Amerika

Društvene teme i dešavanja van Bosne i Hercegovine
Peace
Senior
Senior
Reactions:

Re: Amerika

Post by Peace »

Ovdje ima malo vijesti o procentima ljudi na drzavnoj pomoci

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/trum ... /260115001

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Post by Bella »

.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Post by Coolio »

Bella wrote:
Mon Jan 19, 2026 2:19 am
:-?

https://www.youtube.com/shorts/qV7cw8zQNqc
Jel ovo u Sangaju sve digitalno i pod nadzorom ili mi se cini

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Post by Bella »

Coolio wrote:
Mon Jan 19, 2026 4:05 pm
Bella wrote:

mislim da je cijela Azija... ali KInezi odoshe u nebo... ok josh uvijek ima neuslovnih dijelova za zivot....
.. ali ,opcija kesh ostaje. koliko sam mogla shvatiti iz mnoshtvo videa o zivotu u tom dijeli svijeta
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Post by Coolio »

Bella wrote:
Mon Jan 19, 2026 6:03 pm
Coolio wrote:
Mon Jan 19, 2026 4:05 pm
Bella wrote:

mislim da je cijela Azija... ali KInezi odoshe u nebo... ok josh uvijek ima neuslovnih dijelova za zivot....
.. ali ,opcija kesh ostaje. koliko sam mogla shvatiti iz mnoshtvo videa o zivotu u tom dijeli svijeta

Ja sam za to da se kes uvede u Ustav svake zemlje kao obaveza. I da ko god prekrsi taj Ustav ode na dozivotnu robiju.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Post by Coolio »

Da li je ovo stvarno rekao @Bella @Peace

https://x.com/NicHulscher/status/201305 ... 64517?s=20

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Post by Bella »

:_)
. lichno, ga ne pratim...a neka kontrola u pojedinim nerazvijenim drzava .je mozda i potrebna

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Post by Coolio »

On ovde govori (navodno) da nas je sest milijardi na planeti sa mogucim raston na devet. Ovo je govor od pre vise godina. I da ce oni vakcinama spreciti to, barem 15%, nesto u tom fazonu. Zanima me da li je stvarno to izjavio?

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Post by Bella »

:killm
. sanjala trumpa. pao s neke visoke zichane ograde

:hahah

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Post by Coolio »

Trump cirkuzant kao i svi oni...Sta sam ti rekao, svi idu u Davos na svetski ekonomski forum po uputstva, sta i kako dalje...Moraju agendu da sprovode a narod blentav kao ovce neke

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Post by biljka »

Per aspera ad astra :fiju

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Post by Coolio »

Ja ovu njegovu pricu ne razumem...Toliko godina u Americi i on je imao jednogodisnji dokument? Morao je da postoji razlog zbog kojeg je imao vizu na godinu dana i tako je produzavao...U Srbiji recimo kada ljudi traze turisticku vizu, oni je dobiju na 10 godina da vazi...Mislim da sam tako razumeo drugaricu. Isla je prvo da radi na brod, vadila je vizu, dobila je na 10 godina, jer nije bilo cimanja svaki cas da predaje i vadi, ako ti jednom daju vizu onda ti je daju dugorocno...Kakav je ovaj lik dokument imao na godinu dana,ne znam...To Znaju Bella i Peace verovatno.

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Post by biljka »

Coolio wrote:
Thu Jan 22, 2026 4:04 pm
Ja ovu njegovu pricu ne razumem...Toliko godina u Americi i on je imao jednogodisnji dokument? Morao je da postoji razlog zbog kojeg je imao vizu na godinu dana i tako je produzavao...U Srbiji recimo kada ljudi traze turisticku vizu, oni je dobiju na 10 godina da vazi...Mislim da sam tako razumeo drugaricu. Isla je prvo da radi na brod, vadila je vizu, dobila je na 10 godina, jer nije bilo cimanja svaki cas da predaje i vadi, ako ti jednom daju vizu onda ti je daju dugorocno...Kakav je ovaj lik dokument imao na godinu dana,ne znam...To Znaju Bella i Peace verovatno.
Ni meni nije jasno...
Tolike godine provesti tamo...
Per aspera ad astra :fiju

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Post by Bella »

Deportiran sam iz Amerike. Prema novom zakonu, ako si ikada imao problema sa zakonom ili dokumentima, a izađeš iz Amerike, pri povratku te mogu staviti u proces deportacije. Moj slučaj je sljedeći: u SAD sam došao kao petogodišnjak, izbjeglica iz BiH. U srednjoj školi jednom su me zaustavili policajci, a ja sam kod sebe imao vrećicu marihuane. Osuđen sam na uvjetnu kaznu 2007. Nakon njezina isteka život mi je nastavio teći normalno. Imao sam zelenu kartu, svi dokumenti bili su mi važeći, nakon srednje škole pronašao sam posao, s vremenom sam u njemu napredovao… Dolaskom Donalda Trumpa na vlast, taj detalj iz mladosti odjednom je postao ogroman problem.
on ima kako sam shvatila 'zeleni karton' nikad nije aplicirao za 'drzavljanstvo' izgleda...
.. tako.. da je jednostavno na kompu iskochila ta
kazna.. posto je zeleni karton. moze ga odbiti kad god zele.. pogotovo ako je imao taj prekrshaj koji i nije neshto strashno.
vjerujem da ima josh dokumenata na njemu. koje nije ovdje prijavio..

