Zene, zene...

Virtuelni kafić.
Sve dok ozbiljno ne pripada ni jednoj drugoj kategoriji i podforumu - znači da pripada ovdje.
Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Re: Zene, zene...

Unread post by Vjetar »

Coolio wrote:
Mon Jan 05, 2026 9:45 am
Nikada ne bih mogao uvrediti zensko, da joj govorim k...o, droljo i sta ti ja znam kakvih sve naziva ima. Cak i da ta devojka to jeste ja to ne bih rekao.
A što ovo nije istačkano :hm Manje ružno za napisati? :D/

A kako znaš koja jeste :hm

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Izvinjavam se, htedoh i to istackati ali mi se omaklo.

Ne mogu ja da pogledam zeni u oci i da provalim da li je to ili nije. Ali zna se znacenje tih reci i kada je jedna zena to. Mada opet kazem, ja ni tada ne bih upotrebio taj izraz.

Imam gomilu sestara,stavim se u poziciju da njima neko nesto tako kaze. Mislim da bi bez jezika ostao.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hahah
ovaj chupa jezike... a ne bi , mrava zgazio... :fp :/*
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Nisam ti ja problematican covek Bella.Izbegavam takve stvari maksimalno. Ali svako od nas ima svoje granice pa tako i ja. Nekakav red i postovanje se molra znati.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-?
fjaka je, zbog komentara politichara, pomenuo magarca u nekoj narodnoj izreci ====== ja sam postala, isti je meni uputio . kompliment 'kurvetina'... :jbg to je odgovor na nemoch 99 % mushkaraca...
medjutim to sve opet pokazuje i stanje drushtva, kao i na forumu .... ne mijeshju se, chute ... nije meni uputio. e neka je .itd

. dakle. nisi ni ti reagovao.. :DE .ok, da je uputio drugoj forumashici mozda bi.. :hahah
.
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ja licno bih se osecao jadno kada bih uvredio i nazvao tako bilo koju devojku...

Ne znam za vase pisanje,vas odnos, ne ulazim u to ali svakako ne podrzavam da neko neku devojku nazove kurvetinom...

Ja to nisam do skoro ni video ali kada sam video napisao sam da je jako ruzno...stoji to na nekoj temi...

Bilo kojoj curi da to neko kaze iliti napise ovde ja bih se isto postavio...Jednostavno,ne volim to i nije u redu tako...

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Bella wrote:
Mon Jan 05, 2026 4:04 pm
fjaka je, zbog komentara politichara, pomenuo magarca u nekoj narodnoj izreci ====== ja sam postala, isti je meni uputio . kompliment 'kurvetina'... :jbg to je odgovor na nemoch 99 % mushkaraca...
medjutim to sve opet pokazuje i stanje drushtva, kao i na forumu .... ne mijeshju se, chute ... nije meni uputio. e neka je .itd

. dakle. nisi ni ti reagovao.. :DE .ok, da je uputio drugoj forumashici mozda bi.. :hahah
.

Nije bas svako cutao, reagirala sam odmah i poslala Vjetru email.
On ga sigurno nije ni citao, kontam, cim nije nista uradio.
Vise od toga nisam mogla.

Pitanje je da li bi i ti reagarila da je nekoj drugoj forumasici :??

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Peace wrote:
Mon Jan 05, 2026 10:21 pm
Bella wrote:
Mon Jan 05, 2026 4:04 pm

.

Nije bas svako cutao, reagirala sam odmah i poslala Vjetru email.
On ga sigurno nije ni citao, kontam, cim nije nista uradio.
Vise od toga nisam mogla.

Pitanje je da li bi i ti reagarila da je nekoj drugoj forumasici :??
I ja sam reagovao kada sam video...Nisam ni znao za te komentare...

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Iako Bella sa mnom ne prica, reagirala sam.

Naka si postavi pitanje da li bi ona reagirala da je meni bilo upuceno umjesto njoj, pogotovu u slucaju da sam ja neko ko s njom nece da prica. Ne mora nikome davat odgovor. Nek cuva za sebe.

Dmr
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Dmr »

Peace wrote:
Mon Jan 05, 2026 10:56 pm
Iako Bella sa mnom ne prica.
:hah Zasto?

