Da sam ja neko
Re: Da sam ja neko
Oke
Dao bi im još želja.
Dao bi im još želja.
Svi smo vec neko, vazni i potrebni.
Da, ovaj poslednji komentar je najbolji, od Pis
Svi smo vec neko ko moze sve da promijeni. Imamo tu moc, samo trebamo da skontamo koliko smo mocni 
. kao da se sjecham .da je Ptica ..zena iz Krajine
.............................................................................................
da je on netko stvorio bi idealan svit. to oče reć pisma. valjda smo svi katkad poželili da nešto nije ovako nego onako. ali napravit nemoš ništa nego samo zamišljati da je sve u redu i idealno.
evo recimo ja sanjam da bella tri dana šuti i niš ne govori.
evo recimo ja sanjam da bella tri dana šuti i niš ne govori.
Mnogi sijalicu ne mogu da promijene
Pa dobro svako ima svoj nivo, salim se
A nije sve u tim "umnim" radovima, kao sto je odvrtanje sijlice
Ti sto ne znaju sijalicu da odvrnu mogu recimo napisati knjigu o kojoj mogu samo sanjati ovi sto super odvrcu sijalice
Ili recimo ti sto ne znaju da odvrnu sijalicu mogu biti toliko pozrtvovani i srcani da skoce u rijeku i spase zivot nekome. Fazon je upravo u fokusu, eto ti si se fokusiro na znanje o sijalici a ne na nesto sto neko takav zna puno bolje od nekog drugog. Znam da ti je sijalica bila vise figurativno
ali upravo cijela filozofija je da smo svi mi obdareni umom koji je najsavrsenija masina za koju znamo, ali ima tu nus pojavu da se vise fokusira na ono sto ne znamo umjesto na sve ono sto znamo. Evo ti primjer, uradis neku stvar 9 puta savrseno i deseti puta pogrijesis, mozak ce se fokusirati 10x vise na onu stvar kada si pogrijesio nego na onih 9 uspjeha i ti ces patiti zbog toga
Takve stvari se uzimaju zdravo za gotovo umjesto da se sto vise osvjescuju kod ljudi. Ja bih pod hitno u najranijim razredima u skole ubacio predmet psihologija a izbacio vjeronauku.
Samo ispravka, ipak ne bih upacio u osnovnu skolu postojecu psihologiju jer se pokazalo da je zakazala na puno polja
Ubacio bih nesto novo, moze se zvati samospoznaja recimo 
..mozda, etiku... kao i vjeronauku ali, sve zastupljene.. podjednako...
. vech u ranim godinama.. uz pritisak roditelja. djecu vode u vjerske objekte.. u zavisnosti od njihovog uvjerenja
..dakle da sam ja neko..
djeci do punoljetosti, zabraniti posjetu vjerskim objektima.. nakon toga .neka biraju koju che. ako ikoju ....i neka je prakticiraju, u privatnosti,
. vech u ranim godinama.. uz pritisak roditelja. djecu vode u vjerske objekte.. u zavisnosti od njihovog uvjerenja
..dakle da sam ja neko..
.............................................................................................
Ma neka se ipak zove samosvijest 
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 17 Replies
- 300 Views
-
Last post by Skitnica