Sta nas zbilja privlaci?

Teme iz psihologije
Peace
Senior
Senior
Reactions:

Sta nas zbilja privlaci?

Unread post by Peace »

Frendica ima frendicu a ona ima kcerku i djevojka je vrlo, mogu rahat reci - nadprosjecno inteligentna i uspjesna, i u isto vrijeme fizicki punaska. Naslijedila je neka stanja rodjenjem i u jednom periodu svog zivota pocelo se odrzavati na tijelo.
Razgovara mjesecima s momkom sa drugog kontinenta, vrlo zgodan, isto vrlo inteligentan, uspjesan, i bas to ga dovodi pomalo i u javnost. Sa tim sto jeste vrlo je jasno da moze da bira.
Uskoro ce se upoznati u rl.

Razgovarali smo o tome, i frendicin muz rece - mislim da mu se nece dopasti.
Ja i frendica, obje dajemo prednost inteligencije, mislimo da hoce. Djevojka je lijepa, draga i vec rekoh nadprosjecno inteligentna i uspjesna u svom poslu.

Tako upitah prisutne, jedno po jedno - cemu vi dajete prednost?
Zanimljivih je odgovora bilo.
Muz od frendice je odgovorio - radije bih birao zgodnu curu ako je i glupa pa bih od nje pokusao napraviti inteligentnu.
Moj muz je rekao - radije bih inteligentnu pa neka je i punaska, jer je lakse smrsati vec se spametovati.
Zene su se uglavnom opredijelile za inteligenciju.
Mislim da je mozda zenama trebalo postaviti pitanje - novac ili inteligencija?

Muskarci uvijek vide da se zene odlucuju za bogatog covjeka, a zene da se muskarci odlucuju za zgodnu i lijepu djevojku.

Sta mislite, ko, cime i zbog cega biva privucen?

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Re: Sta nas zbilja privlaci?

Unread post by Coolio »

Ja licno nisam tip kome je izgled presudan. Dobro, ne bih voleo da imam devojku od 200kg, da nema dva zuba u glavi, da je aljkava itd. Prvo sto me privlaci je ponasanje,nacin razmisljanja,cak i da ima visak kilograma moze ih dovesti u red. Svi mi mozemo recimo imati zgodnu devojku,biti sa njom u vezi/braku i da recimo nakon dve godine devojka ne daj
Boze ima problema sa stitnom zlezdom i zbog konzumiranja lekova se ugoji. To nije razlog ostaviti nekoga. Hocu reci, tvoj muz je u pravu. Lakse je skinuti kile nego nekoga uciti ponasanju ili je praviti inteligentnom. Naravno da treba postojati hemija neka da bi zapoceo vezu ali devojku moze ciniti lepom njen osmeh, crvenilo na obrazu od stida, lep stil oblacenja, njen glas...Ne mora bukvalno biti lepa.

A ako bih morao reci tip devojke, bez razmisljanja jedan tip devojke koji se meni dopada je upravo kao Peace. Lepo vaspitana, normalnog razmisljanja i shvatanja, pravi primer majke, domacice...Sirokog vokabulara. Lep stil oblacenja. Lepa i ona iako to nije najbitnije.

I da naglasim, ne muvam nikoga,ne nabacujem se putem interneta i ostale gluposti vec hvalim zenu koja pohvale zasluzuje i koja je po meni primer normalne devojke kakvu bi svaki normalan muskarac pozeleo.

Dzaba da navedem primer neke devojke koju ne znate.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Ja sam se dugo vrijedjala kad muskarci misle da sve zene zele samo muskarce s novcem.
U zadnje dvije god. kod nas u Bosni sam stvarno vidjela dosta takvih. Ali i dalje to nisu sve.
I obracala sam paznju na one koje to jesu.
Uglavnom su to djevojke/zene koje nisu imale, ili su uvijek u nekoj oskudici zivjele.
Njima se cini da bi bile srecne kad bi imale vise…Kad bi recimo ona lijepa haljina s izloga bila njihova, ili neka fancy torba, kad bi se i one vozile u nekom dobrom autu, kad bi mogle otputovati ne neko egzoticno mjesto…
Dok djevojke/zene kojd jesu imale ili mogle sve to, postaju svjesne da ni to nije sreca. I njih se ne moze zavesti novcem.

Tako da ni onim prvim, onim koje idu za novcem, ne bi trebalo zamjeriti. Neko, zapravo vecina, ne moze shvatiti nista dok osobno ne iskusi. To je njihov put da nauce.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Znas kako,i tu ima istine. Inace licno poznajem devojke koje su u stanju trpeti prevare,batine,omalovazavanja radi toga sto joj decko ima para,zarad dobrog separea,dobrog parceta robe.

