Zene, zene...

Virtuelni kafić.
Sve dok ozbiljno ne pripada ni jednoj drugoj kategoriji i podforumu - znači da pripada ovdje.
deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Re: Zene, zene...

Unread post by deksametazon »

Coolio wrote:
Thu Jan 08, 2026 3:34 pm
...to se tada i ne zove seks vec vodjenje ljubavi. ...
Nije ti se desilo sa si nekada odvojio sex od ljubavi ili to mora biti paket? Znam dosta žena koje to uspješno odvajaju.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-?
nije da se hvali. :hm ali zna puno zena.. :hahah
.............................................................................................Image

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Coolio wrote:
Peace wrote:
Thu Jan 08, 2026 1:56 pm
Coolio wrote:
Wed Jan 07, 2026 6:19 pm

Ja sam naglasio da ne bih nikada bio u vezi koju bi istog dana kada sam je upoznao odveo u krevet. I cudim se curama/zenama koje mogu to tako raditi.
Ako bi ti nju odveo sa prvog spoja u krevet, to je jednako za cuditi se.

Jucer razgovarah s curom o nekim stvarima, odnosno muskom mozgu/razmisljanju.

Da li je zbilja muski nagon ka sexu mnogo izrazeniji, pa on ne moze kontrolirati.
Pa on moze iskoristiti djevojcicu npr. Slucaj iz Tuzle, i brojni drugi.
Cura spomeni onog covjeka iz Francuske koji je drogirao svoju zenu i dovodio muskarce da s njom spavaju.
Nevjerovatne su neke stvari.
Moram googlati da li postoje neki naucni fakti.
Ne znam zaista, ja nemam taj nagon niti sam neki pacenik za seksom...Lepo ga je imati,lagao bih kada bih rekao suprotno ali mi mne gori pod nogama da ja sada gledam cure kao seksualni objekat...Zato i kazem, kada bi cura spavala sa mnom istog dana kada me je upoznala uvek bih je gledao kao laku curu, ako me pitate za objasnjenje ne bih znao kako da objasnim ali jednostavno uvek bi mislio da je laka zena. Meni kao muskarcu vise imponuje da se trudim oko devojke, da je osvojim a zatim dobijem...Mnogo je veca draz a i to se tada i ne zove seks vec vodjenje ljubavi. Seks je za mene kada bih spavao sa osobom prema kojoj ne gajim emocije izuzev telesnih ili kako vec da nazovem to.
Neka univerzalna pravila bi trebala da postoje, i postoje. To je Boziji zakon, ali toga se necemo drzati. Mislimo da ga se tesko drzati, ali sve sam vise uvjerena, da su ljudska pravila brutalna.
Ako je cura lahka kad je vodis u krevet sa prvog spoja…Ko to treba da kaze? Muskarac koji je vodi - sa prvog spoja.
To su stvari gledane iz muskog ugla. Ja mogu i nisam lahak, ali ona jeste, i ne bih je zenio.
Trebalo bi postati muskarac koji ne zeli nikoga da vodi u krevet sa prvog spoja. Ni sa drugog, i uopce nikad ako s njom nemas ozbiljne namjere.

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Bella wrote:
Thu Jan 08, 2026 5:38 pm
U čemu je problem poznavati mnogo ljudi i u tom poznavanju razmjenjivati mišljenja, stavove, navike, potrebe? I žene su ljudi.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

deksametazon wrote:
Thu Jan 08, 2026 3:51 pm
Coolio wrote:
...to se tada i ne zove seks vec vodjenje ljubavi. ...
Nije ti se desilo sa si nekada odvojio sex od ljubavi ili to mora biti paket? Znam dosta žena koje to uspješno odvajaju.
Desilo se vise puta i naravno da pravim razliku. Jedno je potreba u vidu seksa a nesto sasvim drugo je vodjenje ljubavi sa osobom koju volis i sa kojom pokusavas da stvaras nesto a narocito porodicu.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Tacno, poznajem puno zena. Volim zene. Ali kada to kazem, ne znaci da bih svaku voleo da skinem i odvedem u krevet. Jednostavno, gledam na vas kao nezniji pol, volim da ste nasmejane, srecne... U familiji vecinu sestara imam, preovladava zenska populacija pa im ja dodjem kao neka zastita, brat koji ih obozava. Koliko njih cenim cenim i vas.

