Samo da kažem

Virtuelni kafić.
Sve dok ozbiljno ne pripada ni jednoj drugoj kategoriji i podforumu - znači da pripada ovdje.
Peace
Senior
Senior
Reactions:

Re: Samo da kažem

Unread post by Peace »

Bella wrote:
Sat Dec 02, 2023 1:28 am
Tako neshto ti je i Gudi napisao. ali mu je vokabular malo grub.. tj napisoo je. pusti kcherku neka se sama snalazi. kao shto si se ti u ta doba ...

. no. tvoje iskustvo ti govori. da nije bilo ugodno i zelish joj pomochi. da ne prodje isti scenario.
no . uvijek ima nesto. sto niso proshli. pa i roditelji od djece uche.
Nije malo, nego dobro grub. Da me neko pita sta je po zanimanju, rekla bi - forumas :rlys

Jedan put, ljuta na muza sto sam negdje posla s njim kazem - kad si vidio da drugi ljudi vode svoje zene gdje god idu?
Vodili bi, kaze mi muz, kad bi bile inteligentnije i kad bi stvari mogle zavrsiti bolje od muzeva.

Neko je mene guro u startu, zato danas mogu zavrsavati stvari dobro.

A mijenjaju se vremena, svaki ce covjek, ma u kojem vremenu zivio, zatrebati neki vjetar u ledja u nekoj odredjenoj situaciji.

Mnogi mi to imamo, ali nismo toga svjesni.

Ako spavas u kuci koju su sagradili tvoji roditelji, dok se skolujes, i to je vjetar u ledja.
Ako nemas racuna za stan ili kucu, koju su ti sagradili roditelji, i to je vjetar u ledja.
Ako dodjes kuci, a ona topla i mirise na nesto za pojesti, i to je.

Ako smo svega toga nesvjesni, znaci da smo nezahvalni.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Gudi wrote:
Sat Dec 02, 2023 1:33 am
Peace wrote:
Sat Dec 02, 2023 1:25 am
Gudi wrote:
Sat Dec 02, 2023 1:10 am
Ti sebe da uzdigneš i da pokažeš kako si fina i brižna majka isprovaljuješ bona ćerku. Da Bog sačuva :plas :tctc
Ja sam persona koja prica i zanima se o sebi, i svojoj djeci.

Za mene je “da Bog sacuva” situacija nesto drugo. To je vise kad se zanimas nekim ili necim drugim, od cega nemas dobra ni ti, a ni taj drugi.
Sve je to u redu i normalno da se i o sebi i porodici brine.

Pa nemoj se baviti drugim. Ko te tjera?! Iznosiš ovdje svoje privatne i porodične stvari, a koje ja fakat ne pratim i ne gledam već komentarišem post i to je to.

I to je "malo" nekulturno svoje privatne stvari javno iznositi. I dobre i loše. I ona se čuditi ako neko nešto komentariše.

Valjda nemaš kome u živo u RL da to kažeš pa ovdje na forumu podijeliš.
Ja se ne cudim Gudi, nista me ne moze zacuditi :rlys Cak ni tvoje analize i dijagnoze.
Bila sam na forumu i prije ovoga, sve sam to vec vidjela i dozivjela.

Ja samo branim svoj stav. I mislim da sam to nocas radila fer i civilizovano, za razliku od tebe.

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Peace wrote:
Sat Dec 02, 2023 1:55 am
Gudi wrote:
Sat Dec 02, 2023 1:33 am
Peace wrote:
Sat Dec 02, 2023 1:25 am

Ja sam persona koja prica i zanima se o sebi, i svojoj djeci.

Za mene je “da Bog sacuva” situacija nesto drugo. To je vise kad se zanimas nekim ili necim drugim, od cega nemas dobra ni ti, a ni taj drugi.
Sve je to u redu i normalno da se i o sebi i porodici brine.

Pa nemoj se baviti drugim. Ko te tjera?! Iznosiš ovdje svoje privatne i porodične stvari, a koje ja fakat ne pratim i ne gledam već komentarišem post i to je to.

I to je "malo" nekulturno svoje privatne stvari javno iznositi. I dobre i loše. I ona se čuditi ako neko nešto komentariše.

Valjda nemaš kome u živo u RL da to kažeš pa ovdje na forumu podijeliš.
Ja se ne cudim Gudi, nista me ne moze zacuditi :rlys Cak ni tvoje analize i dijagnoze.
Bila sam na forumu i prije ovoga, sve sam to vec vidjela i dozivjela.

