Zene, zene...

Virtuelni kafić.
Sve dok ozbiljno ne pripada ni jednoj drugoj kategoriji i podforumu - znači da pripada ovdje.
deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Re: Zene, zene...

Post by deksametazon »

Peace wrote:
Fri Jan 09, 2026 7:36 pm
Htjedoh upitati ovo

Kada u svijetu zakonom ne bi bili regulisano s kojom starosnom dobi djevojka moze stupati u sexualni odnos, koliko bi muskaraca, ili koliko bi bio procenat muskaraca koji bi bili spremni uraditi to s curicama od 14, 15, 16 godina?

Sta kao zena mislite? I sta kao muskarac mislite?
Ne sada da bih rekao da sam protiv pedofilije nego....... i žena kao i voće treba zrijenje. Čak i u prvoj polovini dvadesetih dosta djevojaka je još oporo koje se oslanjaju na svoju svježinu i misle da je samo to dostatno muškarcu. Nekima je manje iskusnim samo to bitno. Zašto je Kleopatra vrtila dva rimska imperatora, a mogla je ostati bez glave kao kraljica Egipta? Hollywood je nju opisao kao prelijepu fatalnu ženu, a historičari kažu da se nije nešto isticala u odnosu na druge žene nego je čitala mnogo i mnogo knjige iz Aleksandrijske biblioteke. Poslije maštovitog valjanja nastavilo se mudrovanje koje je ona stekla čitanjem. Šeherzada slično svojim pričama i bujnom maštom.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Post by Bella »

Coolio wrote:
Fri Jan 09, 2026 6:01 pm
Ja time ne zamazujem nicije oci, dajem od srca pa cak i ovako virtuelno. Uzivam izazvati osmeh na licu neke zene...
. s obzirom na dostupnost informacija... dosta sluchajeva ima, gdje sve izgleda bajno. svijeche vechere, paznja.. no. odjednom vijest 'bacio je s prozora'

..nedavno sluchaj na Arubi, par(On sa balkana)... imali teretanu. sve naj.. on je ubio i nakon, skochio sa balkona.. tako je za sada info ..
. a druge strane. ti zbilja volish cvijeche /zene iznad svega.(one po tvom kriteriju). . ali. i kontrolu svega ..... nema druzenja sa 'drugachijim/ nema tolerancije niti pokushaja u tom smjeru.... chitajuchi te... ne bih volila imati takvog komshiju.. :jbg moje mishljenje

:DE
.............................................................................................Image

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Post by Peace »

deksametazon wrote:
Fri Jan 09, 2026 7:49 pm
Peace wrote:
Fri Jan 09, 2026 7:36 pm
Htjedoh upitati ovo

Kada u svijetu zakonom ne bi bili regulisano s kojom starosnom dobi djevojka moze stupati u sexualni odnos, koliko bi muskaraca, ili koliko bi bio procenat muskaraca koji bi bili spremni uraditi to s curicama od 14, 15, 16 godina?

Sta kao zena mislite? I sta kao muskarac mislite?
Ne sada da bih rekao da sam protiv pedofilije nego....... i žena kao i voće treba zrijenje. Čak i u prvoj polovini dvadesetih dosta djevojaka je još oporo koje se oslanjaju na svoju svježinu i misle da je samo to dostatno muškarcu. Nekima je manje iskusnim samo to bitno. Zašto je Kleopatra vrtila dva rimska imperatora, a mogla je ostati bez glave kao kraljica Egipta? Hollywood je nju opisao kao prelijepu fatalnu ženu, a historičari kažu da se nije nešto isticala u odnosu na druge žene nego je čitala mnogo i mnogo knjige iz Aleksandrijske biblioteke. Poslije maštovitog valjanja nastavilo se mudrovanje koje je ona stekla čitanjem. Šeherzada slično svojim pričama i bujnom maštom.
Daj precizniji odgovor. Recimo da ti mozda ne bio od njih…
Da je dopusteno, gledajuci iz muskog ugla, sigurno bolje i razumijes kako muski mozak funkcionise…
Sta mislis da bi se desilo u periodu od godinu dana? Koliko bi procenat muskaraca imali koji bi bili spremni uci u sexualni odnos s djevojkom navedenih god?