A i sto kaze @deksametazon ,u pravu je, slusam misljenja, stavove itd.

dezire
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by dezire »

Znači, tema,, žene, žene,, se pretvorila u raspravu koliko su žene,, lake,, ili nisu :??
I to, viđenjem muškaraca :doh
Pa valjda su žene više od toga :hm
@Coolio ,kužim ja šta ti hoćeš reći ali možda je malo previše
Zašto vođenje ljubavi nebi bilo i bez plana da s tom osobom imaš nešto više ili zasnuješ porodicu?
Da li to znači da žena koja ne želi nešto više je laka? :hm

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Peace wrote:
Thu Jan 08, 2026 6:35 pm
Coolio wrote:
Peace wrote:
Thu Jan 08, 2026 1:56 pm

Ako bi ti nju odveo sa prvog spoja u krevet, to je jednako za cuditi se.

Jucer razgovarah s curom o nekim stvarima, odnosno muskom mozgu/razmisljanju.

Da li je zbilja muski nagon ka sexu mnogo izrazeniji, pa on ne moze kontrolirati.
Pa on moze iskoristiti djevojcicu npr. Slucaj iz Tuzle, i brojni drugi.
Cura spomeni onog covjeka iz Francuske koji je drogirao svoju zenu i dovodio muskarce da s njom spavaju.
Nevjerovatne su neke stvari.
Moram googlati da li postoje neki naucni fakti.
Ne znam zaista, ja nemam taj nagon niti sam neki pacenik za seksom...Lepo ga je imati,lagao bih kada bih rekao suprotno ali mi mne gori pod nogama da ja sada gledam cure kao seksualni objekat...Zato i kazem, kada bi cura spavala sa mnom istog dana kada me je upoznala uvek bih je gledao kao laku curu, ako me pitate za objasnjenje ne bih znao kako da objasnim ali jednostavno uvek bi mislio da je laka zena. Meni kao muskarcu vise imponuje da se trudim oko devojke, da je osvojim a zatim dobijem...Mnogo je veca draz a i to se tada i ne zove seks vec vodjenje ljubavi. Seks je za mene kada bih spavao sa osobom prema kojoj ne gajim emocije izuzev telesnih ili kako vec da nazovem to.
Neka univerzalna pravila bi trebala da postoje, i postoje. To je Boziji zakon, ali toga se necemo drzati. Mislimo da ga se tesko drzati, ali sve sam vise uvjerena, da su ljudska pravila brutalna.
Ako je cura lahka kad je vodis u krevet sa prvog spoja…Ko to treba da kaze? Muskarac koji je vodi - sa prvog spoja.
To su stvari gledane iz muskog ugla. Ja mogu i nisam lahak, ali ona jeste, i ne bih je zenio.
Trebalo bi postati muskarac koji ne zeli nikoga da vodi u krevet sa prvog spoja. Ni sa drugog, i uopce nikad ako s njom nemas ozbiljne namjere.
Mnogo toga si u pravu, kao i uvek. Iz tog razloga na tvoj odgovor uvek j tesko postaviti pitanje.

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

dezire wrote:
Thu Jan 08, 2026 8:14 pm
Znači, tema,, žene, žene,, se pretvorila u raspravu koliko su žene,, lake,, ili nisu :??
Vi ste žene, majke, kraljice. Pročitam to svaki dan negdje i čudi me da se žene ne bune protiv takvih fraza. Nije poenta u tome da se žene stigmatiziraju nego da se skine taj nekakav veo kako su anđeli bezgriješni. I nije to muški stav nego muška i ženska iskustva. I pošto naravno ne želim o iskustvima nego sam to kroz seriju o Virginiji i Masteru našao potvrdu tim svojim iskustvima. Samo su se slike bolno oživljavale kao da sam se svaki puta sudario sa kamionom. Ne generalno nego u tim nekim segmentima gdje sam vjerovao pa mi je možda manje teško palo razočarenje kao što je iznenađenje. Zapitao sam se koliko sam ja život živio u zabludama. I žene i muškarci su sazdani od iste materije, istih organa uglavnom, odrastali u istom okruženju i društvo nam je podijelilo uloge, ali sam jednog dana shvatio da te podjele nema. Možda su čak žene ispred, to krene u pubertetu kada zaista jesu i onda mi poslije nekada žao nekih iskrenih muškaraca koliko su naivni kada glorifikuju žensku čednost.

