Zene, zene...

Virtuelni kafić.
Sve dok ozbiljno ne pripada ni jednoj drugoj kategoriji i podforumu - znači da pripada ovdje.
deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Re: Zene, zene...

Unread post by deksametazon »

Peace wrote:
Fri Jan 23, 2026 1:35 am

Zeni i sa sasvim malo mozga je uvreda da dolazi do necega na taj nacin.
Ovaj tvoj komentar se temelji na subjektivnoj percepciji jer procjenjuješ stvarnost isključivo kroz vlastitu prizmu, iskustva i emocije. Projiciraš vlastite želje do perceptivne distorzije. To govorim jer sam pročitao tvoje iskustvo i kako je put bio trnovit, ali to nije pravilo. Da je srećom tako kako ti pričaš.

Te maje spoznaje sežu dosta rano od studentskih dana i koleginice su uvijek tračale koleginice jer znalo se tačno kod kojih profesora se moglo položiti ispit skraćenim putem. I u jednoj situaciji sam stao u odbranu jedne koleginice u smislu....aman ljudi odvadite jer nema šanse da bi ona. Toliko smo pametovali o Dostojevskom i univerzalnim moralnim vrijednostima i znam stav. Znaš kako su me ubijedile te naše koleginice u suprotno jer sam ja bio uporan u odbrani? Tako što na dan kada su ti neki profesori zakazivali konsultacije bi sjeli na L hodnik i kada bi ta izvjesna koleginica prošla one su me slale...e sada idi pa zakucaj na vrata pa ako ti se otvore reci da si i ti došao na konsultacije. Ulazi koleginica, čekamo 10 minuta i kažu mi...idi sada pokucaj i uđi. Kucam, vrata zaključana. I tako još par puta. :hah

Prošlo je godina od tada i ja kakav sam blesav pitam je u nekom spontanom razgovoru da li je i ona kod Darka položila na taj način i rekla mi je otvoreno...slušaj, ja nisam nikada planirala raditi ovo što smo studirali, moj tata je za mene imao posao samo što mi je trebala bilo kakva diploma humanističkih nauka da bi me primili. Ja nisam imala vremena da gubim 6 umjesto 4 godine jer se to mjesto nije moglo toliko dugo čuvati.

Imao sam drugu prijateljicu, fina žena, čak kada sam trebao stan, a nisam mogao naći dala mi svoj, a ona prešla u skuplji. Pomagala i drugima i razboli joj se najmlađi sin, a imala je trojicu. Od oca su tražili koštanu srž i ustanovi se kod tih nalaza da mu to nije sin i da ne može donirati. Kod oca se probude sumnje i uradi testove i za druga dva sina i ispostavi se da nije ni jedan njegov. On se razveo i svima tako bijesan rekao razlog mada je i dalje brinuo o toj djeci kao svojoj. Opet u nekom spontanom razgovoru ja ovako lud je pitam šta je to radila i počne mi o prvom i kaže da je u rodnom mjestu imala momka sa kojim se zabavljala i vodili su i ljubav i jednog dana naiđe ovaj i kaže joj da li bi se udala za njega i išla sa njim u Njemačku. Ona vrlo rado jer je bila iz siromašne porodice i otišla u Njemačku i tek tamo saznala da je krenula trudna. Imam još 50 primjera. :puskaub

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Bella wrote:
Fri Jan 23, 2026 2:53 am
... mislim da je Klinton bio lud za njom.. kao da je drzi za straznicu :hahah

Monica je priznala da je Clinton bio nestašan i cijeli svijet je to pratio kako će sud taj odnos definisati. Hillary je tada progutala žabu. To je što se otkrije. A što ne znamo?

Dora
Intern
Intern
Reactions:

Unread post by Dora »

deksametazon wrote:
Fri Jan 23, 2026 6:20 am
Peace wrote:
Fri Jan 23, 2026 1:35 am

Zeni i sa sasvim malo mozga je uvreda da dolazi do necega na taj nacin.
Ovaj tvoj komentar se temelji na subjektivnoj percepciji jer procjenjuješ stvarnost isključivo kroz vlastitu prizmu, iskustva i emocije. Projiciraš vlastite želje do perceptivne distorzije. To govorim jer sam pročitao tvoje iskustvo i kako je put bio trnovit, ali to nije pravilo. Da je srećom tako kako ti pričaš.
To se cesto zove "confirmation bias" sto nije nuzno pogresno u logickim zakljuccima, ali ne i presudjujuce. Rekla sam Biljci da je to postojece uverenje, da se ne natezemo.