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Post by Coolio »

Bella wrote:
Fri Jan 09, 2026 8:01 pm
Coolio wrote:
Ja time ne zamazujem nicije oci, dajem od srca pa cak i ovako virtuelno. Uzivam izazvati osmeh na licu neke zene...
. s obzirom na dostupnost informacija... dosta sluchajeva ima, gdje sve izgleda bajno. svijeche vechere, paznja.. no. odjednom vijest 'bacio je s prozora'

..nedavno sluchaj na Arubi, par(On sa balkana)... imali teretanu. sve naj.. on je ubio i nakon, skochio sa balkona.. tako je za sada info ..
. a druge strane. ti zbilja volish cvijeche /zene iznad svega.(one po tvom kriteriju). . ali. i kontrolu svega ..... nema druzenja sa 'drugachijim/ nema tolerancije niti pokushaja u tom smjeru.... chitajuchi te... ne bih volila imati takvog komshiju.. :jbg moje mishljenje

Au gde si ti otisla slatka sestro...Ti ides iz krajnosti u krajnost i donosis nekakve negativne zakljucke. U svemu vidis neku negativnost...

Cuj to, ja ne bih voleo da se zena druzi sa ljudima koji drugacije razmisljaju od mene xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

Veci a ujedno i gluplji vic nisam cuo...

Bas naprotiv, ja volim da moja zena ima svu slobodu ovoga sveta, da se druzi sa kim hoce, da radi sta hoce, da ide gde hoce... a meni ako se nesto ne svidi, ako pocnem da smatram da nije za mene ja na lep nacin kazem da nismo jedno za drugo i prekinem. Ali to ne znaci da mora da radi isto sto i ja, da razmislja isto kao i ja nego u slucaju da pretera, da pocne da flertuje, vara, da ne zna kulturno da se ponasa itd.

E jesi me nasmejala sa ovim ...

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Post by deksametazon »

Peace wrote:
Fri Jan 09, 2026 8:16 pm

Daj precizniji odgovor. Recimo da ti mozda ne bio od njih…
Da, ne bih bio od njih nikada. Zato sam i rekao....ne sada da bih rekao da sam protiv pedofilije nego...pa objasnio zašto bih sebi podigao prag preko 25 kada je većina već u braku. Iako znam da danas djevojke u tim godinama su vrlo aktivne i da više preferiraju starije od sebe nego vršnjake. Kada sam bio u tim godinama pa imao djevojku imale su zreliji i iskusniji pristup. Nekima je bilo sve na bujrum osim onoga što su smatrale da trebaju čuvati za muža. Sve je opet zavisilo od sredine do sredine. Neke su željele da se udaju sa 16, a nekima je bilo rano i sa 25. Đavo je u detaljima, ali previše je tih detalja za tipkati i neki smatraju da nije vrijeme i ovo mjesto. :DE

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Post by Bella »

Coolio wrote:
Fri Jan 09, 2026 9:01 pm
Bella wrote:
Coolio wrote:

Au gde si ti otisla slatka sestro...Ti ides iz krajnosti u krajnost i donosis nekakve negativne zakljucke. U svemu vidis neku negativnost...

Cuj to, ja ne bih voleo da se zena druzi sa ljudima koji drugacije razmisljaju od mene xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

Bas naprotiv, ja volim da moja zena ima svu slobodu ovoga sveta, da se druzi sa kim hoce, da radi sta hoce, da ide gde hoce... a meni ako se nesto ne svidi, ako pocnem da smatram da nije za mene ja na lep nacin kazem da nismo jedno za drugo i prekinem. Ali to ne znaci da mora da radi isto sto i ja, da razmislja isto kao i ja nego u slucaju da pretera, da pocne da flertuje, vara, da ne zna kulturno da se ponasa itd.

