Dosada u vezi
Dosada u vezi
Primijetila sam da kod nekih parova koji su dugo zajedno komunikacija skoro pa nestane. Sjede jedno pored drugog i svako gleda u svoj telefon. Razgovori se svedu na osnovne, prakticne stvari i tu se uglavnom sve zavrsi.
Nedavno sam sjedila u restoranu i pored mene je bio jedan par. Sve vrijeme su sutjeli i gledali u telefone. Mislim da se nisu ni pogledali.
Neki kazu da je to samo umor ili faza, ali gdje je granica? Da li je dosada u vezi/braku nesto normalno sto svi prodju ili je znak da je komunikacija prestala? Zanima me kako vi to vidite.
Nedavno sam sjedila u restoranu i pored mene je bio jedan par. Sve vrijeme su sutjeli i gledali u telefone. Mislim da se nisu ni pogledali.
Neki kazu da je to samo umor ili faza, ali gdje je granica? Da li je dosada u vezi/braku nesto normalno sto svi prodju ili je znak da je komunikacija prestala? Zanima me kako vi to vidite.
Re: Dosada u vezi
Dosada većinom(u bilo kakvoj relaciji) ne postoji..
Bar ne za mene.
Umor da
Bar ne za mene.
Umor da
I ja sam vidjao parove koji sede u kaficu ili restoranu i samo bleje u telefone, progovore na svakih par minuta po koju rec. Treba znati u vezi kako je zastititi od rutine. Ponekada se treba desiti nekakva promena, otputovati na vikend lupam ili sta ti ja znam. Ne valja ako je svaki dan isti, kad tad nekome dosadi to, pocne smanjivati vreme koje provodi sa tom osobom. Mozda kasnije u braku, pred penzijom rutina postane normalna stvar ali dok smo mladi, tesko.
Ni u društvu sa prijateljima ne sjedim(o) i skrolamo po telefonima. Okej na kratko nešto pogledati, ali sjediti i gledati reelove ili slično mi je
E sad, naravno da ćeš nekad i to, i sa partnerom, ako ste stalno zajedno. Ali izaći na kafu i tako provesti vrijeme zajedno je glupo realno.
I ne znam što je toliki problem ta dosada, u vezi, braku?
E sad, naravno da ćeš nekad i to, i sa partnerom, ako ste stalno zajedno. Ali izaći na kafu i tako provesti vrijeme zajedno je glupo realno.
I ne znam što je toliki problem ta dosada, u vezi, braku?
kako shvatam , to je ovisnost. i prisutna je kod mladjih osoba, vishe / prijatelja.
..nisam primjetila.. sluchaj kod starijih.. kao i one koje poznajem. da su dugo skupa.. i da u restoranu ili kafe shopovima. bleje u phone
.............................................................................................
Mi smo uz jutarnju kafu svako na svom tabletu.
Uvecer, tokom zime, svako gleda svoj tv.
Tokom dana, ukoliko je druga strana pridutna, tokom odmora, tokom izlaska, niko od nas nije na tell, nisu ni djeca nasa.
Ono ako stvarno nesto moras, stigla ti je poruka ili poziv vezan za posao, normalno je pogledati/odgovoriti.
Uvecer, tokom zime, svako gleda svoj tv.
Tokom dana, ukoliko je druga strana pridutna, tokom odmora, tokom izlaska, niko od nas nije na tell, nisu ni djeca nasa.
Ono ako stvarno nesto moras, stigla ti je poruka ili poziv vezan za posao, normalno je pogledati/odgovoriti.
Komunikacija je prestala, dosada u braku i tako će durati do kraja jer je vjerovatno jedno ili oboje našlo nešto sa strane pa se dopisuju.Kikirikiniki wrote: ↑Wed Jan 28, 2026 10:39 pmPrimijetila sam da kod nekih parova koji su dugo zajedno komunikacija skoro pa nestane. Sjede jedno pored drugog i svako gleda u svoj telefon. Razgovori se svedu na osnovne, prakticne stvari i tu se uglavnom sve zavrsi.
I ne mora biti Capri.
Ljudi sada, i to sve vise ljudi, uopste nemaju naviku (mozda se moze rabiti i izraz kultura) da saslusaju drugu stranu.
Pitaju te i u pola prve recenice prekidaju s onim sto imaju reci. Bukvalno ili moras vikati ili ucutati.