dezire
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by dezire »

deksametazon wrote:
Thu Jan 08, 2026 8:33 pm
dezire wrote:
Vi ste žene, majke, kraljice. Pročitam to svaki dan negdje i čudi me da se žene ne bune protiv takvih fraza. Nije poenta u tome da se žene stigmatiziraju nego da se skine taj nekakav veo kako su anđeli bezgriješni. I nije to muški stav nego muška i ženska iskustva. I pošto naravno ne želim o iskustvima nego sam to kroz seriju o Virginiji i Masteru našao potvrdu tim svojim iskustvima. Samo su se slike bolno oživljavale kao da sam se svaki puta sudario sa kamionom. Ne generalno nego u tim nekim segmentima gdje sam vjerovao pa mi je možda manje teško palo razočarenje kao što je iznenađenje. Zapitao sam se koliko sam ja život živio u zabludama. I žene i muškarci su sazdani od iste materije, istih organa uglavnom, odrastali u istom okruženju i društvo nam je podijelilo uloge, ali sam jednog dana shvatio da te podjele nema. Možda su čak žene ispred, to krene u pubertetu kada zaista jesu i onda mi poslije nekada žao nekih iskrenih muškaraca koliko su naivni kada glorifikuju žensku čednost.
Ma pusti to,, žene, majke, kraljice,, :fp
Meni prvoj to ide na živce.
Naravno da podjele nema po ulogama. Kao što kažeš,, to nam je društvo dodijelilo,,
I da, ima jakoo puno žena koje su,, gore,, od,, najgoreg,, muškarca. Kužiš šta hoću reći?
Čednost?! Da li to podrazumijeva da žena ne može poželjeti sex jer onda nije čedna? Ili što?
Baš me zanima šta podrazumijevate pod tim,, čednost,,?
Pitala sam, samo zašto se tema o ženama pretvori u raspravu da li su,, lake,, ili ne. I to po prosudbi muškaraca.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

dezire wrote:
@Coolio ,kužim ja šta ti hoćeš reći ali možda je malo previše
Zašto vođenje ljubavi nebi bilo i bez plana da s tom osobom imaš nešto više ili zasnuješ porodicu?
Da li to znači da žena koja ne želi nešto više je laka? :hm
Zene i jesu vise od toga.

Ja se vodim misljenjem da je vodjenje ljubavi ako gajis osecanja prema nekome. Nekako mislim da ne mogu stvoriti neki osecaj istog dana nakon upoznavanja. Za tako nesto potrebno je vreme. Ako ja sada tek vidim devojku, svidi mi se na prvi pogled to ne znaci da je volim,zar ne? Kako ti opisujes devojku koja izadje recimo veceras upozna muskarca i iza ponoci spava sa njim? Smatras da je to ljubav ili potreba za lakim seksom?

dezire
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by dezire »

Ne ljubav nije, sigurno :hahah
Možda ona želi tako s tim, baš tim likom. Sex. I nije joj bitno da li će biti nešto više od toga.
Ali, možda neće sa svakim likom tako. I zbog toga mi ne ide ta riječ,, laka,, ženska. Jer neki drugi se možda može na glavu postaviti a neće je uspjeti odvući u krevet.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

dezire wrote:
Thu Jan 08, 2026 8:50 pm
Ne ljubav nije, sigurno :hahah
Možda ona želi tako s tim, baš tim likom. Sex. I nije joj bitno da li će biti nešto više od toga.
Ali, možda neće sa svakim likom tako. I zbog toga mi ne ide ta riječ,, laka,, ženska. Jer neki drugi se možda može na glavu postaviti a neće je uspjeti odvući u krevet.
Moguce i to naravno. Samo onaj ko je na prvu odvede u krevet verovatno misli da bi sa svakim tako iako ona mozda bas ne bi...

U pravu si Dezire.