Ne razumem ovo boldirano da je to vama muskima sreca ako bi bilo drugacije? Ako pricamo vec kroz iskustva, valjda je to sretna okolnost iz uloge muskarca. :hahah

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Dora wrote:
Fri Jan 23, 2026 7:26 am

Ne razumem ovo boldirano da je to vama muskima sreca ako bi bilo drugacije? Ako pricamo vec kroz iskustva, valjda je to sretna okolnost iz uloge muskarca. :hahah
Djelimično surova istina i to ne u malom procentu, ali se ne može generalizovati ni žene ni muškarce pored toliko velikog broja plastičnih primjera u bližem i daljem okruženju bilo jednih bilo drugih. Kažu Svete knjige da će ljudska vrsta na zemlji da postoji sve dok dobro prevlada loše. A ono nekome loše nije loše. Nekome dobro nije dobro. Uglavnom smo ovakvi jer muškarci i žene međusobno potpomažu u istom. :DE
deksametazon wrote:
Tue Jan 06, 2026 11:08 pm
Zato sam i postavio danas pitanje da li žene i uprkos svojoj inteligenciji, ugađajući mu stabilizuju sistem koji ih eksploatiše?

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Deksa, to sto ti poznajes poneki slucaj, to i dalje nije vecina…
Mijenjala sam gradove, kontinente, poslove, poznajem hiljade zene, svaka svoj tezak put krci, ni jednu koja se sluzi time da dodje do ciljeva..

I ja sam malo u tebe i Vjetra ovdje razocarana. A to je opet znak velikog postovanje prema vama,bar do sada
Prvo idete s pricom da ce vecina krenuti za muskarca za novac, a sada da ce se vecina posluziti tijelom da dodje do zeljenih rezultata…
Sto znaci kracim putem, da iskljuci mozak.

Iskreno me Dorin stav iznenadio i fraza “ resursi”. Ja prvi put cujem da zena koristi taj izraz.
U taj sam momenat pomislila da se ne o Dori, vec o Dirianu.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hahah
neka Zvaka objasni.. .
.............................................................................................Image

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Peace wrote:
Fri Jan 23, 2026 3:22 pm

I ja sam malo u tebe i Vjetra ovdje razocarana.
Ako nisam puno, nisam trebao ni malo. :DE Ne mogu ja Peace protiv svog iskustva šta god da mi pričaš jer ja sam kao dijete otišao od kuće bez roditelja i vratio se sa 37 i sve vrijeme od grada do grada, od države do države, od sela do sela. Ne mogu ja pobrisati filmove u glavi, a nemam namjeru nastaviti ih prepričavati da vidiš da to baš i nije malo, a ne vodim se 'halo efektom'. Jel' ti stvarno od ljudi očekuješ da pred tobom vade svoj prljav veš?

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Fri Jan 23, 2026 3:44 pm
neka Zvaka objasni.. .
Sta da objasnim ?

Dora
Intern
Intern
Reactions:

Unread post by Dora »

Peace wrote:
Mijenjala sam gradove, kontinente, poslove, poznajem hiljade zene, svaka svoj tezak put krci, ni jednu koja se sluzi time da dodje do ciljeva..

I ja sam malo u tebe i Vjetra ovdje razocarana. A to je opet znak velikog postovanje prema vama,bar do sada
Prvo idete s pricom da ce vecina krenuti za muskarca za novac, a sada da ce se vecina posluziti tijelom da dodje do zeljenih rezultata…

Iskreno me Dorin stav iznenadio i fraza “ resursi”. Ja prvi put cujem da zena koristi taj izraz.
Da li priroda i prirodne lepote mogu biti resurs bez pristanka coveka? Ne!

