Milorad Dodik
Re: Milorad Dodik
Vodice se neki drugi kao predsednik a on ce zapravo biti taj koji ce raditi kako mu stranci kazu
To je tako. I Njemačka ne može da ne pita Ameriku, ni Francuska, ni Britanija. Schmidt će otići, ali oni iz EU i Amerike tek počeli sa južnom interkonekcijom. Moramo sa Krka kupovati američki ukapljeni plin pored jeftinijeg ruskog i iranskog iz cijevi. Mi se moramo stalno prilagođavati EU ako hoćemo sa njima. Hrvatska je prenijela dio suvereniteta na Uniju. Takva su pravila.
. tj odraditi bez .ikakavih potpitanja..
.............................................................................................
A Amerika ne moze dok ne pita Izrael
. najbolji advokati. dr, sudije, savjetnici..
.............................................................................................
Amerika ne sme da pisne bez Izraela...Izrael je voda kao mecku...A Amerika tako voda zapad...a zapad tako voda balkan i u krug.
.. e moj bato..
U Srbiju dodje neki levi ambasador Amerike, nekakav zamenik zamenika pa brise patos sa nasim predsednikom. I kakva je to drzava? Nikakva...Obicna kolonija...Ova vlast je urnisala sve sto nije bilo urnisano prethodnom vlascu.
Pa nije samo Balkan nažalost u tom glibu, ti živiš Coolio u Iraku koji duguje Iranu 2 milijrde dolara za plin, a Irak leži na plinu i nafti i prije uklanjanja Sadama je sve to izvozio. Što porazbijaše?
Ono što može biti goti scenario je ovo što planiraju napasti Iran. Zemlje koje koriste iranski Hormuz za izvoz i uvoz svojih energenata, velike količine sirove nafte i LNG-a prolaze ovim prolazom svaki dan: Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Katar, Kuvajt, Irak, Tajland, Filipini, Japan, Južna Koreja, Kina, Indija.... Zatvaranje bi moglo potaknuti skok cijena nafte na preko 100 do 130 dolara po barelu. Povećani troškovi goriva i prijevoza prenijeli bi se na cijene robe širom svijeta, što bi uzrokovalo inflaciju i potencialno usporavanje rasta.
Dodik je tu sitni igrač kakva se globalna kretanja dešavaju što on i spominje u gornjem vide u pokušava time kao nekog nešto da uplaši. Pa on je mora povući sve zakone koje je, svi smo vidjeli, natjerao u NSRS da se donesu da bi ugodio Amerikancima i da bi mu oni djeci skinuli sankcije i da bi mu Igor i Gorica mogli nastaviti raditi. Njegovo je prošlo. Njegovo je da voda unuka Novaka na sankanje. Vidio je da nema ništa od ganjanja Putina i Orbana.
Ono što može biti goti scenario je ovo što planiraju napasti Iran. Zemlje koje koriste iranski Hormuz za izvoz i uvoz svojih energenata, velike količine sirove nafte i LNG-a prolaze ovim prolazom svaki dan: Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Katar, Kuvajt, Irak, Tajland, Filipini, Japan, Južna Koreja, Kina, Indija.... Zatvaranje bi moglo potaknuti skok cijena nafte na preko 100 do 130 dolara po barelu. Povećani troškovi goriva i prijevoza prenijeli bi se na cijene robe širom svijeta, što bi uzrokovalo inflaciju i potencialno usporavanje rasta.
Dodik je tu sitni igrač kakva se globalna kretanja dešavaju što on i spominje u gornjem vide u pokušava time kao nekog nešto da uplaši. Pa on je mora povući sve zakone koje je, svi smo vidjeli, natjerao u NSRS da se donesu da bi ugodio Amerikancima i da bi mu oni djeci skinuli sankcije i da bi mu Igor i Gorica mogli nastaviti raditi. Njegovo je prošlo. Njegovo je da voda unuka Novaka na sankanje. Vidio je da nema ništa od ganjanja Putina i Orbana.
Ja ti druze zivim u Nemackoj, moj otac je iracanin pa sam samim tim i ja...U svetu se nista ne desava slucajno,ja to govorim odavno ali ljudi misle da se ja sprdam. Uz obavezan odgovor da mnogo gledam facebook,youtube i ostale gluposti. Tacno je da gledam ali na kraju sam donosim zakljucak. I realnije mi deluje to sto ljudi govore a da toga nema na tv-u jer su se mnoge stvari obistinile. Cak i za taj Hormuz je bilo price da namerno zele da ga zatvore jer namerno i izazivaju krizu,poskupljenja. Dok se narod bude budio vec ce biti kasno, probudice se u digitalnom zatvoru bez igde icega. Do tada neka se smeju, citacemo ove reci Boze zdravlja pa cemo videti. Daj Boze da ja ispadnem smesan i da se ne desi to o cemu govorim ali ljudi olako shvataju sve. Cilj i jeste stvaranje krize,zastrasivanje naroda, naprave problem pa ponude resenje a sve preko grbace naroda koji sve vise nabijaju u cosak iliti tor. Svet je jedna pozornica, obican holivud i nista drugo. Oni samo odradjuju svoje uloge koje im je zadao neko iznad. Nista drugo.