To se nazalost desava u svim odnosima.
I moze voditi do distanciranja.
Ljudi sada, i to sve vise ljudi, uopste nemaju naviku (mozda se moze rabiti i izraz kultura) da saslusaju drugu stranu.
Pitaju te i u pola prve recenice prekidaju s onim sto imaju reci. Bukvalno ili moras vikati ili ucutati.
To se nazalost desava u svim odnosima.
I moze voditi do distanciranja.
Tema je dosada u vezi a meni zena izgleda zeli da se vrati...Kakvo je misljenje foruma? Danasnja sveza novost, zena zeli pomirenje
Malo me je zacudila ali eto...Bacila me u razmisljanje...
A prekid je dosao uglavnom jer smo razliciti,ona povucena i tiha a ja hiperaktivan...Retko gde je zelela da ide u drustvo a ja nisam zeleo niti cu zeleti da mi se zivot svodi kuca posao i obrnuto...Dobro,bilo je tu jos nekih stvari ali da ne iznosim bas sav prljav ves...
A prekid je dosao uglavnom jer smo razliciti,ona povucena i tiha a ja hiperaktivan...Retko gde je zelela da ide u drustvo a ja nisam zeleo niti cu zeleti da mi se zivot svodi kuca posao i obrnuto...Dobro,bilo je tu jos nekih stvari ali da ne iznosim bas sav prljav ves...
Supruga bivša? Jeste li razvedeni ili ste u procesu? Imate li djecu skupa? Ti ćeš biti hiperaktivan još jedno 5-6 godina, šta poslije?Coolio wrote: ↑Thu Jan 29, 2026 6:14 pmTema je dosada u vezi a meni zena izgleda zeli da se vrati...Kakvo je misljenje foruma? Danasnja sveza novost, zena zeli pomirenje
Kad ste se rastali? A koliko ste bili skupa?Coolio wrote: ↑Thu Jan 29, 2026 6:14 pmTema je dosada u vezi a meni zena izgleda zeli da se vrati...Kakvo je misljenje foruma? Danasnja sveza novost, zena zeli pomirenje
Per aspera ad astra 
Zvanicno nismo razvedeni, odugovlacilo se sa time...Zivimo razdvojeno s``tim sto ona nije daleko radi deteta...Ja sam oduvek hiperaktivan, drustven,covek veseljak...Nekako me ubija u pojam da mi se zivot svodi samo na kucu i posao...Nema sanse da toga bude kod mene, dokle god mogu da stojim na dve noge...Capri wrote: ↑Thu Jan 29, 2026 6:27 pmSupruga bivša? Jeste li razvedeni ili ste u procesu? Imate li djecu skupa? Ti ćeš biti hiperaktivan još jedno 5-6 godina, šta poslije?Coolio wrote: ↑Thu Jan 29, 2026 6:14 pmTema je dosada u vezi a meni zena izgleda zeli da se vrati...Kakvo je misljenje foruma? Danasnja sveza novost, zena zeli pomirenje
Pa ima gotovo tri godine da ne zivimo skupa ali kao sto rekoh u komentaru iznad, nije daleko radi deteta...Inace smo skupa bili 11 godina skorobiljka wrote: ↑Thu Jan 29, 2026 6:29 pmKad ste se rastali? A koliko ste bili skupa?Coolio wrote: ↑Thu Jan 29, 2026 6:14 pmTema je dosada u vezi a meni zena izgleda zeli da se vrati...Kakvo je misljenje foruma? Danasnja sveza novost, zena zeli pomirenje