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Post by Coolio »

Bella wrote:
Thu Jan 22, 2026 6:02 pm
Deportiran sam iz Amerike. Prema novom zakonu, ako si ikada imao problema sa zakonom ili dokumentima, a izađeš iz Amerike, pri povratku te mogu staviti u proces deportacije. Moj slučaj je sljedeći: u SAD sam došao kao petogodišnjak, izbjeglica iz BiH. U srednjoj školi jednom su me zaustavili policajci, a ja sam kod sebe imao vrećicu marihuane. Osuđen sam na uvjetnu kaznu 2007. Nakon njezina isteka život mi je nastavio teći normalno. Imao sam zelenu kartu, svi dokumenti bili su mi važeći, nakon srednje škole pronašao sam posao, s vremenom sam u njemu napredovao… Dolaskom Donalda Trumpa na vlast, taj detalj iz mladosti odjednom je postao ogroman problem.
on ima kako sam shvatila 'zeleni karton' nikad nije aplicirao za 'drzavljanstvo' izgleda...
kazna.. posto je zeleni karton. moze ga odbiti kad god zele.. pogotovo ako je imao taj prekrshaj koji i nije neshto strashno.
Pa to je i meni cudno. Izbacili ga jer je imao sest grama vise od dozvoljenog i to pre 10 i vise godina. Nesto tu ne stima

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Post by Bella »

Coolio wrote:
Thu Jan 22, 2026 8:46 pm
Bella wrote:
Thu Jan 22, 2026 6:02 pm
Pa to je i meni cudno. Izbacili ga jer je imao sest grama vise od dozvoljenog i to pre 10 i vise godina. Nesto tu ne stima
:-? . naravno. vjerovatno je lista. poduza.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Post by Bella »

ICE, maskirana 'vlast' Vlast. hapsi 'kriminalce.. opasne

Image

Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Post by Coolio »

Sta se desava u Mineapolisu? Zasto je ubijeno dvoje ljudi?

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Post by Bella »

sta kazu shvabe.. :rlys X i ti tvoji izvori inf. :hm

:-? protesti.. niko ne objavljuje.. :hm
Last edited by Bella on Mon Jan 26, 2026 1:50 pm, edited 2 times in total.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Post by Bella »

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Post by Coolio »

Procitah da su ubijena dva mladica. Inace ne znam sta se desava...Zato pitam tebe

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Post by Bella »

Coolio wrote:
Mon Jan 26, 2026 2:36 pm
Procitah da su ubijena dva mladica. Inace ne znam sta se desava...Zato pitam tebe
. pa. shta kazu... :fpalm :_) po obichaju. samo naslove chitash

:objss :DD

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Post by Coolio »

Ako sam dobro razumeo, nekakva policija iz Vasingtona koja privodi ljude sa nelegalnim boravkom dosla je u Minesotu i tu je ubila dva decka koji su bili na protestu. I jos se vade kao da je jedan od tih momaka imao pistolj pa su ga zato ubili a ustvari je na snimku vidjeno da je imao mobilni telefon. Dakle ubice. A sto je jos zalosnije, na proteste pozivaju Obama i Klinton kojima su ruke krvave do laktova.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Post by Bella »

. nema veche krivice.. od te. da je srbijanski 'koljach' miloshevish, sklonjen, da ne bi bio proglashen onim shto jeste..

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Post by Bella »

Coolio wrote:
Mon Jan 26, 2026 3:35 pm
Ako sam dobro razumeo, nekakva policija iz Vasingtona koja privodi ljude sa nelegalnim boravkom dosla je u Minesotu i tu je ubila dva decka koji su bili na protestu. I jos se vade kao da je jedan od tih momaka imao pistolj pa su ga zato ubili a ustvari je na snimku vidjeno da je imao mobilni telefon. Dakle ubice. A sto je jos zalosnije, na proteste pozivaju Obama i Klinton kojima su ruke krvave do laktova.
nisi dobro razumeo.. :-?

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Amerika bombardirala iran
    by fjaka » » in Politika
    110 Replies
    1110 Views
    Last post by deksametazon