:hahah
nije vic uopshte. moj zakljuchak.. tvojih izjava i stavova, kroz razne topike. da ne nabrajam koje

.... i napisano je upucheno tebi. ne zenskoj osobi. koja je s tobom u nekoj vezi ..
. shta ti volish i shta ona voli. to nije tema..... uvijek pishesh u jednini...niko te ne pita,da iznosish svoj sluchaj i osjechaje. :jbg :DE
.............................................................................................Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Post by Bella »

_id=102033 wrote:
Fri Jan 09, 2026 10:02 pm
osim onoga što su smatrale da trebaju čuvati za muža.
o oooo ochekuje se da se neshto treba chuvati za 'muza' :fpalm :hm a, shto uopshte nije smijeshno. ima takvih shvatanja. ochekivanja. od strane suprotnog pola....
. ne znam .kako su doshli do tok 'savrshenstva' :-?
..

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Post by Coolio »

Bella wrote:
Fri Jan 09, 2026 10:34 pm
Coolio wrote:
Fri Jan 09, 2026 9:01 pm
Bella wrote:

nije vic uopshte. moj zakljuchak.. tvojih izjava i stavova, kroz razne topike. da ne nabrajam koje

.... i napisano je upucheno tebi. ne zenskoj osobi. koja je s tobom u nekoj vezi ..
. shta ti volish i shta ona voli. to nije tema..... uvijek pishesh u jednini...niko te ne pita,da iznosish svoj sluchaj i osjechaje. :jbg :DE
Ti iznosis zakljucak da devojka sa kojom sam mora da radi ili druzi se sa ljudima koji isto razmisljaju kao ja xaxaxaxaxaxa

Kakav zakljucak mati draga...

Ja mislim da si ti neki pesimista po pitanju svega...i da ako imas decka/muza da samo posmatras ili imas strah da nece nesto da ti uradi, mnogo citas crnu hroniku i mislis da ce svaki muskarac biti takav, nekakav bolesnik ljubiomorni...

Ima li iko pozitivan na forumima po tebi ili su svi prekriveni ljubomorci :hahah :hahah :hahah

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Post by deksametazon »

Bella wrote:
Fri Jan 09, 2026 10:37 pm
_id=102033 wrote:
Fri Jan 09, 2026 10:02 pm
osim onoga što su smatrale da trebaju čuvati za muža.
o oooo ochekuje se da se neshto treba chuvati za 'muza' :fpalm :hm a, shto uopshte nije smijeshno. ima takvih shvatanja. ochekivanja. od strane suprotnog pola....
. ne znam .kako su doshli do tok 'savrshenstva' :-?
..
Nisam ja nikome postavljao ta pravila. Pitaj one koji jesu. Ima i ona verzija....kada naiđe pravi/a. Pa se najčešće ispostavljalo da nije.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Post by Bella »

deksametazon wrote:
Fri Jan 09, 2026 10:42 pm
Nisam ja nikome postavljao ta pravila. Pitaj one koji jesu. Ima i ona verzija....kada naiđe pravi/a. Pa se najčešće ispostavljalo da nije.
. naravno, nakon radjanja/odrastanja. shkolovanja. osoba se formira, kakva god
.. pod uticajem roditelja /okoline itd.. lichno mi je fascinantno, kad se nakon svih itih godina, nadju dvije ossbe .istog ili suprotnog pola.. da su u stanju i okolnostima zivjeti pod jednim krovom. skladno.

. bude 'trzavica' ali. sastave niz godina. i kako 'struchnjaci' :hahah kazu . nije mali % takvih..

bude situacija da nije 'pravi'

.. nije pravi za nju njega.za nekoga jeste... tako , nije tragichno zavrshiti tu situaciju.....ako je civilizovano.. bez nasilja i kleveta....