Veseljak kao boem ili nešto drugo? Tri godine a niste razvedeni? To je dovoljno vremena i tebi i njoj da ste shvatili da trava nije zelenija u komšiluku i da je sve manje-više u pet deka. Sa druge strane vratiti se na staro i nije baš primamljivo ako ste se razveli zbog toga što ona živi dosadnim životom a ti želiš nešto drugo.Coolio wrote: ↑Thu Jan 29, 2026 6:31 pmZvanicno nismo razvedeni, odugovlacilo se sa time...Zivimo razdvojeno s``tim sto ona nije daleko radi deteta...Ja sam oduvek hiperaktivan, drustven,covek veseljak...Nekako me ubija u pojam da mi se zivot svodi samo na kucu i posao...Nema sanse da toga bude kod mene, dokle god mogu da stojim na dve noge...Capri wrote: ↑Thu Jan 29, 2026 6:27 pmSupruga bivša? Jeste li razvedeni ili ste u procesu? Imate li djecu skupa? Ti ćeš biti hiperaktivan još jedno 5-6 godina, šta poslije?Coolio wrote: ↑Thu Jan 29, 2026 6:14 pmTema je dosada u vezi a meni zena izgleda zeli da se vrati...Kakvo je misljenje foruma? Danasnja sveza novost, zena zeli pomirenje
Pa jeste se razveli jer je tebi "dosadno" ili? Ako je sve isto i ako će sve biti isto kao i prije 3 godine onda i nema baš smisla na silu pokušavati. Ako ste nekako izrasli iz tih problema od tad, što da ne
Per aspera ad astra 
Pokretao se bio postupak ali ona nije dala razvod, pa me ponovo pitali da li sam siguran da povlacim taj potez onda se to nesto stopiralo ,sve u svemu zamrsena prica mnogo...Ja sam zenu vidjao ne svakog dana ali veoma cesto radi deteta i svega,nije ona negde otisla na tri godine pa se sada vraca, tu je u blizini nonstop, culi se sasvim normalno ako joj bilo sta treba ili ako meni treba nesto da se zavrsi. Kako da kazem, kontakt se nikada nije prekidao bas naprotiv, bilo ga je i to u mnogo vecoj meri nego sto se desava kod razvedenih ljudi...Problemi su tako zapoceli jer kao sto rekoh ja volim da se krecem,putujem, idem na kafu sa drustvom, izadjem na veceru,gde god...a ona nije taj tip...I sada, posto ona nije bila taj tip ja sam izlazio uglavnom sa drustvom a njoj je to smetalo...Znaci ja sam zeleo da izlasci budu sa njom ali rekoh vec, ona je povucen tip,vise voli biti kod kuce, gledati neku seriju,emisiju i sta ti ja znam...a ja ludim ako mi se zivot svodi na kucu i posao a narocito ako neko zeli da mi komanduje gde cu,sa kim cu,kada cu...Ja to nikada ne radim jer mi je to glupo...E sada, ne bi bili ni prvi ni poslednji koji su se pomirili ali ipak zelim da razmislim...Capri wrote: ↑Thu Jan 29, 2026 6:40 pmVeseljak kao boem ili nešto drugo? Tri godine a niste razvedeni? To je dovoljno vremena i tebi i njoj da ste shvatili da trava nije zelenija u komšiluku i da je sve manje-više u pet deka. Sa druge strane vratiti se na staro i nije baš primamljivo ako ste se razveli zbog toga što ona živi dosadnim životom a ti želiš nešto drugo.Coolio wrote: ↑Thu Jan 29, 2026 6:31 pmZvanicno nismo razvedeni, odugovlacilo se sa time...Zivimo razdvojeno s``tim sto ona nije daleko radi deteta...Ja sam oduvek hiperaktivan, drustven,covek veseljak...Nekako me ubija u pojam da mi se zivot svodi samo na kucu i posao...Nema sanse da toga bude kod mene, dokle god mogu da stojim na dve noge...
Inace da, boem sam...U tom smislu veseljak...Mi iz Beograda smo odrastali uz to, naviknuti na konstantan brzi zivot ili kako vec da se izrazim...Tamo se izlazi 24/7 sto bi se reklo...
