Samo da kažem

Virtuelni kafić.
Sve dok ozbiljno ne pripada ni jednoj drugoj kategoriji i podforumu - znači da pripada ovdje.
Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Re: Moja glasna razmisljanja

Unread post by Gudi »

Samo ga je jednom u pola godine obišli. Dok je bio u Domu. :fp

Ni na dzenazi nigdje nikoga. :fp

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Govorio mojem ocu prije mjesec dva kad ga je posjetio u domu. Nemoj zaboraviti na mene, dodji. :tctc

Valjda se brinuo hoće li ga ko imati zakopati.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Gudi wrote:
Sun Jan 21, 2024 8:46 pm
Bella wrote:
Sun Jan 21, 2024 8:35 pm
vech sam pisala. ne razumijem ljude koji obilaze sahrane a da i ne znaju umrlog.. :doh
Gudi ona je nasljednik kao dijete .. zashto je imala taj ugovor?
Običaj kod muslimana Munčowwe jedna :) :rlys

Jeste nasljednik prvi nasljedni red.

Zato što se bojala da nekome drugom ne pokloni. A ona je kao nešto malo slala para mjesečno. Iako su roditelji imali penzije i invalidninu.

Nije nikome drugom poklonio iako kad je otišao u dom prije pola godine nudio nama da pokloni. Zamjerio je kćerci i unukama što ga nisu bolje pazili obilazili. Proklinjao je kćerku. Iako joj je ostavio stan od 140 hiljada.

Grehota Boga mi.
obichaj je kod svih .. nije obaveza....shta on zna ko mu je doshao i iz kojih razloga
. njega/ nje nema.. nista dalje nije bitno..

Ako se bojala, imala je razlog.... vjerujem...

Eto. i sam si napisao da ju je 'sa 18 ' otjerao od kuche. mislim. uchinio joj uslugu. . ali.. kako godine prolaze. nove okolnosti.. ona i nije mozda mogla dolaziti cheshche. posao /obaveze... bez obzira shto to vama izgleda da je samo 2 sata leta .... :/*
pa. mogao je taj stan prodati. dok je bio 'prisebi' i rijeshiti svoju situaciju na nachin da sebi udovolji.. a ne ucjenjivati djecu s 'nasljedstvom'
.............................................................................................Image

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Re: Samo da kažem

Unread post by Gudi »

Bella wrote:
Sun Jan 21, 2024 8:24 pm
nisi mogao 'chopiti' .. bez obzira shto vlasnik nije tu.... :doh shta je s tobom..
.ko che ti to sve odraditi.. advokat / notar.. :hm hoche li..
ima 'muchki' naravno. ali su to sluchajevi gdje postoje neki pisani dokumenti izmedju osoba ..

. prijateljici je brat prepisao stan na sebe (nekako). odmah nakon rata.. . jer je zivio s majkom.. a njih je bilo 4-5 djece zivih. i saznali su i pustitli. da ostane njemu.. familija. i taj che se mozda hvaliti da je pametan. :?? nijeee. nego putili jadu.. i time se rijeshili i svojih obaveza . dobrovoljno... da mu nikad u zivotu vishe neche pomochi..

:nevina ;)
Vlasnik tetak, upisan u ZK, mi o njemu brinuli. Imali chak i rješenje od suda o starateljstvu. I mi tražili da se to poništi da nemamo nikakve odgovornosti o njemu. Saglasnost suda, centra za socijalni rad, svjedoci komšije, ostala rodbina. Naravno da smo mogli otići kod notara i ugovor potpisati.