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Post by deksametazon »

Peace wrote:
Fri Jan 09, 2026 7:30 pm
Ljubav, paznja i postovanje i dalje su vodece stvari koje zenu zavode i DRZE kod nekoga.
Mislim da su mnogi muskarci nekako usput izgubili mogucnosti da ovo pruzaju, i sada za svoje neuspjehe krive zene i navodne njhihove velike materijalne prohtjeve koje eto ono nisu u stanju ispunjavati.
Ovo mi promaklo. Nisam naišao na konsenzus dvije osobe oko definicije tako krupne riječi kao što je LJUBAV. Ima li neko?

Eto izgleda da nadolazite na moje da se ljubav može pretvoriti u pregovarački prostor, a da to i dalje po inerciji zovemo ljubav jer on svoju ljubav dokazuje dijamantima i safirima. Kada više nije u mogućnosti ili kreditno sposoban, onda više ne voli jer je neuspješan.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Post by Peace »

Skoro da imamo 3 decenije braka. Posli smo zivjeti s nule, mozda bi bilo ispravije reci iz minusa.
Otac mog muza je umro kad je on imo 2 god, majka se preudala kad je imo 7 god. Ostalo je sestero djeco, stariji se brinuli o mladjim.
Sestra se brzo udala, stariji brat ozenio i otisao, najmladji otiso za majkom, troje djece izmedju borili se za golo prezivljavanje.
Stara porodicna kuca u vrijeme kad smo se uzeli bila je u stanju raspadanja. Nije se u njoj moglo zivjeti.
Moji digli bunu da me vrate, gdje cu se udati u takvo siromastvo. Nisam htjela.
I bilo je u zivotu svakvih drama, ko sto je valjda i normalno, ali uglavnom nikada nisu bile povezane za stanje u novcaniku.
Bile su uvijek vezane uz nas ego.

Razgovram i s mojom frendicama. Nikad problemi nisu vezani za ono sto (ne) mogu finansijski, vec su uvijek vezane uz personalnost, tj nerazumijevanje, nemanje zelje da se druga strana cuje, da se proba nacin onog drugog i sl.
Mogu naravno i biti vezane drame za novcanik, ako jedno npr ima adikcije na kocku, alkohol i sl.

Ako se stvarno za vas lijepe zene koje zele samo novac i stvari koje se kupuju, onda treba vidjeti zasto privlacim tu vrstu zena.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Post by Coolio »

Prvo bih rekao da mi je zao za to sto cujem u vezi oca tvog muza...Sigurno mu to nije bila nimalo laka situacija, narocito kroz njegovo odrastanje...Ali izrastao je u ozbiljnog coveka, dokaz je to sto ima tebe i savrsenu porodicu sa tobom sto mi je jako drago cuti...

Inace prava ljubav ne gleda na novcanik, stanje pokretne i nepokretne imovine vec istinska ljubav postaje ta koja pobedjuje sve prepreke ka ostvarenju normalnog zivota...Ljubav pobedjuje sve strahove i samim tim garantuje uspehe. Svakako da novcanik predstavlja problem ukoliko neko novac daje na kocku,drogu,alkoholizam itd.

Sto se mene tice, nisam imao kontakt samo sa takvim curama ali bilo ih je dosta,narocito dok sam se profesionalno bavio fudbalom po Srbiji. Meni i drugaru su prilazile neke cure letos u Sarajevu takodje. Cak i jedna udata zena je pozelela navodno da mi pokaze grad. E sada, ja ne mogu na prvi pogled proceniti da li je ona prisla meni zbog mene samog, da li zbog skupog auta, da li joj je bila potrebna promena u tom trenutku, pojma nemam.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Post by Peace »

