AI - umjetna inteligencija
Re: AI - umjetna inteligencija
Meni je gori ovaj Elon Musk od onog glumca sto te nervira, ne mogu ga gledat ni minutu 
Ja ba, ovaj je stvarno lud, onaj se pravi 
Vise ko neki degen, nego lud
Ne mogu da vjerujem da ga ljudi toliko uzdizu 
Vestacka inteligencija ce unakaziti svet. Ljudi nisu ni svesni cemu se raduju...
Cisto sumnjam 
Sumnjas da ce unakaziti svet ili da ne znaju cemu se raduju 
Ma to prvo 
Prvo ce ti unistiti poslove, tacnije ljudi ce u sve vecem broju ostajati bez posla a drugo je sto ce ti unistiti privatnost...Mada ima i trece, dobices tokene umesto novca pa ces i tu imati ogranicenja i sta ces a i koliko ces kupovati
Joj ti si sav u nekom grcu, dobro ti ikako 
Ja u grcu? Pa ovde vec ima problema sto ljudi ostaju bez posla jer je sve vise kasa bez radnica, autobusi i vozovi sve vise bez vozaca, cistaci roboti, u medicini sve vise ukljucuje robote. I u ekonomiji ih polako ubacuju, racunaju, odradjuju knjigovodjstvo....Ti mislis da je to dobro? Dronovi dostavljaju pakete...Taksisti bez vozaca...
To se zove napredak
Isto se moglo pricati pri pojavljivanju prvih kompjutera. Recimo danas ni nema potrebe za tehnicarskim zanimanjem, sto su nekada radili tehnicari danas to odradjuje kompjuteri 
Ovo burazeru nije ni priblizno isto ali ajde...
Mislila napisati da ne koristim.
Ali zapravo svi koristimo, nesvjesno.
Jer ne neke upite google se automatski povezuje sa AI
Ali zapravo svi koristimo, nesvjesno.
Jer ne neke upite google se automatski povezuje sa AI
Koristimo,to si u pravu. To i nisu lose strani AI. Ali o losim stvarima niti ko govori niti ko misli.
AI je dobar sluga ali loš gospodar. U ovo prvo smo se sigurno svi uvjerili. U ovo drugo nadam se da nikad nećemo, ali zadnjih godina razvoj ide tako brzo da će u jednom trenutku biti nemoguće sve to kontrolisati. I bojim se da je taj trenutak jako blizu. Gledao sam skoro ponovo film o Snowdenu. Još 2012 te je mogao biti prisluškivan svaki telefon i moglo se gledati kroz kamere laptopa, samo što su te info obrađivali ljudi, a sada to definitivno radi AI. E sad je pitanje ko donosi operativne odluke: da li čovjek ili AI. Vjerujem da AI sve više preuzima i taj segment
danshnjim klincima , neche biti ok... shta raditi , da AI ne moze..
.............................................................................................
Tako je, doskora je čovjek odlučivao i hoće li gasiti auto na semaforu, a bogme sad se auto samo gasi kad staneš, a i o tom je odlučio neki čovjek. Banalan primjer, ali stvari idu u tom smijeru
Nismo to mi odlučili, ja da sam odlučivao ne bih nikad to sebi u auto ugradio. Upravo i ne valja što drugi odlučuju u naše ime. Tako se u jednom trenutku može desiti da opet neko u tvoje ili moje ime odluči o nečem mnigo ozbiljnijem
Znaci ne brines zbog AI vec sto neki drugi ljudi odlucuju u tvoje ime? 
Dobro vadiš riječi iz konteksta
. Da, i to nije dobro, da neko odlučuje umjesto tebe
. Ti flegman ili optimist?
Ne vadim rijeci, nit sam flegman nit optimista, gledam stvari onakve kakve jesu