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

dezire wrote:
Thu Jan 08, 2026 8:42 pm

Čednost?! Da li to podrazumijeva da žena ne može poželjeti sex jer onda nije čedna? Ili što?
Baš me zanima šta podrazumijevate pod tim,, čednost,,?
Pitala sam, samo zašto se tema o ženama pretvori u raspravu da li su,, lake,, ili ne. I to po prosudbi muškaraca.
Nametnuto nam je tako mišljenje o ženama. U praksi nije. Naravno da žene imaju pravo na tu želju, a da je ne veže za ljubav. E sada neću da banalizujem priču kroz primjere, ali baš je momenat za plastične primjere da bi shvatile o čemu govorimo.

Ja sasvim razumijem @Coolio kada kaže da mu problem odmah. I meni je pomalo čudno nakon dva sata od upoznavanja da se 'to odradi'. Ja tu imam blokadu. Razočaram je, ali i dobijem odgovor u smislu...šta si umislio da ja želim da mi budeš neko, imam ja momka, ovo mi je samo prolazna avantura ili treba mi genetski materijal ili.... na žurkama takve neobične ponude od nikada viđenih žena. A možda bih ja i počeo nešto sa nekom od tih ozbiljno, ali dalje nisam mogao. Možda sam previše čitao knjige i gledao filmove gdje je sve to ramantično idealizovano. :DE

dezire
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by dezire »

Nije vama, muškarcima nimalo lako :)
Ma u većini toga se slažem s vama, samo sam htjela malo pisati :hahah
Dosadno mi, ništa mi se ne radi a imam tonu papira za odraditi
Pa sam vas malo,, bockala,, da pišete

Sorry :)

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

E ovo je već forum gdje imamo ubrzanu razmjenu mišljenja.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

According to a study by DatingAdvice.com, 59% of men and 36% of women in the U.S. admit to having a one-night stand at least once in their lives1. However, this percentage may vary depending on the country, culture, and age group.
. vjerujem da se procenti, razlikuju zavisnosti od mjesta zivljena.. ali.. . poikazatelj je da mushkarci prednjace.. u ovom sportu ..

..a samo kometarisanje, ovakve situacije. puno vishe govori o karakteru uchesnika.... tako mislim da ste vas dvojica.. /pachenici'/ :-? :hahah
.............................................................................................Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

deksametazon wrote:
Thu Jan 08, 2026 7:59 pm
Bella wrote:
U čemu je problem poznavati mnogo ljudi i u tom poznavanju razmjenjivati mišljenja, stavove, navike, potrebe? I žene su ljudi.
kad ovo prochitam kao odgovor, je znak da dijalog ne ide u razumnom smjeru.. :jbg

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Thu Jan 08, 2026 11:09 pm
According to a study by DatingAdvice.com, 59% of men and 36% of women in the U.S. admit to having a one-night stand at least once in their lives1. However, this percentage may vary depending on the country, culture, and age group.
. vjerujem da se procenti, razlikuju zavisnosti od mjesta zivljena.. ali.. . poikazatelj je da mushkarci prednjace.. u ovom sportu ..

..a samo kometarisanje, ovakve situacije. puno vishe govori o karakteru uchesnika.... tako mislim da ste vas dvojica.. /pachenici'/ :-? :hahah
Sada ti nas vredjas...

Znaci ako nismo pacenici,ne razgovaramo na tu temu...xaxaxa koji debilizam mati draga,,,Cuj to,strucnjaci su izvrsili studiju pa jos zavisi i od zemlje iz koje ste... :hahah :hahah :hahah . Price za oblajhane babe

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Thu Jan 08, 2026 11:14 pm
Bella wrote:

Sada ti nas vredjas...