Mada znas kakav je nas narod. Ako devojka ima lepog decka onda je to zbog lepote. Ako je bogat onda je to zbog para. Uvek neka prica. A ustvari postoje devojke koje zaista vole svoje muskarce, bez obzira na bogatstvo i lepotu. Ali da postoje i sponzoruse,to da. A ono sto je jos zalosnije je da postoje i muske sponzoruse.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Pazite ovo

U istraživanju, u kome je učestvovalo 50 muškaraca, naučnici su pokazivali fotografije različitih žena, sa ružem i bez njega. U prvih 10 sekundi muškarci su "fiksirali" pogled na ružičasti karmin, u proseku 6,7 sekundi, dok je za crveni ruž njihovu pažnju držao u proseku 7,3 sekundi.

Kad je žena imala karmin na usnama, muškarci su njenim očima posvećivali prosečno tek 0,95 sekundi, dok su na kosu "utrošili" još manje - 0,85 sekundi.

Pri tome, što su usne bile punije privlačile su više pažnje, piše australijski portal Whimn.

Glavni autor istraživanja doktor Džef Biti kaže da studija dokazuje da usne predstavljaju jedan od najsenzibilnijih delova ženskog tela i da igraju ključnu ulogu kada je seksualna privlačnost među ljudima u pitanju.

"Istraživanje ukazuje na to da su crvene usne i percipirana atraktivnost žene još uvek neraskidivo povezani. Crveni ruž se pokazuje kao najmoćniji faktor privlačnosti koji značajno povećava vizuelnu fiksaciju", zaključio je Biti.

Negdje procitala i zapamtila

Muskarci se zaljubljuju u ono sto vide, i zato se zene sminkaju.
A zene u ono sto cuju, i zato muskarci lazu.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Tek sada sam ovo procitao ...

Mislim da ta ispitivanja nisu merodavna...

Hocu reci sta je 50 ljudi na par milijardi ljudi...I drugo, 50 ljudi iz Amerike na primer ne razmisljaju isto kao ljudi iz Kine na primer...

Nikada nisam razumeo ta ispitivanja po pitanju svega, nevezano za ovo

Banshee
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Banshee »

Retko imam ruž na usnama ali oči volim da istaknem, verovatno da bih privukla sagovornike da me gledaju dok govorim :hahah

To je sve individualno, na prvi pogled izgled ima ulogu ali ovo je drugačiji vid upoznavanja. Oni su već komunicirali, njemu se sigurno dopalo nešto u vezi nje i ne mora da znači da to nešto neće prevagnuti. A možda i ta njihova komunikacija ne bude ista uživo. A i ne možemo znati kako je on prioritete posložio u glavi. Samo mogu reći da i samopouzdanje igra bitnu ulogu i tu joj daj savet da je to u vezi izgleda nikako ne koči. I verujem da će sve biti kako treba.

Ina
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Ina »

Energija.

Mislim da je tako općenito s ljudima, u bilo kakvoj životnoj sferi.
Ljubavi, prijateljstvu, poslu..

Ako se njihova energija bića poklapa moćno izgled tu ne može spriječiti privlačnost ili eliminirati interes.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

U potpunosti se slazem sa vama :)

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Banshee wrote:
Sun Jan 04, 2026 3:23 am
Retko imam ruž na usnama ali oči volim da istaknem, verovatno da bih privukla sagovornike da me gledaju dok govorim :hahah

To je sve individualno, na prvi pogled izgled ima ulogu ali ovo je drugačiji vid upoznavanja. Oni su već komunicirali, njemu se sigurno dopalo nešto u vezi nje i ne mora da znači da to nešto neće prevagnuti. A možda i ta njihova komunikacija ne bude ista uživo. A i ne možemo znati kako je on prioritete posložio u glavi. Samo mogu reći da i samopouzdanje igra bitnu ulogu i tu joj daj savet da je to u vezi izgleda nikako ne koči. I verujem da će sve biti kako treba.
Ostani s nama, prvivlaci nas tvoja individualnst :inl.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Ina wrote:
Sun Jan 04, 2026 10:51 am
Energija.

Mislim da je tako općenito s ljudima, u bilo kakvoj životnoj sferi.
Ljubavi, prijateljstvu, poslu..

Ako se njihova energija bića poklapa moćno izgled tu ne može spriječiti privlačnost ili eliminirati interes.
Ostani s nama, privlaci nas tvoja energija :inl.

Ina
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Ina »

Uvijek sam s vama, nekim. I kad nisam.
A i vi sa mnom :inl.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ina wrote:
Sun Jan 04, 2026 7:27 pm
Uvijek sam s vama, nekim. I kad nisam.
A i vi sa mnom :inl.
Mene ako se setis, setis se :hahah :hahah :hahah

Ina
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Ina »

Tebe kratko poznajem.. A Peace primjer odavnoo i zarasla mi je pod kožu.. pa i probija kroz istu.
Lahko je to postići. Ili i jako teško. :D

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Bas si to mudro rekla. Lahko je to postici. Ili i jako tesko. :qq

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post