Ima i drugi način, još bolji, brži i bezbolniji, tužba sa ugovorom o poklonu i presuda zbog propuštanja. Dodje poštar na adresu, primiš pismo/tužbu i neodazoveš se na tužbu i sud donese presudu zbog propuštanja machko. ;)
Znaš da na sudskim pismima ima rok za žalbu. Istekne rok i maši ušima. Upishes se u zk i prodash. :DE

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:)
ovo che Peace ..prebaciti na drugu temu
.............................................................................................Image

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Bella wrote:
Sun Jan 21, 2024 9:10 pm
Gudi wrote:
Sun Jan 21, 2024 8:46 pm
Bella wrote:
Sun Jan 21, 2024 8:35 pm
vech sam pisala. ne razumijem ljude koji obilaze sahrane a da i ne znaju umrlog.. :doh
Gudi ona je nasljednik kao dijete .. zashto je imala taj ugovor?
Običaj kod muslimana Munčowwe jedna :) :rlys

Jeste nasljednik prvi nasljedni red.

Zato što se bojala da nekome drugom ne pokloni. A ona je kao nešto malo slala para mjesečno. Iako su roditelji imali penzije i invalidninu.

Nije nikome drugom poklonio iako kad je otišao u dom prije pola godine nudio nama da pokloni. Zamjerio je kćerci i unukama što ga nisu bolje pazili obilazili. Proklinjao je kćerku. Iako joj je ostavio stan od 140 hiljada.

Grehota Boga mi.
obichaj je kod svih .. nije obaveza....shta on zna ko mu je doshao i iz kojih razloga
. njega/ nje nema.. nista dalje nije bitno..

Ako se bojala, imala je razlog.... vjerujem...

Eto. i sam si napisao da ju je 'sa 18 ' otjerao od kuche. mislim. uchinio joj uslugu. . ali.. kako godine prolaze. nove okolnosti.. ona i nije mozda mogla dolaziti cheshche. posao /obaveze... bez obzira shto to vama izgleda da je samo 2 sata leta .... :/*
pa. mogao je taj stan prodati. dok je bio 'prisebi' i rijeshiti svoju situaciju na nachin da sebi udovolji.. a ne ucjenjivati djecu s 'nasljedstvom'
Mogao je prodati stan i onda otici u državni dom. Al eto nije htio da bude djubre.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Gudi wrote:
Sun Jan 21, 2024 9:11 pm
Bella wrote:
Sun Jan 21, 2024 8:24 pm
nisi mogao 'chopiti' .. bez obzira shto vlasnik nije tu.... :doh shta je s tobom..
.ko che ti to sve odraditi.. advokat / notar.. :hm hoche li..
ima 'muchki' naravno. ali su to sluchajevi gdje postoje neki pisani dokumenti izmedju osoba ..

. prijateljici je brat prepisao stan na sebe (nekako). odmah nakon rata.. . jer je zivio s majkom.. a njih je bilo 4-5 djece zivih. i saznali su i pustitli. da ostane njemu.. familija. i taj che se mozda hvaliti da je pametan. :?? nijeee. nego putili jadu.. i time se rijeshili i svojih obaveza . dobrovoljno... da mu nikad u zivotu vishe neche pomochi..

:nevina ;)
Vlasnik tetak, upisan u ZK, mi o njemu brinuli. Imali chak i rješenje od suda o starateljstvu. I mi tražili da se to poništi da nemamo nikakve odgovornosti o njemu. Saglasnost suda, centra za socijalni rad, svjedoci komšije, ostala rodbina. Naravno da smo mogli otići kod notara i ugovor potpisati.

Ima i drugi način, još bolji, brži i bezbolniji, tužba sa ugovorom o poklonu i presuda zbog propuštanja. Dodje poštar na adresu, primiš pismo/tužbu i neodazoveš se na tužbu i sud donese presudu zbog propuštanja machko. ;)
Znaš da na sudskim pismima ima rok za žalbu. Istekne rok i maši ušima. Upishes se u zk i prodash. :DE
i ako ste imali ugovor. zashto ste odustali. to nije pljachka bila s vashe strane.. i ako ste se brinuli..o njemu...

pa isti ugovor je i ona imala/ kcherka zar ne... i naravno da bi doshlo do novog sluchaja u sudu... i sve nanovo.. :hm
. ja sam proshla kroz jedan sudski proces. po meni banalan ali procedura je bila komplikovana po mnei.. malo zbog advokata koji je milkao pare. malo i do procedure..da se sve strane u sluchaju moraju obavjeshtavati i dokle god neko ne odgovori .. sluchaj se ne zavrshava,
to je moje iskustvo. no. vjerujem da ima muchki... zbog toga je i mislhljenje advokata bilo da do kraja odradi kako treba. zbog mogucheg novog sluchaja.. tj da se druga strana pomami i opet tuzaka..