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:jbg
. to hipotetichki bi li ili ne.. ne zna niko od nas...
. razumijem da vechina forumasha ne prati sve teme , pogotovo .konverzacije pojedinih chlanova.
razumljivo, nije njihov prostor interesovanja..
. mislim da je fjaka. prva osoba, kojoj sam se sa tim vokabularom obratila. uzevshi u obzir sve forume na kojima sam bila..
. znam da sam reagovala jednom forumashu...koji je opsovao majku forumashici.... i takvo psovanje je radio i josh jedan , na opet drugom forumu i vidim. da niko nije reagovao ,chak ni administrator... . jer je tip inache 'popularan' i ne zele ga izgubiti :fpalm
a sve je u pitanju. aktivnost foruma.. i znachaj istog..
ovaj forum je 'najmirniji' uglavnom, svi se poznajemo virchualno... i normlano je.. da je komunikacija nekako limitirana..
a poshto je tema zene

znam da su se na jednom forumu zene zalile. zbog komentara na outfitu, s moje strane .. :hahah dakle trebash im lagati i pisati da su .fenomenalne s ukusom i izborom odjeche :killm

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by deksametazon »

Žene se ne mogu staviti u obrasce. Ko ih stavi, zezne se. Čak često stabilizuju sistem koji ih eksploatiše? Muškarci i žene ne ulaze u karijeru, ljubav ili seks s istim ulogom na stolu. Muškarci plaćaju greške vremenom, žene plaćaju identitetom. Razlika između muškaraca i žena nije u želji, nego u posljedicama želje. Muškarci mogu da seks razdvoje od identiteta. Žene tu privilegiju nemaju i kada hoće da se izjednače sa muškarcima onda nestaju bilo kakvi obrasci. Sve nekako ovo gore sabrano u ovoj seriji. Ništa se haman ne mijenja ne decenijama nego stoljećima još od Kleopatre i kraljice od Sabe.

Image

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

deksametazon wrote:
Tue Jan 06, 2026 9:03 am
Žene se ne mogu staviti u obrasce. Ko ih stavi, zezne se. Čak često stabilizuju sistem koji ih eksploatiše? Muškarci i žene ne ulaze u karijeru, ljubav ili seks s istim ulogom na stolu. Muškarci plaćaju greške vremenom, žene plaćaju identitetom. Razlika između muškaraca i žena nije u želji, nego u posljedicama želje. Muškarci mogu da seks razdvoje od identiteta. Žene tu privilegiju nemaju i kada hoće da se izjednače sa muškarcima onda nestaju bilo kakvi obrasci. Sve nekako ovo gore sabrano u ovoj seriji. Ništa se haman ne mijenja ne decenijama nego stoljećima još od Kleopatre i kraljice od Sabe.

Image
Ovaj Michael Sheen baš nedavno u filmu o vampirima se ne mijenja 7 stoljeća

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Ovdje je odradiio ovu ulogu sasvim uredno.

„Rigoleto“ (Rigoletto) je opera melodrama u tri čina, koju je napisao itaijanski kompozitor Đuzepe Verdi (Giuseppe Verdi). Opera je premijerno izvedena 11. marta 1851. godine u Veneciji. I od tada do danas u operama i venecijanskim gondolama slušamo kako je žena varljiva. I žene tome više aplaudiraju ili uzdišu slušajući gondolijera.

Mi imamo nekakav prijevod, ali nije izgleda ispravan. "La dona e mobile", ustvari znači: žena je kao mobilni. Da saznaš da li je dostupna, moraš prvo da je pozoveš ..... na piće, večeru ili bar u kino.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Sve je to super druze ali meni su i dalje zene nesto predivno :)

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

deksametazon wrote:
Tue Jan 06, 2026 1:57 pm
Mi imamo nekakav prijevod, ali nije izgleda ispravan. "La dona e mobile", ustvari znači: žena je kao mobilni. Da saznaš da li je dostupna, moraš prvo da je pozoveš ..... na piće, večeru ili bar u kino.
Ili da je čuvaš u rukama non-stop, čuvaš od ispadanja, tipkaš po njoj, slušaš i govoriš joj, ispunjavaš njome svoje vrijeme...
:aaww

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Da si nesebican, da joj pruzas sta ona hoce, i kad hoce…
Ne kad ti hoces i sta hoces.