Pojam "resurs" ima svoje sire znacenje. "Ljudski resursi" je akademska formulacija najcesce iz pera sociologa. Sram ih bilo. :0o

Ako nam je cilj da svi isto zakljucimo u bilo kakvoj polemici onda rasprava gubi smisao i jedino logicno ostane Logout. :D

Dmr
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Dmr »

A kako ce Pis iznenadit Dorin stav kada je tek upoznala? :D

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Fri Jan 23, 2026 6:01 pm
Bella wrote:
Fri Jan 23, 2026 3:44 pm
neka Zvaka objasni.. .
Sta da objasnim ?
koji resurs, tebe obara. na ledja kao . 'kukarachu' :DD
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Meni se najvise dopada tip zena kao sto je Peace. Ja nju zamisljam kao realnu,iskrenu,postenu i vrednu zenu.

Da ima lakih zena, ima i da su spremne radi novca i para da budu sa nekim ili da spavaju radi koristi tipa polozen ispit, napredak na poslu i to jesu ali ne bih rekao da su u vecini. Mada mi za neku sto mozda mislimnd da je laka ispostavi se da nije a ona sto se pravi mirna bude najgora.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

. e h sad.. 'zamishljatt' , ne vezano za osobu. generalno mislim.. je zbilja put u propast.. :hahah
nedavno je bio sluchaj , djevojke,. koja je 'zamishlala'(vjerujem) da je nashla pravog dechka na DM . pobjegla iz kuca ...pishu .polugola.. :-?

..neshto je chudno, ali sam stekla dojam u Bosni. nakon rata.. da je malte ne pravilo.. da svaki muskarac ima "shvalerku" .pogotovo onaj koji vozi Jeep :hahah . u to vrijeme je to bilo in.

sad su vech . znachajnije marke
. no.. da li zene treba osudjivati. shto koriste svoje 'chari', i zaliti mushkarce. shto padaju na iste.. skoro pa svaki put , iznova :hahah

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ja o svakome stvaram neku sliku, ko je kakav covek. Desi se i da pogresim nekada ali se uvek ispravim. Za Peace sam ubedjen da ne gresim. Devojka je skroz na mestu. Ne uvlacim se nikome vec volim da sam direktan.

Sto se tih dzipova i kola tice, poznajem ljude koji nemaju para, nece hranu ili odecu kupiti ali ce rentirati dobar auto da bi bio glavni baja u selu :hahah

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Fri Jan 23, 2026 7:35 pm
Ja o svakome stvaram neku sliku, ko je kakav covek. Desi se i da pogresim nekada ali se uvek ispravim. Za Peace sam ubedjen da ne gresim. Devojka je skroz na mestu. Ne uvlacim se nikome vec volim da sam direktan.

Sto se tih dzipova i kola tice, poznajem ljude koji nemaju para, nece hranu ili odecu kupiti ali ce rentirati dobar auto da bi bio glavni baja u selu :hahah
:_) dobro brt, shta si se uhvatio Peace. nije za udaju.. nije tema .. mozda je i mushko ,, :jbg koja ti je garancija da nije .. :DD itd ... imamo i mi ochi :hahah

... naravno, da svi imamo profile. kako ga ko oblikuje u glavi. sa informacijama koje se slijevaju...

. ne znam.. ako je bash tako da nemaju za hranu. ne vjerujem da che i aute rentati.... ali ima sluchajeva, shto se tiche te situacije.... jer i narod/ okolina to prihvata.. ima dobar auto , mora da ima i dobre prihode/ kuchu itd. tako to izgleda na mrezama. ali uzivo.. :killm :fpalm

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

deksametazon wrote:
Fri Jan 23, 2026 5:40 pm
Peace wrote:

I ja sam malo u tebe i Vjetra ovdje razocarana.
Ako nisam puno, nisam trebao ni malo. :DE Ne mogu ja Peace protiv svog iskustva šta god da mi pričaš jer ja sam kao dijete otišao od kuće bez roditelja i vratio se sa 37 i sve vrijeme od grada do grada, od države do države, od sela do sela. Ne mogu ja pobrisati filmove u glavi, a nemam namjeru nastaviti ih prepričavati da vidiš da to baš i nije malo, a ne vodim se 'halo efektom'. Jel' ti stvarno od ljudi očekuješ da pred tobom vade svoj prljav veš?

Pa bi sad trebalo evo da ja, ili Biljka, pobrisemo svoja vidjenja pa da prihvatimo tvoja, ili Vjetrova :jbg

Ipadose sad fakulteti prave javne kuce :jbg

Diljem svijeta vise je djevojaka nego muskaraca na colegima Sto se tako muciti, kad je jednostavnije i jeftinije
ponuditi “resurse”.

