AI - umjetna inteligencija
Re: AI - umjetna inteligencija
Samo u USA u Novembru prosle god je ostalo oko 100,000 ljudi bez posla.
Uglavnom se radilo o strukama koje AI mijenja.
Ne znam gdje zavrse svi ljudi koji ostaju bez posla.
Ja opet idem da ce se ljudi snaci. Ono ko Iran i Rusija.
USA naredi da se sankcionisu, ali ovi pronadju alternativu.
Ljudi ce morati iskopati nesto. Neko ce poceti nesto iz pocetka, neko ce se pomjeriti/preseliti.
Moglo bi ovo dovesti i do kraja kapitalizma.
Mozda i uopce svijeta kakvog smo do sada poznavali.
Citah neki dan interviju s nekim biznismanom.
On jednostavno mladim porucuju da uce neke nove zanate, da ulazimo u vrijema kada ce biti normalno da fakultetski obrazovan covjek sjedi na ulici i prodaje ulicnu hranu, da nove generacije jednostavno nece moci zivjeti u obilju kao njihovi roditelji…
Opet Bog sami zna. Kako stoji sada politika i svijet, moze se desiti i drastican pad stanovnika na zemlji umjesto rasta.
Uglavnom se radilo o strukama koje AI mijenja.
Ne znam gdje zavrse svi ljudi koji ostaju bez posla.
Ja opet idem da ce se ljudi snaci. Ono ko Iran i Rusija.
USA naredi da se sankcionisu, ali ovi pronadju alternativu.
Ljudi ce morati iskopati nesto. Neko ce poceti nesto iz pocetka, neko ce se pomjeriti/preseliti.
Moglo bi ovo dovesti i do kraja kapitalizma.
Mozda i uopce svijeta kakvog smo do sada poznavali.
Citah neki dan interviju s nekim biznismanom.
On jednostavno mladim porucuju da uce neke nove zanate, da ulazimo u vrijema kada ce biti normalno da fakultetski obrazovan covjek sjedi na ulici i prodaje ulicnu hranu, da nove generacije jednostavno nece moci zivjeti u obilju kao njihovi roditelji…
Opet Bog sami zna. Kako stoji sada politika i svijet, moze se desiti i drastican pad stanovnika na zemlji umjesto rasta.
Re: AI - umjetna inteligencija
Ja im upravo o svemu tome i pisem. Inace uopsteno, uzivo kada govorim ljudima oni te gledaju kao budalu. Niti razumeju sta se desdva i veruju u sve sto cuju na TV-u.