Pomislih na trenutak da nisam zastarila, pa upitah kcerkicu ( jos je u 20im)
- Da li stvarno zene idu danas za bogatim tipovima i ako idu koliko je to rasireno?
Ne mama, ne, kaze mi. Velika vecina djevojaka sanja da nadje fino odgojenog muskarca.
Pogotovo ne u USA. Djevojke mogu same fino da zarade i priuste sebi mnogo, ne trebaju muskarca zato uopce.
Ni jedna moja frendica ne sanja bogatog tipa . Svaka se nada da ce upoznati osobu koja ima personalnst koja joj lezi.
Postoje i te sto jure muskarce s novcem, one su u malom broju. To ti je izbalansirano, postoji i bogati tipovi koji hoce lijepe i mlade djevojke. Uglavnom se radi o ljudima koji traze privremenu zabavu
Last edited by Peace on Sat Jan 10, 2026 1:07 am, edited 1 time in total.

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Post by deksametazon »

Peace wrote:
Fri Jan 09, 2026 11:31 pm

Stara porodicna kuca u vrijeme kad smo se uzeli bila je u stanju raspadanja. Nije se u njoj moglo zivjeti.
Respect.

Malo je njih koji su dobili sve na tanjiru, većina nas se borila dok nije postigla dobru nafaku. Svako ima svoju priču. Ali nas problemi intelektualno grade. Ako gledamo ljude juga dosta im palma sa datulama, šator, kamila i ovca i da živi kao nomad od paše do paše. Čovjek sjevera je imao probleme prvo je morao praviti čvrstu gradnju pa peći dok nije došao do radijatora. Praviti zimnice. Itd. Nevolja te natjera da si kreativniji, snalažljiviji, izdržljiviji...jer valja sve to prebroditi i opstati.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Post by Peace »

deksametazon wrote:
Sat Jan 10, 2026 1:07 am
Peace wrote:
Fri Jan 09, 2026 11:31 pm

Respect.

Malo je njih koji su dobili sve na tanjiru, većina nas se borila dok nije postigla dobru nafaku. Svako ima svoju priču. Ali nas problemi intelektualno grade. Ako gledamo ljude juga dosta im palma sa datulama, šator, kamila i ovca i da živi kao nomad od paše do paše. Čovjek sjevera je imao probleme prvo je morao praviti čvrstu gradnju pa peći dok nije došao do radijatora. Praviti zimnice. Itd. Nevolja te natjera da si kreativniji, snalažljiviji, izdržljiviji...jer valja sve to prebroditi i opstati.
Da. Ne poznajem sposobnijeg muskarca od mog muza. Predivna mi je vjera koju ima u sebe. Ja sam tonu stiva procitala koje upucuju na to, ali i dalje nemam to u tolikoj mjeri kao on.
On bi uspio u svemu, i u svemu sto je radio, bio je odlican, najbolji. Tako ga je zivot naucio. Jednostavno morao je uciti.
U to vrijeme, mi smo bili najsiromasniji par u 5 okolnih sela. Ja sam se iz 9 okolnih sela udala najsiromasnije. Samo 25 god kasnije stvari su se okrenule potpuno naopacke, bas potpuno. Sad mama i babo kazu - pogrijesili smo
Bila je to lekcija. Da nije bilo tog teskog pocetka, ne bi bilo ni ovog sada. Osim sto smo bili siromasni, bili smo i iskoristavani.
I na tom smo sada zahvalni. Sve je bilo potrebno da sada budemo persone koje jesmo i imamo sto imamo.
I kako je lijepo kad nista nisi nadlijedio, kad sve sam steknes

Nije sramota uopce ako je neko mlad i siromasan, tada to nije tvoja krivica.
Ako zastaris a extremno si siromasan, tada je vec do tebe.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Post by Peace »

Kad me je krenulo :)

Muz moj je skroz mlad, nekih 17-18 god. otisao raditi u Hrvatsku, brodogradnja i gradjevina.
Tu ga je rat zadesio i ima priliku da ode u Njemacku. Ali on, znajuci da nema nista izgubiti, sa Prvom Splitskom ulazi u Bosnu da brani, necije kuce i porodice.
Ranjen je u Hrasnici, i opet ima priliku da ga posalju vani. Nece, misli neka idu oni sto imaju porodice, ja nemam nista izgubiti.
Oporavi se i do kraja rata je na prvoj liniji fronta, izvidjacka jedinica.
Upravo tada kad je jedino sto jos ima, sam zivot, stavio na kocku, upoznali smo se.
Ja sam za njega prvo cula, pa ga poslije upoznala.
Nije imao nista, a opet je imao nesto sto niko drugi nije imao.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Post by Coolio »

