Samo da kažem
Re: Samo da kažem

..jutro 7 stepeni.. nevidjeno
.............................................................................................
Kod mene -1 C. Svidja mi se.
Ptice su pjevale jutros, najavile lijep dan.

Ptice su pjevale jutros, najavile lijep dan.
.a .kako bi se ti osjechao i koji bi komentar bio.. da u hitnoj gdje si otishao neku noch.. nije bio dr. sestra ili bilo ko. ko ti moze pomochi.. jer. i njihov nedolazak ima razlog. uvijek je 'opravdan'... neneajavljen.. itd...
.............................................................................................
Bona Bella, nadje se zamjena.
Ja sam bila zamjena prosle sedmice bolesnim, neko ce meni biti zamjena kad mi zatreba..
Ja sam bila zamjena prosle sedmice bolesnim, neko ce meni biti zamjena kad mi zatreba..
. da, ako su sretni da nadju 'nekoga' , u par sati. da je voljan dochi.. pa ako se i to chesto radi... veliki je ????
.. i kad je bolest u pitanju. jeste bolje da ne dolazi
.. ali,je pozeljno na vrijeme obavijestiti firmu.... pogotovo ako se bave radom s ljudima.. usluzne djelatnosti itd..
..
chesto chitam.. uzet chu slobodan dan.. ne ide mi se na posao.. .. naravno. takvim se i ne radi, niti doprinose puno. al eto..
trebash i takve.
.
.. i kad je bolest u pitanju. jeste bolje da ne dolazi
.. ali,je pozeljno na vrijeme obavijestiti firmu.... pogotovo ako se bave radom s ljudima.. usluzne djelatnosti itd..
..
chesto chitam.. uzet chu slobodan dan.. ne ide mi se na posao.. .. naravno. takvim se i ne radi, niti doprinose puno. al eto..
.
To je ba kod mene bila dezhura iliti trecha smjena. Mora po zakonu raditi ili zakonom odgovara. Machko...
Policija/Hitna/Vatrogasci/Benzinske/Apoteke to radi svugdje po 24h i petak i svetac praznik uvijek!
To su tzv. Dežurne službe
To su tzv. Dežurne službe
Ova Munčoglu Bash nishta ne zna. 
.. mora.. ali i ne mora. jer ima 'razlog' zashto ne mora.. hallo..Gudi wrote: ↑Tue Jan 30, 2024 8:25 pmTo je ba kod mene bila dezhura iliti trecha smjena. Mora po zakonu raditi ili zakonom odgovara. Machko...![]()
![]()
Ima veze. Zato što npr hitna prema zakonu radi dežuru poslije 20:00 sati. I oni su obavezni obaviti sve hitne intervencije medicinske pomoći.
Desi se ubistvo. Ko prvi dođe po tijelo i konstatuje povrede ili smrt? Pa hitna!
Ko odbije ostaje bez posla. A može i krivično da odgovara. Pa ti vidi.
Gudi wrote: ↑Tue Jan 30, 2024 10:28 pm
Ima veze. Zato što npr hitna prema zakonu radi dežuru poslije 20:00 sati. I oni su obavezni obaviti sve hitne intervencije medicinske pomoći.![]()
Desi se ubistvo. Ko prvi dođe po tijelo i konstatuje povrede ili smrt? Pa hitna!
Ko odbije ostaje bez posla. A može i krivično da odgovara. Pa ti vidi.![]()
..
. pojma nemam, o chemu ti pishesh..
Ti poredila moj primjer i ove državne hitne službe organe. Sa običnim firmicama....nidje veze...Bella wrote: ↑Tue Jan 30, 2024 10:38 pmGudi wrote: ↑Tue Jan 30, 2024 10:28 pm
Ima veze. Zato što npr hitna prema zakonu radi dežuru poslije 20:00 sati. I oni su obavezni obaviti sve hitne intervencije medicinske pomoći.![]()
Ko odbije ostaje bez posla. A može i krivično da odgovara. Pa ti vidi.![]()
jesi li ti josh uvijek pod terapijom. tj tablete protiv bolova.
..shto nash narod kaze. ja u klin ti u plochu..
. pojma nemam, o chemu ti pishesh..
. da tvoj primjer. ne ustanove.. vech radnu snagu. ti doshao u bolovima.. a nema ko da te pregleda. a ti mi odgovarash. moraju raditi i trechu smejnu... inache che dobiti otkaz....
..
Subjekat je ustanova. A volovi i konji su radna snaga.

Munčo iz jezika imala jedinicu 
ustanova je .objekat../ prizemlje. prvi sprat . ravan krov 
Danas na poslu bio pizza day
Porucujemo od Marco’s Pizza.
Predobra im pizza.
Porucujemo od Marco’s Pizza.
Predobra im pizza.
tipichno.. vodu na svoj mlin... eto te ko politichar. bleztam

Munčologija...stash...al jato tebi ne zamjeram...tak to...Bella wrote: ↑Wed Jan 31, 2024 12:55 am![]()
tipichno.. vodu na svoj mlin... eto te ko politichar. bleztam![]()
Monča...tak to 

-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 53 Replies
- 6619 Views
-
Last post by Vanilla
-
- 8 Replies