Nismo se razveli jer je meni bilo dosadno vec je to pocelo da stvara probleme...Ona nije zelela da izlazi,vise je volela kucnu varijantu a ja vise da se krecem,...i sve je to bilo ok, dok nije pocelo prebacivanje...E to je meni pocelo da smeta...Dakle,ja nju nisam zapustio,nisam ja sada svakoga dana ostavljao samu ali sam voleo da izadjem...I sto je najbitnije i za te izlaske ili sta god planirao sam da budu sa njom vecim delom a ne sa drustvom uvek, ali ona nikada nije htela. Posle je pocelo da smeta sto ja izlazim, pa ko je ovo, ko je ona, zasto ti pise ovaj,onaj i znate vec kako to ide...Mene je to pocelo da smara iz dana u dan sve vise i vise dok nije jednostavno pukao film. Ali smo opet lostali u dobrim odnosima,da se ne ponavljam...Sada kaze da se promenila, da je shvatila da je pogresila itd. Eto,ukratko, da bas ne iznosim sve na forum ali otprilike znate o cemu je rec
Pa jasno je da se život prije i u braku promjeni. I sam si rekao da imate dijete tako da je neko morao ostati i odgajati to dijete. Žene se drastično promjene u ulozi majke. Prioritet joj nisu kafane, nego rutina, obično prilagođena djetetu i porodici. Čudi me da se ONA htjela vratiti a ti kao dumaš bi li ili ne bi.Coolio wrote: ↑Thu Jan 29, 2026 6:50 pmPokretao se bio postupak ali ona nije dala razvod, pa me ponovo pitali da li sam siguran da povlacim taj potez onda se to nesto stopiralo ,sve u svemu zamrsena prica mnogo...Ja sam zenu vidjao ne svakog dana ali veoma cesto radi deteta i svega,nije ona negde otisla na tri godine pa se sada vraca, tu je u blizini nonstop, culi se sasvim normalno ako joj bilo sta treba ili ako meni treba nesto da se zavrsi. Kako da kazem, kontakt se nikada nije prekidao bas naprotiv, bilo ga je i to u mnogo vecoj meri nego sto se desava kod razvedenih ljudi...Problemi su tako zapoceli jer kao sto rekoh ja volim da se krecem,putujem, idem na kafu sa drustvom, izadjem na veceru,gde god...a ona nije taj tip...I sada, posto ona nije bila taj tip ja sam izlazio uglavnom sa drustvom a njoj je to smetalo...Znaci ja sam zeleo da izlasci budu sa njom ali rekoh vec, ona je povucen tip,vise voli biti kod kuce, gledati neku seriju,emisiju i sta ti ja znam...a ja ludim ako mi se zivot svodi na kucu i posao a narocito ako neko zeli da mi komanduje gde cu,sa kim cu,kada cu...Ja to nikada ne radim jer mi je to glupo...E sada, ne bi bili ni prvi ni poslednji koji su se pomirili ali ipak zelim da razmislim...Capri wrote: ↑Thu Jan 29, 2026 6:40 pmVeseljak kao boem ili nešto drugo? Tri godine a niste razvedeni? To je dovoljno vremena i tebi i njoj da ste shvatili da trava nije zelenija u komšiluku i da je sve manje-više u pet deka. Sa druge strane vratiti se na staro i nije baš primamljivo ako ste se razveli zbog toga što ona živi dosadnim životom a ti želiš nešto drugo.Coolio wrote: ↑Thu Jan 29, 2026 6:31 pm
Zvanicno nismo razvedeni, odugovlacilo se sa time...Zivimo razdvojeno s``tim sto ona nije daleko radi deteta...Ja sam oduvek hiperaktivan, drustven,covek veseljak...Nekako me ubija u pojam da mi se zivot svodi samo na kucu i posao...Nema sanse da toga bude kod mene, dokle god mogu da stojim na dve noge...
