Samo da kažem
Re: Samo da kažem
Radna mi i nedjelja. Doduse samo 5-6 sati.
Lijep vam dan
Lijep vam dan
Gudich .. prosjechan Bosanac prochita 10-ak knjiga.
.............................................................................................
Munčawe moj
Dobrica. Malo umoran a nisam danas nista specijalno radio. Odmarao uglavnom kuchi iako je lijep dan bio. Tak
Moram uchiti ono svoje
U mjesec i po dana ja prochitao 5
Koliko si ti ove godine prochitala?

..
.. treba nekada dan provesti i u kuchi... nakupi se sitnica. za odraditi, a i za odmor...
.............................................................................................
Bella wrote: ↑Sun Dec 17, 2023 10:58 pm. shta te spopalo to chitanje...
..ja radim... a treba neshto ostaviti i za godishnji... to mi je bio obichaj.. knjiga za vrijeme god. mada nisam odavno bila na godishnjem a pitanje je i kad chu..
nije da mi nedostaje..
.. treba nekada dan provesti i u kuchi... nakupi se sitnica. za odraditi, a i za odmor...![]()
![]()
mah chitam ja i druge stvari svaki dan...pa hajde da mi nije monotonija....ovako mi je ovo razbibriga..malo misli odlutaju...tak to Munčowwwe moj
shta ba radish...vishe se izvlacish nego shto radish...u vrh glave 4 sate produktivno i efektivno radish...ostalo tralalala
valjda se nekog umora nakupi...tako da pozhelim ovako da kuchi po chitav dan odmaram...tak...
Munčowwwe jedna
...voznja zicarom u Sa. za 'strance' skuplja...
..eto. sad domachi moraju lichnu pokazati..
inace cao..
Kakvo je jutto Bella?
Kod mene 4 C, sunce i vjetar, kvaliteta zraka dobra, otvorila ava vrata i prozore da se uvuce u kucu.
16 stepeni. sunchano.. dakle, hladno za mene..
ne otvaram prozore
.
Ja sam poslije posla stigla otici u setnnu od 40 min. Kad kazem setnja, mislim na brzi hod.
I ljepota bila, tem zraka oko 9-10 C, vjetric neki studen rezo, ozebli mi obrazi, a to me vrati u djetinjstvo…Ono sa stanice do kuce i od kuce do stanice, ozebu ti obazcici i zacrvene se
I ljepota bila, tem zraka oko 9-10 C, vjetric neki studen rezo, ozebli mi obrazi, a to me vrati u djetinjstvo…Ono sa stanice do kuce i od kuce do stanice, ozebu ti obazcici i zacrvene se
Pa ja tallala Munčoww
Vadi lichnu Munčowe
Danas kompšinici zvao policiju. Čime se ljudi bave samo da čovjek bude bihuzur. 12ti mjesec, zima, snijeg, minusi, žena izmalterisala slivnik za vodu. Da mi se voda skuplja i da mi ledi i beton puca...ccc zaista ljudi kad odu u penziju puknu sa glavom i pameti...Da Bog sačuva
Toliko stvari u životu i jebenim slivnikom koji tu stoji 30 godina ona se bavi...ccc :/&%
Znači iz kaprica, nekog zora. Šta već ..samo da bi se kavgalo i svađalo.
. imam je..Gudi wrote: ↑Tue Dec 19, 2023 2:37 am
Vadi lichnu Munčowe![]()
![]()
Danas kompšinici zvao policiju. Čime se ljudi bave samo da čovjek bude bihuzur. 12ti mjesec, zima, snijeg, minusi, žena izmalterisala slivnik za vodu. Da mi se voda skuplja i da mi ledi i beton puca...ccc zaista ljudi kad odu u penziju puknu sa glavom i pameti...Da Bog sačuva![]()
Toliko stvari u životu i jebenim slivnikom koji tu stoji 30 godina ona se bavi...ccc :/&%
Znači iz kaprica, nekog zora. Šta već ..samo da bi se kavgalo i svađalo.
..
chuj zvao policiju... neko joj je to radio. nije ona.. mislim .ako nije keramicharka kakva..
..jel to slivnik .okrenula na tvoju stranu...
.. tako je i moj komshija.. htio oluk da montita na moju fasadu.... kao vanjski zid kuche nije moj. vech se o njemu brine. komuna. . u kojoj zivimo... kao shto sami ne mozemo ni krov promjeniti itd.. .
. .. sad su vech jako losheg zdravlja.. na kraju su. a inache bili su mirni, nikakvu buku nisu pravili... ..
ima moj Munčowww sve...Bella wrote: ↑Tue Dec 19, 2023 3:18 am. imam je..![]()
..![]()
![]()
chuj zvao policiju... neko joj je to radio. nije ona.. mislim .ako nije keramicharka kakva..
..jel to slivnik .okrenula na tvoju stranu...
.. tako je i moj komshija.. htio oluk da montita na moju fasadu.... kao vanjski zid kuche nije moj. vech se o njemu brine. komuna. . u kojoj zivimo... kao shto sami ne mozemo ni krov promjeniti itd.. .
. .. sad su vech jako losheg zdravlja.. na kraju su. a inache bili su mirni, nikakvu buku nisu pravili... ..
i to ne jednom vech dva puta
