:
Sat Feb 07, 2026 8:11 pm
:hahah aa jel tako. nism te pito
pa nema teme gdje nisi zachinio sa srbijom.. . :DD
bezi bre. dete. nisi vrijedan, moje paznje :skippp
Pa ne znaci da ako negde spomenem Srbiju da sam bilo koga uvredio...Ili ti imas kompleks od Srbije?