Inace da, boem sam...U tom smislu veseljak...Mi iz Beograda smo odrastali uz to, naviknuti na konstantan brzi zivot ili kako vec da se izrazim...Tamo se izlazi 24/7 sto bi se reklo...![]()
Ja je zbog ovoga nikada ne bih htjela.Coolio wrote: ↑Thu Jan 29, 2026 6:57 pmNismo se razveli jer je meni bilo dosadno vec je to pocelo da stvara probleme...Ona nije zelela da izlazi,vise je volela kucnu varijantu a ja vise da se krecem,...i sve je to bilo ok, dok nije pocelo prebacivanje...E to je meni pocelo da smeta...Dakle,ja nju nisam zapustio,nisam ja sada svakoga dana ostavljao samu ali sam voleo da izadjem...I sto je najbitnije i za te izlaske ili sta god planirao sam da budu sa njom vecim delom a ne sa drustvom uvek, ali ona nikada nije htela. Posle je pocelo da smeta sto ja izlazim, pa ko je ovo, ko je ona, zasto ti pise ovaj,onaj i znate vec kako to ide...Mene je to pocelo da smara iz dana u dan sve vise i vise dok nije jednostavno pukao film. Ali smo opet lostali u dobrim odnosima,da se ne ponavljam...Sada kaze da se promenila, da je shvatila da je pogresila itd. Eto,ukratko, da bas ne iznosim sve na forum ali otprilike znate o cemu je rec
Dete je ovde vec islo u vrtic, mogli smo ici na pice,klopu,provozati se gradom ili bilo sta raditi...Nije bila vezana za dete tako kako si ti napisala...I niko nije rekao da to treba biti prioritet ali da je monotono stalno ziveti isto...Nekada mi je bilo dovoljno da odvedemo dete u vrtic i odemo kod jednog albanca na vruc burek, nekada bih recimo otisao na sladoled a nekada u kineski restoran ili na kafu pokraj Rajne ( Zivim u Nemackoj ) , Nisam ja ocekivao da ona ide sa mnom da lumpuje do zore nego da se zivot ne svodi na kucu i posao...Capri wrote: ↑Thu Jan 29, 2026 6:59 pmPa jasno je da se život prije i u braku promjeni. I sam si rekao da imate dijete tako da je neko morao ostati i odgajati to dijete. Žene se drastično promjene u ulozi majke. Prioritet joj nisu kafane, nego rutina, obično prilagođena djetetu i porodici. Čudi me da se ONA htjela vratiti a ti kao dumaš bi li ili ne bi.Coolio wrote: ↑Thu Jan 29, 2026 6:50 pmPokretao se bio postupak ali ona nije dala razvod, pa me ponovo pitali da li sam siguran da povlacim taj potez onda se to nesto stopiralo ,sve u svemu zamrsena prica mnogo...Ja sam zenu vidjao ne svakog dana ali veoma cesto radi deteta i svega,nije ona negde otisla na tri godine pa se sada vraca, tu je u blizini nonstop, culi se sasvim normalno ako joj bilo sta treba ili ako meni treba nesto da se zavrsi. Kako da kazem, kontakt se nikada nije prekidao bas naprotiv, bilo ga je i to u mnogo vecoj meri nego sto se desava kod razvedenih ljudi...Problemi su tako zapoceli jer kao sto rekoh ja volim da se krecem,putujem, idem na kafu sa drustvom, izadjem na veceru,gde god...a ona nije taj tip...I sada, posto ona nije bila taj tip ja sam izlazio uglavnom sa drustvom a njoj je to smetalo...Znaci ja sam zeleo da izlasci budu sa njom ali rekoh vec, ona je povucen tip,vise voli biti kod kuce, gledati neku seriju,emisiju i sta ti ja znam...a ja ludim ako mi se zivot svodi na kucu i posao a narocito ako neko zeli da mi komanduje gde cu,sa kim cu,kada cu...Ja to nikada ne radim jer mi je to glupo...E sada, ne bi bili ni prvi ni poslednji koji su se pomirili ali ipak zelim da razmislim...Capri wrote: ↑Thu Jan 29, 2026 6:40 pm
Veseljak kao boem ili nešto drugo? Tri godine a niste razvedeni? To je dovoljno vremena i tebi i njoj da ste shvatili da trava nije zelenija u komšiluku i da je sve manje-više u pet deka. Sa druge strane vratiti se na staro i nije baš primamljivo ako ste se razveli zbog toga što ona živi dosadnim životom a ti želiš nešto drugo.