josh joj rekao budesh li me zjbvala i uznemiravala tu garazhu sto si izgradila bez moje saglasnosti uz moju parcelu i moje dvoriste i nju cu ti strusiti. A zakonom jasno receno da udaljenost od objekta do objekta mora biti oko 5 metara...Samo se igraj sa mnom. Vech imam iskustva sa policijama ,sudovima, inspekcijama....o jadu chu te zabaviti.
sad u decembru dosla da zajebava...kao ide joj voda u bashtu...sad u decembru uredjuje bashtu...po minusima, josh samo da snijeg padne...i poledi voda...sebi rijesila problem...da joj voda ne ide...a meni belaj napravila...da mi beton popuca i da se voda skuplja po mojem betonu jer nema gdje da otice...
i uzmem onaj metalnu sipku i probijem sa svoje strane cijev..sipku gurnuo u cijev i cekicem lup lup kroz cijev i izbijem rupu...
ne znaju ljudi shta che od bijesa...samo da se kavgaju i da se svadjaju...
OK...tebi se ne svidja moj slivnik u tvoju bastu... Nema veze...na proljeche chu ga preparaviti da ide u moju bashtu...jer nechu sad da to radim...zimski je period...moram shtemati plochu...betonirati...
ali chu ti zato otichi u opstinu i predati zahtijev za rusenje bespravnog objekta...pa idi pokazuj kakvu imas dokumentaciju za objekat...nek ti auto kisne...
Kad nisi nikoga pitala za saglasnost i za dozvolu...da ti napravim probleme u zhivotu...
. policija ne rijeshava takve stvari.. jedino opshtinska inspekijaGudi wrote: ↑Tue Dec 19, 2023 12:29 pm
sad u decembru dosla da zajebava...kao ide joj voda u bashtu...sad u decembru uredjuje bashtu...po minusima, josh samo da snijeg padne...i poledi voda...sebi rijesila problem...da joj voda ne ide...a meni belaj napravila...da mi beton popuca i da se voda skuplja po mojem betonu jer nema gdje da otice...![]()
i uzmem onaj metalnu sipku i probijem sa svoje strane cijev..sipku gurnuo u cijev i cekicem lup lup kroz cijev i izbijem rupu...![]()
ne znaju ljudi shta che od bijesa...samo da se kavgaju i da se svadjaju...
OK...tebi se ne svidja moj slivnik u tvoju bastu... Nema veze...na proljeche chu ga preparaviti da ide u moju bashtu...jer nechu sad da to radim...zimski je period...moram shtemati plochu...betonirati...![]()
ali chu ti zato otichi u opstinu i predati zahtijev za rusenje bespravnog objekta...pa idi pokazuj kakvu imas dokumentaciju za objekat...nek ti auto kisne...![]()
Kad nisi nikoga pitala za saglasnost i za dozvolu...da ti napravim probleme u zhivotu...![]()
.. aj... problem je shto i ti krsis zakon, time shto joj cijev bushish..
..traje taj proces,,, ali sa shto manje stresa i problema ..treba rijesitii... ili skontaj kako da se zashtitish...da ne krsis zakon ..
. zbilja je problem .komshije bilo kucha ili stan.. vechina smatra. moje je imam pravo da radim shta hochu.. a pravila postoje...
. i tako kupish skupu nekretninu ..mislish haj ako ima novaca ima valjda i karakter.. :cc. no.... ne znachi u danashnje vrijeme..
..
Pa moja je cijevBella wrote: ↑Tue Dec 19, 2023 3:52 pm. policija ne rijeshava takve stvari.. jedino opshtinska inspekija
.. aj... problem je shto i ti krsis zakon, time shto joj cijev bushish..bez obzira shta je njena namjera..
..traje taj proces,,, ali sa shto manje stresa i problema ..treba rijesitii... ili skontaj kako da se zashtitish...da ne krsis zakon ..
. zbilja je problem .komshije bilo kucha ili stan.. vechina smatra. moje je imam pravo da radim shta hochu.. a pravila postoje...ne za njega/nju...
. i tako kupish skupu nekretninu ..mislish haj ako ima novaca ima valjda i karakter.. :cc. no.... ne znachi u danashnje vrijeme..![]()
..
Svoju cijev bushim na svojem zidu.
Ma problem je u tome što se do proljeća mogao bazen vode skupiti kod mene.
Iskreno nechu ba da znam za bilo koga. Meni se svidja kao na zapadu. Neću ba da znam ko mi ue prvi komšija. Bjezh...
Tak to...
..skontaj neshto...pametno. mozesh ti to.
. na zapadu . narod se ipak pozdravi . i tak to.. kod nas ni to..
Bezhi Munčologu jedan

jao smoga u Sarajevu.Nije toliko kod mene u SG ali u NG...strava

. uvijek je bilo takvih dana..u YU ali izgleda ne ovakvog inteziteta..
. neki dan .dizelash ispred mene... smrdi... za tih par minuta.. glava me zabolila... u nosu miris nikako da ishchezne.. :m.
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 53 Replies
- 6620 Views
-
Last post by Vanilla
-
- 8 Replies