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Gudi wrote:
Sun Jan 21, 2024 9:14 pm

Mogao je prodati stan i onda otici u državni dom. Al eto nije htio da bude djubre.
nije to razlog.. :/*

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Bella wrote:
Sun Jan 21, 2024 9:22 pm
Gudi wrote:
Sun Jan 21, 2024 9:14 pm

nije to razlog.. :/*
Nego što je Boga ti? :??

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Bella wrote:
Sun Jan 21, 2024 9:20 pm
i ako ste imali ugovor. zashto ste odustali. to nije pljachka bila s vashe strane.. i ako ste se brinuli..o njemu...

pa isti ugovor je i ona imala/ kcherka zar ne... i naravno da bi doshlo do novog sluchaja u sudu... i sve nanovo.. :hm
. ja sam proshla kroz jedan sudski proces. po meni banalan ali procedura je bila komplikovana po mnei.. malo zbog advokata koji je milkao pare. malo i do procedure..da se sve strane u sluchaju moraju obavjeshtavati i dokle god neko ne odgovori .. sluchaj se ne zavrshava,
to je moje iskustvo. no. vjerujem da ima muchki... zbog toga je i mislhljenje advokata bilo da do kraja odradi kako treba. zbog mogucheg novog sluchaja.. tj da se druga strana pomami i opet tuzaka..
Nismo imali ugovor! Imali smo starateljstvo nad tetkom! Isto kao da roditelj ima starateljstvo nad djetetom.

Ugovor o poklonu stana nam tetak nudio zbog ćerke moje rodice jer ga je zanemarivala i ona i njene kćerke unuke, ali smo to odbili zbog rahmetli moje tetke iako smo i o njoj brinuli.

A mi nismo htjeli nikakav ugovor o poklonu. Ne treba nam taj stan! Iako i ja imam dugova.

Sjećaš se onog mojeg slučaja prije par godina porodična kuća i to? Na tu foru bi mi najebali.

U komšiluku komšija tužio komšinicu prije 7-8 godina da mu je psovala vrijeđala ga. On je tuži, ona primi tužbu i nije se žalila i hop poslije mu morala masno platiti. Morala kredit dići da dug vrati plus još troškove advokata i sudske troškove. :-?

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Da se mi nismo pojavljivali dolazili obilazili drugi bi drpili stan.

Mali iz komšiluka se zanimao da ga obilazi pazi. Nametao mu se kao da ga on pazi.

Pa onda iz centra za socijalni rad obilazili da papire potpisuje.

Najebala bi dobro rodica u vezi stana.

Čim ljudi vide da se niko ne zanima ne obilazi nema porodice djece. Odmah da se otme ukrade.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Gudi wrote:
Sun Jan 21, 2024 7:55 pm
Peace wrote:
Sun Jan 21, 2024 4:23 am
Citam negdje vijest - beba pd dvije god umrla od gladi, bila s ocem, a on je imo infarkt…Zadnji put su vidjeni zivi 28 Decembra, a 14 Januara su pronadjeni mrtvi…Majka kroz suze izjavila kako joj tesko zemisliti to kako je beba umirala…
Nisu javili gdje se slucaj zbio, po imenima rekla bi amerikanci su.
I vi ste se sigurno upitali gdje je majka bila…Znam samo ovo - ako u USA dijete dodijele ocu, s majkom nesto golemo ne stima.
Ali opat kako otac bebe nije imao nikog drugog u zivotu da se zapita o njemu, da ga nazove, mozda bi to spasilo bebu…