Inace da, boem sam...U tom smislu veseljak...Mi iz Beograda smo odrastali uz to, naviknuti na konstantan brzi zivot ili kako vec da se izrazim...Tamo se izlazi 24/7 sto bi se reklo...![]()
Zasto? Mislis da covek ne moze nekada da shvati gde je gresio ? I ja sam pravio gomilu gresaka u zivotu ali sam na njima naucio i vise ih ne cinim...Vazno je izvuci pouku...Ako to ne ucinis, onda ces gresku ponavljati uvek...Capri wrote: ↑Thu Jan 29, 2026 7:01 pmJa je zbog ovoga nikada ne bih htjela.Coolio wrote: ↑Thu Jan 29, 2026 6:57 pmNismo se razveli jer je meni bilo dosadno vec je to pocelo da stvara probleme...Ona nije zelela da izlazi,vise je volela kucnu varijantu a ja vise da se krecem,...i sve je to bilo ok, dok nije pocelo prebacivanje...E to je meni pocelo da smeta...Dakle,ja nju nisam zapustio,nisam ja sada svakoga dana ostavljao samu ali sam voleo da izadjem...I sto je najbitnije i za te izlaske ili sta god planirao sam da budu sa njom vecim delom a ne sa drustvom uvek, ali ona nikada nije htela. Posle je pocelo da smeta sto ja izlazim, pa ko je ovo, ko je ona, zasto ti pise ovaj,onaj i znate vec kako to ide...Mene je to pocelo da smara iz dana u dan sve vise i vise dok nije jednostavno pukao film. Ali smo opet lostali u dobrim odnosima,da se ne ponavljam...Sada kaze da se promenila, da je shvatila da je pogresila itd. Eto,ukratko, da bas ne iznosim sve na forum ali otprilike znate o cemu je rec![]()
Ali si očekivao doručak ručak i večeru spremnu? Očekivao si čist stan i platu njenu da podijelite račune? Pored toga si i očekivao da djetetu ništa ne fali. I pored svega toga si očekivao ženu vedru i nasmijanu, željnu sladoleda i bureka. Pretpostavljam da ti ne radiš jer imaš vremena za izlaske do zore i spavanja do podne? Što je nisi odveo više puta u godini na odmor na kanarska ostrva u hotelu gdje je sve uključeno, da je malo pripaziš? Šta si ta ove tri godine naučio i zaključio? Ako se premišljaš , učini joj uslugu i pusti ženu na miru 
Ako je njena sva greška u tome što živi dosadnim životom kao i 80% populacije onda je predobra za tebe.Coolio wrote: ↑Thu Jan 29, 2026 7:05 pmZasto? Mislis da covek ne moze nekada da shvati gde je gresio ? I ja sam pravio gomilu gresaka u zivotu ali sam na njima naucio i vise ih ne cinim...Vazno je izvuci pouku...Ako to ne ucinis, onda ces gresku ponavljati uvek...Capri wrote: ↑Thu Jan 29, 2026 7:01 pmJa je zbog ovoga nikada ne bih htjela.Coolio wrote: ↑Thu Jan 29, 2026 6:57 pm
Nismo se razveli jer je meni bilo dosadno vec je to pocelo da stvara probleme...Ona nije zelela da izlazi,vise je volela kucnu varijantu a ja vise da se krecem,...i sve je to bilo ok, dok nije pocelo prebacivanje...E to je meni pocelo da smeta...Dakle,ja nju nisam zapustio,nisam ja sada svakoga dana ostavljao samu ali sam voleo da izadjem...I sto je najbitnije i za te izlaske ili sta god planirao sam da budu sa njom vecim delom a ne sa drustvom uvek, ali ona nikada nije htela. Posle je pocelo da smeta sto ja izlazim, pa ko je ovo, ko je ona, zasto ti pise ovaj,onaj i znate vec kako to ide...Mene je to pocelo da smara iz dana u dan sve vise i vise dok nije jednostavno pukao film. Ali smo opet lostali u dobrim odnosima,da se ne ponavljam...Sada kaze da se promenila, da je shvatila da je pogresila itd. Eto,ukratko, da bas ne iznosim sve na forum ali otprilike znate o cemu je rec![]()
Meni nije smetalo sto ona zivi tim zivotom. Ako tako voli i ako je to cini srecnom onda super. Meni je smetalo sto mene napada jer ja ponekada odem negde. Pa ko ti je ovo, a sto ovo, a gde si bio (iako sam rekao gde idem) itd. Ja sam tip koji ne voli da odredjuje zeni gde ce,sta ce itd. Sama treba da zna to. E isto tako i ja sam trebam znati pa samim tim ne volim da mi se odredjuju stvari.Capri wrote: ↑Thu Jan 29, 2026 7:13 pmAko je njena sva greška u tome što živi dosadnim životom kao i 80% populacije onda je predobra za tebe.
Ne bi ona pitala da nema crva sumnje. Što bi ti bio problem reći gdje si bio ili gdje ćeš ići i sa kime biti? Vjerovatno se samo brinula. Ne znam, meni ta tvoja priča ne pije vodu. Kako god, razmisli šta želiš od života. Ako ste se razveli zbog tih stvari onda ćete pasti na istim ponovo. Ne vjerujem da se ljudi mogu mijenjati nešto previše.
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 45 Replies
- 6728 Views
-
Last post by Bella