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Peqace wrote:
Fri Jan 23, 2026 7:52 pm

Nisam to rekao, ali da se dešava, dešava se. Znaju oni koji su posjećivali hotel Božur u Prištini gdje je profesor u sobi upisivao ocjene. Red pred sobom bio. Dođe na ispit i pošalje studenta da mu rezerviše sobu, a student mu donese ključ i stavi na sto, a broj na onom privjesku se vidi iz zadnjeg reda. Ako u jednoj tako patrijahalnoj sredini je bilo dostupno svakom oku, kako u drugim sredinama.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Dora wrote:
Fri Jan 23, 2026 6:25 pm
Peace wrote:

Da li priroda i prirodne lepote mogu biti resurs bez pristanka coveka? Ne!

Pojam "resurs" ima svoje sire znacenje. "Ljudski resursi" je akademska formulacija najcesce iz pera sociologa. Sram ih bilo. :0o

Ako nam je cilj da svi isto zakljucimo u bilo kakvoj polemici onda rasprava gubi smisao i jedino logicno ostane Logout. :D
Nije samo stvar o ovom ovdje zakljucivanju, od pocetka imam osjecaj da je Dorian umjesto Dora.
Objesnicu zasto.
Kao zena, znam kako mi funkcionisemo.
Ukoliko imamo mozga, mi se, bez izuzetka, volimo oslanjati na njega. Prije iceg drugog.
Mi, s obzirom da se nama osoba mora dopasti intelektualno, mislimo da sav svijet tako misli, i mi cemo se uvijek i prvo prezentirati intelektualno. Mi dajemo predsnot intelektu.
Kad zena ponudi prvo tijelo, ovdje iskljucivo mislim na slike koje su dosle od tebe na temi “zena u crvenom”, mi zene tada prvo pomislimo - zena naivna, zena bez mozga….Ili, u ovom slucaju komunikacije, muskarac koji MISLI da zna kako zena funkcionise.
Medjutim na ovoj temi sada pada u vodu teza da se radi o zeni naivnoj ili zeni bez mozga.
Znaci ostaje ona druga opcija.
Inteligencija koju pokazujes ovdje, i one slike - bilo kad, bilo gdje, brzo i odmah…Ne idu zajedno. To je nacin kako nas muskarci vide.
Do daljnjeg cu vjerovati da se ovdje radi o Dorianu, ostavit cu 1% sanse da je stvarno Dora.

Drugi ne trebaju da slijede moje vidike.
Svako je slobodan da te dozivi kako hoce.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

deksametazon wrote:
Fri Jan 23, 2026 8:10 pm
Peqace wrote:

Nisam to rekao, ali da se dešava, dešava se. Znaju oni koji su posjećivali hotel Božur u Prištini gdje je profesor u sobi upisivao ocjene. Red pred sobom bio. Dođe na ispit i pošalje studenta da mu rezerviše sobu, a student mu donese ključ i stavi na sto, a broj na onom privjesku se vidi iz zadnjeg reda. Ako u jednoj tako patrijahalnoj sredini je bilo dostupno svakom oku, kako u drugim sredinama.

Ne znam kakvo uopce onda misljenje moras imati o zenskom spolu ukoliko si uvjeren da im je krajnji vilj novac i da im je nacin da do njega dodju tijelo..
Mora je teska odvratnost i prezir :jbg

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Na sto se punio taj profesor kad je pred vratima bio red… :jbg

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Malo mi je i dosadan nastup - ja ništa ne vidim ništa ne čujem ništa ne govorim.
Nekad je samo stvar ženske solidarnosti i branjenja žene kao kolektiva. I hajde to i razumijem.

