Doggy bag
Doggy bag
Doggy bag kako nazivaju ostatak hrane koji se ponese sa sobom kući iz restorana..
Nosite li sa sobom ono što ne pojedete?
Ponude li vam u restoranu ako šta ostane iza vas, da ponesete sa sobom kući ?
Šta mislite o tome ?
Ja ne, obično pojedem sve, mada nešto posebno i ne jedem u restoranima..
Čula sam za neke restorane, ako klijent ne pojede svo jelo pretresu ostatak u drugi tanjir i posluže nekom drugom
Ideja nošenja sa sobom ostatak hrane je ok, manje se baca hrana..ako se nakon restorana ide odmah kući i vreme to dozvoljava, da se ne pokvari..Uzeti i nositi sa sobom na kraju da bi završila u smeću je besmisleno.
Nosite li sa sobom ono što ne pojedete?
Ponude li vam u restoranu ako šta ostane iza vas, da ponesete sa sobom kući ?
Šta mislite o tome ?
Ja ne, obično pojedem sve, mada nešto posebno i ne jedem u restoranima..
Čula sam za neke restorane, ako klijent ne pojede svo jelo pretresu ostatak u drugi tanjir i posluže nekom drugom
Ideja nošenja sa sobom ostatak hrane je ok, manje se baca hrana..ako se nakon restorana ide odmah kući i vreme to dozvoljava, da se ne pokvari..Uzeti i nositi sa sobom na kraju da bi završila u smeću je besmisleno.
Re: Doggy bag
Ne jedam precesto vani, a kad jedem ponesem kuci sto nisam pojela.
Nadam se da te obavijeste o tome prije nego što naručiš hranu kod njih
I'm waking up to ash and dust I wipe my brow and I sweat my rust
Mozda sam par puta,ponijela kuci... ne sjecam se, kad i gdje sam bila... no, rijetko ce se desiti da se ostavljena hrana,posluzi, novoj musteriji. Mozda u jako malom restoranu, gdje samo vlasnici rade, ali, je to i dodatni posao za njih.. tako, ... :cc.
.............................................................................................
Nisam lično išla u taj restoran, ali neko ko tamo radi rekao mi.
Sumnjam da to kažu, klijentima..