A kako je sada mnogo razvoda tako cujemo svakakvih prica…I ja razumijem da se ljudi razvedu, ali kad se ljudi osvecuju jedni drugima, pa jos kad imaju djecu…
Upoznata sam sa slucajem gdje je otac nakon razvoda odnio sav novac koji su ostavljali za skolu svoje djece.
I o slucaju oca koji je potpiso bankrot i digo sav novac sebi, dijete je ostalo za zenom..
I o majki koja je odvela dvoje djece na drugi kraj Amerike dok je jedno maloljetno dijete ostalo s ocem…Zasto bi sama otisla tako daleko od svog dijeta, i zasto bi tako odvojila djecu..? Koji insan ode tako daleko i ostavi za sobom maloljetnu djecu o kojima vise ne brine, prosto daje svijetu na uvid da se je od te persone i bilo pametno razvesti….
Kako se to kad vise nisi sam i dalje moze razmisljati kako bi bilo najbolje za tebe samog..
Eto tako te odvedu i odvoje pa umres ko ovaj covjek gore a za tebe nama niko pitati cijelih 15 dana.
Pa ja plaćam vraćam kredit što nas je otac uvalio. Doduše sreća pa se skoro 90% vratilo. Još malo ostalo. Mnogim su djeca i brak samo sredstvo da opljačkaju nekoga i da žive dzaba. Ima kuću stan neku imovinu. Ajmo ga/je opljačkati. :m. :fp

Evo mogao sam sad i bez braka chopiti stan od 140.000 maraka u Sarajevu od tetka/rodice :""

Ne živi u Bosni, nije tu. Mogu raditi šta hoću. Odradi se sve i prodam stan. Pa ti ganjaj po sudovima iz Njemačke. :maad
Ja ne mislim tako. Ljudi, velika vecina, ne ulazi u brak da nekog opljacka.
Ali bude tu svasta, par je “zaujede” i na kraju se ne vode vise zdravim razumum.

Bolan, pa nije ni u Bosni takvo bezakonje da se tek tako prisvoji neciji stan ili kuca :jbg
A vjerujem i da nema ljudi koji bi sebi to uradili.
Kazem s razlogom sebi.
Covjek je stvoren dobar, sve ruzno sto ucini, progobin ce ga u zivotu.

Vjerujem da se salis, ali za nekoga ko klanja pet puta dnevno… Ja se ne bi tako salila.

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Peace wrote:
Sun Jan 21, 2024 10:01 pm
Ja ne mislim tako. Ljudi, velika vecina, ne ulazi u brak da nekog opljacka.
Ali bude tu svasta, par je “zaujede” i na kraju se ne vode vise zdravim razumum.

Bolan, pa nije ni u Bosni takvo bezakonje da se tek tako prisvoji neciji stan ili kuca :jbg
A vjerujem i da nema ljudi koji bi sebi to uradili.
Kazem s razlogom sebi.
Covjek je stvoren dobar, sve ruzno sto ucini, progobin ce ga u zivotu.

Vjerujem da se salis, ali za nekoga ko klanja pet puta dnevno… Ja se ne bi tako salila.
Većina ulazi u brak zbog materijalne sigurnosti. Da ima hljeba da jede, da ima neki oslonac i tako to.

Osjetljive socijalne kategorije, penzioneri, bolesni, neobrazovani, neupućeni, nemoćni, takvi ljudi jesu meta prevaranta lešinara. Ne samo u Bosni već svugdje u svijetu. Ako neko vidi mogućnost naravno da može da mu na um padne kako da nekoga prevari i da mu otme.

Da nisam ni ja bio po sudovima, policijama ne bih vjerovao, ali nažalost jesam. I susretao se sa svačim i doživljavao svašta.

Ti si imala neki fensi život, zaštičena bila. Fin možda brak, neka ledja oslonac imala? Ili možda samo sreću, nebitno.

Ne šalim se ni sekunde. Već samo znam kako ljudi razmišljaju. I koje namjere imaju, tako da ih skeniram ko rendgenom.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

koliko sam upoznata. sada se trazi i mishljene .psihijatra ako je starija osoba i radi takve stvari.. potpisivanje ugovora/ testamenta otd..

