Mobitel storage

Svijet tehnike, teme koje se odnose na sve vrste tehničkih uređaja - televizori, hi-fi, mobiteli, računari, programi, igre, aplikacije.
Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Mobitel storage

Unread post by Vjetar »

Prije nekoliko dana sam imao mrtav telefon, displej crkao. Zamijenio sam sutradan, ali sam za to vrijeme razmišljao šta ako nije displej i ako je crkao crkao :-? Ne zbog telefona već zbog svega na njemu.

Danas gledam imam oko 10 000 slika i videa na njemu. A imam ga par godina samo, dvije ili tri možda. Pat puta sam htio proći kroz to i brisati jer je bar pola bezveze ništa, ali to ne bih ni za pare uradio koliko je izludjujuće pegla posao. Da se prebace na pc je još gore jer trebala bi godina :doh Probao sam sa par aplikacija (LanDrop je okej) ali svejedno trajalo bi danima.

Pokušavam naći neki racionalniji način :hm

iTunes ne dolazi u obzir.

I onda se sjetim kako su nekad telefoni imali SD kartice i kako je to bilo zgodno :aaww

Dmr
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Re: Mobitel storage

Unread post by Dmr »

Kako ba, Iphone spojis sa PCem kablom, udaris ono trust this computer i samo kopiras foldere po mjesecima na PC

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Dmr wrote:
Thu Jun 05, 2025 9:45 pm
Kako ba, Iphone spojis sa PCem kablom, udaris ono trust this computer i samo kopiras foldere po mjesecima na PC
Riješio sam.
Problem je bio što kad spojim iphone sa pc, pokazuje prazan folder, odnosno da ništa nema na njemu.

Nakon guglanja, našao sam da se mora u Settings>General>Transfer or Reset iPhone>Reset>Reset Location and Privacy. Nakon toga mi je pokazao foldere na PC. I evo kopiram na laptop :D

Doduše, potrajaće barem 3h, iako on procjenjuje na 11h :D/ Ali već je barem 30% za sat prošlo.

Dmr
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Dmr »

Nisam ja nista to radio, samo moram sacekati jedan minut kad spojim sa PC, prvo bude kao prazan folder pa nakon minut pokaze sve.

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Vaši radovi - mobitel
    by Vjetar » » in Fotografija
    496 Replies
    61892 Views
    Last post by Peace