Slušam trenutno
Re: Slušam trenutno
Skoro je napamet znam..
.............................................................................................
Prelijepo
Ako moramo da biramo između smrti od gladi i metka, Gejl i ja smo se složili da je metak mnogo brži.
Bolja je kad vjetar udara.
Nesto me uhvatio orijent od jucer
Nema jace od arapske muzike, veruj mi 
Sanjala sam ovu... u snu gdje mi je tijelo bilo musko..
Definitivno, ko je uspije otkriti. Samo ne treba pretjerati jer slična je baklavi. Najbolje je uzimati povremeno.
Ma to vi nesto radi trbusnih plesacica

Nema na YT kvalietnog zvuka od Ummu Kulsum. Egipatska arapska je uvijek bila najpopularnija. Valjda što tamo baš ima najviše trbušnih plesačica i škola za trbušni ples.
Već je sve teže naći dobru pjesmu poslije ubacivanja elektronskog zvuka. Enne behibbek ya Mustafa...početak je na francuskom.
E sad ću to pustiti radi francuskog.. 
Pa najmanje je 20-30 zemalja ovu pjesmu prilagodilo svom jeziku. Znam da ima i srbijanska verzija, pjevala se na žurkama i plesalo se uz nju u Beogradu. I meni je ova francuska verzija nekako među najljepšim jer i francuski jezik slično turskom ima vokalnu harmoniju u jeziku pa je ugodan u pjesmi.
Našao sam tri verzije na srpskom i bosanskom Ya mustafa, Đorđe Marjanović, Lola Novaković, Azra Hasanović. Sigurno ima još.
Da bi se osjetilo čemu se oni dive treba prvo odslušati Abdu Sameda (sura Šems) i ne osjeti da jaše kamilu koja se ljulja u jednakim intervalima i ne čuje pustinjski vjetar samum u ovim notama, neće mu se dopasti.
Da bi se osjetilo čemu se oni dive treba prvo odslušati Abdu Sameda (sura Šems) i ne osjeti da jaše kamilu koja se ljulja u jednakim intervalima i ne čuje pustinjski vjetar samum u ovim notama, neće mu se dopasti.
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 84 Replies
- 8840 Views
-
Last post by Capri
-
- 1357 Replies