Znaci ako nismo pacenici,ne razgovaramo na tu temu...xaxaxa koji debilizam mati draga,,,Cuj to,strucnjaci su izvrsili studiju pa jos zavisi i od zemlje iz koje ste... :hahah :hahah :hahah . Price za oblajhane babe
vidish da si chovjek bez manira i kulture :hahah i znanja izgleda..

kad ti struchnaci kazu. neshto shto ti odgovara, postash vrlo rado. a kad statistika. koja se provela. nekim upitnikom oba pola.. onda su to strucnjaci koji izmishljaju.
.i shlag. oblajhane babe.. :hahah tu ne mogu nachi etiketu za takvo izjashnjavane suprotnog pola. zena koje su u doba babe.. koji ne repskt , a to si ti. pachenik je blag opis :hahah

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Thu Jan 08, 2026 11:22 pm
Coolio wrote:
Thu Jan 08, 2026 11:14 pm
Bella wrote:

Sada ti nas vredjas...

vidish da si chovjek bez manira i kulture :hahah i znanja izgleda..

kad ti struchnaci kazu. neshto shto ti odgovara, postash vrlo rado. a kad statistika. koja se provela. nekim upitnikom oba pola.. onda su to strucnjaci koji izmishljaju.
.i shlag. oblajhane babe.. :hahah tu ne mogu nachi etiketu za takvo izjashnjavane suprotnog pola. zena koje su u dnba babe.. koji ne repskt , a to si ti. pachenik je blag opis :hahah
E svasta. Uradili studiju na 50-100 ljudi i to je kao merodavno za celi svet od sedam milijardi ljudi. Boze me sacuvaj.

Mogli su u solju da gledaju pa da nam kazu.

Ja ne postam nikakve studije, ja postavljam stvari koje su po meni normalne ili poremecene. Nikakve studije i z Amerike,Meksika, Kanade,Australije i ostalo.

A za ovo da sam pacenik, zahvaljujem

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Bella wrote:
Thu Jan 08, 2026 11:11 pm
deksametazon wrote:
Bella wrote:
kad ovo prochitam kao odgovor, je znak da dijalog ne ide u razumnom smjeru.. :jbg
Pa onda izgleda da je problem upoznati mnogo ljudi, njihova iskustva, razmišljanja, navike, potrebe.....? Kako si ti zamislila da se ima a posteriori mišljenje bez gore nabrojanog? Ili treba a priori bacati teorije?

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Thu Jan 08, 2026 11:26 pm
E svasta. Uradili studiju na 50-100 ljudi i to je kao merodavno za celi svet od sedam milijardi ljudi. Boze me sacuvaj.

Mogli su u solju da gledaju pa da nam kazu.

Ja ne postam nikakve studije, ja postavljam stvari koje su po meni normalne ili poremecene. Nikakve studije i z Amerike,Meksika, Kanade,Australije i ostalo.

A za ovo da sam pacenik, zahvaljujem
polako. chovjeche... svaka statistika kaze..
However, this percentage may vary depending on the country, culture, and age group
kao shto napisah.. uradjeno je u USA..
ok , napisao si. i sada cijedite to. par stranica.

nije ti normlano i ok. . nisi jedini u tome. ako si zbilja protiv. ne bi trebao ni pisati o tome.....moje mishljenje. ali vrijedjati zene s obzirom na godine. je malogradjastina... i u tome ste jako uspjeli.. ne znam koje je slichna etiketa za mushki pol... :-?
jah.. nema na chemu.. :jbg :hahah
Last edited by Bella on Thu Jan 08, 2026 11:33 pm, edited 1 time in total.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

deksametazon wrote:
Thu Jan 08, 2026 11:28 pm
Bella wrote:
Thu Jan 08, 2026 11:11 pm
deksametazon wrote:

Pa onda izgleda da je problem upoznati mnogo ljudi, njihova iskustva, razmišljanja, navike, potrebe.....? Kako si ti zamislila da se ima a posteriori mišljenje bez gore nabrojanog? Ili treba a priori bacati teorije?
Vidis da voli da bocka na svaku temu...Valjda joj to interesantno tako

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

da zrtve. bocka nas. gdje pokazi.. :hahah
kad nemaju argument. 'bocka'.. :-? de ba uozbiljite se. niste u 20 im.. :hahah

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Ostalo je mjesec dana do početka III Međunarodnog Festivala savremene žene u Tuzli
    by Skitnica » » in Vijesti
    10 Replies
    1831 Views
    Last post by Bella
  • U Škotskoj besplatni ulošci i tamponi za sve žene
    by Skitnica » » in Vijesti
    4 Replies
    620 Views
    Last post by Skitnica
  • Istaknute žene
    by Mina » » in Svijet
    10 Replies