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

"La dona e mobile"....da je mobilna, da ne znaš jel u kuhinji kuha ili briše prašinu ili da usisava ili je u supermarketu kupuje jaja za kolače ili je na poslu ili... Samo mi ćemo se držati prijevoda koji se koristi skoro dva stoljeća da je varljiva, nestalna. Da nam ne bi zamjerile. :pussss

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Žene su malo proklete :hm Ili malo više.
Doslovno smo bombardovani i pričom i tekstovima u kojima se zaahtijeva pažnja, tretman, treba im ovo pružiti, treba ono, mora biti svjesna da je ovo da je ono, da se osjeća kao princeza, kraljica, ovakva, onakva...
I hajde sve je to okej, ali žene samo traže i traže, daj, daj, učini mi ovo, učini me posebnom, učini da lebdim, da jezdim... Dajte nam, tretirajte nas...

Šta nudite zauzvrat? :hm Najglasnije u zahtjevima - obično ništa :shutt

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Vjetar wrote:
Tue Jan 06, 2026 8:58 pm
Žene su malo proklete :hm Ili malo više.
Doslovno smo bombardovani i pričom i tekstovima u kojima se zaahtijeva pažnja, tretman, treba im ovo pružiti, treba ono, mora biti svjesna da je ovo da je ono, da se osjeća kao princeza, kraljica, ovakva, onakva...
I hajde sve je to okej, ali žene samo traže i traže, daj, daj, učini mi ovo, učini me posebnom, učini da lebdim, da jezdim... Dajte nam, tretirajte nas...

Šta nudite zauzvrat? :hm Najglasnije u zahtjevima - obično ništa :shutt

Mislim da pricas o svijetu interneta, tj o onome sto citamo.

Stvarnost nije takva.
Bas ne ocekujem nista vise od onog sto se mora, tj da imamo za zivota.
Usput cu neku sebi neku sitnicu kupiti, i srecna, presrecna.
U zadnje vrijeme presrecna samo da me usred noci spontano zagrli i privuce sebi. Ko da je ucinio prekrupnu stvar.
I vratit cu sigurno. Danima cu vracati.

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Peace wrote:
Tue Jan 06, 2026 9:35 pm

Stvarnost nije takva.
Uz dužno poštovanje izuzetaka mene je 'stvarnost' naučila da ništa nije onako kako izgleda. Posebno su se žene potrudile da me u to uvjere.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

deksametazon wrote:
Tue Jan 06, 2026 9:53 pm
Peace wrote:
Tue Jan 06, 2026 9:35 pm

Stvarnost nije takva.
Uz dužno poštovanje izuzetaka mene je 'stvarnost' naučila da ništa nije onako kako izgleda. Posebno su se žene potrudile da me u to uvjere.

Imao si onda ocekivanja.

Ni mi sami nismo ono kako se izgleda sada. Sta na ovom svijetu jeste onako kako izgleda?
Ovo sebi ponavljam, posebno kad dodje do zamjerki.
Mijenjamo se, ne znas kako ces reagirati u datoj situaciji, pogrijesis.
Ako mogu ja, moze pogrijesiti i drugi.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Svako je razlicit...I svako ima neki svoj put kojim se vodi...

Sa nekim zenama treba jednostavno umeti, znati nacin kako joj prici, sta joj je u datom momentu potrebno. Da li dodir, da li zagrljaj,da li poljubac u celo, da li lepa rec...

Mada sa druge strane ima skotova i muskih i zenskih...ali verovali ili ne, postoje ljudi kojima i skotovi odgovaraju...

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Pa naravno, ako dajem očekujem da i dobijam. Nije da nisam dobijao nego bi me uvijek na kraju mučio motiv. Ili mi se nije dopadao. Ako je Verdi pogriješio i žene nisu varljive onda odbijaju da budu pročitane do kraja. Zašto odžive život pod maskama?

dezire
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by dezire »

Da, čudno je to
Uvijek sam čula ono, tipa,, ne pokazuj šta osjećaš, budi tajanstvena onda si zanimljivija,, itd.
To je nekakva mantra kojom se žene u startu.

Možda čak ima i istine u tome :hm, ne znam.

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Ostalo je mjesec dana do početka III Međunarodnog Festivala savremene žene u Tuzli
    by Skitnica » » in Vijesti
    10 Replies
    1831 Views
    Last post by Bella
  • U Škotskoj besplatni ulošci i tamponi za sve žene
    by Skitnica » » in Vijesti
    4 Replies
    620 Views
    Last post by Skitnica
  • Istaknute žene
    by Mina » » in Svijet
    10 Replies