Isti princip i tamo. Merkel se pragmatično približavala Rusiji prvenstveno zbog energije (jeftiniji i stabilniji plin), i to je dovodilo do trajnih napetosti s Amerikancima. Njemačka industrija je ogromna i energetski gladna. Ruski plin je bio jeftin, pouzdan i dugoročno dostupan. SAD je gurao američki LNG kao alternativu. Procjene govore da je niža cijena ruskog plina uštedjela desetine milijardi € godišnje u odnosu na scenarij LNG-a ili skupljih dobavljača. Hemijska industrija BASF i metalurgija su bile direktni dobitnici. Bile su niže cijene grijanja i struje. Živio sam u Mannheimu i znam o kakvim hemijskim kompleksima se radi.
Ne sumnjam ja da se ti razumes u sve to. Da se primetiti iz prilozenog. Ja da budem iskren nemam pojma ko, sta i kako radi sa tim gasom. Jedino u sta sam ja ubedjen je da politicari namerno stvaraju krize. Ja ne znam da li je neko procitao AGENDA 2030. Dakle oni javno govore sta ce i kako. To nisam ja izmislio, to nije naucna fantastika nego nesto sto stoji na sajtu svetskog ekonomskog foruma. I sva ta smaranja zelene energije,smart gradovi itd.jako lepo upakovano. Smartn Tako auta zele samo na struju i ostale budalastine.deksametazon wrote: ↑Wed Jan 14, 2026 1:08 pmIsti princip i tamo. Merkel se pragmatično približavala Rusiji prvenstveno zbog energije (jeftiniji i stabilniji plin), i to je dovodilo do trajnih napetosti s Amerikancima. Njemačka industrija je ogromna i energetski gladna. Ruski plin je bio jeftin, pouzdan i dugoročno dostupan. SAD je gurao američki LNG kao alternativu. Procjene govore da je niža cijena ruskog plina uštedjela desetine milijardi € godišnje u odnosu na scenarij LNG-a ili skupljih dobavljača. Hemijska industrija BASF i metalurgija su bile direktni dobitnici. Bile su niže cijene grijanja i struje. Živio sam u Mannheimu i znam o kakvim hemijskim kompleksima se radi.
Dodik se u Vašingtonu susreo

Puljić to tamo prati pažljivo pa kaže: Delegacija iz RS-a je ministra Hegsetha zaskočila na hodniku dok je ispijao kavu.
Znam da su cirkuzanti nego ipak nema zabrane ulaska u Ameriku itd. Ceo svet je cirkus. I ovo sa Epstajnom, svi odavno znamo da su bolesnici ali je sada namerno pusteno i ko zna sta rade dok svi mediji bruje o tome i satro su zabrinuti. DNOvinari
Zaboravljaš da je, kako kažeš, dnovinarka zaslužna što je uopšte Epstein pao, a i ona Ghislaine. Stvarno nevjerovatno koliko blatiš profesiju
Per aspera ad astra 
Ja blatim sadasnju profesiju. Oni su o ovome mogli davno da pisu a ne sada. Ali su sada dobili dozvolu da zamajavaju narod dok ko zna sta rade iza. Novinari su obicne sluge i nista vise. Cast izuzecima ako ih uopste ima
Pa to je bio dogovor sa Amerikancima da povuče neustavne entitetske zakone i da prizna presudu suda u Sarajevu da bi mu se skinule sankcije. Isplatio je zatvor sa 35.000 KM, a prihvatio je zabranu političkog djelovanja zbog čega su samo na njegovo mjesto raspisani izbori da bi se realizovala presuda pa je isturio Karana umjesto sebe što se dovršava prekosutra na ponovljenim izborima na 136 biračkih mjesta gdje je dokazano da je Dodikov SNSD krao. Ne može se kanditovati ni na jednu funkciju u oktobru, a sud je donio presudu da može ostati predjednik stranke i jedino je još taj faktor u državi.
Pisalo se i davno. Pročitaj ko je Julie K. BrownCoolio wrote: ↑Fri Feb 06, 2026 12:32 pmJa blatim sadasnju profesiju. Oni su o ovome mogli davno da pisu a ne sada. Ali su sada dobili dozvolu da zamajavaju narod dok ko zna sta rade iza. Novinari su obicne sluge i nista vise. Cast izuzecima ako ih uopste ima
Per aspera ad astra 
Jel ti stvarno verujes u danasnje novinarstvo?biljka wrote: ↑Fri Feb 06, 2026 1:12 pmPisalo se i davno. Pročitaj ko je Julie K. Brown
Evo ti primer novinarstva a ima ih milion
Naravno da vjerujem. Postoji jako puno ljudi koji odlično rade taj posao, a onih loših ima u svakom poslu, pa tako i u novinarstvu
Per aspera ad astra 
deksametazon wrote: ↑Fri Feb 06, 2026 8:30 amPuljić to tamo prati pažljivo pa kaže: Delegacija iz RS-a je ministra Hegsetha zaskočila na hodniku dok je ispijao kavu.
chuj zaskochila
i taj puljich. je validan svjedok... jel i on bio na 'molitvi'