Ali nekad graniči sa usiljenom naivnošću. Koja je svjesna ili podsvješću potaknuta. Problem je što "usiljena" znači da tu nema zapravo naivnosti :hm

Uzmimo samo očigledne primjere, tipa pjevačica, glumica, pa do onih koje nisu toliko očigledne. Ne govorim o tome da se seksom nešto stiče, već seksipilom. Mada ima dosta i seksom stečenog, ako ćemo biti otvoreni. Žao mi je što ljudi trebaju biti prisutni fizički činu, očima svjedočiti da bi ih se uvjerilo da se to zaista dešava.
Ali evo zaboravimo seks na trenutak, kao sredstvo, pričajmo samo o seksipilu kao sredstvu. Šta mislite zašto je to u prvom planu, ispred i očiglednih vokalnih kvaliteta kod pjevačica konkretno? Uvijek su bile polugole ili skoro gole kao danas. Ako je "normalno obučena", karijera nula bodova. Da, da, ima Amira Medunjanin :starrr :fpalm
I doslovno je bezobrazno sporiti da to nije tako, jer se onda neko pravi budala tu, ili se sve druge pravi budalama.

I onda se osvrnite malo oko sebe, od svojih najbližih i na poslu i u društvu i generalno svojoj sredini. Niko ne pokušava reći da sve ili većina žena to radi, ali sporiti da jako puno njih da, meni je skoro pa zanimljivo kao indikacija za osobu koja je ne neki pustinjak već aktivno društvena i ima tako oblivious doživljaj svog okruženja :-?

Žene su svjesne uticaja na muškarce, muške psetosti, sirovosti, mozga u gaćama i oduvijek su to bile. To da će mnoge, ali fkt veliki broj žena, djevojaka, ne većina i ne sve, ali dosta njih, vrlo rado iskoristiti svoj potencijal, istaknuti ga u prvi plan i time, uticati na svijest muškaraca oko sebe, sklonih da životinjski rezonuju i taj potencijal vide kao veći nego kod one koja ga ne ističe jer ga time čini ni u najjadnijim nadanjima dostupnim, pa daju prednost ovoj prvoj i u poslu i u društvenim relacijama, to je oduvijek bilo u paksi. Puno njih ne preza da svoj napredak, ili inicjalni prodor u oblast gdje žele da se pozicioniraju, zasluži ili samo pogura seksom. Uvijek bilo i uvijek će biti.

To što niste sjedili pored kad se to dešavalo, ne znači da se nije dešavalo. Ali otvorite malo oči i puno toga se može vidjeti jednostavno promatranjem i razumijevanjem onoga što vidiš.

Nije do mene ako ne možete :D/

Dmr
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Dmr »

Peace wrote:
Fri Jan 23, 2026 8:14 pm
Nije samo stvar o ovom ovdje zakljucivanju, od pocetka imam osjecaj da je Dorian umjesto Dora.
Whaaaaaaat? A taman mi se pocela svidjati :D

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Fri Jan 23, 2026 7:43 pm
Coolio wrote:
Fri Jan 23, 2026 7:35 pm

:_) dobro brt, shta si se uhvatio Peace. nije za udaju.. nije tema .. mozda je i mushko ,, :jbg koja ti je garancija da nije .. :DD itd ... imamo i mi ochi :hahah

... naravno, da svi imamo profile. kako ga ko oblikuje u glavi. sa informacijama koje se slijevaju...

. ne znam.. ako je bash tako da nemaju za hranu. ne vjerujem da che i aute rentati.... ali ima sluchajeva, shto se tiche te situacije.... jer i narod/ okolina to prihvata.. ima dobar auto , mora da ima i dobre prihode/ kuchu itd. tako to izgleda na mrezama. ali uzivo.. :killm :fpalm
Govorim na osnovu onoga sto vidim ovde...I ja verujem da je to tako...Bas mi osecaj govori to. I nisam se uhvatio za nju nego ako mi je potreban primer dobre osobe, ja spomenem Peace.

Inace svestan sam da ima nekih koji ili stavljaju tudju sliku ili lazu sve o sebi, tu su da ubiju dosadu i ponekog zajebavaju...Ali to je vec njihov problem,ako neko laze,laze sam sebe mene sigurno ne.

A sto se mreza tice, svi su bitne, sve same ribe i frajeri :hahah

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Peace wrote:
Fri Jan 23, 2026 8:18 pm
deksametazon wrote:
Fri Jan 23, 2026 8:10 pm
Peqace wrote:

Ne znam kakvo uopce onda misljenje moras imati o zenskom spolu ukoliko si uvjeren da im je krajnji vilj novac i da im je nacin da do njega dodju tijelo..
Mora je teska odvratnost i prezir :jbg
Zanimljivo je kako se svaka kritika konkretnih postupaka odmah tumači kao mržnja prema cijelom spolu. To više govori o nesigurnosti u vlastiti stav nego o mom odnosu prema ženama.