Ja samo branim svoj stav. I mislim da sam to nocas radila fer i civilizovano, za razliku od tebe.
Samo na forumu? Forum je kamilica u komparaciji sa RL :_)

Ti braniš samo svoj ego i ništa drugo. Čak i rođeno dijete koristiš da hraniš ego kako si ti eto pametna a drugi ograničeni, nemoćni šta sve ne. Evo čak i muža isproziva. :hahah

Za razliku od tebe ja o svojim članovima porodice ne pričam po forumu. Ako imam nešto da im kažem to uradim tako što im se obratim a ne tračam ih okolo kako su vaki kako su naki. :maad

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

OK furumas.

Kontam sad mozes ici spavati.

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Peace wrote:
Sat Dec 02, 2023 2:14 am
OK furumas.

Kontam sad mozes ici spavati.
Zezamo se Peace :obr
Nemoj šta zahatariti :plas

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Gudi wrote:
Sat Dec 02, 2023 1:36 am
Bella wrote:
Tako neshto ti je i Gudi napisao. ali mu je vokabular malo grub.. tj napisoo je. pusti kcherku neka se sama snalazi. kao shto si se ti u ta doba ...

. no. tvoje iskustvo ti govori. da nije bilo ugodno i zelish joj pomochi. da ne prodje isti scenario.
Čovjek uči na svojim greškama. I ja lično mislim da je to najbolja životna škola. I da to čovjeku najbolje i najviše oblikuje karakter. To ko si i šta si i kakav si.
:hm bolje bi bilo,da uchimo na tudjim greshkama.... ali. neki vrag neda....Image
.............................................................................................Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Gudi wrote:
Sat Dec 02, 2023 2:05 am

Za razliku od tebe ja o svojim članovima porodice ne pričam po forumu. Ako imam nešto da im kažem to uradim tako što im se obratim
. jel najavish sastanak... za 'obrachanje'.. :D/
.............................................................................................Image

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Bella wrote:
Sat Dec 02, 2023 3:00 am
Gudi wrote:
Sat Dec 02, 2023 1:36 am
Bella wrote:

Čovjek uči na svojim greškama. I ja lično mislim da je to najbolja životna škola. I da to čovjeku najbolje i najviše oblikuje karakter. To ko si i šta si i kakav si.
:hm bolje bi bilo,da uchimo na tudjim greshkama.... ali. neki vrag neda....Image
Tačno Munčowwwe ☺️🐿️

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Bella wrote:
Sat Dec 02, 2023 3:01 am
Gudi wrote:

Za razliku od tebe ja o svojim članovima porodice ne pričam po forumu. Ako imam nešto da im kažem to uradim tako što im se obratim
Da meeting 🤝 mozhe I preko Zooma :hahah

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Gudi wrote:
Sat Dec 02, 2023 3:02 am
Bella wrote:
Sat Dec 02, 2023 3:01 am
Gudi wrote:

Da meeting 🤝 mozhe I preko Zooma :hahah
. e ne znam za taj Zoomka :D/

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

.zbog record.a..naglasit chu..da Peace i nije bila fer.. pale su uvrede na Gudija :hm plitak potok/ bez iskustva :hahah

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Bella wrote:
Sat Dec 02, 2023 3:16 am
.zbog record.a..naglasit chu..da Peace i nije bila fer.. pale su uvrede na Gudija :hm plitak potok/ bez iskustva :hahah
Pa hoće to kad se ljudima kaže istina u lice. Onda sikcu i vrikedjaju druge.

I da jutro :)

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Pijem kafu i dimim ☺️😃😎

:kaafa

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Nema one Munče sad da je gnjaf gnjaf hug hug :/* :hahah

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Gudi wrote:
Sat Dec 02, 2023 11:38 am
Pijem kafu i :cc. ☺️😃😎

:kaafa

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Bella wrote:
Tacno ljude dozivljam tako… Neke doboke i siroke ko oceane, neke ko rijeke, neke ko potoke, neke ko plitke potoke, neke ko ustajale mocvare, neke tek ko lokve, cas u njima ima vode, cas su suhi i prazni.

Mada potok je bistar i tece, tako da… moram sljedeci put bolje razmisliti … :shutt

Dobro jutro :__

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Gudi wrote:
Sat Dec 02, 2023 10:46 am
Bella wrote:
Pa hoće to kad se ljudima kaže istina u lice. Onda sikcu i vrikedjaju druge.