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Bella wrote:
Sun Jan 21, 2024 10:16 pm
koliko sam upoznata. sada se trazi i mishljene .psihijatra ako je starija osoba i radi takve stvari.. potpisivanje ugovora/ testamenta otd..
Šta zna psihijatar ako neko nema dijagnozu? Nema historijat bolesti? Ne može psihijatar za 5-10 minuta skontati ima li neko dijagnozu.
Ne traži se ništa ako neko nema nikakve bliže srodnike. I ima pravo da da kome hoće svoju imovinu. Pogotovo srodnicima koji o njemu brinu.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Gudi wrote:
Sun Jan 21, 2024 10:20 pm
Bella wrote:
Šta zna psihijatar ako neko nema dijagnozu? Nema historijat bolesti? Ne može psihijatar za 5-10 minuta skontati ima li neko dijagnozu.
Ne traži se ništa ako neko nema nikakve bliže srodnike. I ima pravo da da kome hoće svoju imovinu. Pogotovo srodnicima koji o njemu brinu.
:maad :DD
pacijent zna bolje od njega.. ;) sam zna shta mu je

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Bella wrote:
Sun Jan 21, 2024 10:37 pm
Gudi wrote:
Bella wrote:
Normalno. Idi kod 10 doktora i svaki će ti svoje drugačije reći :rlys :D/

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Gudi wrote:
Sun Jan 21, 2024 10:41 pm
Bella wrote:
Sun Jan 21, 2024 10:37 pm
Gudi wrote:

Normalno. Idi kod 10 doktora i svaki će ti svoje drugačije reći :rlys :D/
naravno. oni su posebna fela.. sujeta... ja sam najbolji :D; :hahah .shta taj zna. ovo je tvoja dijagnoza. lij kamilicu i svojtiposo :hahah

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

To ti kažem :iiij :D

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Gudi wrote:
Sun Jan 21, 2024 9:46 pm

Mali iz komšiluka se zanimao da ga obilazi pazi. Nametao mu se kao da ga on pazi.

Čim ljudi vide da se niko ne zanima ne obilazi nema porodice djece. Odmah da se otme ukrade.
Za koliko si tako ukradenih stanova cuo?

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Peace wrote:
Sun Jan 21, 2024 11:19 pm
Gudi wrote:
Sun Jan 21, 2024 9:46 pm

Za koliko si tako ukradenih stanova cuo?
Koliko hoćeš. Amiđi preko braka žena otela kuću i prodala. Opuhala ga. Još mu dovela vanbračno tudje dijete. A on bio momak.

Nama dao svoj dio kuće da njima ne ostane poslije njegove smrti.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hm
Gudi nas moze neshto nauchiti.. :hahah

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Gudi wrote:
Sun Jan 21, 2024 11:25 pm

Koliko hoćeš. Amiđi preko braka žena otela kuću i prodala. Opuhala ga. Još mu dovela vanbračno tudje dijete. A on bio momak.

Nama dao svoj dio kuće da njima ne ostane poslije njegove smrti.
Koliko je bio u braku .. to je ipak .duza pricha s chinjenicama...

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Ja ne znam nikoga kome je ukraden stan ili kuca, nikad ni od koga nisam cula.

Smao Gudi je i u prosloj diskusiji dao do znanje da za njega nije ispravno ako on umre a njoj ostane stan ili kuce…Pa ona zivi.
Tako da je moguce da i to dozivljava ko pljacku :hahah

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

ima sluchajeva.... ucjenjivanja itd.. ja se ipak divim mushkarcima. da i dalje ulaze u brak... :D/

.. zakon je kako se tumachi .za svakog suca .. na svoj nachin.. moze biti vishe opcija... svaki sluchaj za sebe.. tako da se nikad ne zna ..kraj...

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Samo jedan odlazak u wc besplatan uposlenicima
    by Mina » » in Svijet
    53 Replies
    6619 Views
    Last post by Vanilla
  • Samo par sati …????
    by Skitnica » » in Brbljaonica
    8 Replies