Peace wrote:
Sat Jan 10, 2026 1:42 am
Kad me je krenulo :)

Muz moj je skroz mlad, nekih 17-18 god. otisao raditi u Hrvatsku, brodogradnja i gradjevina.
Tu ga je rat zadesio i ima priliku da ode u Njemacku. Ali on, znajuci da nema nista izgubiti, sa Prvom Splitskom ulazi u Bosnu da brani, necije kuce i porodice.
Ranjen je u Hrasnici, i opet ima priliku da ga posalju vani. Nece, misli neka idu oni sto imaju porodice, ja nemam nista izgubiti.
Oporavi se i do kraja rata je na prvoj liniji fronta, izvidjacka jedinica.
Upravo tada kad je jedino sto jos ima, sam zivot, stavio na kocku, upoznali smo se.
Ja sam za njega prvo cula, pa ga poslije upoznala.
Nije imao nista, a opet je imao nesto sto niko drugi nije imao.
Bravo...

I takva ljubav mora da pobedi...Sto vi i pokazujete <3

Zao mi je sto je morao i kroz rat da prolazi,pa cak i ranjen da bude ali postupio je kao svako ko voli svoje ognjiste i treba mu skinuti kapu na tome.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Post by Bella »

Voli je više od 30 godina, a nikad je nije oženio: Ovo je partnerica Saše Lošića Loše
Iako nikada nisu ozvaničili svoju vezu brakom, Loša je više puta isticao da potpis nije presudan za snagu odnosa.
:hm .a, da li su nju pitali... partnericu -- da li ona zeli zvanichni brak :/*
:fpalm shta rechi . Balkan,, shta on kaze to je ..

https://avaz.ba/showbiz/muzika/1017288/ ... osica-lose

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Post by deksametazon »

Zbog čega? Da cvrljne potpis, prošeta vjenčanicu, baci buket i presiječe tortu. I onda odu na medeni mjesec nakon 30 godina putovanja i šetanja i onoga...mislim, znaš čega? Ne mogu napisati jer ti se zgroziš. :kaafa

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Post by Bella »

:_)
po ,obichaju. ako je to odgovor na moje . nije brt.... poenta je na nechemu dr.. :jbg al to je bash ta srz..

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Post by Bella »

:-?
ISKRENA

Lepa Brena o seksu s Bobom Živojinovićem: Šest dana nismo izlazili iz sobe, zidovi su popucali
:fp
. iskrena.

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Post by deksametazon »

Ako su zidovi popucali onda su štedili na materijalu i zaposlili neke dunđere, a ne majstore. Što moj zid ne pukne...ha ja?

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Post by Coolio »

Bella wrote:
Mon Jan 19, 2026 11:35 pm
:-?
ISKRENA

Lepa Brena o seksu s Bobom Živojinovićem: Šest dana nismo izlazili iz sobe, zidovi su popucali
:fp
. iskrena.
Lepa Brena, golotinjom zapocela karijeru. Inace da lepo peva, peva

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Post by Coolio »

Ima i onaj snimak kada je sama sebe sutnula u glavu :hahah

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Ostalo je mjesec dana do početka III Međunarodnog Festivala savremene žene u Tuzli
    by Skitnica » » in Vijesti
    10 Replies
    1831 Views
    Last post by Bella
  • U Škotskoj besplatni ulošci i tamponi za sve žene
    by Skitnica » » in Vijesti
    4 Replies
    620 Views
    Last post by Skitnica
  • Istaknute žene
    by Mina » » in Svijet
    10 Replies