Razlika između kritike i prezira je jasna, prezir poništava čovjeka, kritika problematizira ponašanje. Miješati to dvoje znači braniti identitet umjesto argumenata.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Vjetar wrote:
Fri Jan 23, 2026 8:39 pm
Malo mi je i dosadan nastup - ja ništa ne vidim ništa ne čujem ništa ne govorim.
Nekad je samo stvar ženske solidarnosti i branjenja žene kao kolektiva. I hajde to i razumijem.

Ali nekad graniči sa usiljenom naivnošću. Koja je svjesna ili podsvješću potaknuta. Problem je što "usiljena" znači da tu nema zapravo naivnosti :hm

Uzmimo samo očigledne primjere, tipa pjevačica, glumica, pa do onih koje nisu toliko očigledne. Ne govorim o tome da se seksom nešto stiče, već seksipilom. Mada ima dosta i seksom stečenog, ako ćemo biti otvoreni. Žao mi je što ljudi trebaju biti prisutni fizički činu, očima svjedočiti da bi ih se uvjerilo da se to zaista dešava.
Ali evo zaboravimo seks na trenutak, kao sredstvo, pričajmo samo o seksipilu kao sredstvu. Šta mislite zašto je to u prvom planu, ispred i očiglednih vokalnih kvaliteta kod pjevačica konkretno? Uvijek su bile polugole ili skoro gole kao danas. Ako je "normalno obučena", karijera nula bodova. Da, da, ima Amira Medunjanin :starrr :fpalm
I doslovno je bezobrazno sporiti da to nije tako, jer se onda neko pravi budala tu, ili se sve druge pravi budalama.

I onda se osvrnite malo oko sebe, od svojih najbližih i na poslu i u društvu i generalno svojoj sredini. Niko ne pokušava reći da sve ili većina žena to radi, ali sporiti da jako puno njih da, meni je skoro pa zanimljivo kao indikacija za osobu koja je ne neki pustinjak već aktivno društvena i ima tako oblivious doživljaj svog okruženja :-?

Žene su svjesne uticaja na muškarce, muške psetosti, sirovosti, mozga u gaćama i oduvijek su to bile. To da će mnoge, ali fkt veliki broj žena, djevojaka, ne većina i ne sve, ali dosta njih, vrlo rado iskoristiti svoj potencijal, istaknuti ga u prvi plan i time, uticati na svijest muškaraca oko sebe, sklonih da životinjski rezonuju i taj potencijal vide kao veći nego kod one koja ga ne ističe jer ga time čini ni u najjadnijim nadanjima dostupnim, pa daju prednost ovoj prvoj i u poslu i u društvenim relacijama, to je oduvijek bilo u paksi. Puno njih ne preza da svoj napredak, ili inicjalni prodor u oblast gdje žele da se pozicioniraju, zasluži ili samo pogura seksom. Uvijek bilo i uvijek će biti.

To što niste sjedili pored kad se to dešavalo, ne znači da se nije dešavalo. Ali otvorite malo oči i puno toga se može vidjeti jednostavno promatranjem i razumijevanjem onoga što vidiš.

Nije do mene ako ne možete :D/

Upravo si se ti izjasnio u jednom od predhodnih postova da je vecina ili da ce vecina…
Nemam taj poriv da kolektivno branim zene jer pripadam tom spolu, naprotiv, bicu prva da ukazem zeni ako grijesi…
Ali je fkt cinjenica da vecina zena ne zna ni jednu takvu, dok vecina muskaraca misli da je vecina zena takva.
Koji paradoks.

Te ocigledne primjere koje navodis…pa ne znam stvarno, zar su ti one orijentir?

Dvije zadnje recenice mozes primijeniti na sebi.

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Ostalo je mjesec dana do početka III Međunarodnog Festivala savremene žene u Tuzli
    by Skitnica » » in Vijesti
    10 Replies
    1831 Views
    Last post by Bella
  • U Škotskoj besplatni ulošci i tamponi za sve žene
    by Skitnica » » in Vijesti
    4 Replies
    620 Views
    Last post by Skitnica
  • Istaknute žene
    by Mina » » in Svijet
    10 Replies