Tu treba biti.. stalozen.... ne reagovati instinktivno..... pisana rijech vechi dojam ostavi . od razgovora 'u zivo' :hm
. a vidish kako kaze ovaj tvoj 'guru'
Ako imaš problem sa ženom, najprije savjetuješ, savjetuješ, savjetuješ… I vidiš da ne ide? Nakon toga je kuranska metoda da se odvojiš od nje u postelji. Okreneš joj leđa i uskratiš joj intimu. A što ako je i dalje nepokorna? I dalje vrijeđa, psuje… Tek tada dolazi treća odgojna metoda. Neispravno je preskočiti prve dvije metode i odmah udarac – kazuje Pezić.
:mute

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Peace wrote:
Sat Dec 02, 2023 2:00 pm
Bella wrote:
Tacno ljude dozivljam tako… Neke doboke i siroke ko oceane, neke ko rijeke, neke ko potoke, neke ko plitke potoke, neke ko ustajale mocvare, neke tek ko lokve, cas u njima ima vode, cas su suhi i prazni.

Slikovito objashnjeno... kako ti tako i drugi. ... neko je potochich .neko mochvara... itd... :jbg .. i treba to imati na umu i chuvati u privatnosti.. :)

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Sinoch sam gledala dokumentarac .. Porto. Portugal. noch ranije Prag... :/* iznenadih se. da mi se nisu svidjeli. mozda zato .snimano je krajem zime.. bez lishca/ boja.. itd...

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Chitam Orwela 1984. Chapter 7

Sad mace nahranio :kloppa

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Vjetar puše Kisha prolijeche tak tmurno nekako

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Bella wrote:
Sat Dec 02, 2023 2:21 pm
Peace wrote:
Sat Dec 02, 2023 2:00 pm
Bella wrote:

Slikovito objashnjeno... kako ti tako i drugi. ... neko je potochich .neko mochvara... itd... :jbg .. i treba to imati na umu i chuvati u privatnosti.. :)
Tako je. Za nekog sam ja potocic. Mogu to i sama zakljuciti, necije zivotno iskustvo je jace, necija je samokontrola bolja, necu se vrijedjati zbog toga.

Kad kazemo nekom - to tako ne treba, i to nema smisla, to automatski znaci da ja znam kako treba i sta ima smisla.
No medjutim, izmedju toga da mi stvarno znamo i samo mislimo da znamo, udaljenost moze biti ko od zemlje do sunca… Ja nisam sigurna da znam, vodim se onako srcem.
A puteva je mnogo. Pet plus pet je deset, ali i sest plus cetiri, i tri plus sedam, i jedan plus devet…Necu nametati ljudima uvjerenje da je moj put jedini ispravan.
Sta jedino mozemo ljudima reci da je bolje, to je ono bolje naukom dokazano - ne pusiti, ne piti, ne prejedat se itd.

Kako je, nekome koga i ne poznajem, bolje da rijesava neke stvari… Jos pri tom si dam ulogu doktora, i proglasim bolesno stanje uma… To puno kaze o nama. Bas puno.

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Kad nešto javno kaže čovjek onda treba da bude spreman i na kritike i na komentare. Isto kao što se ne ide po mahali pričati šta si kuhala za ručak tako isto i sa problemima. Jel bilo mesa ili je kljukuša. Ako čovjek neće da mu se bilo ko mješa u život treba da privatne i lične stvari zadrži za sebe i da ih strogo krije. Upravo iz toga što se radi o ličnim stvarima čovjek emotivnije doživljava i komentare i kritike. Inače niko ne voli da ga neko kritikuje pa ni oni najbliži. Sama si se žalila da ti sin ne voli kad mu babo govori šta kako treba.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Mozemo rechi :?? mozemo savjetovati. :?? ako nam to nije struka.. izgleda nametanje... pametovanje.. naravno..svaki pushach zna, da ono u chemu uziva je opasno za njegov zivot .tako utiche i za okolinu.. ali isti misle . kolika je shansa da se to meni desi.. i vaga
.poznajem dosta osoba. koji su do smrti pushili i to uz bocu kisika. dozivjeli 90 + .. :DE i tako primjera ima

nije Gudi nishta loshe mislio....no, da ima situacija da roditelji previshe ulaze u zivote i odluke djece, .... ima.

lichno imam primjer, vishe zena s djecom, koje su preuzele ulogu jedinog roditelja/ jedna je samohrana/ kcherka , srechom uspjela zavrshiti koledz. ali je tokom studiranja. non-stop bila na liniji s majkom. shta i kako..
i shta se desi. ta majka je veliki republikanac, i djeca bila ..dok se nisu odvojili od nje. i sada kcherka demokrata.... :hahah zena u shoku. ne moze da vjeruje da je kcherka koju je odgojila na svoj nachin . promjeni misljenje. i to vrlo osjetljivo podruchje.
. nakon par godina. vratila se majci. sad planiraju zajednichki biznis. kako che se to odvijati. hm.. :hm
itd..

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Munčologija :iiij

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Samo jedan odlazak u wc besplatan uposlenicima